Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας
  • Σαν σήμερα 27 Απρίλη
  • Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων
  • Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς
  • ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)
  • Σαν σήμερα 26 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Από το πεδίο βολής προκλήθηκε η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς
Περιβάλλον

Από το πεδίο βολής προκλήθηκε η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Οκτ 2020, 19:26

Η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης, Σουφλίου προκλήθηκε από το Πεδίο Βολής Λευκίμης. Για να καταλήξουμε σ’ αυτό το συμπέρασμα επικοινωνήσαμε με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της 7ης Ταξιαρχίας, με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Πυροσβεστικής του Σουφλίου, με χαμηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και την διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η ευθύνη για τις πυρκαγιές που ξεσπούν στην περιοχή που βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο του Δάσους της Δαδιάς, Λευκίμης και Σουφλίου. Επικοινωνήσαμε, επίσης, και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου.

Χρειάστηκε να κάνουμε αρκετά τηλεφωνήματα για να εντοπίσουμε σε ποια μονάδα του στρατού στο Σουφλί υπάγεται το Πεδίο Βολής της Λευκίμης, που είναι μια τεράστια αλάνα χωρίς την παραμικρή φύλαξη και χωρίς περίφραξη, όπως μας αποκάλυψαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Φορέα Διαχείρισης, που όταν χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής, στρατιωτικά οχήματα κλείνουν τις διόδους για να μη γίνει κανένα ατύχημα. Μάθαμε, τελικά, ότι το πεδίο βολής υπάγεται στην 7η Ταξιαρχία.

Ζητήσαμε σήμερα από το υπασπιστήριο να επικοινωνήσουμε με τον διοικητή της ταξιαρχίας, αφού δηλώσαμε τη δημοσιογραφική μας ιδιότητα και ενημερώσαμε ότι θέλουμε να τον ρωτήσουμε για τη φωτιά που προκλήθηκε στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης και Σουφλίου από το Πεδίο Βολής της Λευκίμης. Μας είπαν να περιμένουμε, προφανώς για να ενημερώσουν τον διοικητή, και αφού πέρασαν αρκετά λεπτά, μας απάντησαν ότι ο κύριος διοικητής δεν είναι στο γραφείο του. Τους αφήσαμε κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε… σιγή ασυρμάτου. Ο διοικητής αποφεύγει σκόπιμα να επικοινωνήσει μαζί μας, γιατί φέρει και ο ίδιος σοβαρές ευθύνες για τη φωτιά που έκαψε 6.000 στρέμματα, πολλά από τα οποία είναι πευκόδασος.

Πώς προκλήθηκε η φωτιά

Την Πέμπτη 1 Οκτώβρη, μετά τις 11πμ λειτούργησε το πεδίο βολής. Σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσιακούς παράγοντες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, κοντά σε αυτό υπήρχε ένα όχημα της Πυροσβεστική Υπηρεσίας. Κάποια στιγμή ξέσπασε φωτιά από τις βολές (δε γνωρίζουμε τι είδους στρατιωτικά μέσα έπαιρναν μέρος στην άσκηση αυτή). Ομως, επειδή το μοναδικό όχημα που βρισκόταν εκεί δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά, ζητήθηκε από την Πυροσβεστική να στείλει και άλλο όχημα, το οποίο καθυστέρησε να φθάσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά μέσα στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης και Σουφλίου, να φτάσει μέχρι τα όρια του πυρήνα του. Ευτυχώς περιορίστηκε εκεί, έχοντας κάνει σχετικά μικρή ζημιά στον πυρήνα. Αλλιώς η καταστροφή θα ήταν ανυπολόγιστη. Στο χάρτη, με κόκκινη επισήμανση είναι η περιοχή που έκαψε η φωτιά.

Με τους υπηρεσιακούς παράγοντες μιλήσαμε για τις αιτίες των πυρκαγιών στα δάση και συμφωνήσαμε ότι αυτές οφείλονται στην εγκατάλειψη του δασικού πλούτου της χώρας απ’ όλες χωρίς εξαίρεση τις κυβερνήσεις, στις άπειρες αδέσποτες χωματερές που είναι διάσπαρτες μέσα στα δάση και στις χαράδρες και στα καλώδια και πυλώνες της ΔΕΗ που δεν καθαρίζονται πια, για να αυξάνει τα κέρδη της η ΔΕΗ.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΠΔΛΣ γνώριζαν από την πείρα τους ότι οι φωτιές που ξεσπούν στα πεδία βολής επεκτείνονται και στα δάση, γιατί πολλές φορές είναι εντελώς λειψά τα μέτρα πυρασφάλειας. Από υπηρεσιακούς παράγοντες της Πυροσβεστικής μάθαμε ότι πολλά -αν όχι όλα- τα πεδία βολής είναι δίπλα σε δάση και δασικές εκτάσεις. Δεν κρύβουμε ότι τώρα μάθαμε πως πολλά πεδία βολής του στρατού βρίσκονται δίπλα σε δάση και Εθνικά Πάρκα Δάσους και γι’ αυτό πολλές φορές οι φωτιές που ξεσπούν στα πεδία βολής επεκτείνονται στα δάση και προκαλούν καταστροφές στο δασικό πλούτο της χώρας. Οι υπηρεσικοί παράγοντες μας είπαν: εμείς αυτά δεν μπορούμε να τα πούμε δημόσια, πείτε τα τουλάχιστον εσείς οι δημοσιογράφοι.

Μας είπαν ακόμη, ότι το πεδίο βολής δεν έπρεπε να λειτουργήσει εκείνη την ημέρα, γιατί ναι μεν τον Οκτώβρη είχε λήξει η περίοδος που απαγορεύονται οι βολές, όμως υπήρχε υψηλή επικινδυνότητα, λόγω των νότιων ανέμων έντασης 4-5 μποφόρ, ενώ και η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά στεγνή. Από την πλευρά μας τους επισημάναμε ότι πρέπει να απαγορευθεί η λειτουργία πεδίων βολής δίπλα στα δάση.

Διαβάσατε ποτέ στα Δελτία Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας ότι δασικές πυρκαγιές προκαλούνται και από πεδία βολής χωροθετημένα δίπλα σε δάση; Η λύση είναι μία: Εδώ και τώρα να απαγορευθεί η χρήση ως πεδίων βολής, εκτάσεων που είναι δίπλα σε δάση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροOι εργάτες εκτεθειμένοι στον κοροναϊό, χάριν της καπιταλιστικής κερδοσκοπίας
Επόμενο άρθρο Ιδού η κατάσταση στα καπιταλιστικά κάτεργα

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

27 Απρ 2026, 05:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

Ημέρα κατασκευαστικού σχεδίου.

Νότια Αφρική: Ημέρα ανεξαρτησίας.

Σλοβενία, Σιέρα Λεόνε: Εθνική εορτή.

1903: Γεννιέται ο Νίκος Ζαχαριάδης.

1941: Αρχή γερμανικής κατοχής στην Αθήνα.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1972: Σιωπηρή πορεία πεντακοσίων φοιτητών της ΦΜΣ για πανεπιστημιακά αιτήματα, πολλές συλλήψεις.

1978: Απόπειρα των Ερυθρών Ταξιαρχών κατά του διευθυντή της FIAT Σέρτζιο Παλμιέρι.

1979: Ολική καταστροφή από βόμβα στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας (ΕΛΑ).

1982: Βόμβα καταστρέφει το διπλωματικό αυτοκίνητο του πράκτορα της CIA Στανισλάβ Βαλέγκρα (ΕΛΑ).

1988: Βόμβες (ΕΛΑ) στις Ζ’ και Η’ ΔΟΥ και στο Α’ αστυνομικό τμήμα (Θεσσαλονίκη).

1999: Βόμβα στο ξενοδοχείο «Intercontinental», μία νεκρή και ένας τραυματίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

2000: Ενας ανήλικος αλβανός κρατούμενος δολοφονείται από αστυνομικό με μια σφαίρα στον τράχηλο στη διάρκεια εξέγερσης στις φυλακές Αυλώνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικης μας δεν είναι τα μερίσματα. Είναι αυτό που ονομάσαμε πατριωτική εισφορά. Μιλάμε για 20-30-100, που τους ξέρουμε με το ονομά τους και το τεπώνυμο τους, κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός, σε συνθήκες κανονικότητας, γιατί τότε δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, θα τους έλεγα για ελάτε εδώ. Για καθίστε εδώ. Θεωρείτε λογικό σε αυτή τη χώρα να παίρνει αυτός ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας οχτακόσια ευρώ και να διορίζεται στα νησιά και να φεύγει το τετρακοσάρι στα ενοίκια;  Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει ο γιατρός χίλια οκτακόσια ευρώ για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του; Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα να μην έχουν σπίτι να μείνουν; Θεωρείτε φυσιολογικό να μην έχουμε σχολεία, να μην έχουμε νοσοκομεία; Είναι πατριωτισμός αυτό; Εγώ θεωρώ ότι θα τους έπειθα, τους περισσότερους από αυτούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μια αντίληψη ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι καμία κοινωνία με τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Θα τους έπειθα, όχι για να δεχτούνε, γιατί θα ήταν νομοθετική παρέμβαση, αλλά να διαφημίσουν κιόλας αυτή την παρέμβαση. Γιατί για πρώτη φορά θα έβλεπαν μια κυβέρνηση που δεν τους ζητάει δώρα για να εκλεγεί, αλλά ζητάει κάτι για την πατρίδα. Εγώ δεν έχω ταξικό μένος, έχω πατριωτική ευθύνη. Αυτά τα χρήματα λοιπόν από την πατριωτική εισφορά των κερδών των πολύ υψηλών κερδοφόρων επιχειρήσεων θα πάνε σ’ έναν ειδικό λογαριασμό, δε θα πάνε στον κουβά. Και θα τους έλεγα ελάτε να συμφωνήσουμε και πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πιάσει τόπο.

Αλέξης Τσίπρας

(Περσινά ξινά σταφύλια; Μας τα έχουν πει κι άλλοι; Αδίστακτος δημαγωγός; Επαγγελματίας ψεύτης; Ο,τι και να του προσάψετε ισχύει. Μ’ αυτό το παραμύθι θα πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την «κανονικότητα» πείθοντας τους ισχυρότερους καπιταλιστές να δώσουν «πατριωτική εισφορά» που θα χρησιμοποιηθεί στην Παιδεία, στην Υγεία, στο «κοινωνικό κράτος». Εμείς θα γελάμε (δικαίως), θα βρίζουμε (δικαίως), κάποιοι καπιταλιστές θα θυμίσουν ότι έχουν «Ιδρύματα» και ήδη κάνουν «πατριωτικό έργο», κάποιοι δημοσιολόγοι θα θυμηθούν πόσο καλά τα πήγε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με το «Ιδρυμα Νιάρχου», όμως ένα ποσοστό – που κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτή τη στιγμή – θα πάει στην κάλπη και θα τον ψηφίσει. Εχει σιχαθεί τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης γενικά δεν κάνει «κλικ», ούτε έχει τα δημοκοπικά φόντα του Τσίπρα, κι αν στις πρώτες εκλογές η ψήφος απλωθεί σε διάφορα σχήματα, ως ψήφος διαμαρτυρίας, στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν θα πάει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», διότι ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» πάντα κάνει… δουλίτσα. Κι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τελευταία φορά το 2012, με τη δεύτερη κάλπη να δίνει κυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουβέληδων. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα πιστέψουν το παραμύθι του… γητευτή των αγρίων Τσίπρα, που θα φωνάξει τους μεγαλοκαπιταλιστές και – ποντάροντας στα πατριωτικά αισθήματά τους – θα τους πείσει να δώσουν χρήμα για κοινωνική πολιτική, αρνούμενοι τον εαυτό τους, αρνούμενοι την ουσία του καπιταλισμού. Ελάχιστοι πιστεύουν αυτές τις παπάτζες. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι αδύναμοι και αν είναι να περιμένουν κάτι αυτό θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική. Γιατί έχουν χάσει την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γεμίσει αυτό το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό κενό; Πώς θα οικοδομηθεί και πάλι ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo