Στη συνεδρίαση αυτή ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και δεδομένου ότι οι κατηγορούμενοι παραιτήθηκαν από την εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης (σύμφωνα με δήλωση του Χ. Τσάκαλου, μόνον οι ίδιοι μπορούν να υπερασπιστούν τις πράξεις τους), το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση εγγράφων και των καταθέσεων των μαρτύρων που δεν προσήλθαν στο δικαστήριο.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την ανάγνωση μόνο των καταθέσεων των μαρτύρων που για διάφορους λόγους δεν μπορούσαν να προσέλθουν. Ο συνήγορος Χ. Σύψας δήλωσε εκ μέρους της υπεράσπισης, ότι δεν έχουν πρόβλημα να διαβαστούν όλες οι μαρτυρικές καταθέσεις.
Η συνεδρίαση άνοιξε με δύο δηλώσεις που έκανε ο Χρ. Τσάκαλος. Η πρώτη αναφερόταν σε δύο ενέργειες ένοπλης επαναστατικής βίας, που έκαναν σύντροφοί του στη Βολιβία και στην Ιταλία (το πλήρες περιεχόμενο της δήλωσης έχει αναρτηθεί στο Indymedia). Με τη δεύτερη δήλωση ο Χρ. Τσάκαλος έκανε και αξιολόγηση μαρτύρων κατηγορίας. Δήλωσε ότι οι προσπάθειες του προέδρου και του εισαγγελέα του τρομοδικείου να αποσιωπήσουν τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης έπεσαν στο κενό. Με πρόσχημα την παρέλευση του 18μηνου και το ενδεχόμενο αποφυλάκισής τους «έτρεχαν» τη δίκη και εμμέσως πλην σαφώς ομολογούσαν ότι η απόφασή τους είναι ειλημμένη και φυσικά καταδικαστική. Μίλησε ακόμη για πολιτικούς προϊστάμενους του δικαστηρίου, στους οποίους δίνει αναφορά για την πορεία της δίκης. Εκλεισε με μια σημαντική καταγγελία όσον αφορά την Ελένη Κοντοπούλου, η οποία είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας σ’ αυτή τη συνεδρίαση και δεν εμφανίστηκε. Ο Χρ. Τσάκαλος δήλωσε ότι η Ε. Κοντοπούλου είναι πρόσωπο ανύπαρκτο, όμως οι ψευδομάρτυρες της Αντιτρομοκρατρικής που παρέλασαν από το τρομοδικείο κατέθεσαν ότι την αναγνώρισαν ως ένα από τα άτομα που επισκέπτονταν το σπίτι στο Χαλάνδρι. Εναντίον της γυναίκας αυτής, που είναι πρόσωπο ανύπαρκτο, οι διωκτικοί μηχανισμοί άσκησαν δίωξη, εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και στη συνέχεια την αθώωσαν, προκειμένου να καλύψουν την γκάφα τους.
Αυτή η ιστορία για τη δίωξη ανύπαρκτου προσώπου επιβεβαιώνει, εκτός των άλλων, και την πάγια άποψή μας για την ποιότητα των ανακρίσεων που κάνουν οι διωκτικοί μηχανισμοί και για το πώς στήνουν τις διάφορες υποθέσεις.
Μετά τις δηλώσεις του Χ. Τσάκαλου, οι συνήγοροι υπεράπισης υπενθύμισαν στον πρόεδρο του τρομοδικείου τα αιτήματα που έχουν υποβάλει, όπως η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Π. Χηνόπουλου με τους άλλους ψευδομάρτυρες της Αντιτρομοκρατικής και οι κλήσεις ως μαρτύρων του πρώην υφυπουργού Σ. Καλαφάτη, της Λ. Κατσέλη και του στελέχους της Αντιτρομοκρατικής Τζωίτη. Ο Φρ. Ραγκούσης υπενθύμισε στον πρόεδρο Χ. Βρυνιώτη ότι το δικαστήριο με προηγούμενη απόφασή του είχε δεχτεί να καλέσει και το στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Ι. Φραγκίσκο, κάτι που δεν έγινε ως τώρα, ενώ δεν δέχτηκε να τον καλέσει μετά τη νέα υπενθύμιση που του έγινε. Ο εισαγγελέας Ι. Λιακόπουλος πρότεινε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα των συνηγόρων, με επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην παραμικρή κριτική. Ειδικά το επιχείρημά του για την απόρριψη του αιτήματος κλήτευσης της Λ. Κατσέλη ξεπέρασε κάθε όριο. Δήλωσε ότι εφόσον ήρθε ο σύζυγός της (ο Γερ. Αρσένης), δεν χρειάζεται να έρθει και η Λ. Κατσέλη. Αντιλαμβάνεστε σε ποια εποχή μας γυρίζει ο εισαγγελέας μ’ αυτό το «επιχείρημα».
Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 25 Μάη.
Οι διωκτικές αρχές της Ιταλίας με ένταλμά τους ζητούν να εκδοθούν οι Χ. Χατζημιχελάκης, Γ. Νικολόπουλος, Γερ. Τσάκαλος, Χρ. Τσάκαλος και Π. Αργυρού, για το δέμα που είχε σταλεί στον Μπερλουσκόνι. Αυτό το ένταλμα, ακόμα και με τον αντιδραστικό νόμο 3251/2004 για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, δεν πρέπει να γίνει δεκτό για δυο πολύ σοβαρούς λόγους: Πρώτον, το «αδίκημα» έγινε σε ελληνικό έδαφος. Δεύτερον, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στην Ελλάδα και δεν επιτρέπεται να δικαστούν δυο φορές για το ίδιο «αδίκημα»
Επειδή υπάρχει κίνδυνος οι μηχανισμοί καταστολής να κουρελιάσουν ακόμα κι αυτόν τον αντιδραστικό νόμο και να ικανοποιήσουν το αίτημα των Ιταλών εκδίδοντας τους πέντε αγωνιστές, πρέπει ν’ αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης για ν’ αποτρέψουμε την έκδοσή τους.