Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ
  • Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν
  • 30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία
  • Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»«Κατέβασαν τα μολύβια» οι υπάλληλοι της ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ
Περιβάλλον

NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

«Κατέβασαν τα μολύβια» οι υπάλληλοι της ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Σεπ 2014, 00:00

Εδώ και τρεις μήνες γράφουμε ότι σ’ αυτή τη φάση ο Δ. Μελισσανίδης δε θέλει να κατασκευάσει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια, και ότι χρησιμοποιεί την «υπόθεση γήπεδο» για να παραμυθιάζει τους οπαδούς της ΑΕΚ, που φλέγονται απ’ αυτό τον πόθο, για να τους έχει δεμένους στο άρμα του και να τους πουλάει πανάκριβα τα «διαρκείας», ώστε μέσω των χρημάτων που συγκεντρώνει να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να βάλει κεφάλαια από τα ταμεία του επιχειρηματικού ομίλου του. Γι’ αυτό, άλλωστε, απαίτησε να πέσει η ιστορική ομάδα στη Γ’ Εθνική. Για να την πάρει χωρίς χρέη, να τη λειτουργήσει τα πρώτα χρόνια χωρίς να επενδύσει δεκάρα τσακιστή και να δει μετά τι θα κάνει, ανάλογα με τα γενικότερα επιχειρηματικά του σχέδια (ας μην ξεχνούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ πως ο Μελισσανίδης πούλησε την ομάδα στον Τροχανά, για να ξεκινήσει έκτοτε μια μακρά περίοδος παρακμής).

Πλέον, και να ήθελε να βγάλει οικοδομική άδεια ο Μελισσανίδης, δεν μπορεί, γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος!

Οσο κυλούσαν οι διαδικασίες ψήφισης στη Βουλή του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής, στο οποίο προστέθηκε κεφάλαιο με τις προκλητικές (συνάμα παράνομες και αντισυνταγματικές) ρυθμίσεις υπέρ Μελισσανίδη, τα παπαγαλάκια των οπαδικών Μέσων κρατούσαν τον «Τίγρη» τους αλώβητο στα μάτια των οπαδών, οι οποίοι, τυφλωμένοι, δεν έβλεπαν πέρα από τη μύτη τους, ενώ μια μερίδα απ’ αυτούς δε δίστασε να οργανώσει πογκρόμ ενάντια στους κατοίκους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και στην πρωτοπορία του αγώνα για την υπεράσπιση του Αλσους της πόλης, τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα».

Οταν, στις αρχές Αυγούστου αποκαλύψαμε ότι το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση του Μελισσανίδη είναι στον αέρα, γιατί δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια, λόγω του ότι οι χαριστικές διατάξεις του νόμου για το Ρυθμιστικό (Ν. 4277/ 2014) έχουν επί της ουσίας καταργηθεί από το δασοκτόνο νόμο που ψηφίστηκε μερικές μέρες μετά (Ν. 4280/2014), γνωρίζουμε ότι επικράτησε πανικός. Η γκρίνια των οπαδών άρχισε να απλώνεται και μάλιστα πάνω στο φόρτε της πώλησης των «διαρκείας». Την επόμενη κιόλας μέρα, προπαραμονή δεκαπενταύγουστου, η εταιρία του Μελισσανίδη, ασθμαίνουσα, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ) φάκελο για την έκδοση οικοδομικής άδειας και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου.

Αδειος φάκελος

Σε λίγες μέρες αποκαλύψαμε δύο γεγονότα.

Πρώτον, ότι η ΔΟΚΚ παρέλαβε τα δημοσιεύματά μας, τα έκρινε αξιόπιστα και απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου (υπουργό, αναπληρωτή υπουργό, υφυπουργό, γενικούς γραμματείς)  και στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις, ζητώντας να μελετήσουν τα δημοσιεύματα και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες. Ως εφαρμοστική Διεύθυνση, η ΔΟΚΚ δε θα μπορούσε να προχωρήσει και να δώσει έγκριση και άδεια δόμησης σε μια εταιρία, όταν εγείρονται βάσιμα μια σειρά τεράστια νομικά ζητήματα. Δημοσιοποιήσαμε και το σχετικό έγγραφο της ΔΟΚΚ, για να μην μας πουν τα παπαγαλάκια ότι γράφουμε ό,τι μας κατέβει.

Δεύτερον, ότι η εταιρία του Μελισσανίδη δεν κατέθεσε φάκελο στη ΔΟΚΚ, αλλά μόνο μια αίτηση μιας σελίδας, ίσα-ίσα για να πάρει έναν αριθμό πρωτοκόλλου, ο οποίος μάλιστα ελέγχεται για τη νομιμότητα της χορήγησής του! Τόσο μεγάλη είναι η πρεμούρα του Μελισσανίδη για την έκδοση της άδειας και την ανέγερση του γηπέδου-εμπορική επιχείρηση, που δεν έχουν ετοιμάσει το φάκελο (θα δούμε παρακάτω τι έπρεπε αυτός να περιλαμβάνει).

Ο πανικός μεγάλωσε. Πλέον, ακόμη και οι τυφλοί μπορούσαν να βάλουν το απλό ερώτημα: αν ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος και όλα καθαρά και τακτοποιημένα, τότε γιατί η αρμόδια υπηρεσία στέλνει στον υπουργό και όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες το δημοσίευμα των «Οικοταλιμπάν» της «Κόντρας» και ζητάει να αποφασίσουν αυτοί, βάσει του νόμου, αν η εταιρία δικαιούται ή δε δικαιούται άδεια;

Τα παπαγαλάκια πήραν εντολή ν’ αρχίσουν τα καθησυχαστικά δημοσιεύματα, φλομώνοντας με νέα ψέματα τους φιλάθλους της ΑΕΚ: οι υπάλληλοι έλειπαν σε άδειες, μόλις γυρίσουν θ’ ασχοληθούν με το φάκελο και σε περίπου τρεις μήνες θα έχουμε την άδεια και θα μπουν οι μπουλντόζες. Και δόστου νέα δημοσιεύματα: γύρισαν οι υπάλληλοι της ΔΟΚΚ από τις άδειες, έπεσαν με τα μούτρα στο φάκελο και τέλη Νοέμβρη θα έχουμε την άδεια, καθώς οι συνεργάτες του Μελισσανίδη βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τη ΔΟΚΚ και δίνουν αμέσως ό,τι έγγραφο ζητούν οι ελεγκτές μηχανικοί. Μόνο τι καφέ και με πόση ζάχαρη πίνουν οι μηχανικοί της ΔΟΚΚ δεν έγραψαν για να γίνουν πιστευτοί!

Παιδιά, δε θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά σας δουλεύουν κανονικότατα. Σας περνάνε για Χαχόλους. Η ΔΟΚΚ δεν έχει ανοίξει κανένα φάκελο, γιατί φάκελος δεν υπάρχει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η ΔΟΚΚ έχει παγώσει κάθε διαδικασία, αμφισβητώντας το ίδιο το δικαίωμα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ να υποβάλει αίτηση για άδεια. Κι επειδή εμάς δεν μας πιστεύετε (κακό του κεφαλιού σας), θα σας δώσουμε μερικά ακόμη επίσημα έγγραφα για να πιστέψετε αυτά.

Σιωπή από την πολιτική ηγεσία

Στις 8.9.2014 (την περασμένη Δευτέρα δηλαδή), υποβάλαμε στη ΔΟΚΚ αίτηση με την οποία ζητούσαμε να μας ενημερώσει για τυχόν απαντήσεις που έλαβε στο καλοκαιρινό της έγγραφο (αυτό που έστειλε σε υπουργό κλπ. και ζητούσε να ξεκαθαρίσει το θέμα αν μπορεί να εκδοθεί η άδεια που ζητούσε ο Μελισσανίδης), καθώς και για «οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με την αιτηθείσα από τη “Δικέφαλος 1924” ΑΕ έγκριση και άδεια δόμησης».

Την επόμενη κιόλας μέρα (9.9.2014), όπως είχε υποχρέωση, η ΔΟΚΚ έστειλε στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 42023, το οποίο την επομένη κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο Υπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 4998 (το δίνουμε στη δημοσιότητα, για να μη κουραστούν τα παπαγαλάκια να μας διαψεύσουν). Η ΔΟΚΚ ζητά από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ, μετά από την αίτησή μας, να μας ενημερώσει για τα εξής δύο πράγματα:

1. Οτι δεν της έχει αποσταλεί απάντηση στο έγγραφο που έστειλε στις 8 Αυγούστου σε υπουργό κλπ., ζητώντας τους να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση, μετά τα δημοσιεύματα της «Κόντρας». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η ΔΟΚΚ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα, αν προηγουμένως δεν ξεκαθαριστεί το νόμιμο ή όχι της οικοδομικής άδειας που έχει ζητήσει.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πονηριά για να αντιληφθεί κάποιος και την έμμεση μομφή της ΔΟΚΚ προς την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, που ένα μήνα δεν έχουν απαντήσει στο έγγραφό της. Γιατί, ενώ έχει περάσει ένας μήνας από τότε που η ΔΟΚΚ έστειλε εγγράφως το αίτημά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σιωπά; Εκείνο που γνωρίζουμε επισήμως (από την απάντηση της ΔΟΚΚ) είναι ότι σιωπά κι αυτό σημαίνει πως όσο διαρκεί αυτή η σιωπή η ΔΟΚΚ δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Οσο για την πολιτική ηγεσία, σιωπά γιατί ξέρει πολύ καλά πως μόνο μια απάντηση μπορεί να δώσει, μετά την ψήφιση και δημοσίευση του νόμου 4280/2014. Οτι ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια. Οσο βλέπουν τον Μελισσανίδη να μην βιάζεται, δεν βιάζονται κι αυτοί.

2. Οτι από τις 29 Αυγούστου η ΔΟΚΚ απέστειλε στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 39151, με το οποίο αμφισβητεί (είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός) το δικαίωμα της εταιρίας Μελισσανίδη να υποβάλει αίτηση για έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης.

Στον αέρα και η αίτηση!

Το έγγραφο της ΔΟΚΚ προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (δημοσιεύουμε φωτογραφία του) αναφέρει:

«Με την παραπάνω σχετική αίτηση, κατατέθηκε φάκελος από την “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924” ΑΕ, που αφορά στην χορήγηση Εγκρισης & Αδειας Δόμησης για την κατασκευή ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αττικής.

Προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της παραπάνω σχετικής αιτήσεως» (η έμφαση δική μας).

Οι ελεγκτές της ΔΟΚΚ έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Από τη μια περιμένουν απάντηση από την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και από την άλλη αρνούνται ν’ ασχοληθούν μ’ έναν άδειο φάκελο, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ό,τι πρέπει να συvοδεύει μια αίτηση για έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης. Ζητώντας «τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της αιτήσεως», η ΔΟΚΚ αποκαλύπτει ότι η εταιρία του Μελισσανίδη κατέθεσε άδειο φάκελο, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Κόντρας».

Από την άλλη, είναι φανερή η προσπάθεια της ΔΟΚΚ να απεμπλακεί απ’ αυτή τη βρόμικη υπόθεση. Ο συνεχής δημοσιογραφικός έλεγχος, η καθημερινή πίεση του ρεπορτάζ που κάνουμε, έχουν καταστήσει τα στελέχη της ΔΟΚΚ προσεκτικά ως προς την τήρηση της νομιμότητας.

Αφαίρεση του αριθ. πρωτοκόλλου

Για να είμαστε αυστηροί, πρέπει να πούμε ότι κανονικά πρέπει να αφαιρεθεί από τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και ο αριθμός πρωτοκόλλου που πήρε καταθέτοντας έναν άδειο φάκελο.

Η Κοινή Υπουργή Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ για τη «Διαδικασία έντυπης υποβολής Εγκρισης Δόμησης και Αδειας Δόμησης» (ΦΕΚ 251Β’, 13.2.2012) δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Η αίτηση πρωτοκολλείται μόνο αν έχει ελεγχθεί και περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (παρ. 2.2). «Σε περίπτωση που η αίτηση για έγκριση δόμησης δεν συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά στοιχεία της παραγράφου 2.1 δεν γίνεται δεκτή και επιστρέφεται ακόμη και αν έχει πρωτοκολληθεί» (παρ. 3.1-α). Αυτή είναι η διαδικασία που ισχύει για κάθε έγκριση και άδεια δόμησης, ανεξάρτητα αν την ελέγχει ένα πολεοδομικό γραφείο ή η ΔΟΚΚ. Δεν έπρεπε, λοιπόν, να παραληφθεί ο άδειος φάκελος της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Πλέον, από τη στιγμή που η ίδια η ΔΟΚΚ διαπιστώνει ότι δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οφείλει να επιστρέψει τον άδειο φάκελο και να αφαιρέσει τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Μήπως, όμως, πρόκειται για κάποια ασήμαντη παρατυπία και οι άνθρωποι του Μελισσανίδη θα τρέξουν να μαζέψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε όλα να εξελιχθούν κατ’ ευχήν; Οσο και να τρέξουν, δεν μπορούν να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μπορεί τα παπαγαλάκια να παραμυθιάζουν τους οπαδούς, γράφοντας ότι κατατέθηκε η αίτηση στη ΔΕΗ για την έγκριση υποσταθμού, όμως το πρόβλημα δεν είναι η ΔΕΗ, ούτε άλλες άδειες που μπορούν να πάρουν μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες.

Πρόσκρουση σε βράχο

Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια ούτε για την παραχώρηση των 6 στρεμμάτων άλσους, ούτε για την άρση του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα αυτών των 6 στρεμμάτων. Καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να δώσει τέτοιο χαρτί, γιατί απλούστατα προσκρούει στις διατάξεις του νόμου 4280/2014, ο οποίος, ως μεταγενέστερος, κατισχύει του νόμου 4277/2014 (Ρυθμιστικό).

Ούτε ως υπόθεση εργασίας δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο Μελισσανίδης θα ξεπεράσει το δασικό κομμάτι. Παραχώρηση τμήματος άλσους για κατασκευή γηπέδου απαγορεύεται ρητά. Αρση του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα επίσης απαγορεύεται ρητά. Αυτά προβλέπουν τα άρθρα 58 και 59 του βασικού δασικού νόμου 998/1979, όπως διαμορφώθηκαν με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4280/2014. Οι διατάξεις αυτές κατήργησαν τις υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις του Ρυθμιστικού (άρθρα 42 και 43 του νόμου 4277/ 2014). Μεταξύ της δημοσίευσης των δύο αυτών πρόσφατων νόμων στο ΦΕΚ μεσολάβησαν εφτά μέρες (δημοσιεύτηκαν 1 και 8 Αυγούστου). Ο Μελισσανίδης δεν μπήκε καν στον κόπο να καταθέσει αίτηση για άδεια σ’ αυτό το μεσοδιάστημα, για να μπορεί –σε μια απέλπιδα και αναποτελεσματική προσπάθεια– να επικαλείται αναδρομικότητα (που και πάλι δε θα ίσχυε). Κατέθεσε την αίτηση και τον άδειο φάκελο στις 13 Αυγούστου, οπότε ισχύουν απόλυτα οι διατάξεις του Ν. 4280/2014.

Ο Μελισσανίδης δεν έτρεξε να καταθέσει φάκελο στο διάστημα 1-7 Αυγούστου, γιατί απλούστατα, το θέμα δεν τον έκαιγε. Κι επειδή θέλουμε το ρεπορτάζ μας να είναι πλήρες, σας ενημερώνουμε ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον ούτε μετά το έγγραφο-καταπέλτη της ΔΟΚΚ, που της ζητά να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τόσο πολύ βιάζεται για την άδεια! Οχι μόνο δεν έχει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, αλλά δεν έχει ούτε σχέδια έτοιμα (κοστίζουν και γιατί να κάνεις το έξοδο, όταν δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις γήπεδο;).

Να τα ξαναπούμε σε τίτλους, για να τα θυμηθούμε:

– Η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία να της δώσει σαφή απάντηση, μετά τα δημοσιεύματα της «Κόντρας».

– Η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ ζητά από την εταιρία του Μελισσανίδη να της προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που δεν προσκόμισε.

– Ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να πάρει άδεια, γιατί κατισχύει ο τελευταίος νόμος (Ν. 4280/2014), ο οποίος απαγορεύει παραχώρηση τμήματος άλσους για κατασκευή γηπέδου, όπως επίσης απαγορεύει και άρση του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του.

– Κατόπιν όλων αυτών, δεν χρειάζεται καμιά προσφυγή στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του Ν. 4277/2014, διότι απλούστατα οι διατάξεις του έχουν καταργηθεί από το μεταγενέστερο Ν. 4280/2014. Αν στον Μελισσανίδη δοθεί άδεια (που δε θα δοθεί), τότε αυτή η άδεια θα προσβληθεί επειδή προσκρούει στις διατάξεις του Ν. 4280/2014.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και, φυσικά, θα επανέλθουμε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις: καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης Στέλλας Αντωνίου
Επόμενο άρθρο

NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

Τοποθέτηση του Κ.Παπαδόπουλου επί της κατηγορίας για συμμετοχή στη ΣΠΦ

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

Περιβάλλον 28 Αυγ 2025, 19:49

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Ο δασικός πλούτος της χώρας σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 10:58

Φωτιά στην Πάτρα: Ο 25χρονος «βρέθηκε στην περιοχή αποκλειστικά με την ιδιότητα του εθελοντή» – Η αποκαλυπτική αυτοψία της Πυροσβεστικής

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την υπόθεση του 25χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη φωτιά στην περιοχή του Γηροκομείου Πάτρας

Περιβάλλον 18 Αυγ 2025, 09:34

Εικόνες της καταστροφής από την πυρκαγιά στα χωριά γύρω από τη Φιλιππιάδα

Περιβάλλον 15 Αυγ 2025, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920 : Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Ανω και Κάτω Κερδύλλια Σερρών σε αντίποινα για το φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝεΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    17Ν
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Εφετείο 17Ν
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    ΕΛΑ
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Ποιοι είμαστε
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Επικοινωνία
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Όροι χρήσης
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Ποιοι είμαστε
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Επικοινωνία
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo