Μάλλον την πάτησαν οι νεοδημοκράτες, προσκαλώντας στην Ελλάδα τον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ευρωομάδας του Λαϊκού Κόμματος. Τον τύπο αυτόν (στέλεχος της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης της Βαυαρίας) δεν τον αντέχουν ούτε η Μέρκελ με τον Σόιμπλε. Γι' αυτό τον αφήνουν στο ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο του μοιράσματος πόστων στο «αδελφό» κόμμα της Βαυαρίας, και δεν τον χρησιμοποιιούν στο κυβερνητικό σχήμα της Γερμανίας. Ο τύπος είναι τόσο λυσσασμένος ακροδεξιός που δε δίστασε να την πέσει χυδαία στον Τσίπρα το 2015, όταν ο τελευταίος εμφανίστηκε και μίλησε στο ευρωκοινοβούλιο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, προξενώντας αλγεινή εντύπωση ακόμα και σε δεξιούς, που τηρούν ένα μίνιμουμ «πολιτικού πολιτισμού».
Ηρθε, λοιπόν, στην Ελλάδα ο Βέμπερ και όρμησε ως ταύρος εν υαλοπωλείω, με δηλώσεις του τύπου «ο κ. Τσίπρας ανήκει στο παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το μέλλον», που δε συνηθίζονται από ευρωπαίους παράγοντες. Κι ο Κούλης καμάρωνε σα γύφτικο σκεπάρνι δίπλα στον βαυαρό ακροδεξιό πολιτικό, πλέκοντάς του το εγκώμιο ως ανθρώπου «ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της Ελλάδος και με τον οποίο έχω συζητήσει πολλές φορές, με ειλικρίνεια, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας».
Ο Βέμπερ, που εκτός από ακροδεξιός είναι και κυκλοθυμικός, δεν κρατήθηκε και πήγε να μπλέξει στα όσα έλεγε και τον Γιούνκερ. Δήλωσε, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, δεξιός κι αυτός, «είναι πεπεισμένος 100% ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη» αλλά και ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα προκάλεσε ένα αίσθημα έλλειψης εμπιστοσύνης εντός της ευρωζώνης και δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της».
Ο Γιούνκερ μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος του Σίβας, αλλά μαλάκας δεν είναι. Εχει θεσμικό ρόλο, χρόνια βρίσκεται στον αφρό της Ευρωζώνης, παλιότερα ως πρόεδρος του Eurogroup, τώρα ως πρόεδρος της Επιτροπής, και δε γουστάρει να μιλά για λογαριασμό του ο Βέμπερ, που το ίδιο του το κόμμα δεν τον έκρινε ικανό για πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου (ως γνωστόν η ευρωπαϊκή Δεξιά ψήφισε δεξιό ως διάδοχο του Σουλτς, όχι όμως τον Βέμπερ, αλλά τον ιταλό Ταγιάνι). Φρόντισε λοιπόν η λουξεμβουργέζικη αλεπού να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δηλώνοντας ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Τσίπρα. «Η Ελλάδα», είπε, «έχει κάνει περισσότερα απ' όσα αναμέναμε. Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Οσο για την προσωπική μου σχέση με τον κ. Τσίπρα, υπάρχει “άνεση“, εκτίμηση και εμπιστοσύνη».
Ποιος δέχτηκε τη ροχάλα του Γιούνκερ; Οχι βέβαια ο Βέμπερ, που έκανε τη βόλτα του στην Ελλάδα και έφυγε, αλλά ο Κούλης.