Ελάχιστοι οι τουρίστες από τα αεροδρόμια

Για μια χούφτα τουριστικά κέρδη διέλυσαν τη χώρα

0

Μπορεί η ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) να μη δίνει στοιχεία για τις αφίξεις από το εξωτερικό, για όλο το διάστημα από τότε που άνοιξαν τα ελληνικά αεροδρόμια, μπορεί ο Χαρδαλιάς, ακολουθώντας την πάγια κυβερνητική τακτική («φλομώστε τους στα ψεύτικα νούμερα») να ισχυρίστηκε χθες ότι από την 1η Ιούλη μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη πέρασαν τις πύλες εισόδου της χώρας 3.555.035 άνθρωποι, όμως τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής διαψεύδουν τον Χαρδαλιά και εξηγούν την ένοχή σιωπή (κατόπιν κυβερνητικής εντολής, προφανώς) της ΥΠΑ.

Οι κυβερνητικές κεραίες έχουν πιάσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Είναι πολύς ο κόσμος που αναρωτιέται: «Αξιζε τον κόπο, για τόσο λίγο τουρισμό να ξαναφουντώσει η πανδημία στη χώρα;». Το ερώτημα ακούστηκε ακόμα και από δημοσιογραφικά χείλη, μη εχθρικά προς την κυβέρνηση. Πρέπει, λοιπόν, να φουσκώσουν τα νούμερα των τουριστών, για να περάσουν το ψέμα ότι «άξιζε τον κόπο, γιατί έφαγε κόσμος ψωμάκι».

Το κυβερνητικό ψέμα αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική Fraport, στην οποία έχουν παραχωρηθεί δεκατέσσερα αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων είναι τα αεροδρόμιο των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών. Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Κως, Κέρκυρα, Μύκονος, Σαντορίνη, Χανιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Σκιάθος, Καβάλα, Ακτιο, Μυτιλήνη, Σάμος, είναι τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport. Τα αεροδρόμια της Αθήνας και του Ηράκλειου είναι τα μόνα που έχουν τουριστική κίνηση και είναι εκτός της λίστας Fraport.

Τον Αύγουστο, λοιπόν, στα αεροδρόμια της Fraport αφίχθησαν μόλις 963.532 ταξιδιώτες! Στη λίστα φαίνονται και οι χώρες προέλευσής τους, με πρώτη (μακράν της δεύτερης) τη Μεγάλη Βρετανία, από την οποία αφίχθη το ένα τρίτο των ταξιδιωτών. Ξέρουμε πολύ καλά ποια ήταν η διαχείριση της πανδημίας στη Βρετανία, όπου αρχικά πήγαν να εφαρμόσουν στρατηγική «ανοσίας αγέλης» και μετά δεν προλάβαιναν να καταγράφουν νεκρούς.

Fraport_Greece_08_Int_Traffic_by_Country

Οσοι και να έφτασαν στην Ελλάδα από τα αεροδρόμια της Αθήνας και του Ηράκλειου, οδικώς από τον Προμαχώνα και την Κακαβιά και με πλοίο από τα λιμάνια, τα τριάμισι εκατομμύρια του Χαρδαλιά δε συγκεντρώνονται με τίποτα. Είναι ένα ακόμα στη μακρά αλυσίδα ψεμάτων της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Είναι χαρακτηριστικά τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Fraport για τις συνολικές αφίξεις στα αεροδρόμιά «της» το οχτάμηνο του 2020.

Fraport_Greece_YTD_08_Traffic_2020vs2019

Η μείωση των επιβατών από διεθνείς πτήσεις αγγίζει το 80% (78,9%) για την ακρίβεια. Επειδή δε τον Αύγουστο έχουμε κάθε χρόνο ρεκόρ αφίξεων, αντιλαμβάνεστε ότι η πτώση αυτόν τον κατ’ εξοχήν τουριστικό μήνα ήταν μεγαλύτερη. Οι τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας ήταν ελάχιστοι. Γιατί, βέβαια, ίδια θα είναι η εικόνα και στον τουρισμό που ήρθε οδικώς ή με πλοία.

Γι’ αυτό, άλλωστε, οι μεγάλες τουριστικές μονάδες παρέμειναν κλειστές. ‘Η άνοιξαν εν μέρει, ίσα-ίσα για να ικανοποιήσουν πιεστικές ανάγκες πελατών τους τουριστικών πρακτόρων. Αφού η κυβέρνηση τους έδωσε τη δυνατότητα να βάλουν το προσωπικό σε «αναστολή εργασίας» και να χρησιμοποιούν όσο απ’ αυτό το προσωπικό χρειάζονταν, δεν είχαν κανένα λόγο να «γράψουν» ζημιά. Απλά δεν «έγραψαν» κέρδη. Και βέβαια, ουδείς απαίτησε απ’ αυτούς να πληρώσουν το προσωπικό και τα ασφαλιστικά ταμεία με τα υπερκέρδη που συσσώρευσαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκλημάτισε κατά του ελληνικού λαού. Για μια χούφτα τουρίστες, για μια χούφτα κέρδη στον κλάδο του τουρισμού, των αεροπορικών και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, για να μην πειράξει τα κέρδη που συσσώρευσαν τα προηγούμενα χρόνια οι ξενοδόχοι και οι λοιποί καπιταλιστές του τουρισμού, άνοιξε διάπλατα τις πόρτες της χώρας, προκαλώντας ένα τεράστιο υγειονομικό μπάχαλο, το οποίο ήδη έχει επιφέρει δραματικές συνέπειες στη χώρα και τον ελληνικό λαό.

 

ΥΓ. Η ΥΠΑ «εδέησε» να δημοσιεύσει στοιχεία κίνησης αεροδρομίων για τον Ιούνη και τον Ιούλη. Τον Ιούνη οι αφίξεις από το εξωτερικό ήταν 87.215 άτομα, έναντι 3.477.806 τον Ιούνη του 2019 (μείωση 97,5%). Τον Ιούλη, που έγινε το άνοιγμα, οι αφίξεις από το εξωτερικό ήταν 1.126.429 άτομα, έναντι 4.096.657 τον Ιούλη του 2019 (μείωση 72,5%). Από τις αφίξεις εξωτερικού του Ιούλη, οι 304.041 (ποσοστό 27% του συνόλου) έγιναν στο αεροδρόμιο της Αθήνας και όπως αντιλαμβάνεστε το μεγαλύτερο μέρος τους δε σχετίζεται με τουρισμό. Το συμπέρασμα επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία της ΥΠΑ για τον Ιούλη: για μια χούφτα τουριστικά κέρδη διέλυσαν τη χώρα.

(EL) ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ 2020 (10) ΙΟΥΛΙΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: