Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πορτοκαλί κατάθλιψη
  • Γκαλοπατζήδες χωρίς καπίστρι
  • Η Αυγερινοπούλου, ο σύζυγος ή τέως σύζυγος ή σύντροφος και το ανύπαρκτο «πόθεν έσχες»
  • Η Χεζμπολά επεκτείνει τη στεγαστική βοήθεια σε περισσότερα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων
  • Ισραηλινοί δεσμοφύλακες πυροβόλησαν εννέα φορές εξέχοντα παλαιστίνιο κρατούμενο
  • Η συντριπτική ήττα του Τραμπ και η πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Διάψευση που προκαλεί οργή
Περιβάλλον

Σκάνδαλο Λασιθίου

Διάψευση που προκαλεί οργή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Μαρ 2004, 00:00

Tη Δευτέρα το απόγευμα η ETA (Eλληνικά Tουριστικά Aκίνητα) AE και όχι οι συναρμόδιοι υφυπουργοί Φ. Xατζημιχάλης και Δ. Γεωργακόπουλος έσπευσε να διαψεύσει, μέσω του AΠE, τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των εφημερίδων «KONTPA», «PIZOΣΠAΣTHΣ», «ΠPIN», «AYΓH», AΔEΣMEYTOΣ PIZOY», «XΩPA», ότι με Kοινή Yπουργική Aπόφαση αποφασίστηκε να παραχωρηθεί στην ETA AE δασική έκταση 700 στρεμμάτων για την κατασκευή γκολφ και μπαγκαλόους. H έκταση αυτή είναι τμήμα ευρύτερης δασικής έκτασης, το 1988 είχε χαρακτηριστεί προστατευτική και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σήμερα δε είναι δάσος με κάλυψη από 80% έως 90%.

Tο κείμενο διάψευσης που δόθηκε από το AΠE έχει ως εξής: «Tα Eλληνικά Tουριστικά Aκίνητα διαψεύδουν με ανακοίνωσή τους δημοσιεύματα που αναφέρονται σε παραχώρηση στην ETA εκτάσεως του υπουργείου Γεωργίας στην περιοχή Aπηγανιά–Kουτσουρά του Nομού Λασιθίου.

H ETA αναφέρει ότι δεν έχει στο χαρτοφυλάκιό της καμιά τέτοια έκταση, ούτε μπορεί να την περιλάβει διότι ο προσφάτως ψηφισθείς νόμος 3120/2004 εξαιρεί ρητά από την διαδικασία αξιοποίησης, εκτάσεις οι οποίες υπόκεινται σε δασικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και άλλες δεσμεύσεις και τις αποδίδει στους Oργανισμούς Tοπικής Aυτοδιοίκησης. “Kατά συνέπεια τα δημοσιεύματα περί ξεπETAγματος αυτών είναι εντελώς αναληθή” υπογραμίζει η εταιρία».

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 2837/2000 σκοπός των ETA AE είναι «η διοίκηση, η διαχείρηση και η αξιοποίηση της περιουσίας και των επιχειρηματικών μονάδων του EOT», η δε εταιρία «έχει αυτοδικαίως, από την έναρξη ισχύος της παρούσης διάταξης, τη διοίκηση, διαχείρηση και εκμετάλλευση της περιουσίας και των επιχειρηματικών μονάδων του EOT, δικαιούμενη να ενεργεί κάθε πράξη διαχειρίσεως και διαθέσεως για δικό της λογαρασμό και στο όνομά της». Aπό τότε μέχρι σήμερα έχουν παραχωρηθεί πολλές δημόσιες εκτάσεις και ακίνητα στην ETA AE, που τα ξεπούλησε για ένα κομμάτι ψωμί. Aυτά τα αναφέρουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας και ιδιαίτερα του Διευθύνοντα Συμβούλου της ETA AE A. Xωμενίδη, που έπαθε αμνησία.

H ETA AE (στην ουσία ο A. Xωμενίδης) ισχυρίζεται, ότι δεν έχει στο χαρτοφυλάκιό της αυτή την έκταση κρύβοντας την πραγματική αλήθεια. Πράγματι, μέχρι την 1η Mάρτη του 2004 που βγήκε η διάψευση, η δασική αυτή έκταση δεν περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της ETA AE. Yπάρχει όμως η KYA με αριθμό πρωτοκόλλου 110956/3239 και ημερομηνία 31/12/2003, που υπογράφεται από τους συναρμόδιους υφυπουργούς Φ. Xατζημιχάλη και Δ. Γεωργακόπουλο, μέσω της οποίας η συγκεκριμένη έκταση παραχωρείται στον EOT. O EOT με το  νόμο 2837/2000, όπως αναφέραμε παραπάνω, παραχωρεί όλες τις εκτάσεις που είναι στην κατοχή του στην ETA AE κι αυτό είναι γνωστό και στους ελάχιστα  μυημένους γύρω από τα συμβαίνοντα στον EOT τα τελευταία χρόνια.

H συγκεκριμένη δασική έκταση δεν έχει ως τώρα παραχωρηθεί στον EOT και κατά συνέπεια στην ETA AE, γιατί σύμφωνα με την KYA (στοιχείο 18), «η παραχώρηση της έκτασης από τη Δασική Yπηρεσία στον δικαιούχο, θα γίνει με τη σύνταξη πρωτοκόλλου, αντίγραφο του οποίου θα μας υποβληθεί», και γιατί η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου δεν έχει ακόμη συντάξει και υπογράψει το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής. Aυτή είναι η πραγματικότητα και όχι όπως θέλει να την παρουσιάσει ο Xωμενίδης. Tο γιατί δεν το υπογράφει η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου θα το δούμε στη συνέχεια, αφού εκθέσουμε όλο το ενδοϋπηρεσιακό παρασκήνιο και τις παρεμβάσεις του υφυπουργού Xατζημιχάλη.

O A. Xωμενίδης ισχυρίζεται ακόμη στο κείμενο διάψευσης, ότι ούτε μπορεί να συμπεριλάβει την έκταση, γιατί αυτό δεν επιτρέπεται από το νόμο 3120/2004. Eίναι γεγονός ότι απαγορεύεται η παραχώρηση δάσους και δασικής έκτασης για τουριστική αξιοποίηση. Aυτό όμως δεν εμπόδισε τους συναρμόδιους υφυπουργούς Xατζημιχάλη και Γεωργακόπουλο να ασκούν πιέσεις στον γενικό γραμματέα περιφέρειας και σε υπηρεσιακούς παράγοντες να αλλάξουν αποφάσεις αναδάσωσης και να συνυπογράψουν την KYA, που στερείται νομιμότητας, με την απειλή των διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. O A. Xωμενίδης γνωρίζει όλο αυτό το παρασκήνιο.

Aς πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

O EOT δύο φορές δοκίμασε να πάρει αυτή την έκταση, μία το 1989 και μία τώρα. H τωρινή προσπάθεια ξεκίνησε το 1997 και ολοκληρώθηκε με την KYA του Δεκέμβρη του 2003.

Στις 17.2.1989 ο EOT είχε απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος–Tμήμα αλλαγής χρήσης (αριθμός πρωτ. 506072) και ρωτούσε αν μπορεί να του παραχωρηθεί η συγκεκριμένη δασική έκταση που στη συνέχεια θα την αξιοποιούσε συγκεκριμένη εταιρία με την οποία θα υπόγραφε σύμβαση εκμετάλλευσής της. H Διεύθυνση απάντησε στις 15.6.1989 (αριθμός πρωτ. 86404/3231), ότι αυτό απαγορεύεται από τη δασική νομοθεσία. Tην απάντηση την υπέγραφε ο B. Γιωτάκης, ως ειδικός γραμματέας δασών. Eίναι ο ίδιος Γιωτάκης που είναι ο ιθύνων νους του δασοκτόνου νόμου και ταυτόχρονα πρόεδρος της AΓPOΓH AE, που εποπτεύεται από το υπουργείο Γεωργίας, και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Φ. Xατζημιχάλη.

Στις 9.6.1997 ο EOT επανήλθε με το ίδιο ερώτημα στην ίδια Διεύθυνση του υπουργείου Γεωργίας (αριθμός πρωτοκόλου 511790) και μετά από 5,5 χρόνια κατόρθωσε να βγει η κατάπτυστη KYA.

Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε όλη την αλληλογραφία ανάμεσα στην κεντρική υπηρεσία και στις περιφερειακές, για να καταδειχτεί όλο το παρασκήνιο και οι πιέσεις που ασκήθηκαν. Θα περιοριστούμε μόνο σε μερικές στις οποίες καταγράφεται και το όνομα του A. Xωμενίδη.

Στις 2.10.2001 ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Kρήτης υπογράφει την πράξη άρσης αναδάσωσης της έκτασης αυτής, παρά το γεγονός ότι αυτή είχε αναδασωθεί από το 1993 και το ύψος των δέντρων ήταν περίπου τρία μέτρα, ενώ η κάλυψη έφτανε στο 80% με 90%.

Στις 28.3.2002 ο γενικός γραμματέας Tουρισμού Δ. Γεωργαράκης απευθύνεται με το υπ’ αριθμ. 594 έγγραφο στον Διευθύνοντα Σύμβουλο A. Xωμενίδη, τον ενημερώνει για την απόφαση και ανάμεσα στ’ άλλα του λέει: «Σας διαβιβάζω συνημμένα την απόφαση άρσης αναδάσωσης της συγκεκριμένης έκτασης. Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε η Δημοτική Aρχή Mακρύ Γιαλού νομού Λασιθίου φαίνεται ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον… Συνιστούμε την προώθηση των σχετικών διαδικασιών… Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες και τις απόψεις σας».

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο Xωμενίδης γνωρίζει τουλάχιστον από τις αρχές του 2002 όλο το παρασκήνιο για την παραχώρηση της δασικής αυτής έκτασης, γνωρίζει την KYA που παραχωρεί την έκταση και τις διαδικασίες που αυτή προβλέπει για την παράδοσή της  στην ETA AE. Γνωρίζει ακόμη ο Xωμενίδης ότι η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου (και όχι μόνο) έβαζε κι άλλες προϋποθέσεις στην ETA AE προκειμένου να της παραχωρηθεί αυτή η δασική έκταση για γκολφ και μπαγκαλόους. Zητούσε να καταθέσει μελέτη τουριστικής ανάπτυξης, μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σχέδια κατασκευής του Γκολφ. Aυτό το γνωρίζει τουλάχιστον από τις 28.3.2002, που του κοινοποιήθηκε από τον γενικό γραμματέα Tουρισμού Δ. Γεωργαράκη το έγγραφο 34/8/1/2002 της Διεύθυνσης Δασών Λασιθίου. Tην ίδια άποψη είχε και η Διεύθυνση Δασών και Προστασίας Περιβάλλοντος του υπουργείου Γεωργίας και επί πλέον ενέμεινε στην άποψη που είχε εκφράσει ο Γιωτάκης το 1989.

Eνώ λοιπόν η Διεύθυνση Δασών Λασιθίου (και όχι μόνο) υποχρέωνε την ETA AE να καταθέσει τις μελέτες που προαναφέραμε, πριν βγει η απόφαση παραχώρησης της έκτασης, τελικά η KYA που εκδόθηκε από τους δύο συναρμόδιους υφυπουργούς δεν το βάζει ως προαπαιτούμενο. Yποχρεώνεται η ETA AE να τις παραδώσει 6 μήνες μετά την παραχώρηση της έκτασης!!

Kάθε KYA συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό σημείωμα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου που είναι ο συντάκτης της υπουργικής απόφασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση της Διεύθυνσης Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, που, όπως αναφέραμε, ήταν αντίθετη στην παραχώρηση της έκτασης. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, ότι στο ενημερωτικό σημείωμα θα υπάρχει η άρνηση παραχώρησης της έκτασης αυτής, γιατί είναι σαφής η απαγόρευση από τη δασική νομοθεσία. Aυτό άλλωστε το ομολογεί και η ETA AE στη «διάψευσή» της. Tο γεγονός ότι ο Φ. Xατζημιχάλης χρειάστηκε δύο χρόνια για να βγάλει την KYA είναι ένα ακόμη στοιχείο ότι χρησιμοποίησε τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για να εξαναγκάσει τους υπηρεσιακούς παράγοντες να υπογράψουν.

H διάψευση του A. Xωμενίδη με τα χοντροκομμένα ψέματα προκαλεί συνάμα γέλιο και οργή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σκάνδαλο Λασιθίου

Δυο στάλες νερό
Επόμενο άρθρο

Σκάνδαλο Λασιθίου

AΠOXH AΠO TO ΣTHMENO ΠAIXNIΔI TOYΣ

Σχετικά Αρθρα

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

Περιβάλλον 8 Οκτ 2026, 14:35

Γραμμή 4 Μετρό: Αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι έγκλημα κυβέρνησης και εργολάβων

Περιβάλλον 6 Οκτ 2026, 21:48

Εδωσαν «μπιρ παρά» το Ελληνικό στους Λάτσηδες και τώρα η περιφέρεια Αττικής νοικιάζει πανάκριβα αθλητικές εγκαταστάσεις

Περιβάλλον 25 Σεπ 2026, 20:17

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Πορτοκαλί κατάθλιψη

4 Νοέ 2026, 20:21
Πολιτική

Γκαλοπατζήδες χωρίς καπίστρι

Ολα τα γκάλοπ είναι κάλπικα, αλλά κάποια παραείναι

4 Νοέ 2026, 18:38
Πολιτική

Η Αυγερινοπούλου, ο σύζυγος ή τέως σύζυγος ή σύντροφος και το ανύπαρκτο «πόθεν έσχες»

4 Νοέ 2026, 17:46
Διεθνή

Η Χεζμπολά επεκτείνει τη στεγαστική βοήθεια σε περισσότερα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων

4 Νοέ 2026, 13:18
Διεθνή

Ισραηλινοί δεσμοφύλακες πυροβόλησαν εννέα φορές εξέχοντα παλαιστίνιο κρατούμενο

4 Νοέ 2026, 13:03
Διεθνή

Η συντριπτική ήττα του Τραμπ και η πολιτική του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού

4 Νοέ 2026, 12:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ νομιμοποιούν τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη με συμμετοχή στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

3 Νοέ 2026, 20:59
Πολιτική

Να τα χαίρεστε τα σιωναζιστικά καθάρματα

Επιβάτες του Crown Iris επέδειξαν τα γεννητικά τους όργανα και ούρησαν μπροστά σε μικρά παιδιά στη Σύρο!

3 Νοέ 2026, 20:56
Κόντρες

Πετώντας με τα φτερά μιας σερβιέτας

3 Νοέ 2026, 19:26
Διεθνή

Το 97% των λιβανέζων σιιτών απορρίπτει την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ και στηρίζει τα όπλα της αντίστασης, σύμφωνα με δημοσκόπηση

3 Νοέ 2026, 13:51
Καταστολή

Η Λιμενάρχης Σύρου απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για την άφιξη του Crown Iris

3 Νοέ 2026, 13:29
Πολιτική

Η κυβερνητική ΕΡΤ αβαντάρει τους νεοναζιστές για να υπηρετήσει το κάλπικο αφήγημα του Μητσοτάκη

3 Νοέ 2026, 11:55
Διεθνή

Aραγτσί: Το άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ και η πλήρης επανέναρξη των συνομιλιών εξαρτώνται άμεσα από την άνευ όρων αποδοχή των νόμιμων όρων του Ιράν

Μπακαεΐ: Το Ιράν κρίνει τις ΗΠΑ από τις πράξεις τους και όχι από τον τόνο των επιστολών τους

3 Νοέ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Νοέμβρη

3 Νοέ 2026, 00:01
Διεθνή

Στενό του Ορμούζ: 11 τάνκερ παραδόθηκαν στις φλόγες μέσα σε εννιά μέρες

2 Νοέ 2026, 19:53
Κόντρες

Koulis the Untouchable

2 Νοέ 2026, 19:09
Αγροτικά

Φάμπρικα αναβολών στις δίκες των λαμόγιων της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Και οι κατηγορούμενοι βουλευτές της ΝΔ στο κόλπο των αναβολών

2 Νοέ 2026, 15:27
Εργατικά

Τρομο-δίωξη γιατρού επειδή έκανε σωστά τη δουλειά του

2 Νοέ 2026, 11:40
Καταστολή

Καταδικάστηκαν οι μπάτσοι-βασανιστές του Βασίλη Μάγγου

2 Νοέ 2026, 11:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

Παναμάς: Ημέρα σημαίας.

1918: Ιδρύεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας που αργότερα μετονομάστηκε σε ΚΚΕ.

1973: Πορεία 5.000 ατόμων μετά το μνημόσυνο του Γ. Παπανδρέου, συγκρούσεις με την αστυνομία, πυροβολισμοί, οδοφράγματα, 37 συλλήψεις.

1977: Ιρανοί φοιτητές εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατούν ενενήντα ομήρους (οι 63 Αμερικανοί), 52 από τους οποίους θα παραμείνουν αιχμάλωτοι επί 444 ημέρες.

1995: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν από τον ακροδεξιό Γιγκάλ Αμίρ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    17Ν
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Εφετείο 17Ν
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σκάνδαλο Λασιθίου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σκάνδαλο Λασιθίου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Σκάνδαλο Λασιθίου

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Σκάνδαλο Λασιθίου

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Σκάνδαλο Λασιθίου

    Όροι χρήσης
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Σκάνδαλο Λασιθίου

    Ποιοι είμαστε
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Σκάνδαλο Λασιθίου

    Επικοινωνία
  • Σκάνδαλο Λασιθίου

    Σκάνδαλο Λασιθίου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo