Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών
  • Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί
  • Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
  • Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Για δεύτερη φορά μέσα σε 22 μήνες καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς
Περιβάλλον

Για δεύτερη φορά μέσα σε 22 μήνες καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιούλ 2022, 14:29

Για δεύτερη φορά μέσα σε 22 μήνες καίγεται το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς. Η προηγούμενη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει την 1η Οκτώβρη του 2020. Η τωρινή πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές συνεχίζει να καίγεται το καλύτερο μέρος του πυρήνα Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου (ΕΠΔΛΣ).

Η φωτιά τώρα ξεκίνησε στα όρια του ΕΠΔΛΣ και του φράγματος της Λύρας, που συνορεύουν. Υπηρεσιακοί παράγοντες της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς και Εβρου, με τους οποίους επικοινωνήσαμε για να τους ρωτήσουμε αν γνωρίζουν πώς προκλήθηκε η φωτιά, μας απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν και μας παρέπεμψαν στην Πυροσβεστική του Σουφλίου για περισσότερη ενημέρωση.

Υπεύθυνη για την εκδήλωση της πυρκαγιάς του Οκτώβρη 2020 ήταν η 7η Ταξιαρχία που λειτουργεί στη Λευκίμη αφύλαχτο πεδίο βολής πυροβολικού. Μετά από ολόπλευρη έρευνα, τότε, βρήκαμε την αλήθεια και την αποτυπώσαμε στο άρθρο με τίτλο: Από το πεδίο βολής προκλήθηκε η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς. Παραθέτουμε εκτενές απόσπασμα:

Η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης, Σουφλίου προκλήθηκε από το Πεδίο Βολής Λευκίμης. Για να καταλήξουμε σ’ αυτό το συμπέρασμα επικοινωνήσαμε με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της 7ης Ταξιαρχίας, με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Πυροσβεστικής του Σουφλίου, με χαμηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και την διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η ευθύνη για τις πυρκαγιές που ξεσπούν στην περιοχή που βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς, Λευκίμης και Σουφλίου. Επικοινωνήσαμε, επίσης, και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Χρειάστηκε να κάνουμε αρκετά τηλεφωνήματα για να εντοπίσουμε σε ποια μονάδα του στρατού στο Σουφλί υπάγεται το Πεδίο Βολής της Λευκίμης, που είναι μια τεράστια αλάνα χωρίς την παραμικρή φύλαξη και χωρίς περίφραξη, όπως μας αποκάλυψαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Φορέα Διαχείρισης, που όταν χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής, στρατιωτικά οχήματα κλείνουν τις διόδους για να μη γίνει κανένα ατύχημα. Μάθαμε, τελικά, ότι το πεδίο βολής υπάγεται στην 7η Ταξιαρχία.

Ζητήσαμε σήμερα από το υπασπιστήριο να επικοινωνήσουμε με τον διοικητή της ταξιαρχίας, αφού δηλώσαμε τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα και ενημερώσαμε ότι θέλουμε να τον ρωτήσουμε για τη φωτιά που προκλήθηκε στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης και Σουφλίου από το Πεδίο Βολής της Λευκίμης. Μας είπαν να περιμένουμε, προφανώς για να ενημερώσουν τον διοικητή, και αφού πέρασαν αρκετά λεπτά, μας απάντησαν ότι ο κύριος διοικητής δεν είναι στο γραφείο του. Τους αφήσαμε κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε… σιγή ασυρμάτου. Ο διοικητής αποφεύγει σκόπιμα να επικοινωνήσει μαζί μας, γιατί φέρει και ο ίδιος σοβαρές ευθύνες για τη φωτιά που έκαψε 6.000 στρέμματα, πολλά από τα οποία είναι πευκόδασος.

Πώς προκλήθηκε η φωτιά

Την Πέμπτη 1 Οκτώβρη, μετά τις 11πμ λειτούργησε το πεδίο βολής. Σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, κοντά σε αυτό υπήρχε ένα όχημα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. Κάποια στιγμή ξέσπασε φωτιά από τις βολές (δε γνωρίζουμε τι είδους στρατιωτικά μέσα έπαιρναν μέρος στην άσκηση αυτή). Ομως, επειδή το μοναδικό όχημα που βρισκόταν εκεί δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά, ζητήθηκε από την Πυροσβεστική να στείλει και άλλο όχημα, το οποίο καθυστέρησε να φθάσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης και Σουφλίου, να φτάσει μέχρι τα όρια του πυρήνα του. Ευτυχώς περιορίστηκε εκεί, έχοντας κάνει σχετικά μικρή ζημιά στον πυρήνα. Αλλιώς η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη. Στο χάρτη, με κόκκινη επισήμανση είναι η περιοχή που έκαψε η φωτιά.

Αυτά έγιναν πριν από 22 μήνες. Για την τωρινή πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς δεν μάθαμε ακόμη πώς προκλήθηκε, μάθαμε όμως γιατί φούντωσε. Παραπάνω αναφέραμε ότι δίπλα στο ΕΠΔΛΣ βρίσκεται το Φράγμα της Λύρας. Στην αεροφωτογραφία που δημοσιεύουμε φαίνονται τα όρια.

Μέχρι τις 20 Μάη του 2022, το φράγμα ήταν γεμάτο με νερό. Λόγω της επί χρόνια πλήρους εγκατάλειψής του, όμως, έχανε τεράστιες ποσότητες νερού και έφτασε να έχει μόνο το 17% της χωρητικότητάς του. Το νερό αυτό, όμως, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί γιατί είναι λασπωμένο!

Ψάχνοντας στοιχεία για την κατάσταση του φράγματος της Λύρας, βρήκαμε στο Διαδίκτυο επτάλεπτο βίντεο από συνέντευξη που πήρε η δημοσιογράφος του καναλιού ΔΕΛΤΑ της Αλεξανδρούπολης Μαρία-Χρύσα Σταμπουλίδου από τον πρώην πρόεδρο της κοινότητας Λύρας (υπάγεται στο Δήμο του Σουφλίου) Κώστα Σταματογλου. Ο Σταμάτογλου περιγράφει με μελανά χρώματα την άθλια κατάσταση του φράγματος λόγω της διαχρονικής εγκατάλειψής του. Εννοείται πως το φράγμα δεν είναι χρήσιμο μόνο για να σβήνουν οι πυρκαγιές στο ξεκίνημά τους, προτού απλωθούν ανεξέλεγκτα και γίνουν καταστροφικές.

Και υπηρεσιακοί παράγοντες της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Εβρου και Δαδιάς, με τους οποίους επικοινωνήσαμε, επιβεβαίωσαν πως όσα αναφέρει ο πρώην κοινοτάρχης Λύρας για την κατάσταση του φράγματος είναι απολύτως ακριβή. Δείτε το βίντεο:

Μετά από τη διασταύρωση αυτών των στοιχείων, το επόμενο βήμα μας ήταν να επικοινωνήσουμε με την υπεύθυνη της Μονάδας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Εβρου και Δαδιάς. Της ζητήσαμε να μας αναφέρει σε ποιες ενέργειες προέβη προκειμένου το φράγμα να γίνει ασφαλές και λειτουργικό ώστε να μην χάνει το πολύτιμο νερό. Αν έγιναν από την Μονάδα Διαχείρισης διαβήματα για το φράγμα και σε ποιες υπηρεσίες. Μας ζήτησε να της δώσουμε χρόνο μέχρι το απόγευμα για να μπορέσει πρώτα να ενημερωθεί η ίδια. Θα αναμείνουμε τις απαντήσεις της και θα επανέλθουμε.

Αντιλαμβάνεστε, ασφαλώς, πως αν λειτουργούσε το φράγμα της Λύρας θα προλάβαιναν να σβήσουν τη φωτιά στη γέννησή της και δεν θα προκαλούνταν μεγάλη καταστροφή στο καλύτερο μέρος του πυρήνα του ΕΠΔΛΣ. Γι’ αυτό λέμε ότι οι εμπρηστές των δασών κάθονται σε κυβερνητικές καρέκλες. 

ΥΓ. Εβαλαν εκείνο τον κακόμοιρο εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, που τον χρησιμοποιούν σαν σάκο του μποξ (με τη θέλησή του, φυσικά, καθώς οι φιλοδοξίες έχουν το ανάλογο κόστος), να κάνει –μεταξύ των άλλων- την εξής άθλια δήλωση: «Επιχειρούμε σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από απότομες εναλλαγές του ανέμου, υπάρχει δυσκολία στην προσέγγιση λόγω της έντονης τοπογραφίας και του φτωχού οδικού δικτύου δεδομένου ότι η περιοχή είναι προστατευόμενη. Oλα αυτά, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία, ευνοούν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς»!

Για το «τρύπιο» φράγμα του είπαν να μην πει τίποτα, αλλά κατάλαβε μήπως ο εκπρόσωπος τι ξεστόμισε μιλώντας για «φτωχό οδικό δίκτυο»; Για τι νομίζει πως μιλάει, για κάποιο οικοδομικό τετράγωνο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ή για ένα δασικό συγκρότημα από τα μεγαλύτερα στη Μεσόγειο; Τι ακριβώς θα ήθελε, να κόψουν το δάσος σε τετράγωνα περιβαλλόμενα από δρόμους και με φωτεινούς σηματοδότες; Συγκρίνετε αυτά που είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής με αυτά που είπε ο πρώην κοινοτάρχης Λύρας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το πώς φούντωσε και έγινε ανεξέλεγκτη η νέα φωτιά στο δάσος της Δαδιάς.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, με όσα ανεκδιήγητα είπε, επιβεβαίωσε αυτά που γράψαμε παραπάνω: τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ, ποτέ δεν μάθαμε μιαν αλήθεια από αυτή την υπηρεσία. Πάντα συγκαλύπτει τα πραγματικά αίτια, για να εξυπηρετήσει την εκάστοτε κυβέρνηση.

Εκτύπωση 🖨
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑποκαλύπτουμε τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας από το έκτο κύμα της πανδημίας
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 24 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Καμένα Πικερμίου: Το δούλεμα πάει σύνεφο (από την Περιφέρεια του Χαρδαλιά αυτή τη φορά)

Οι υπηρεσίες έκαναν έλεγχο σε άσχετη περιοχή και όχι σ' αυτή για την οποία έγινε η καταγγελία!

Περιβάλλον 7 Ιαν 2025, 20:48

Κικίλιας: Τα αντιπλημμυρικά έργα θα οδηγούσαν το κράτος σε χρεοκοπία!

Περιβάλλον 6 Δεκ 2024, 20:38

Eτσι (μας) δουλεύει ο Δήμος Ραφήνας

Περιβάλλον 30 Σεπ 2024, 07:50

Η τουριστική «βιομηχανία» σκοτώνει

Εργαζόμενοι Σαμαριάς: Η δίψα για κέρδος σκότωσε την τουρίστρια στο Φαράγγι

Οικονομία 24 Σεπ 2024, 09:23

Mη απαντήσεις, παραποιήσεις και υπεκφυγές από τη δημοτική αρχή Ραφήνας

Για το σκάνδαλο της συγκέντρωσης και επεξεργασίας των καμένων δέντρων

Περιβάλλον 22 Σεπ 2024, 19:17

Χωρίς αντιπλημμυρική προστασία: Εγκλημα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση

Περιβάλλον 13 Σεπ 2024, 11:28
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας παριστάνει τον δικαστή των εκπαιδευτικών

Παράνομη εντολή να κληθεί εκπαιδευτικός για εξηγήσεις, επειδή συμμετείχε σε νόμιμη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ!

7 Ιούν 2025, 09:37
Πολιτική

Χωρίς αρχές αλισβερίσι για μια πρόταση που θα απορριφθεί

7 Ιούν 2025, 08:48
Πολιτική

Προκαλούν κιόλας τα σιωναζίδια

7 Ιούν 2025, 05:58
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Ιούν 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2025, 00:01
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε νεκροί σιωναζιστές στρατιώτες

Και αρκετοί τραυματίες

6 Ιούν 2025, 18:37
Διεθνή

Η ένοπλη Αντίσταση στη Γάζα στηρίζει τον διπλωματικό πόλεμο που γίνεται στη Ντόχα

6 Ιούν 2025, 12:19
Κόντρες

Οι όμορφες σχέσεις όμορφα καίγονται

6 Ιούν 2025, 09:36
Οικονομία

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

6 Ιούν 2025, 06:30
Εργατικά

Δημοτική αρχή Ηλιόπουλης: «Σκάσε και σκάβε»…

6 Ιούν 2025, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2025, 00:01
Uncategorized

24ωρη απεργία στα ΜΜΕ

5 Ιούν 2025, 08:43
Παιδεία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Οι φοιτητές απαίτησαν τη διακοπή της συνεργασίας με το Ισραήλ

5 Ιούν 2025, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2025, 00:01
Παιδεία

Απίστευτο τρολάρισμα των υποψηφίων με θέμα «δημιουργικότητα και σχολείο»

4 Ιούν 2025, 21:04
Καταστολή

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στα Πανεπιστήμια χαρακτηριστικά στρατοπέδων

4 Ιούν 2025, 20:54
Πολιτική

Τσίπρας: Ο κύβος ερρίφθη…

4 Ιούν 2025, 20:49
Πολιτική

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

4 Ιούν 2025, 15:08
Κόντρες

Κούλης Καίσαρ: Και συ, Χαλίφα;

4 Ιούν 2025, 13:43
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στην Αντίστασή του

Στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος

4 Ιούν 2025, 11:41
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

1775: Οι Ηνωμένες Αποικίες μετονομάζονται σε Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

1929: Το Βατικανό γίνεται ανεξάρτητο κράτος, το μικρότερο στον κόσμο.

1968: Πρώτο θύμα της ΕΤΑ ο αστυνομικός Χοσέ Παρντίνες Αθκάι σε χτύπημα κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν.

1970: Βόμβα στο Γαλάτσι.

1979: Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννιά χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

1981: Πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ καταστρέφουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράκ.

1990: Αρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Νότια Αφρική μετά από δεκατέσσερα χρόνια.

1994: Εντοπίζεται βόμβα στην πρεσβεία του Βελγίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πρώτες ελεύθερες εκλογές μετά από σαράντα χρόνια στην Ινδονησία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Oταν ανέλαβα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχα ξεκάθαρη εντολή από τον πρωθυπουργό: πλήρης κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Από τον Νοέμβριο ήλθα σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την έρευνα που ξεκίνησε. Δεν πρόκειται για υπόθεση που ξέφυγε από τον έλεγχο, αλλά για μια υπόθεση που εμείς φέραμε ξανά υπό θεσμικό και νομικό έλεγχο. Ως υπουργείο κινούμαστε μεθοδικά και σεβόμαστε απόλυτα τόσο το εθνικό όσο και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το μόνο μας μέλημα είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι φτάνουν στους πραγματικούς δικαιούχους, δηλαδή στους ελληνες αγρότες.

Κώστας Τσιάρας

(Μια συνέντευξη στην καραδεξιά Political δεν έχει follow up ερωτήματα και αμφισβήτηση της «απόλυτης αλήθειας» του υπουργού. Εχει μόνο ερωτήσεις-πάσες, εμφανώς συμφωνημένες εκ των προτέρων, ώστε η υπουργάρα να ξετυλίξει το αφήγημά της. Θα μπορούσε -λέμε τώρα- να ρωτήσει η… αγιογράφος Ελλη Τριανταφύλλου: Γιατί οι τέσσερις υπουργοί των κυβερνήσεων Μητσοτάκη που προηγήθηκαν -Βορίδης, Λιβανός, Γεωργαντάς, Αυγενάκης- δεν έκαναν «πλήρη κάθαρση» στον ΟΠΕΚΕΠΕ και χρειάστηκε -ξαναλέμε τώρα- ο πρωθυπουργός να δώσει «ειδική εντολή» στον Τσιάρα; Θα μπορούσε ακόμα να ρωτήσει: Αφού στήριξες την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, γιατί αυτή χρειάστηκε να οργανώσει αστυνομικό «ντου» για να κατασχέσει υπολογιστές αναζητώντας στοιχεία; Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν εμπιστευόταν τις διαβεβαιώσεις σου ή -ακόμα χειρότερα- ότι διαπίστωσε προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων; Και γιατί ο πρόεδρος που εσύ διόρισες, ο συνταξιούχος δικαστής Σαλάτας, κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και αναγκάστηκες να τον «παραιτήσεις», μετ’ επαίνων; Ενας δημοσιογράφος -και όχι αγιογράφος υπουργών- θα ρωτούσε, επίσης: Γιατί επί των ημερών σου συνεχίστηκε ο ανελέητος υπηρεσιακός διωγμός της υπαλλήλου Παρασκευής Τυχεροπούλου, η οποία είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων για βοσκότοπους-μαϊμούδες; Τρεις μέρες μετά τον ορισμό της πρώτης δικασίμου κατά του Χλύκα, των παιδιών του και μελών της οικογένειας Καλφούτζου, που δήλωναν… ιδιωτικά βοσκοτόπια στον… Γράμμο, η Τυχεροπούλου εκδιώχτηκε και από τη θέση-ψυγείο όπου είχε τοποθετηθεί, με το αισχρό επιχείρημα «και λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας»! Επί υπουργίας Τσιάρα. Δεν ήξερε τίποτα αυτός; Αν δεν ήξερε, γιατί μπλοκάρισε την απόσπαση της Τυχεροπούλου στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα; Η ίδια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε από τον Τσιάρα να αποσπαστεί η Π. Τυχεροπούλου σ’ αυτήν, προκειμένου να βοηθήσει στη διενεργούμενη έρευνα, ο Φλωρίδης δέχτηκε την αιτηθείσα απόσπαση, αλλά ο Τσιάρας ακόμα δεν έχει υπογράψει. Δεν αποκαλύπτει αυτή η στάση του συμμετοχή στο διωγμό της υπαλλήλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο, αλλά και άρνηση συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία; Αν θέλετε να μάθετε την αλήθεια, διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Γεράσιμου Λιόντου στο ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr:

Υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκάλυπτε και συγκαλύπτει τα δύο σκάνδαλα με τα βοσκοτόπια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo