Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο
  • Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα
  • Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;
  • Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο
  • Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια
  • ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Βρόμικο σύστημα, βρόμικοι πολιτικοί
Πολιτική

Βρόμικο σύστημα, βρόμικοι πολιτικοί

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιούν 2008, 00:00

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι 420.000 ευρώ (τόσο κάνουν 1.000.000 μάρκα) είναι μεγάλο ποσό. Αν αναλογιστούμε, όμως, ότι η Siemens, σύμφωνα με όσα καταθέτουν τα στελέχη της, έδινε το 2% του τζίρου της σε μίζες, τότε τα 420.000 ευρώ δε φτάνουν ούτε το μισό τοις εκατό του συνολικού ποσού των μιζών και ο Τσουκάτος δεν είναι παρά ο ψιλικατζής της υπόθεσης (κάτι σαν Κυριάκος επί τρία). Είτε τα συγκεκριμένα λεφτά ήταν για το ΠΑΣΟΚ (όπως υποστηρίζει ο ίδιος) είτε ήταν για την πάρτη του (όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ), σημασία έχει ότι πρόκειται για ελάχιστο τμήμα του συνόλου των μιζών που καταβάλλονταν επί σειρά ετών και μόνο από μία εταιρία.

Από την άλλη, τα στοιχεία της δικογραφίας δείχνουν ότι σχεδόν εξαπλάσια μίζα έφυγε από τα ταμεία της Siemens για να «δέσει» η σύμβαση για το C4I, επί κυβέρνησης ΝΔ. Για τη συγκεκριμένη μίζα ακόμα δεν έχουμε πρόσωπα, αλλά μόνο off shore εταιρίες. Αλλάζει μήπως τίποτα; Με την ευκαιρία που αναφερόμαστε στη ΝΔ και τον «αδιάφθορο» πρωθυπουργό της, ας θυμηθούμε μια όχι και τόσο παλιά ιστορία. Ο εφοπλιστής και μεγαλοεκδότης Αρ. Αλαφούζος κατέθεσε, ότι έδωσε στον πρωθυπουργό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη επιταγή ύψους 1 εκατ. δολαρίων. Ο Μητσοτάκης πήγε να τον διαψεύσει, στο τέλος όμως αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι πήρε τα λεφτά, αλλά τα έβαλε στο ταμείο της ΝΔ. Ο Εβερτ, που διαδέχτηκε το Μητσοτάκη μετά την ήττα του τελευταίου στις εκλογές του 1993, δήλωσε ότι στα ταμεία της ΝΔ δε βρέθηκε να έχει μπει τέτοιο ποσό. Ο Καραμανλής, που διαδέχτηκε τον Εβερτ, δεν σκάλισε την υπόθεση, αυτή θάφτηκε σε κάποια δικαστικά αρχεία και όλοι ζουν έκτοτε ευτυχισμένοι. Και ο Μητσοτάκης και ο Εβερτ και ο Καραμανλής και ο Αλαφούζος. Αλλάξτε τα ονόματα, βάλτε στη θέση τους μερικούς από τους σημερινούς «πράσινους» πρωταγωνιστές του σίριαλ «Μίζενς» και δεν θα χρειαστεί ν’ αλλάξετε τίποτ’ άλλο στο σενάριο.

Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα θέλει το όλο πρόβλημα να περιοριστεί στον Τσουκάτο, άντε και σε μερικούς άλλους. Αντε να μιλήσουν μερικοί αρθρογράφοι και πολιτικοί σχολιαστές και για «πολιτικές ευθύνες» κομμάτων και πολιτικών. Οταν δίνουν τον τόνο άνθρωποι που προσκυνούσαν τον Τσουκάτο, όταν ήταν ο παντοδύναμος «στρατηγός» του Σημίτη («κόμμα και κράτος, Θόδωρος Τσουκάτος» κραύγαζαν εν χορώ τα λαμόγια στο «συνέδριο της νίκης του εκσυγχρονισμού» το 2000), όπως ο Φλωρίδης που μιλά για «πέντε-δέκα λαμόγια που πάντα υπάρχουν» και η Διαμαντοπού-λου που με γεμάτο στόμα μιλά για «συμπεριφορές ατόμων και μάλιστα απομάχων», το χειρότερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στον Τσουκάτο και να εστιάσουμε την προσοχή μας στις αστυνομικοδικαστικές εκδοχές αυτής της υπόθεσης. Αλλωστε, όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις έχουμε γράψει, ένα από τα εργαλεία που βοηθάει στη συγκάλυψη ενός σκανδάλου είναι ο καθημερινός βομβαρδισμός με χιλιάδες λεπτομέρειες, ονόματα, αριθμούς λογαριασμών, διασυνδέσεις εταιριών με ξένα ονόματα κ.λπ. Ο βομβαρδιζόμενος αναγνώστης χάνεται στις λεπτομέρειες, μπερδεύεται, πελαγώνει, στο τέλος τα παρατάει έχοντας χάσει την ουσία. Την ουσία που δε βρίσκεται στις ποινικές ευθύνες του ενός ή του άλλου, στους οποίους επικεντρώνεται η σκανδαλολογία, αλλά στις ουσιαστικές πολιτικές και οικονομικές πτυχές της υπόθεσης. Εμείς θεωρούμε βέβαιο, ότι ο Τσουκάτος στο τέλος θα καθαρίσει ποινικά. Την έχει δέσει την υπόθεση, μερικοί από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα κάνοντας συναντήσεις με τον ίδιο κα το δικηγόρο του και συμφωνώντας στην υπερασπιστική γραμμή που αυτός χάραξε, οπότε με τι στοιχεία να καταδικαστεί; Αμφιβάλλουμε αν θα βρεθεί καν κατηγορούμενος.

Τι είναι ο Τσουκάτος; Τυπικό δείγμα σφουγγοκωλάριου που επέδειξε ικανότητα στη βρόμικη δουλειά. Αυτό ήταν το προσόν του, γι’ αυτό τον επέλεξε ο Σημίτης και τον έκανε «αντ’ αυτού», πανίσχυρο πολιτικό στέλεχος που έλυνε και έδενε, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στον κρατικό μηχανισμό. Οποια εκδοχή κι αν δεχτούμε για τη συγκεκριμένη μίζα, στο ίδιο αποτέλεσμα φτάνουμε. Αν δεχτούμε ότι ο Χριστοφοράκος ήθελε να χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ, πήγε στον Τσουκάτο και όχι στον γραμματέα του κόμματος, γιατί αυτός ήταν ο «καθ’ ύλην αρμόδιος». Αν ήθελε να τα χώσει στον ίδιο τον Τσουκάτο, σημαίνει ότι ήταν βέβαιος ότι αυτός θα του κάνει κάποια ή κάποιες δουλειές.

Και οι υπουργοί; Δεν ήξεραν τίποτα; Πώς θα εκτελούσαν τις εντολές του Τσουκάτου, αν δεν ήταν βέβαιοι ότι αυτές είναι οι εντολές του πρωθυπουργού; Υστερα, δε θα ζητούσαν κι αυτοί το «κατιτίς» τους; Απλά εκτελεστικά όργανα του Τσουκάτου ήταν; Κι ο Σημίτης;  Αυτός απλά… προήδρευε, ανυποψίαστος για το τι γινόταν πίσω από την πλάτη του; Υπήρχε περίπτωση ο όποιος Τσουκάτος να πάρει μόνος του τέτοιες «πρωτοβουλίες»; Οποιος είναι αφελής ας πιστέψει όλ’ αυτά που γράφονται για τον «έντιμο» Σημίτη, που τον κατηγορούν μόνο για «πολιτική ευθύνη», ξέροντας πως έτσι κι αλλιώς πολιτικά είναι τελειωμένος. Κι ο Γιωργάκης και όλα τα υπόλοιπα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν άκουσαν τίποτα, δεν είδαν τίποτα, δεν υποψιάστηκαν τίποτα;

Δείτε με πόσο φυσικό τρόπο περιγράφει ο Τσουκάτος την υπερασπιστική του γραμμή: με επισκέφτηκε ο Χριστοφοράκος, μου πρότεινε 1 εκατ. μάρκα για το ΠΑΣΟΚ, τα δέχτηκα και έφτιαξα μηχανισμό για να τα «ξεπλύνω» και να τα βάλω στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ. Ενα τόσο μεγάλο ποσό από ένα μονοπώλιο που αλώνιζε στην ελληνική οικονομία και «χτυπούσε» τις μεγαλύτερες κρατικές προμήθειες και έργα, θεωρείται απολύτως φυσιολογικό γεγονός. Προσέξτε, επίσης, ότι κανείς απ’ όσους απαντούν στον Τσουκάτο δεν ενοχλείται απ’ αυτό. Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι ότι ο Τσουκάτος παντελόνιασε τα λεφτά. Αν τα πήγαινε στο ΠΑΣΟΚ, δε θα είχαν πρόβλημα. Ο Αυγερινός και η Παπαχρήστου πήγαν σε σύσκεψη με τον Τσουκάτο στο γραφείο του Γκούσκου και «χτένισαν» μαζί τη δήλωση που θα έκανε. Διότι αυτοί ξέρουν καλά τι «πακέτα» έμπαιναν στο ταμείο, τα οποία βέβαια δεν προέρχονταν από φίλους και οπαδούς, αλλά από καπιταλιστές που είτε είχαν «ευεργετηθεί» και ξεπλήρωναν είτε προπλήρωναν για να «ευεργετηθούν» την επόμενη φορά. Ο Αθανασάκης τους μάζεψε (αυτός είναι ο εξωθεσμικός παράγοντας για τον οποίο μίλησε ο Γκούσκος), αλλά επειδή προφανώς ο Τσουκάτος έχει τα «ατού» του, όταν πήγαν στον εισαγγελέα, φρόντισαν να του δώσουν το άλλοθι που ζητούσε: «μαζεμένο το ποσό δεν το έφερε, αλλά δεν αποκλείουμε να το έφερε σε δόσεις, διότι έφερνε μεγάλα ποσά». Αυτό ταιριάζει απόλυτα με την υπερασπιστική γραμμή του Τσουκάτου και με τις καταθέσεις εκείνων που τον βοήθησαν να «ξεπλύνει» τη μίζα (οι αντιφάσεις είναι επιμέρους και εύκολα «μαζεύονται» από τους έμπειρους δικηγόρους).

Γι’ αυτό λέμε πως είναι λεπτομέρεια, που αφορά το ΠΑΣΟΚ και μόνο το ΠΑΣΟΚ, αν τα λεφτά πήγαν στο κομματικό ταμείο ή στην τσέπη του Τσουκάτου. Ξέρουν πολύ καλά, ότι οι μίζες (που βαφτίζονται «προσφορές» και «χορηγίες») έπεφταν σαν το χαλάζι. Στο κόμμα και σε πρόσωπα που επηρέαζαν αποφάσεις. Πώς νομίζετε ότι φτιάχτηκαν όλες αυτές οι περιουσίες, από ανθρώπους που είχαν μόνο ένα μισθουλάκο;

Τα ίδια ισχύουν και για τη ΝΔ. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι οι μίζες που αποδεδειγμένα δόθηκαν τουλάχιστον για το C4i πήγαν σε κάποια στελέχη της εν Ελλάδι Siemens, όπως αρχικά προσπάθησαν να μας πείσουν ο Χατζηγάκης με το Σανιδά, που τώρα έχουν πάθει αφωνία. Δεν είναι τυχαίο που στις αρχές της εβδομάδας όλες οι δεξιοφυλλάδες είχαν πανομοιότυπα «ρεπορτάζ», σύμφωνα με τα οποία ο Καραμανλής φώναξε το Βουλγαράκη και το Λιάπη στο Μαξίμου και τους έβαλε τις φωνές, ζητώντας να του πουν όλη την αλήθεια, μη τυχόν και έχουν πάρει μίζες ή «δωράκια» και πως αυτοί τον διαβεβαίωσαν ότι τάχα είναι καθαροί.

Η στόχευση είναι ολοφάνερη: κι αν βγει κάτι για τους υπουργούς, ο Καραμανλής θα τους διώξει και θα καθαρίσει. Πού να φανταστεί κι αυτός ότι θα ξέπεφταν τόσο πολύ. Οταν πείστηκε, όμως, δε δίστασε ούτε στιγμή. Την ίδια άμυνα για λογαριασμό της ΝΔ κρατάει και ο Ζαγορίτης: για το κόμμα μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν πήρε δεκάρα, για πρόσωπα δε μπορώ να εγγυηθώ. Αν σβήσετε τα ονόματα Καραμανλής, Βουλγαράκης, Λιάπης, ΝΔ και βάλλετε στη θέση τους Παπανδρέου, Μαντέλης, Βερελής, ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται ν’ αλλάξετε τίποτ’ άλλο. Αρχάγγελος της κάθαρσης και ο Γιωργάκης, ξεφορτώνεται τους λερωμένους – καθαρό το ΠΑΣΟΚ, δεν πήρε λεφτά.

Μοναδικό τους μέλημα είναι να σώσουν το πολιτικό σύστημα και ειδικά το δικομματισμό. Γι’ αυτό και ο Καραμανλής, που μέχρι στιγμής δεν τον έχουν πάρει τα σκάγια, κάνει μεγαλόψυχες δηλώσεις του τύπου «η δημοκρατία δεν ωφελείται από κορόνες και δεν είναι στις προθέσεις μου να αναζητήσω κομματικά οφέλη». Γι’ αυτό ο Ρουσόπουλος δεν απαντά με οξύτητα στις κορόνες που αμολάει ο Γιωργάκης, δείχνοντας έτσι κατανόηση για τη δύσκολη θέση που έχει βρεθεί το ΠΑΣΟΚ, όχι με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία έκανε ό,τι μπορούσε για να υψώσει προστατευτική ασπίδα γύρω από όλα τα πολιτικά πρόσωπα.

Θα υπάρξει συνέχεια; Ολα δείχνουν πως ναι. Τη μορφή της δε γνωρίζουμε ακόμη. Δε γνωρίζουμε αν θα βγουν ονόματα υπουργών της κυβέρνησης ή το όνομα και τα δεδομένα για το τρίτο κόμμα που επίσης φέρεται να πήρε λεφτά. Η Βουλή θα κλείσει, ο κόσμος θα σκορπίσει στις παραλίες και ελπίζουν ότι από το φθινόπωρο, που θα ξεκινήσει η τακτική ανάκριση τα πράγματα θα έχουν ησυχάσει και θα μπορέσουν να ελέγξουν καλύτερα την κατάσταση. Σε συνθήκες κρίσης, όμως, οι πολιτικοί σχεδιασμοί δε βγαίνουν πάντοτε, ειδικά όταν πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό θέμα, στο οποίο εμπλέκονται πάρα πολλοί (καπιταλιστές που έδιναν μίζες, στελέχη που διεκπεραίωναν τις συμφωνίες, πολιτικοί και κομματικά στελέχη που μάζευαν τις μίζες, χρηματιστές και άλλοι επιχειρηματίες που έκαναν το «ξέπλυμα»).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΘα πληρώσουμε εμείς για να κάνουν spa οι Σοσιαλδημοκράτες!
Επόμενο άρθρο Φοβούνται κάτι ή ξεπληρώνουν γραμμάτια;

Σχετικά Αρθρα

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

Πολιτική 22 Ιούν 2026, 18:19

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

Πολιτική 20 Ιούν 2026, 19:35

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

Πολιτική 16 Ιούν 2026, 18:59

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

Πολιτική 15 Ιούν 2026, 12:02

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

Πολιτική 12 Ιούν 2026, 13:22

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 11 Ιούν 2026, 21:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούνη

21 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτική

Σιωνιστικά θρασίμια έβρισαν ιδιοκτήτρια καταστήματος στη Νάξο, απαιτώντας να κατεβάσει την παλαιστινιακή σημαία!

20 Ιούν 2026, 19:35
Εργατικά

Προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης οι διώξεις εκπαιδευτικών και Συλλόγων για συνδικαλιστικούς λόγους

20 Ιούν 2026, 18:59
Διεθνή

Η Κοόρτη του Φοίνικα

20 Ιούν 2026, 09:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

20 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούνη

20 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Πορτραίτα ηρώων

19 Ιούν 2026, 20:24
Διεθνή

Λίβανος: Οι σιωναζιστές παριστάνουν τους… αμυνόμενους

19 Ιούν 2026, 19:52
Διεθνή

Το σκληρό ροκ της Τεχεράνης και οι «τελευταίοι» σπασμοί του κτήνους

Σιωναζιστής αντισυνταγματάρχης και τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά των μαχητών της Χεζμπολά

19 Ιούν 2026, 14:43
Κόντρες

Πήρες κάνα φράγκο ή τζάμπα την έκανες τη διαφήμιση;

19 Ιούν 2026, 11:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

Ημέρα σκαραβαίου.

Ημέρα των στρουμφ.

Κονγκό: Ημέρα στρατού.

Ελ Σαλβαδόρ: Ημέρα δασκάλων.

1882: Ιδρύεται το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

1929: Επεισόδια μεταξύ εργατών και χωροφυλακής έξω από το ιταλικό εργοστάσιο (Θεσσαλονίκη).

1943: Ρατσιστικές εξεγέρσεις σημειώνονται στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) 29 νεκροί.

1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της «Alpha bank» στην οδό Αχαρνών (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo