Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση
  • Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα
  • Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα
  • Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια
  • Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση
  • Σαν σήμερα 17 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Επισείουν τον μπαμπούλα της αστάθειας
Πολιτική

Σαμαράς-Βενιζέλος

Επισείουν τον μπαμπούλα της αστάθειας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Μάι 2014, 00:00

Οποιος άκουσε την προεκλογική ομιλία του Σαμαρά την περασμένη Τρίτη, που μεταδόθηκε ως «διακαναλική συνέντευξη», χωρίς να έχει δημοσιογράφους και ερωτήσεις, πρόσεξαν ασφαλώς ότι μια λέξη επανερχόταν συνεχώς: σταθερότητα. Την ίδια λέξη χρησιμοποιεί συνεχώς και ο Βενιζέλος, προσθέτοντάς της όμως και ένα επίθετο: προοδευτική σταθερότητα.

Την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, Σαμαράς και Βενιζέλος ρίχνουν στη μάχη το μεγάλο όπλο τους: την κινδυνολογία. Ενα όπλο που τους χάρισε την εκλογική νίκη τον Ιούνη του 2012 και που ευελπιστούν ότι θα τους χαρίσει και τώρα, αν όχι τη νίκη, τουλάχιστον μια οριακή ήττα που δε θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητήσει την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησής τους.

Η κινδυνολογία, φυσικά, έχει προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των εκλογών του Μάη και του Ιούνη του 2012 ήταν η «υπεράσπιση του ευρώ», που δήθεν κινδύνευε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα δεν μπορούν να πουν τα ίδια. Πρώτον γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις του ως λάτρης του ευρώ και εραστής της Ευρωζώνης και δεύτερο γιατί οι ίδιοι έχουν διακηρύξει ότι ο κίνδυνος του Grexit δεν υφίσταται πλέον, χάρη στην πολιτική της κυβέρνησής τους. Τώρα, ο κίνδυνος είναι η αστάθεια που θα προκληθεί από μια διακριτή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα απαιτεί εκλογές και θα προσπαθεί να κλονίσει την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να πάει στράφι ο προγραμματισμός που έχει γίνει για έξοδο από την κρίση, πορεία ανάκαμψης, απαλλαγή από το μνημόνιο και την τρόικα και –αν υπάρξουν εκλογές άμεσα– να παγώσουν τρεις δόσεις συνολικού ύψους 5,6 δισ. ευρώ (3,6 δισ. από το ΔΝΤ και δυο δόσεις του 1 δισ. από τον EFSF).

Ο Βενιζέλος, βέβαια, εμφανίζεται στην πολιτική πιάτσα σαν φτωχός συγγενής. Οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι μιλώντας για «προοδευτική σταθερότητα» θέλει να εξάρει τον σημαντικό εγγυητικό ρόλο που διαδραματίζει το ΠΑΣΟΚ στην πορεία εξόδου από την κρίση, την τρόικα και το μνημόνιο, ενώ στην πραγματικότητα εκείνο που προσπαθεί να διασώσει είναι ο εαυτός του. Φιλοδοξεί, όμως, αν η κινδυνολογία πετύχει το στόχο της, να συγκρατήσει κάπως τη διαρροή ψηφοφόρων από την Πασοκοελιά, για να μπορεί να ελπίζει σε κάποια ψιλοανασυγκρότηση –υπό τον ίδιο– μετά τις ευρωεκλογές.

Το κουπί της κινδυνολογίας το τραβάει ο Σαμαράς, ενθαρυμμένος και από το σχετικά καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε η ΝΔ στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών, παρά την παταγώδη αποτυχία των προσωπικών του επιλογών σε Αττική, Αθήνα, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, την οποία με καλύτερο χειρισμό θα μπορούσε να είχε αποφύγει. Ο Σαμαράς εμφανίζεται ως ο πρωθυπουργός που έχει αποτρέψει το Grexit, έχει βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, την έχει βγάλει στις αγορές, έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και μοίρασε μισό δισ. κοινωνικό μέρισμα, ενώ ετοιμάζεται να πετύχει νέες ευνοϊκές διευθετήσεις για το χρέος. Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός δεν έχει δει καμιά βελτίωση, οπότε και οι πλέον συντηρητικοί στέκονται τουλάχιστον επιφυλακτικοί μπροστά στον ορυμαγδό των διακηρύξεων περί success story, ο Σαμαράς ξέρει πως μόνο άμα τους φοβίσει μπορεί να τους κρατήσει στην εκλογική κοίτη της ΝΔ. Πώς θα τους φοβίσει; Λέγοντάς τους πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα τινάξει όλα στον αέρα, διότι δεν έχει επεξεργασμένη πολιτική, ενώ ο Τσίπρας δεν είναι παρά ένα άπειρο παιδάριο, που άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κανένας στην Ευρώπη δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Εχει προοπτικές επιτυχίας αυτή η προεκλογική τακτική του φόβου; Την απάντηση θα την ξέρουμε το βράδυ της Κυριακής. Προς το παρόν, σημειώνουμε ορισμένους παράγοντες που ενθαρρύνουν τον Σαμαρά να παίξει το παιχνίδι της κινδυνολογίας και του φόβου. Υπάρχει μια ολόκληρη πολιτική παράδοση υπέρ της αποτελεσματικότητας της κινδυνολογίας. Τελευταία φορά ήταν τον Μάη-Ιούνη του 2012, όμως έχει εφαρμοστεί με επιτυχία και άλλες φορές στο παρελθόν. Υπάρχει, όμως, και ένα παράδειγμα που η κινδυνολογία δεν έπιασε καθόλου, αλλά γύρισε σαν μπούμερανγκ και χτύπησε τους εμπνευστές της. Αναφερόμαστε στις εκλογές του Οκτώβρη του 1981, που το ΠΑΣΟΚ σάρωσε σαν οδοστρωτήρας την κινδυνολογία της ΝΔ και κατέκτησε την κυβερνητική εξουσία με το μεγαλοπρεπέστατο 48%. Τότε, όμως, το ΠΑΣΟΚ στηριζόταν σε ένα τεράστιο λαϊκό κίνημα, το οποίο διεκδικούσε, απεργούσε, διαδήλωνε, συγκρουόταν. Ηταν αυτό το κίνημα που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην εκλογική νίκη, αγνοώντας την κινδυνολογία περί διασάλευσης των διεθνών σχέσεων της χώρας, εξόδου από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, μετατροπής της σε τριτοκοσμική χώρα κτλ. Ισα-ίσα, ήταν το λαϊκό κίνημα που απαιτούσε ριζικές πολιτικές αλλαγές, έξοδο από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων κτλ. και ήταν το ΠΑΣΟΚ που δεν έκανε τίποτα απ’ αυτά για τα οποία είχε «δεσμευτεί» προεκλογικά.

Σήμερα, δεν έχουμε ένα λαϊκό κίνημα που να διεκδικεί και έναν ΣΥΡΙΖΑ (που αποτελεί τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία) που να σέρνεται πίσω από το κίνημα. Εχουμε ένα κίνημα αδρανοποιημένο, με το σύνδρομο της ήττας να το κρατά καθηλωμένο, και έναν ΣΥΡΙΖΑ που αντί να δίνει υποσχέσεις στο κίνημα, σέρνεται πίσω από τις επιθέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δίνει συνεχείς όρκους πίστης στην ΕΕ, στην Ευρωζώνη, στο ΝΑΤΟ, στον καπιταλισμό. Αυτή η κοινωνική-πολιτική συνθήκη δημιουργεί όρους αποτελεσματικότητας για την κινδυνολογία των Σαμαρά-Βενιζέλου. Μένει να δούμε σε ποιο βαθμό αυτή θα αποδώσει εκλογικά. Πόσο θα φοβίσει, δηλαδή, όχι μόνο τα πολιτικά συντηρητικά στρώματα του λαού, αλλά και εκείνα τα στρώματα που έχουν λουφάξει φοβισμένα από τα απανωτά χτυπήματα της κρίσης και έχουν χάσει κάθε πίστη στις δυνάμεις τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σαμαράς-Βενιζέλος

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει Σακελλαρίδη!
Επόμενο άρθρο

Σαμαράς-Βενιζέλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις ψήφους των Χρυσαυγιτών!

Σχετικά Αρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

Ημέρα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους.

Ημέρα αγροτικής πάλης.

Ημέρα αιμορροφιλίας.

Ημέρα διαμαρτυρίαςγια τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

1965: Αρση όλων των έκτακτων μέτρων του εμφύλιου, αποφυλάκιση και των τελευταίων πολιτικών κρατούμενων.

1981: Βόμβα στο αυτοκίνητο του λιβανέζου φαλαγγίτη επιχειρηματία Σουλεϊμάν στα Ιλίσια (ΕΛΑ).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη (17Ν).

2007: Δύο ένοπλοι ακινητοποιούν τον φρουρό της οικίας του αρεοπαγίτη εισαγγελέα Ρωμύλου Κεδίκογλου και του αφαιρούν αυτόματο πιστόλι και ασύρματο (Επαναστατικός Αγώνας).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    17Ν
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Εφετείο 17Ν
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    ΕΛΑ
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σαμαράς-Βενιζέλος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σαμαράς-Βενιζέλος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Σαμαράς-Βενιζέλος

    Ποιοι είμαστε
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Σαμαράς-Βενιζέλος

    Επικοινωνία
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Σαμαράς-Βενιζέλος

    Όροι χρήσης
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Σαμαράς-Βενιζέλος

    Ποιοι είμαστε
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Σαμαράς-Βενιζέλος

    Επικοινωνία
  • Σαμαράς-Βενιζέλος

    Σαμαράς-Βενιζέλος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo