Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Απρίλη
  • Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ
  • Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια: Αυτό είναι το μέλλον και της Θεσσαλίας και των περιοχών που ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές
Περιβάλλον

Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια: Αυτό είναι το μέλλον και της Θεσσαλίας και των περιοχών που ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Σεπ 2023, 14:27

Μιλούν για τη νέα πλημμύρα στον Βόλο και την Εύβοια την ξεπετάνε στα γρήγορα. Βγάζουν τους τοπικούς υπεύθυνους για να πουν ότι μέσα σε 15 μέρες από τις καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel δεν μπορούσε να προχωρήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση του Βόλου, αλλά στο άμεσο μέλλον όλα θα γίνουν τέλεια. Στο καπάκι βγαίνουν οι «ενσωματωμένοι» μετεωρολόγοι και αρχίζουν να απαγγέλλουν το ποίημα με τα χιλιοστά βροχής που έπεσαν στη διάρκεια της κακοκαιρίας Elias.

Παίζουν με τη λεγόμενη κοινή λογική, σκορπώντας σύγχυση, ώστε οι… αναλυτές των καφενείων να αποφανθούν πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα αυτή τη στιγμή, γιατί «ήταν πολύ το νερό» και «τα ποτάμια και τα φρεάτια δεν προλάβαιναν να καθαριστούν». Περιμένουν να εμφανιστεί και ο Μπέος που δήλωνε με θράσος ότι «το φάρμακο λέγεται Αχιλλέας Μπέος, σε είκοσι μέρες η πόλη θα λάμπει». Οντως… λάμπει από χθες.

Η Βόρεια Εύβοια, όμως, δε χτυπήθηκε από την κακοκαιρία Daniel, για να έχουν δικαιολογίες. Ξώφαλτσα πέρασε το κύμα της προηγούμενης κακοκαιρίας. Η Βόρεια Εύβοια είχε καεί τον Αύγουστο το 2021. Και τώρα, το βουνό κατέβηκε στη θάλασσα, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές. Δείτε μερικές εικόνες και βίντεο από τοπικά Μέσα:

Ολοι θυμόμαστε τις υποσχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση της Βόρειας Εύβοιας, μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές του 2021. Εφτιαξαν και επιτροπή, με επικεφαλής τον απόστρατο πασόκο Μπένο, που είχε εμπειρία -έτσι έλεγαν- από την αποκατάσταση της Καλαμάτας μετά το σεισμό. Και τον έστελναν να κάνει φιέστες στην Ιστιαία, προκαλώντας τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους. Μοίραζαν και… Evoia pass. Εβαλαν και υφυπουργό Ρουσφετιών Ευβοίας, τον ανεκδιήγητο Σίμο Κεδίκογλου, που το μόνο που έκανε ήταν να ανακοινώνει την επέκταση γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας (δουλεύοντας σαν ατζέντης των ξένων καπιταλιστών) και να υπόσχεται ότι θα κάνει την Εύβοια κέντρο… ψαροτουρισμού. Α, να μην το ξεχάσουμε, μια φορά πήρε α’λα μπρατσέτα την άλλη τεράστια προσωπικότητα, τον Αμυρά, τότε υφυπουργό Περιβάλλοντος και νυν σύμβουλο του Μητσοτάκη (μη μείνει και άνεργο το παιδί), πήραν και μια μπετονιέρα-βαρέλα, έριξε η μπετονιέρα καναδυό κυβικά μπετόν καθαριότητας, το έστρωσαν τα μαστόρια και το κυβερνητικό δίδυμο έβγαλε φωτογραφίες προπαγανδίζοντας ότι… άρχισε η κατασκευή φραγμάτων βάρους στα καμένα ορεινά της Βόρειας Εύβοιας.

Η Βόρεια Εύβοια είχε ξαναπληγεί από πλημμύρες τον Μάη του 2022. Δημοσιεύσαμε τότε (21.5.2022) άρθρο υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο: Εύβοια: Χωρίς φράγματα βάρους στα ορεινά, ο κόσμος θα εξακολουθήσει να πνίγεται.

Τρεις μέρες αργότερα, στις 24.5.2022, επανήλθαμε: Δεν ξεκίνησε ακόμα η κατασκευή φραγμάτων βάρους στη Βόρεια Εύβοια. Αναφέραμε αναλυτικά τι ορεινά υδρονομικά έργα έπρεπε να κατασκευαστούν (σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες, την αρτιότητα των οποίων δεν ήμασταν σε θέση να ελέγξουμε) στις υδρολογικές λεκάνες της Λίμνης και της Ιστιαίας. Σημειώναμε:

«Εκτός από τα φράγματα βάρους πρέπει να κατασκευαστούν ψηλά στις πηγές και φυτοκομικά έργα, που όμως δεν προβλέπονται σ’ αυτές τις συμβάσεις. Από την άλλη, προβλέπεται μεν ο χρόνος κατασκευής των φραγμάτων βάρους, αλλά είναι σίγουρο ότι θα δοθούν παρατάσεις για διάφορους λόγους. Αρκεί να σκεφτούμε ότι, για παράδειγμα, στην Υδρολογική Λεκάνη Λίμνη ΙΙ και στις Υδρολογικές Λεκάνες Ιστιαία IV και III οι συμβάσεις υπογράφηκαν 4 και 7 Απρίλη (2022) και μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα πρωτόκολλα εγκατάστασης!»

Και καταλήγαμε:

«Το συμπέρασμα είναι ότι και στην επόμενη χειμερινή περίοδο ο κόσμος στη Βόρεια Εύβοια και στις άλλες περιοχές της χώρας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, θα «πνιγεί» και πάλι».

Στις 7 Ιούνη του 2022 επανήλθαμε: Βόρεια Εύβοια: Ξεβράκωμα της κυβερνητικής πολιτικής από ένα δικό της παιδί – Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας από τον δήμαρχο Ιστιαίας. Εχει σημασία να θυμίσουμε εκείνο το ρεπορτάζ:

Δεν ξεκίνησε ακόμη κατασκευή φραγμάτων βάρους στη Βόρεια Εύβοια. Αυτός ήταν ο τίτλος αναλυτικού ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στις 24 Μάη. Παραθέσαμε όλα τα στοιχεία για τις μελέτες που έχουν γίνει και για το στάδιο που βρίσκεται το κάθε έργο, τονίζοντας ότι κανένα έργο δεν έχει ξεκινήσει!

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε πλήρως από τον δήμαρχο Ιστιαίας Γιάννη Κοντζιά, στην επεισοδιακή συνεδρίαση της «επιτροπής Μπένου», που έγινε στην Αιδηψό το περασμένο Σάββατο. Επεισοδιακή, γιατί κάτοικοι της περιοχής, κυρίως ρητινοκαλλιεργητές, είχαν αποκλείσει το χώρο και αποδοκίμασαν «ηχηρά» τους επίσημους. Τόσο «ηχηρά» που ο «πολύς» Σίμος Κεδίκογλου φυγαδεύτηκε για να αποφύγει τα χειρότερα.

Ο δήμαρχος Κοντζιάς, λοιπόν, πρώην αντιπεριφερειάρχης του Μπακογιάννη, επειδή θέλει να επανεκλεγεί, δεν μπορούσε να πει ψέματα μπροστά στους ψηφοφόρους του. Γιατί αυτός δε θα έπαιρνε την «κουρσάρα» για να γυρίσει στην Αθήνα, όπως ο Μπένος, ο Αμυράς και οι αποδέλοιποι, αλλά θα έμενε εκεί. Πώς θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην πόλη του, αν επαναλάμβανε τα ψέματα των άλλων; Αναγκάστηκε να «τα χώσει», λοιπόν. Μέχρι και για τον δρόμο Χαλκίδας-Ιστιαίας, που πήγε ο ίδιος ο Μητσοτάκης για να τον εξαγγείλει, ο Κοντζιάς είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει ούτε σε δεκαπέντε χρόνια, γιατί δεν υπάρχουν λεφτά. Τότε προσπάθησε να τον διακόψει εκνευρισμένος ο Μπένος, μπας και καταφέρει να τον αποσυντονίσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να του δώσει την ευκαιρία να σηκώσει τους τόνους, καθώς ο Μπένος δεν μπορούσε να αποδείξει τίποτα.

Εδώ μας ενδιαφέρουν, όμως, τα αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν την περιοχή. Κι όταν μιλάμε για αντιπλημμυρικά έργα, αναφερόμαστε στα φράγματα βάρους που πρέπει να κατασκευαστούν στα ορεινά, για να συγκρατούν την ορμή του νερού. Τα κλαδοπλέγματα και τα κορμοφράγματα στα καμένα δεν μπορούν να δημιουργήσουν αντιπλημμυρική προστασία. Χωρίς τα φράγματα βάρους ψηλά στο βουνό, το νερό παρασύρει και τα κλαδοπλέγματα και τα κορμοφράγματα και κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Ο δήμαρχος Ιστιαίας, λοιπόν, κατήγγειλε ότι από τις τέσσερις υδρολογικές λεκάνες του δήμου του, για τις δύο δεν υπάρχουν πιστώσεις για να γίνουν τα απαραίτητα φράγματα βάρους, στις δε άλλες δύο δεν έχει πέσει ούτε ένα κυβικό μέτρο μπετό! Ετσι, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ της ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr. Δείτε το βίντεο με την ομιλία Κοντζιά. Η αναφορά στη μη κατασκευή των φραγμάτων βάρους είναι από το 7:07 μέχρι το 8:24. Στη συνέχεια μιλάει και για την αντιπυρική προστασία της φετινής περιόδου, για την οποία δόθηκαν λιγότερα λεφτά σε σχέση με πέρσι. Τονίζει ότι τα χωριά τα έσωσαν οι κάτοικοι, που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την εντολή εκκένωσης (για τη συμμαχία που έχει η συμμετοχή του ντόπιου πληθυσμού στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών διαβάστε αναλυτικά εδώ), και καταλήγει ότι από τις πλημμύρες του ερχόμενου χειμώνα δε θα μπορέσουν οι κάτοικοι να προστατευθούν και δε θα έχουν πάντα σύμμαχο… το θεό, όπως χαρακτηριστικά είπε (μέχρι το 9:30).

[Το βίντεο με την ομιλία του δημάρχου Ιστιαίας μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο δημοσίευμά μας]

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, γιατί πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια, δυο χρόνια μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Γιατί δεν έγινε η αναγκαία αντιπλημμυρική θωράκιση. Και βέβαια, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβουμε γιατί σήμερα δεν μιλούν για τη Βόρεια Εύβοια, αλλά για τον Βόλο και τον κάμπο της Καρδίτσας. Δεν μιλούν για τη Βόρεια Εύβοια γιατί πέρασαν πάνω από δυο χρόνια και δεν έχουν καμιά δικαιολογία. Πέρασαν πάνω από δυο χρόνια, έκαναν φιέστες, οργάνωσαν γκεμπελίστικα σόου, έταξαν, έταξαν και ξαναέταξαν και ιδού το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής τους. Οι καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν τις περιοχές γύρω από τα καμένα δάση.

Η Εύβοια είναι ο καθρέφτης στον οποίο μπορούμε να δούμε το μέλλον και για τη Θεσσαλία και για τις περιοχές που επλήγησαν φέτος το καλοκαίρι από καταστροφικές δασικές πυρκαγιές. Τα πάντα θα εγκαταλειφτούν στην τύχη τους. Και μετά τις επόμενες καταστροφές θα μιλούν και πάλι για την «κλιματική κρίση», για την «πρωτοφανή κακοκαιρία» και τα «ακραία καιρικά φαινόμενα». Μόνο αν οι κάτοικοι των πυρόπληκτων και πλημμυρόπληκτων περιοχών ξεσηκωθούν και διεκδικήσουν μαχητικά την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων (και όχι μικροέργων βιτρίνας), αλλά και ουσιαστική προστασία και ανάπτυξη των δασών, θα μπορέσουν να επιβάλουν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν στους τόπους τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ακρως απαραίτητη η κατασκευή φραγμάτων βάρους στους ορεινούς όγκους – Τα αντιδιαβρωτικά έργα δεν αποτρέπουν τα πλημμυρικά φαινόμενα

Και μια χτεσινή φωτογραφία που δεν είναι ούτε από το Βόλο, ούτε από τον κάμπο της Καρδίτσας, ούτε από τις κωμοπόλεις και τα χωριά της Βόρειας Εύβοιας. Είναι από το Διόνυσο. Για να μην νομίζουν οι κάτοικοι της Αθήνας, του Πειραιά, της Αττικής, ότι ζουν σε μια σχετική ασφάλεια.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΒΑΡΟΥΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι αντιφασίστες οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να δουν τη φάκα και όχι το τυρί
Επόμενο άρθρο Πανδημία: Περαιτέρω χειροτέρευση σε όλους τους δείκτες

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

Καμπότζη, Ταϊλάνδη: Πρωτοχρονιά.

1863: Οι Κ. Κανάρης, Θ. Ζαΐμης και Δ. Γρίβας μεταβαίνουν στην Κοπεγχάγη και προσφέρουν το ελληνικό στέμμα στον Γεώργιο Α’.

1913: Ανεπιτυχής απόπειρα κατά του ισπανού βασιλιά Αλφόνσου.

1917: Αιματηρές ταραχές στη Σμύρνη εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1924: Οι Ελληνες τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας με δημοψήφισμα (69,95%).

1948: 26 κρατούμενοι νεκροί από το μένος αντεκδίκησης αστυνομικών στις φυλακές της Σπάρτης.

1983: Απόπειρα κατά του σαουδάραβα πρέσβη στην Αθήνα με τηλεχειριζόμενη βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο (Ομάδα Επαναστατικής Λαϊκής Αλληλεγγύης).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo