Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς
  • Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης
  • Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα
  • Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Περιβαλλοντιστές μαλάματα!
Περιβάλλον

ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

Περιβαλλοντιστές μαλάματα!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Ιαν 2018, 00:00

Την προηγούμενη εβδομάδα αναφερθήκαμε στο ξεπάτωμα 150 στρεμμάτων καλαμιώνων στον υδροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλία, που είναι και ΚΑΖ (Καταφύγιο Αγριας Ζωής). Γι’ αυτή την καταστροφή ενημερώσαμε τις ΜΚΟ ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ. Τους στείλαμε υλικό και φωτογραφίες (στο υλικό που τους στείλαμε περιλάβαμε και εμπεριστατωμένη γνωμοδότηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, στην οποία αναλύει, ιστορικά, τις επιπτώσεις στον υδροβιότοπο από τέτοιες επεμβάσεις) και τις καλέσαμε να τοποθετηθούν δημόσια καταγγέλλοντας αυτό το οικολογικό έγκλημα.  

Διευκρινίζουμε ότι δεν ζητήσαμε νομική υποστήριξη, πράγμα που καταστήσαμε σαφές στους εκπροσώπους των ΜΚΟ. Θέλαμε να τους φράξουμε κάθε οδό διαφυγής προς τη δημαγωγία, ότι τάχα τους ζητάμε «να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» για λογαριασμό μας ή για λογαριασμό των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για την προστασία της Λίμνης Στυμφαλία από τις επιθέσεις στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ.

Σην πρώτη κιόλας επικοινωνία μας, εκπρόσωπος της ΕΚΒΥ μας είπε ότι οι καλαμιώνες θα ξαναφυτρώσουν και ότι σε λίγο καιρό το πρόγραμμα LIFE για την Στυμφαλία  θα ολοκληρωθεί! Μ’ άλλα λόγια, δεν τρέχει και τίποτα, τζάμπα κάνουμε τόση φασαρία! Δεύτερη φορά δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της. Οταν κάποιος, που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τους υδροβιότοπους, βλέπει ένα περιβαλλοντικό έγκλημα και σου απαντά ότι οι καλαμιώνες θα ξαναφυτρώσουν (λες κι εμείς δεν το ξέραμε αυτό!),  εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί πως όχι μόνο δεν σκέπτεται να κάνει κάτι, αλλά και ότι υπερασπίζεται την Τράπεζα  Πειραιώς για το καταστροφικό της έργο. Αδιαφορεί για την απαγόρευση τέτοιων επεμβάσεων στα ΚΑΖ και για την αιτία της απαγόρευσης, που είναι η καταστροφικότητα τέτοιων επεμβάσεων για τον υδροβιότοπο.

Η εκπρόσωπος της WWF μας παρουσίασε την… πρωτότυπη άποψη ότι στις περιπτώσεις που δεν κινούνται τοπικοί φορείς δεν κάνουν κάτι και αυτοί! Αυτό το επαναλάμβανε μονότονα, μολονότι της ξεκαθαρίσαμε –επίσης κατ’ επανάληψη- ότι δε ζητάμε νομική υπεράσπιση, ούτε κάποια βοήθεια προς εμάς, αλλά μόνο να πάρει δημόσια θέση ως οργάνωση που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται το περιβάλλον. Ούτε με την εκπρόσωπο της WWF επικοινωνήσαμε δεύτερη φορά, καθόσον μας δήλωσε ότι δεν ήθελε περαιτέρω επικοινωνία.

Με την εκπρόσωπο της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ επικοινωνήσαμε δύο φορές. Την πρώτη φορά μας είπε ότι επικοινώνησε με ορνιθολόγο, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι σε τόσο πυκνούς καλαμιώνες δεν αναπτύσσονται φωλιές των πουλιών που ευδοκιμούν σε αυτούς τους υδροβιότοπους. Ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον ορνιθολόγο, αλλά… μάταια. Την ενημερώσαμε για τις επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, βάσει των οποίων οι ισχυρισμοί του ορνιθολόγου της δεν ευσταθούν. Της δώσαμε, μάλιστα, την επιστημονική γνωμοδότηση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, για να μην μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για δικές μας «τραβηγμένες» απόψεις, χωρίς επιστημονική βάση. Για να μας «ξεφορτωθεί», μας είπε ότι θα επικοινωνήσει μ’ αυτόν.

Στη δεύτερη επικοινωνία μας, η εκπρόσωπος της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ «ανακάλυψε» (οποία σύμπτωση!) ότι οι καλαμιώνες θα ξαναφυτρώσουν. Οταν την ρωτήσαμε αν γνωρίζει ότι αυτές οι επεμβάσεις απαγορεύονται με βάση το νόμο 3937/2011 για τη βιοποικιλότητα, μας απάντησε ότι ναι μεν απαγορεύονται, αλλά οι επιστήμονες έχουν άλλη γνώμη! Προφανώς, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου, που εδώ και χρόνια έχει δώσει μάχες για την προστασία αυτού του σπάνιου υδροβιότοπου, δεν ανήκει στους επιστήμονες. Επιστήμονες είναι οι μπίζνεσμεν της Τράπεζας Πειραιώς, που οργανώνουν το ετήσιο ξεπάτωμα των καλαμιώνων της λίμνης, για να εξασφαλίσουν βιομάζα για την παραγωγή πέλετ!

Από τις επικοινωνίες και την κάθετη άρνηση να τοποθετηθούν για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, κατέστη σ’ εμάς φανερό ότι οι ΜΚΟ κάνουν «δουλίτσες» με την Τράπεζα Πειραιώς και δε θέλουν να τις χαλάσουν. Μια ματιά στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Πειραιώς μας επιβεβαίωσε. Στην ανάρτηση με τον βαρύγδουπο τίτλο «Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών» διαβάζουμε:

«Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναπτύξει στρατηγική συμμαχία με την κοινωνία των πολιτών για την προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος. (…) Παράλληλα, υποστήριξε δράσεις του ΑΡΧΕΛΩΝ, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας (…) ενώ η συμμετοχή του WWF Ελλάς ως εταίρου στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος climabiz αναδεικνύει τη συστηματική συνεργασία που επιδιώκει να αναπτύξει η Τράπεζα Πειραιώς με την κοινωνία των πολιτών».

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται επεξηγηματική ανάλυση. Η Τράπεζα Πειραιώς «δίνει» εν ψυχρώ τις δύο ΜΚΟ. Από τα αίσχη που γίνονται στην ιστορική Λίμνη της Στυμφαλίας μπορούμε να συμπεράνουμε το περιεχόμενο της «συνεργασίας» των δύο αυτών ΜΚΟ με την Τράπεζα Πειραιώς (και όχι μόνο) για την «προστασία» των υδροβιότοπων, των ΚΑΖ και της βιοποικιλότητας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

Τι 2019, τι 2020;
Επόμενο άρθρο

ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

Στη Φρανκφούρτη έκοψαν το «κοστούμι» του μετα-μνημόνιου

Σχετικά Αρθρα

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    17Ν
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Εφετείο 17Ν
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    ΕΛΑ
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Επικοινωνία
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Όροι χρήσης
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Ποιοι είμαστε
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Επικοινωνία
  • ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo