Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ
  • Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων
  • Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ
  • Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν
  • Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»Δίκη Σ.Π.Φ.»Δίκη ΣΠΦ – 7η συνεδρίαση Παρασκευή, 3.2.12
Δίκη Σ.Π.Φ.

Δίκη ΣΠΦ – 7η συνεδρίαση Παρασκευή, 3.2.12

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Φεβ 2012, 00:00

Ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση δημοσίευσης αυτού του ρεπορτάζ, η οποία οφείλεται στο γεγονός της σύλληψης και παραπομπής σε δίκη του σ. Γεράσιμου Λιόντου.

Για τον ίδιο λόγο θα καθυστερήσει και η δημοσίευση του ρεπορτάζ από τη σημερινή (6-2-12) συνεδρίαση της δίκης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα. Το ρεπορτάζ αυτό θα δημοσιευτεί αύριο μέχρι το μεσημέρι.

7η συνεδρίαση
Παρασκευή, 3.2.12

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο εισαγγελέας του τρομοδικείου Ι. Λιακόπουλος είχε ζητήσει διακοπή μέχρι την Τρίτη, προκειμένου να προετοιμαστεί να απαντήσει στις ενστάσεις, δεδομένου ότι, όπως είπε, ο συνήγορος υπεράσπισης αγόρευε επί τρεις ώρες. Τελικά, ο εισαγγελέας αγόρευσε μόλις 22 λεπτά και πρότεινε την απόρριψη όλων των ενστάσεων συλλήβδην, επικαλούμενος απλώς τη νομολογία των προηγούμενων τρομοδικείων. Θα μπορούσα να είμαι εξαιρετικά σύντομος, είπε, γιατί αυτά τα ζητήματα είναι ήδη λυμένα, υπάρχει νομολογία, υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου!
Είπαμε, σ’ αυτή τη δίκη όλα υπάγονται στο fast track. Η «προετοιμασία» του εισαγγελέα οδήγησε σε μια αγόρευση γραμμένη κυριολεκτικά στο γόνατο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, πολύ περισσότερο από τον αξεπέραστο Λάμπρου, εισαγγελέα στην πρώτη δίκη της 17Ν.

Πώς εκτέθηκε ο εισαγγελέας; Οταν, προτείνοντας την απόρριψη του αιτήματος να μη γίνεται αστυνομικός έλεγχος και παρακράτηση ταυτοτήτων σε όσους προσέρχονται στη δίκη, επιχειρηματολόγησε όχι σαν (υποτιθέμενος) ανεξάρτητος δικαστικός λειτουργός, αλλά σαν ασφαλίτης της Αντιτρομοκρατικής. Επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας, μίλησε για δικαιολογημένα μέτρα και ξεκαθάρισε ότι εδώ ισχύει ο κανονισμός της φυλακής! Παραδέχτηκε ευθέως, δηλαδή, ότι η αρχή της δημοσιότητας της δίκης πλήττεται.

Κατά τα άλλα, για την ένσταση που αφορά το λεγόμενο «πολιτικό έγκλημα», υπερασπίστηκε τη στενή αντικειμενική θεωρία, σύμφωνα με την οποία πολιτικό αδίκημα υπάρχει μόνο στην περίπτωση απόπειρας πραξικοπήματος. Αφορά, δηλαδή, μόνο ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού. Ηταν τόσο προκλητικός, μιλώντας νομικά, που για να δικαιολογήσει τη σύντμηση του χρόνου επίδοσης του κλητήριου θεσπίσματος, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας του εισαγγελέα. Επειδή αυτό έγραφε η σφραγίδα που έβαλε ο εισαγγελέας εφετών, ο κ. Λιακόπουλος απεφάνθη ότι είναι απολύτως νομότυπο και δεν επιφέρει απόλυτη ακυρότητα! Σ’ αυτή τη δίκη, δηλαδή, θα δημιουργηθεί νομολογία παρανομιών, που θα χρησιμοποιείται μελλοντικά σε κάθε είδους δίκες.

Στον εισαγγελέα απάντησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, γεγονός που τον ανάγκασε να δευτερολογήσει (συνειδητοποίησε ότι εκτέθηκε). Η επίκληση από τη μεριά του εισαγγελία της νομολογίας –σχολίασε ο Φρ. Ραγκούσης– σημαίνει ότι οι συνήγοροι ματαιοπονούν. Οτι δεν έχει κανένα νόημα να υποβάλλουμε ενστάσεις και να ζητούμε να κριθούν από το δικαστήριο, γιατί αυτές θα έχουν εκ των προτέρων απορριφθεί. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος, για να πει:

Μπορούμε ν’ αγνοήσουμε ακόμα και αποφάσεις του Αρείου Πάγου; Μάλλον συνειδητοποιώντας τη γκάφα του, έσπευσε να συμπληρώσει ότι το ερώτημά του είναι ρητορικό! Αν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου είναι θέσφατα, τότε δεν χρειάζεται να δικάζουμε, απάντησε εύστοχα ο συνήγορος. Ο Φρ. Ραγκούσης στηλίτευσε ακόμη το γεγονός ότι ο εισαγγελέας συσχέτισε την επιλογή των δικαστών από στενό σώμα προεπιλεγμένων εφετών, με την επικινδυνότητα των κατηγορούμενων, για να τον διακόψει ο εισαγγελέας, εμφανώς «ζεματισμένος» και να πει ότι δεν εννοούσε αυτό! Ο συνήγορος διάβασε επίσης αποσπάσματα από την πολιτική δήλωση που είχε κάνει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Χρ. Τσάκαλος, σχολιάζοντάς τα και επιχειρηματολογώντας υπέρ του χαρακτηρισμού των αδικημάτων ως πολιτικών. Σημείωσε ακόμη ότι και κλατά το κατηγορητήριο ο χαρακτήρας της οργάνωσης ΣΠΦ είναι πολιτικός. Δεν είναι δυνατόν είπε να κλείνουμε τα μάτια και να λέμε ότι δεν υπάρχει πολιτικό αδίκημα, όταν όλες οι οργανώσεις αυτού του τύπου είναι καθαρά πολιτικές. Κατέληξε, σημειώνοντας, ότι όταν ζητιέται να χαρακτηριστούν τα αδικήματα πολιτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τιμωρούνται. Αλλάζει, όμως, το δικαστήριο που τα δικάζει.

Ο Φρ. Ραγκούσης σχολίασε την πρόταση του εισαγγελέα για το κράτημα των ταυτοτήτων όσων προσέρχονται στη δίκη, λέγοντας ότι αυτό γίνεται για λόγους φακελώματος και δημιουργίας αρχείου υποψήφιων κατηγορούμενων για «τρομοκρατία». Σε σχέση με την τήρηση πρακτικών πρότεινε την κάλυψη του κόστους από την υπεράσπιση, μιας και γίνεται επίκληση της ανυπαρξίας κονδυλίων, μολονότι υπάρχουν κονδύλια για τη μισθοδοσία 57 υπουργών και των συνεργατών τους. Αν κι αυτό δεν γίνει δεκτό, κατέληξε, τότε να επιτραπεί η μαγνητοφώνηση από την υπεράσπιση των κατηγορούμενων, για να έχει στη διάθεσή της όλο το υλικό της δίκης.

Κλείνοντας, ο Φρ. Ραγκούσης, αναφερόμενος σε δήλωσε που έκανε στην προηγούμενη συνεδρίαση ο Μ. Νικολόπουλος, υπέβαλε καινούργια ένσταση πρί αοριστίας του κατηγορητήριου.

Συμπληρωματικά, ο Χαρ. Σύμψας καυτηρίασε την άποψη του εισαγγελέα περί «φόρτου εργασίας» για τη σύντμηση του κλητήριου θεσπίσματος, παρατηρώντας ότι αν αυτό γίνει δεκτό, τότε το δικαστήριο θα νομολογήσει για πρώτη φορά επί ενός τόσο σοβαρού ζητήματος. Ζήτησε να διαχωριστεί ο χώρος διεξαγωγής της δίκης από τον τρόπο διεξαγωγής της δίκης και να μην εφαρμόζεται ο κανονισμός της φυλακής για να δικαιολογηθεί η κατακράτηση ταυτοτήτων. Αν συνταχθείτε με την πρόταση του εισαγγελέα, κατέληξε, θα σας θυμίσω τη δήλωση του Χρ. Τσάκαλου, ότι δικάζεται σε στρατοδικείο. Η παρατήρηση αυτή «έτσουξε» τον πρόεδρο που άρχισε να ρωτά επίμονα τον συνήγορο αν υιοθετεί την άποψη Τσάκαλου. Ουσιαστικά, ζητούσε δήλωση μετάνοιας, την οποία ο συνήγορος δεν έκανε.

Η Ιφ. Καρανδρέα παρατήρησε ότι ο εισαγγελέας χρησιμοποίησε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Οταν μεν αναφέρεται στην ένσταση για κακή σύνθεση του δικαστηρίου επικαλείται το μακρύ χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η δίκη, όταν όμως πρόκειται για την σύντμηση του χρόνου του κλητήριου θεσπίσματος, που παραβιάζει βάναυσα τα δικαιώματα των κατηγορούμενων, τότε το ζήτημα αυτό θεωρείται ήσσονος σημασίας. Και πάλι παρενέβη ο πρόεδρος Χρ. Βρυνιώτης και με αυταρχικό ύφος, που θύμιζε καθηγητή της δεκαετίας του ’50 που απευθύνεται σε μαθητή, ζήτησε από τη συνήγορο να εξηγήσει σε τι συνίσταται η παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων! Ετσι, εκδήλωσε την κρίση του πριν καν αποσυρθεί το δικαστήριο για να συσκεφτεί επί των ενστάσεων. Αν δεχτούμε την άποψη του εισαγγελέα για διεξαγωγή της δίκης με βάση τον κανονισμό της φυλακής, για ποια δίκαιη δίκη μπορούμε να μιλάμε σημείωσε η συνήγορος. Αν επιλέξουμε μια διεξαγωγή της δίκης fast track, κατέληξε η συνήγορος, πού θα οδηγηθούμε; Για να παρέμβει και πάλι ενοχλημένος ο πρόεδρος, ρωτώντας τι θα πει fast track! Προφανώς, ο κ. Βρυνιώτης δεν παρακολουθεί την πολιτική ζωή της χώρας! Κατά τα άλλα, δέχτηκε να δικάσει μια καραμπινάτη πολιτική υπόθεση.

Δευτερολογώντας, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί επί της νέας ένστασης του Φρ. Ραγκούση, όπως και επί των προτάσεών του για την τήρηση των πρακτικών.

Μετά τον εισαγγελέα τοποθετήθηκε ο Χρ. Τσάκαλος,λέγοντας ότι μπορεί το δικαστήριο να είναι στρατοδικείο, μπορεί να είμαστε εχθροί, μπορεί οι συνήγοροι να έχουν την εμπιστοσύνη των κατηγορούμενων, όμως οι τελευταίοι έχουν τις δικές τους απόψεις και θέλουν τουλάχιστον ν’ ακούγονται. Αποδεικνύεται, όμως, ότι δεν ακούγονται. Γιατί την ένσταση περί αοριστίας την είχε κάνει ο Μ. Νικολόπουλος, όμως ούτε ο εισαγγελέας ούτε η έδρα έδωσαν σημασία στην τοποθέτησή του. Αν δεν μας ακούτε, κατέληξε, τότε δεν έχει νόημα να βρισκόμαστε εδώ μέσα. Σημείωσε ακόμη ότι σύμφωνα με όσα είπε ο εισαγγελέας, πολιτικό έγκλημα είναι μόνο τα πραξικοπήματα και οι απόπειρες πραξικοπημάτων. Ετσι, το σύστημα περιποιεί τιμή στους στρατοκράτες. Επεσήμανε ότι ο ίδιος ο τελευταίος τρομονόμος μιλά ευθέως για αδικήματα πολιτικού χαρακτήρα, αλλά τα δικαστήρια έρχονται και αποφασίζουν ότι δεν υπάρχει πολιτικό αδίκημα! Για το ζήτημα του φακελώματος όσων έρχονται στη δίκη, θύμισε πως πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν κατηγορούμενοι επειδή πέρασαν από ένα σπίτι ή έτυχε να περνάνε κοντά από ένα σπίτι (έφερε το παράδειγμα του Χ. Πολίτη).  Αυτό το φακέλωμα, λοιπόν, αποελεί υλικό για μελλοντική χρήση από την Ασφάλεια.

Παρέμβαση έκανε και ο Μ. Νικολόπουλος. Απευθυνόμενος στους δικαστές τους ζήτησε να είναι ξεκάθαροι και να πουν ότι παίρνουν ταυτότητες για να φακελώνουν τον κόσμο. Οτι θέλουν να αποπολιτικοποιήσουν τις ενέργειες μιας πολιτικής οργάνωσης. Πείτε ότι είστε φασίστες, κατέληξε, και ότι έχετε ένα στρατοδικείο που θα το διεξάγετε με τους δικούς σας όρους.

Η δίκη διακόπηκε για τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη, στις 9 το πρωί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦυλακή και θάνατος
Επόμενο άρθρο Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 13η συνεδρίαση, Δευτέρα 6.2.12

Σχετικά Αρθρα

Τρομοκρατική και συνάμα προβοκατόρικη απόφαση για τους τέσσερις αγωνιστές της ΣΠΦ

Δίκη Σ.Π.Φ. 2 Οκτ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 30η συνεδρίαση, Τετάρτη 19.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 19 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 29η συνεδρίαση, Τρίτη 11.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 11 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 28η συνεδρίαση, Παρασκευή 7.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 9 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 27η συνεδρίαση, Τετάρτη 5.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 5 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 25η Συνεδρίαση Τετάρτη, 25.7.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 26 Ιούλ 2012, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα στην Ισταμπούλ.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo