Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»
  • Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»
  • Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών
  • Σαν σήμερα 1 Αυγούστου
  • Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη
  • Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Παρασκευή, 12.5.06
Εφετείο 17Ν

77η συνεδρίαση

Παρασκευή, 12.5.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μάι 2006, 00:00
Ο Γρίσπος, σωματοφύλακας του Βρανόπουλου, που πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε στην ενέργεια, προσπάθησε να αποδείξει ότι χτυπήθηκε χωρίς λόγο. Ισχυρίστηκε ότι αυτός ήταν απλός οδηγός και όχι σωματοφύλακας. Πώς γίνεται, όμως, ένας απλός οδηγός να έχει άδεια οπλοφορίας; Ισχυρίστηκε ότι δεν οπλοφορούσε, ότι αν ήθελε έπαιρνε το όπλο, αν ήθελε δεν το έπαιρνε, όμως ο υπεύθυνος ασφαλείας Παναγάκος, ο άνθρωπος που ο Βρανόπουλος τον είχε στην Εμπορική και τον πήρε μαζί του στην Εθνική, κατέθεσε ότι ο Γρίσπος οπλοφορούσε.
 
Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι αυτός, όταν είδε να πυροβολείται ο Βρανόπουλος (δεν ήταν μπροστά, αλλά εκείνη τη στιγμή ερχόταν), τρόμαξε, έσκυψε, γονάτισε, έκανε μια κίνηση με το χέρι και εκείνος που πυροβόλησε τον Βρανόπουλο του έριξε την τελευταία σφαίρα (το κατάλαβε από τον ήχο που έκανε το κλείστρο του όπλου). Ομως, ένας άνθρωπος που φοβάται ή γυρίζει την πλάτη και φεύγει ή πέφτει κάτω προσπαθώντας να καλυφθεί. Δεν γονατίζει. Γονατίζει εκείνος που προσπαθεί να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει, ειδικά αν είναι σωματοφύλακας.
 
Οπως φάνηκε και από τις ερωτήσεις του συνηγόρου του Λ. Παπαδημητρίου, ο Γρίσπος εκείνο που επιδιώκει είναι να πάρει κάποια αποζημίωση από την Εθνική, επειδή δεν του εξασφάλισε προστασία. Γι’ αυτό και ισχυρίζεται ότι ήταν άοπλος. Η υπεράσπιση Κουφοντίνα μάλλον του έκανε τη χάρη, γι’ αυτό και δεν του υπέβαλε ερωτήσεις (αυτό είναι δική μας κρίση).
 
Ο Καλαμπόκας ήταν τότε μαθητής σε γειτονικό Λύκειο (σήμερα είναι γιατρός) και είδε όλο το συμβάν. Στην κατάθεσή του υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός. Μπορεί –είπε- εκείνος που πυροβόλησε να ήταν ο Κουφοντίνας, όμως, δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Σήμερα μοιάζει πολύ λιγότερο απ’ όσο του έμοιαζε τότε. Παρά την πίεση του προέδρου, που για πρώτη φορά (νομίζουμε ότι δεν κάνουμε λάθος) ζήτησε από μάρτυρα αναγνώριση με ποσοστά (προσχώρηση στην παγκόσμια πρωτοτυπία του Μαργαρίτη;), ο μάρτυρας αρνήθηκε να μπει σε μια τέτοια διαδικασία. Η Γ. Κούρτοβικ τον ρώτησε αν ο Κουφοντίνας του δίνει την όψη ταλαιπωρημένου εργάτη και αν θα μπορούσε να πει ότι τα μάτια του είναι μικρά σαν κουμπότρυπες. Ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά και στα δύο. Οχι, τα μάτια του είναι κανονικά, είπε με αποφασιστικότητα, αφού κοίταξε τον Κουφοντίνα. Φυσικά, ο ίδιος δεν έχει δώσει τέτοιες περιγραφές, έχει δώσει όμως άλλος μάρτυρας (υπόθεση Αθανασιάδη), που «αναγνώρισε» τον Κουφοντίνα και τον Τζωρτζάτο. Διά της τεθλασμένης η Γ. Κούρτοβικ επέφερε ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία εκείνου του ψευδομάρτυρα.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ MEGA CHANNEL
 
Αλλη μια υπόθεση ρίψης ρουκετών (δύο), στην οποία «κατά σύμπτωση δεν υπήρξαν θύματα», όπως κατέθεσαν μάρτυρες, προς μεγάλη ευχαρίστηση της εισαγγελέα, η οποία με τις ερωτήσεις της τους κατηύθυνε σ’ αυτό το συμπέρασμα. Πώς γίνεται, όμως, και σ’ όλες αυτές τις ενέργειες «κατά σύμπτωση δεν υπήρξαν θύματα»; Φαίνεται πως οι «συμπτώσεις» λειτούργησαν πάντοτε υπέρ των «στόχων» και ποτέ υπέρ της 17Ν. Πρέπει σώνει και καλά να πιστέψουμε ότι η 17Ν έριχνε ρουκέτες με στόχο να πλήξει ανθρώπους (ή, αν θέλετε, αδιαφορώντας παντελώς για το αν θα χτυπήσει ανθρώπους, απλούς εργαζόμενους), αλλά ο… καλός θεούλης βοήθησε όλους αυτούς τους ανθρώπους να μη πάθουν τίποτα. Το ίδιο προσπάθησαν να μας πείσουν για τη Βιοχάλκο, το ίδιο και για το Mega.
 
Εδώ, βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Η 17Ν είχε από τότε καταγγείλει, ότι ειδοποίησε την «Ελευθεροτυπία» για τη ρουκέτα και ότι σκόπιμα δεν ειδοποιήθηκε το Mega. Μάλιστα, η εκτόξευση έγινε με ωρολογιακό μηχανισμό, ακριβώς για να υπάρξει ειδοποίηση και εκκένωση του χώρου. Και βέβαια, δυνατότητα ακύρωσης της έκρηξης δεν υπάρχει μετά την τοποθέτηση και την ενεργοποίηση του ωρολογιακού μηχανισμού.
 
Ομως, ο υπεύθυνος ασφαλείας του Mega Κυπραίος δεν θυμόταν τίποτα απ’ αυτά! Παραδέχτηκε, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση της Γ. Κούρτοβικ, ότι η 17Ν δεν συνήθιζε να στοχοποιεί ανυποψίαστους απλούς ανθρώπους. Παραδέχτηκε, ακόμη, ότι η 17Ν δεν έλεγε ψέματα για την επιτυχία ή την αποτυχία (ως προς τους στόχους) των ενεργειών της. Επιβεβαίωσε την παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων του Mega, αλλά έπαθε αμνησία ως προς τους λόγους. «Θυμόταν» ότι δεν έγινε για διαμαρτυρία επειδή δεν ενημερώθηκε για την ενέργεια, δεν είχε τίποτα να καταθέσει, όμως, για τους λόγους της παραίτησης. Η μνήμη του τύπου φαίνεται ότι λειτουργεί αρνητικά. Θυμάται για ποιο λόγο δεν έγινε κάτι, όχι για ποιο λόγο έγινε!
 
Τα πράγματα έβαλε και πάλι (όπως και στην πρώτη δίκη) στη θέση τους η αθλητικογράφος του Mega κ. Χρυσού. Κατέθεσε ότι στο κανάλι κυκλοφόρησε και συζητήθηκε τότε, ότι το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού ειδοποιήθηκε από το τηλεφωνικό κέντρο της «Ελευθεροτυπίας» και η τηλεφωνήτρια του Mega δεν έδωσε σημασία. Μάλιστα, όπως κατέθεσε, ακόμα και σήμερα συζητιέται αυτό το θέμα στο Mega. Οταν παίρνουν ανάλογα τηλεφωνήματα, θυμούνται εκείνο το περιστατικό. Η κατάθεση της κ. Χρυσού (η οποία αναφέρθηκε και σε άλλα πράγματα, όπως π.χ. ο τρόπος με τον οποίο άνθρωποι του καναλιού προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά το γεγονός) ενόχλησε σφόδρα την εισαγγελέα, η οποία επιτέθηκε στη μάρτυρα, λέγοντάς της ότι ίσως έχει κάποια προσωπικά με την τηλεφωνήτρια και τα λέει αυτά! Προσπάθησε με το έντονο ύφος της να «ψαρώσει» τη μάρτυρα, όμως η κ. Χρυσού έμεινε ακλόνητη στις θέσεις της. Τσι, η κ. Κουτζαμάνη κατέληξε στο τέλος, με εμφανώς περιφρονητικό τόνο, να χαρακτηρίσει «φήμες» την κατάθεση της μάρτυρα, για να εισπράξει την απάντηση από την Γ. Κούρτοβικ: Φήμες στη νομολογία μας χαρακτηρίζονται οι αόριστες και αστήρικτες διαδόσεις, ενώ η μάρτυρας κατέθεσε τη γνώση της από συγκεκριμένες συζητήσεις που γίνονταν στο χώρο εργασίας σας.
 
Η εισαγγελέας προσπάθησε ακόμη να μπερδέψει τη μάρτυρα, λέγοντάς της ότι η 17Ν κατήγγειλε τον Φυντανίδη και την «Ελευθεροτυπία» και όχι το Mega, για να εισπράξει την απάντηση από τον Δ. Κουφοντίνα, ότι ο Φυντανίδης κατηγορήθηκε για τη δήλωση που έκανε και όχι επειδή δεν ειδοποίησε η «Ελευθεροτυπία». Είπα και στην προηγούμενη δίκη – κατέληξε ο Δ. Κουφοντίνας – ότι έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα στο κύκλωμα ειδοποίησης.
 
Ο Δ. Κουφοντίνας απευθύνθηκε επίσης στη μάρτυρα, πριν αρχίσει να υποβάλει ερωτήσεις η υπεράσπιση, με τα εξής λόγια: «Θέλω να σας εκφράσω τη λύπη μας και παρακαλώ να τη μεταφέρετε και στους συναδέλφους σας, για το ξάφνιασμα, την αναστάτωση και το φόβο που σας προκάλεσαν οι εκρήξεις που έγιναν. Θέλω να σας πω, ότι η Οργάνωση ποτέ σε όλη τη δράση της δεν έβαλε σε κίνδυνο απλούς ανθρώπους. Προσπαθούσε να πάρει όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια ήταν και η ειδοποίηση. Πάντα γινότανε η ειδοποίηση έγκαιρα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της “Ελευθεροτυπίας”, οι οποίοι με τη σειρά τους παίρνανε τους ενδιαφερόμενους και την Αστυνομία. Σ’ αυτή την περίπτωση αυτό το κύκλωμα δεν λειτούργησε. Τώρα, πού και πώς έγινε η εμπλοκή, σ’ αυτό υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε».
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις της Γ. Κούρτοβικ η κ. Χρυσού επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι η μόνη που στάλθηκε στο «Εθνος» και ερμήνευσε το γεγονός είτε ως σπάσιμο της εμπιστοσύνης προς την «Ελευθεροτυπία» είτε ως αποτέλεσμα φόβου μη τυχόν και δεν δημοσιευτεί. Κατέθεσε ακόμη, ότι η 17Ν δεν στοχοποιούσε απλούς ανθρώπους και η μόνη περίπτωση που χτυπήθηκε άνθρωπος ήταν η ενέργεια κατά Παλαιοκρασά, διευκρινίζοντας ότι ο Αξαρλιάν δεν ήταν στόχος.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

77η συνεδρίαση

Πέμπτη, 11.5.06
Επόμενο άρθρο

77η συνεδρίαση

Pagrati dogs ή αλλιώς Παγκρατόσκυλα

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»

1 Αυγ 2025, 13:02
Διεθνή

Σαράια Αλ-Κουντς: «Ο,τι υποφέρει ο λαός μας, υποφέρουν και οι αιχμάλωτοί σας»

Απισχνασμένος αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης εκλιπαρεί τον Νετανιάχου για φαγητό

1 Αυγ 2025, 11:09
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

52 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2025, 08:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο γκροτέσκος πολιτικός κλόουν για τις βρόμικες δουλειές του Μητσοτάκη

31 Ιούλ 2025, 21:01
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

Ημέρα πολυτέκνων.

Ημέρα προσκοπικού μαντιλιού.

Ελβετία: Ημέρα συνομοσπονδίας (1291).

Ζαΐρ: Ημέρα γονέων.

1834: Καταργείται η δουλεία στη βρετανική αυτοκρατορία και στις αποικίες, 770.000 σκλάβοι αποκτούν την ελευθερία τους.

1912: Ιδρύεται το πρώτο εργατικό συνδικάτο στην Ιαπωνία.

1927: Ιδρύεται ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

1973: Πεθαίνει (δολοφονείται) ο Νίκος Ζαχαριάδης, εξόριστος στο Σοργκούτ της Σιβηρίας.

1978: Βόμβες καταστρέφουν τέσσερα λεωφορεία σε γκαράζ της ΕΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 77η συνεδρίαση

    17Ν
    • 77η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 77η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 77η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 77η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 77η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 77η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 77η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 77η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 77η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 77η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 77η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 77η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 77η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 77η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 77η συνεδρίαση

      77η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 77η συνεδρίαση

      77η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 77η συνεδρίαση

      77η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 77η συνεδρίαση

      77η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 77η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 77η συνεδρίαση

    77η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 77η συνεδρίαση

    77η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 77η συνεδρίαση

    77η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 77η συνεδρίαση

    77η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 77η συνεδρίαση

    77η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 77η συνεδρίαση

    77η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo