Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
  • Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!
  • Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς
  • Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών
  • SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ο κόσμος πνίγονταν κι αυτοί… χτενίζονταν στην Ελευσίνα
Περιβάλλον

Ο κόσμος πνίγονταν κι αυτοί… χτενίζονταν στην Ελευσίνα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Νοέ 2021, 19:28

Χθες δημοσιεύσαμε αναλυτικό ρεπορτάζ από τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε (για δεύτερη φορά) η βροχή στην περιοχή γύρω από τα καμένα Γεράνεια Ορη (Σχίνος Κορινθίας και γύρω περιοχή).

Πέρα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, που δείχνουν ότι οι άνθρωποι εκεί θα περάσουν μαύρο χειμώνα (μέχρι και το δίκτυο ύδρευσης τρέχει λασπόνερο αντί για πόσιμο νερό!), το εντυπωσιακό, αυτό που δυσκολεύεται να πιστέψει κανείς ακόμα και για την πιο ανάλγητη αστική κυβέρνηση, είναι πως ο περιβόητος «ανάδοχος αποκατάστασης», τα οικονομικά πανίσχυρα ΕΛΠΕ, έχει εξαφανιστεί, δεν έχει πατήσει το πόδι του στην περιοχή, μολονότι η ανακήρυξή του έγινε με τα γνωστά ταρατατζούμ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνοδευόμενη με ύμνους για την «ιδιωτική πρωτοβουλία», η οποία συνεχίζει την… παράδοση των «μεγάλων ευεργετών του έθνους».

Το διανοείστε; Στις 19 Μάη χτύπησε η δασική πυργκαγιά στα Γεράνεια (ήταν η πρώτη μεγάλη δασική πυρκαγιά φέτος). Σε χρόνο ρεκόρ η δασική υπηρεσία της περιοχής έφτιαξε τις μελέτες και αφού έγιναν διάφορες καθυστερήσεις (για τις οποίες δε φέρει καμιά ευθύνη η δασική υπηρεσία) και όλα ήταν έτοιμα για να επιλεγούν οι εργολάβοι που θα έκαναν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, μπήκε στη μέση η κυβέρνηση και σταμάτησε τη διαδικασία: «Οχι, δε θα πληρώσει το κράτος για τα έργα, θα τα κάνει ο ανάδοχος, ο μεγάλος ευεργέτης του έθνους, τα ΕΛΠΕ»!

Ερχεται στις 25 Νοέμβρη ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου και διαπιστώνει ότι «δεν έχει εμφανιστεί η παραπάνω εταιρία για την έναρξη των εργασιών, παρά την άμεση και επιτακτική ανάγκη άμεσης εκτέλεσης του έργου και επειδή δεν πρέπει να χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για το ξεκίνημα της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για την κατασκευή των έργων», τα έργα, με προϋπολογισμό 1.848.749,28 ευρώ, θα τα κάνει το Δασαρχείο Κορίνθου με απευθείας διαπραγμάτευση με εργοληπτικές εταιρίες!

Υπάρχει μια τελευταία παράγραφος στο έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, που το δημοσιεύσαμε όπως ανέβηκε στη «Διαύγεια»: «Την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ του ΥΠΕΝ που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούμε σε περίπτωση που διαφωνεί να διατάξει σχετικά ενημερώνοντας τις Προϊστάμενές μας Αρχές». Σε απλά ελληνικά: αν δε θέλετε να κάνουμε τα έργα όπως είχαν προγραμματιστεί, πείτε μας τι άλλο να κάνουμε. Πάρτε εσείς την ευθύνη, αλλιώς αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας, για να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί, έτσι που τα κάνατε σκατά με τον… τρεχαλατζή ανάδοχό σας.

Πρόκειται για κόλαφο στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που λειτουργεί σαν διαφημιστής των καπιταλιστικών ομίλων, επειδή στο μυαλό της έχει μόνο το πώς θα προωθήσει σε όλα τα μέτωπα και με κάθε κόστος τις ιδιωτικοποιήσεις. Ολοι όσοι μιλούν για τους «τεμπέληδες» δημόσιους υπάλληλους και για την «παραλυτική γραφειοκρατία» ας πάρουν θέση, αν έχουν έστω και λίγη τσίπα.

Το αυτί των κυβερνητικών παχύδερμων, όμως, δεν ιδρώνει. Απόδειξη (μία ακόμη): την ώρα που οι άνθρωποι στον Σχίνο και τους γύρω οικισμούς αντίκριζαν τις καταστροφές που είχε προκαλέσει μια συνηθισμένη βροχή και αναλογίζονταν τι θα γίνει όταν θα πέσει περισσότερο νερό, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα πιο πέρα, ο πρόσφατα ελληνοποιηθείς υπουργός Πολιτικής Προστασίας Στυλιανίδης οργάνωνε για δεύτερη φορά… «άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων»! Αυτή τη φορά μετατοπίστηκε από το Αλεποχώρι (που είναι στην περιοχή των καμένων) στην Ελευσίνα και προς τιμήν της αρχαίας θεάς (που αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο θα τους κυνηγούσε με βρεγμένη σανίδα) ονόμασε την άσκηση «ΔΗΜΗΤΡΑ 2021».

Στήθηκε κιόσκι, τραπέζια με λευκά τραπεζομάντηλα, μαζεύτηκε ο συνήθης θίασος (ο Στυλιανίδης, ο υφυπουργός του, κάτι αξιωματούχοι της Πολιτικής Προστασίας, οι τοπικοί βουλευτές, ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης -τον Πατούλη μάλλον δεν τον καλούν- και όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής) και στήθηκε για να παρακολουθήσει το σόου, μην παραλείποντας να ποζάρει συνεχώς στο φωτογραφικό φακό.

Το σόου περιλάμβανε άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια, παροχή πρώτων βοηθειών σε άτομα που επλήγησαν από υπερχείλιση ποταμού, διάσωση ατόμου που παρασύρθηκε από τα νερά και φυσικά «απεγκλωβισμό ατόμου από αέρος με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος» (όπως γίνεται και στο τσίρκο, το εντυπωσιακό νούμερο με τους ακροβάτες που αιωρούνται και κάνουν θεαματικές κινήσεις το άφησαν για το τέλος).

Και βέβαια, στο τέλος είχαμε την καθιερωμένη μακροσκελή δήλωση από τον Στυλιανίδη: «Το σενάριο της άσκησης κύλησε εξαιρετικά και επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο συντονισμός όλων των δυνάμεων, Πυροσβεστικής, Ε.Μ.Α.Κ., Λιμενικού Σώματος, Περιφέρειας, Δήμου και Πολιτικής Προστασίας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. (…) Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ένα μεγάλο στοίχημα ολόκληρης της χώρας. (…) Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, έκανε το καθήκον της και το έχω πει και στο Αλεποχώρι και σε άλλες ευκαιρίες, ότι έχω δει πάρα πολλές ανάλογες ασκήσεις στην Ευρώπη και η εμπειρία μου δείχνει ξεκάθαρα ότι το ανθρώπινο δυναμικό σε όλα τα σώματα ασφαλείας στη χώρα μας είναι εξαιρετικό. Σήμερα είχαμε έναν νεαρό Πυροσβέστη 23 χρονών που παρουσίαζε την άσκηση με εξαιρετικό τρόπο. Επαναλαμβάνω, λοιπόν, το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Σας ευχαριστώ όλους θερμά».

Δεν ντρέπεστε, ρε; Λίγη τσίπα δεν έχετε, ρε; Λίγο πιο πέρα οι άνθρωποι μέτραγαν καταστροφές, επειδή με δική σας ευθύνη δεν έγιναν έργα που θα είχαν τελειώσει τώρα, στην Ηλεία μέτραγαν καταστροφές και έναν νεκρό κι εσείς την ίδια ώρα χαριεντιζόσασταν σε σόου στην Ελευσίνα! Δεκατρείς φωτογραφίες από το σόου στείλατε στα ΜΜΕ (δείτε εδώ)! Βάλατε ένα βαρύ φορτηγό σ’ ένα δρόμο με λίγη λάσπη, για να κατέβει ο πυροσβέστης από το ελικόπτερο με το συρματόσχοινο να παραλάβει ένα άτομο από την καρότσα. Αυτό στο οποίο (πρέπει να) ασκούνται τα πληρώματα διάσωσης σε όλο τον κόσμο, εσείς το κάνατε σόου για δική σας διαφήμιση. Γιατί δεν πήγατε μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα, να φωτογραφίσετε τις καταστροφές;

ΥΓ. Λέγαμε για τον Χαρδαλιά που «ψόφαγε» για διασημότητα. Μπροστά στον Στυλιανίδη ο Χαρδαλιάς ήταν… γατάκι. Αλλωστε, το γεγονός ότι από πολιτικός της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκε υπουργός στην Ελληνική Δημοκρατία, με ταχύτατη κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση, δείχνει άνθρωπο που στο κεφάλαιο PR (δημόσιες σχέσεις σημαίνει αυτό) παίρνει άριστα… με τρεις τόνους. Οπως επίσης και το γεγονός ότι έβαλε όρο στον Μητσοτάκη να μην εμπλακεί καθόλου στη διαχείριση της πανδημίας. Ετσι, εκεί που βλέπαμε τον Χαρδαλιά να παίζει καθημερινά το έργο… «Ο Τσακ Νόρις εξοντώνει τον κοροναϊό», η Πολιτική Προστασία είναι πλέον απούσα. Βλέπετε, η πανδημία καταστρέφει πολιτικές καριέρες.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ ΣΥΡΙΖΑ ξαναδίνει εξετάσεις στο κεφάλαιο
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 30 Νοέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
Κόντρες

Sumud

27 Φεβ 2026, 14:48
Παιδεία

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

27 Φεβ 2026, 13:29
Η Αποψή Μας

3 χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί – Οι κυβερνήσεις συγκαλύπτουν

Ολες/οι στα αυριανά συλλαλητήρια διαμαρτυρίας

27 Φεβ 2026, 09:35
Πολιτική

Την Τετάρτη 4 Μάρτη η δικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία της ΧΑ

Ολες/όλοι έξω από το Εφετείο στις 9 πμ

27 Φεβ 2026, 09:33
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

Μαρόκο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1956).
1810: Η Σουηδία γίνεται η πρώτη χώρα που διορίζει “Συνήγορο του πολίτη”.
1945: Ο στρατηγός Πετζόπουλος φτάνει στην Τρίπολη και απελευθερώνει όλους τους ταγματασφαλίτες που κρατούνταν στις φυλακές εν αναμονή δίκης.
1956: Η Λίνα Τσαλδάρη γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός.
1959: Ειδικό στρατοδικείο εγκλημάτων πολέμου καταδικάζει τον εξολοθρευτή των Εβραίων της Θεσσαλονίκης Μαξ Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη.
1972: Βόμβα σε αμερικανικό αυτοκίνητο στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo