Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Σύρθηκε σε προσφυγή στο ΣτΕ, συνεχίζει το παιχνίδι της διγλωσσίας
Περιβάλλον

Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Σύρθηκε σε προσφυγή στο ΣτΕ, συνεχίζει το παιχνίδι της διγλωσσίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιαν 2015, 00:00
 
Η συριζέικη διοίκηση του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αναγκάστηκε να κάνει προσφυγή στο ΣτΕ ενάντια σε απόφαση του διευθυντή Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία αρνούνταν να εγκρίνει τη Μελέτη Ανάπλασης του Αλσους (εκκρεμεί εδώ και χρόνια), αν ο Δήμος δεν αφαιρούσε απ’ αυτή τα 6 στρέμματα που παρανόμως έχουν δοθεί στην ΑΕΚ (στον Μελισσανίδη στην ουσία). Με το που έγινε γνωστή η εισήγηση του δημάρχου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ξαμολύθηκαν οι τραμπούκοι (οι οποίοι δεν ενεργούν ποτέ μόνοι αλλά πάντοτε με εντολή των αφεντικών), οι οποίοι τραμπούκισαν κατά συμβούλων μέσα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ και συνέχισαν στη γιορτή των Φώτων, όπου βρήκαν ξεμοναχιασμένο και ξυλοκόπησαν τον γνωστό μπλόγκερ Μανώλη Καμπούρη, τον οποίο είχαν «σταμπαρισμένο». Είναι το κύκνειο άσμα τους, η αφορμή που έψαχνε ο Μελισσανίδης για να μανιπουλάρει τους οπαδούς της ΑΕΚ, δείχνοντάς τους τους «εχθρούς» και μένοντας στο απυρόβλητο ο ίδιος (ως γνωστόν, δεν έχει τα λεφτά για να φτιάξει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση).
 
Με την προσφυγή στο ΣτΕ ο Δήμος ζητά να κριθούν άκυρες οι διατάξεις του Ν. 4277/2014 (άρθρα 42 και 43), στις οποίες στηρίζεται η απόφαση του διευθυντή δασών της ΑΔΑ. Πρόκειται για τις διατάξεις με τις οποίες αρπάζονται παρανόμως 6 στρέμματα του Αλσους, αποχαρακτηρίζονται από δασικές, εντάσσονται (πάντα παρανόμως) στο ρυμοτομικό σχέδιο και χαρίζονται στον Μελισσανίδη για να χτίσει το «μαγαζί» του (αν και όταν βρει λεφτά). 

Σύρθηκαν

Η συριζέικη διοίκηση σύρθηκε σ’ αυτή την απόφαση κάτω από τα διαρκή χτυπήματα του κινήματος και τις συνεχείς αποκαλύψεις της «Κόντρας» για τα αίσχη της στο νταλαβέρι που ξεκίνησε με την εταιρία του Μελισσανίδη. Σε όποιον αμφιβάλλει γι’ αυτό θυμίζουμε την απάντηση που έδωσε ο Δήμος (υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ι. Καλαμπόκη) στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ σχετικά με την περιβόητη μελέτη υψομέτρων. Η εταιρία του Μελισσανίδη ζητούσε να εγκριθεί μελέτη υψομέτρων και για την αρπαγείσα, βάσει του Ν. 4277/2014, έκταση των 6 στρεμμάτων και ο Δήμος αποδεχόταν πως με έναν πλήρη φάκελο θα εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων. Στο απαντητικό του έγγραφο, στις 17.10.2014, στα «σχετικά» αναφέρεται και «το άρθρο 42 του Ν. 4277/2014», αυτό που τώρα προσβάλλεται ως αντισυνταγματικό από το Δήμο! Ο ίδιος ο δήμαρχος Βασιλόπουλος δήλωνε σε «υπαλληλικό» σάιτ του Μελισσανίδη: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας νόμος που βρίσκεται σε ισχύ. Ανεξάρτητα με την άποψη που έχει ο καθένας για τον νόμο, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει ανάλογα» (aek365.com, 14.11.2014). Ενάμιση μήνα μετά, ο Βασιλόπουλος αναγκάζεται να κάνει προσφυγή κατά αυτού του νόμου που «βρίσκεται σε ισχύ» και «υποχρεώνει» τον Δήμο να τον εφαρμόσει!

Δικαίωση

Η νομική επιχειρηματολογία της προσφυγής έρχεται να δικαιώσει απόλυτα την «Κόντρα». Πρόκειται για απόψεις που έχουν παρουσιαστεί αναλυτικά μέσα από τις στήλες μας, από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου.
 
Ο πρώτος λόγος ακύρωσης που περιλαμβάνει η προσφυγή αναφέρεται στην αντίθεση των άρθρων 42 και 43 του ν. 4277/2014 στις διατάξεις του συντάγματος  και σε μια σειρά άρθρων του βασικού δασικού νόμου 998/1979, «όπως αυτός τροποποιήθηκε με το μεταγενέστερο του ν. 4277/2014, ν. 4280/2014 και ισχύει». Πρόκειται για μια άποψη που την υποστηρίξαμε από τον περασμένο Αύγουστο και την οποία κάποιοι αμφισβήτησαν και άλλοι λοιδόρησαν. Μεταξύ των τελευταίων ήταν ο αντιδήμαρχος Ι. Καλαμπόκης και ο τότε άτυπος «γενικός δερβέναγας» (πλέον έμμισθος σύμβουλος του δημάρχου) Κ. Μπαρούτας, οι οποίοι επέμεναν πως οι συγκεκριμένες διατάξεις του ν. 4277/2014 ισχύουν και ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να τις εφαρμόσει και να εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων της εταιρίας του Μελισσανίδη, αν αυτή συμπληρώσει σωστά το φάκελο! Το νομικό γραφείο που συνέταξε την αίτηση ακύρωσης του Δήμου έρχεται να δώσει ένα ισχυρό ράπισμα σε αμφισβητίες και ασχημονούντες, δικαιώνοντας πλήρως την επιχειρηματολογία μας (απότοκο πολύχρονης ενασχόλησης με τα δασικά ζητήματα).
 
Επίσης, το κείμενο της αίτησης ακύρωσης (προσφυγής) περιλαμβάνει την επιχειρηματολογία που παρουσιάστηκε από τις στήλες της «Κόντρας» σχετικά με την παράνομη διαδικασία επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου ώστε να περιλάβει και τα 6 στρέμματα του Αλσους. Παρανομία σε σχέση ακόμη και με τον πρόσφατα ψηφισθέντα ν. 4269/2014 (χωροταξικό).

Οι κίνδυνοι παραμένουν

Μπορεί εμείς να αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μπορεί το κίνημα που τόσους μήνες τώρα δίνει τον αγώνα ενάντια στα αρπακτικά σχέδια του Μελισσανίδη να αισθάνεται ικανοποίηση που έσυρε τη δημοτική αρχή σε προσφυγή, όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι κίνδυνοι παραμένουν και γι’ αυτό απαιτείται ένα κίνημα σε διαρκή εγρήγορση ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε ελιγμό και κάθε δυσμενή εξέλιξη.
 
Το πρώτο που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ δεν συνοδεύεται και από διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων. Ετσι, η συζήτηση της προσφυγής του Δήμου μπορεί μεν να οριστεί σχετικά σύντομα (όπως έγινε και με την προσφυγή των 17 πολιτών κατά του νόμου), όμως η διαδικασία να τραβήξει χρόνια, με συνεχείς αναβολές (π.χ. για να «ετοιμαστεί» ο εισηγητής), καταπώς συνηθίζεται στο ΣτΕ, όταν δε θέλουν να εξετάσουν γρήγορα μια υπόθεση ή όταν θέλουν το τρενάρισμα για να διευκολύνουν κάποιους καπιταλιστές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οικολογική προσέγγιση που είχε παλιότερα το ΣτΕ έχει πλέον εξανεμιστεί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, δεν παγώνει καμιά άλλη διαδικασία.
 
Δεύτερο και κυριότερο, έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς σαλταδόρους, οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τον Μελισσανίδη να κάνει τη μπίζνα του σε βάρος του Αλσους και αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω χάρη στην πίεση του κινήματος. Ολοι θυμόμαστε την κωλοτούμπα που έκανε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν αναγκάστηκε να καταψηφίσει τις υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις του Ρυθμιστικού, με τις οποίες είχε συμφωνήσει σε σειρά συναντήσεων που είχαν στα γραφεία του ομίλου Μελισσανίδη οι Φλαμπουράρης και Στρατούλης. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτοί οι πολιτικοί απατεώνες δε θα κάνουν νέα κωλοτούμπα.
 
Ο ίδιος ο Βασιλόπουλος, αμέσως μετά την εκλογή του, δήλωνε σε αθλητικό ραδιοσταθμό πως αν είναι για δύο-δυόμισι στρέμματα δεν τρέχει τίποτα. Ο ίδιος ο Βασιλόπουλος, ακόμη και μετά την κατάθεση της προσφυγής στο ΣτΕ και το σε βάρος του υβρεολόγιο, δήλωσε στην «Αυγή» (4.1.15): «Ερωτήματα ωστόσο, προκύπτουν και από τον ελλιπή φάκελο για την υψομετρική μελέτη που έχει στα χέρια του ο δήμος από τους ιθύνοντες της ΑΕΚ. Οποιες κι αν είναι οι δικές μας ενστάσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε με βάση τον νόμο»! Δηλαδή, αν η εταιρία του Μελισσανίδη συμπληρώσει το φάκελο, ο Δήμος θα εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων συμπεριλαμβάνοντας και τα υπό αρπαγή 6 στρέμματα του Αλσους! Αυτό δηλώνει ο Βασιλόπουλος στην «Αυγή», οπότε δικαίως αναρωτιόμαστε: μετά τι θα κάνει ο Δήμος, προσφυγή κατά του εαυτού του, επειδή εξέδωσε διοικητική πράξη κατ’ εφαρμογήν ενός αντισυνταγματικού νόμου; ‘Η έκανε την προσφυγή στο ΣτΕ μόνο για τα μάτια και δεν έχει σκοπό να την υποστηρίξει;
 
Και βέβαια, όλοι γνωρίζουμε το πολιτικό παιχνίδι που πήγε να κάνει ο Τσίπρας, καλώντας σε συνάντηση ανθρώπους του Μελισσανίδη (δήθεν ως παλαίμαχους, αλλά οι περισσότεροι έχουν υπαλληλική σχέση με την ΠΑΕ), για να τους διαβεβαιώσει ότι θα φροντίσει για το γήπεδο, μη τυχόν και χάσει κάνα ψηφαλάκι από κάποιους εντελώς σαλταρισμένους οπαδούς.
 
Απαιτούμε: ο Δήμος να σταματήσει κάθε επαφή με τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ για το ζήτημα της μελέτης υψομέτρων, διότι η εταιρία αυτή δεν είναι ούτε ιδιοκτήτρια ούτε παραχωρησιούχος του οικοπέδου της ΑΕΚ. Ο Δήμος να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να εγκρίνει μελέτη υψομέτρων για το κομμάτι των 6 στρεμμάτων που αρπάζεται από το Αλσος.
 
ΥΓ: «Αρης Βασιλόπουλος: Του Μελισσανίδη τα λεφτά πού είναι;». Αυτός ήταν ο τίτλος της «Αυγής» με τη συνέντευξη του συριζαίου δημάρχου. Κάπως αργά κατάλαβε το παιχνίδι του Μελισσανίδη το… σπίρτο της Φιλαδέλφειας. Ξέρει πολύ καλά, από τις δικές μας αποκαλύψεις για το φιάσκο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ότι… δεν υπάρχει σάλιο στο ταμείο της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Γιατί το λέει τώρα και όχι από τότε που εμείς κάναμε την αποκάλυψη;
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

4η δίκη ΣΠΦ, Τετάρτη 7.1.15
Επόμενο άρθρο

Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

Scripta… Verba…

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    17Ν
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Εφετείο 17Ν
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    ΕΛΑ
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Ποιοι είμαστε
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Επικοινωνία
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Όροι χρήσης
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Ποιοι είμαστε
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Επικοινωνία
  • Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Συριζαίικη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo