Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»
  • Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά
  • Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Yγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία: το πιο σύντομο ανέκδοτο
Παιδεία

Yγιεινή και καθαριότητα στα σχολεία: το πιο σύντομο ανέκδοτο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Σεπ 2020, 00:01

Τα κρούσματα τραβούν την ανηφόρα και η ουσιαστική και μόνη συζήτηση που θα έπρεπε να γίνεται, ότι δηλαδή υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι ανεπίτρεπτο και εγκληματικό ν’ ανοίξουν τα σχολεία, δεν πραγματοποιείται. Βαριά η ευθύνη και για τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες που πρέπει να βάλουν φρένο στο σκηνικό που στήνεται με πρακτικά και δραστήρια μέτρα εδώ και τώρα (κινητοποιήσεις, απεργίες).

Το «χαλαρό» αυτό σκηνικό επιτρέπει στην Κεραμέως να οργανώνει στημένα σόου και εκδρομές σε σχολεία της επαρχίας και να τα παρουσιάζει όλα ωραία και καλά. Συνειδητά επιλέγει το κατάλληλο ντεκόρ και αποφεύγει τα σχολεία της Αθήνας ή των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου η μαθητική νεολαία στενάζει σε 25άρια και 27άρια τμήματα σε αίθουσες 30 τμ.

Tο πιο σύντομο ανέκδοτο

Αρκεί μια ματιά σε μια μόνο πλευρά του ζητήματος, αυτήν που αφορά τις συνθήκες υγιεινής και την καθαριότητα των σχολείων (και μάλιστα μόλις τρεις ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι), για να συνειδητοποιήσει κανείς το απόλυτο μπάχαλο και το μέγεθος της υποκρισίας και της αναισχυντίας κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας.

Η κατάσταση ανάγκασε την ΟΛΜΕ (ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ 9/9/20) να βγάλει σχετική καταγγελία. Ιδού χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία που ως γνωστόν δεν υπάρχει μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους με παρουσία εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για εγγραφές κλπ, χωρίς να έχει ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα για την απαιτούμενη καθαριότητα των χώρων. Σε μια περίοδο που παρατηρείται νέα έξαρση του κορωνοϊού δεν έχει γίνει πρόβλεψη από την Πολιτεία για τη στοιχειώδη τήρηση της καθαριότητας που θα απαιτούνταν σε οποιαδήποτε περίοδο.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο πρόσληψης των σχολικών καθαριστ(ρι)ών, αναθέτοντας την αρμοδιότητα και την ευθύνη στους Δήμους και όχι πλέον στις σχολικές επιτροπές, αντί για ουσιαστική αύξηση ώστε να τηρούνται με επάρκεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας, προχώρησε σε κριτήρια προσλήψεων με ρατσιστικό αποκλεισμό των μεταναστ(ρι)ών καθαριστ(ρι)ών και σε ελαχιστοποίηση των προσλήψεων. Μέχρι πέρσι, όσοι δούλευαν στην καθαριότητα των σχολείων και δεν ήταν μόνιμοι προσλαμβάνονταν με σύμβαση έργου με εξευτελιστικά ποσά, ανάμεσά τους και πολλοί μετανάστες/τριες. Αυτή ήταν και η ‘’δικαιολογία’’ για τη διατήρηση του δουλεμπορικού ουσιαστικά καθεστώτος των εργολάβων καθαριότητας σε χώρους όπως τα νοσοκομεία και τα Πανεπιστήμια.

Με τη φετινή διαδικασία πρόσληψης με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μέσω ΑΣΕΠ αποκλείονται με βάση τη ρατσιστική νομοθεσία που υπάρχει εδώ και χρόνια, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να γίνει πρόσληψη μεταναστών/τριών! Η αντιδραστική αυτή νομοθεσία επικαιροποιήθηκε πρόσφατα με νέο ΦΕΚ, απαιτώντας πιστοποιητικό ελληνομάθειας (το οποίο έχει προσωρινά σταματήσει να προσφέρεται από το ελληνικό κράτος!) για όσους δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Φτάνουν ακόμα στο σημείο, σε δήμους ‘’Υπερβαίνοντας’’ και αυτό ακόμα το νομοθετικό πλαίσιο να αποκλείουν καθαριστές/ίστριες αν δεν έχουν ιθαγένεια.

Καμία από τις δύο διαδικασίες δεν μπορεί να είναι ανεκτή! Εδώ και χρόνια λέμε ότι η καθαριότητα των σχολείων πρέπει να καλύπτεται από μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες! Πόσο μάλλον τώρα σε συνθήκες πανδημίας. Τα μαθήματα αρχίζουν σε λίγες μέρες και το ζήτημα απαιτεί άμεση αντιμετώπιση για να καθαρίζονται τα σχολεία με τους όρους του ΕΟΔΥ (απολύμανση των θρανίων/τουαλετών κ.λπ. δυο φορές στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος, αντίστοιχα στο ολοήμερο και μετά τη λήξη των σχολείων) απαιτείται προσωπικό καθαριότητας σε δύο βάρδιες και τουλάχιστον διπλασιασμός των προσλήψεων τώρα. Διαφορετικά η κυβέρνηση φέρει πλήρως την ευθύνη.

Απαιτούμε:

Να τροποποιηθεί άμεσα το ΦΕΚ 3485 / 22 -08 – 2020, με κατάργηση του προσόντος της Ελληνομάθειας, διασφαλίζοντας πως κανένας σχολικός καθαριστής / καθαρίστρια δεν θα απολυθεί.

Κανένας αποκλεισμός λόγω μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων.

Να τροποποιηθεί – αυξηθεί αποφασιστικά ΤΩΡΑ ο αριθμός των προσλήψεων, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν για 15 μαθητές ανά τμήμα και για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα καθαριστριών, προκειμένου να διεκδικηθούν τα παραπάνω αιτήματα…».

Ανάλογες καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Παραθέτουμε κάποιες εξ αυτών:

  • Σύμφωνα με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, «στον δήμο της Αθήνας οι προσλήψεις αφορούν 264 άτομα (255 άτομα με σύμβαση πλήρους απασχόλησης και 9 με σύμβαση μερικής απασχόλησης) ενώ ακόμα και η διεύθυνση παιδικής ηλικίας έχει αιτηθεί περισσότερες από 500 προσλήψεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των 413 σχολικών μονάδων… Και σαν να μην έφτανε αυτό, 46 μετανάστ(ρι)ες καθαρίστ(ρι)ες που δουλεύουν ακόμα και επί 18 χρόνια στα σχολεία του δήμου της Αθήνας αποκλείονται από τις τωρινές προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου», σύμφωνα με τη «ρατσιστική νομοθεσία που διατήρησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ».
  • Επιστολή-διάβημα στον υπουργό Εσωτερικών του Μητσοτάκη έκανε και ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης (ο Βύρωνας είναι περιοχή της Αθήνας με μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τάξη), αναφέροντας ότι το προσωπικό καθαριότητας που προσλήφθηκε δεν επαρκεί για την πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, καθώς απαιτούνται κατ’ ελάχιστον δύο άτομα προσωπικού καθαριότητας σε κάθε μία από τις 19 σχολικές μονάδες.
  • Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Ιωαννίνων καταγγέλλει (συνέντευξη Τύπου 3/9) την υποκρισία των κυβερνητικών επιλογών: «Προφανώς και δεν πρόκειται για 9.500 νέες προσλήψεις καθαριστριών όπως διαφημίζει η κυβέρνηση, αλλά για μια εξέλιξη που αφήνει εκτεθειμένα τα σχολεία και την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και καθημερινής απολύμανσης μέσα σε συνθήκες πανδημίας». Και τονίζει τα εξής: «Η προκήρυξη -όπως είχαμε προειδοποιήσει- άνοιξε το δρόμο για απολύσεις καθαριστριών με το πρόσχημα της μοριοδότησης, με βάση τα χρόνια και τις αίθουσες.

Με τα χθεσινά αποτελέσματα, και στα Γιάννενα αλλά και πανελλαδικά, ήρθαν και οι απολύσεις για ένα τμήμα εργαζομένων.

Εχουμε συναδέλφισσες με λίγα χρόνια στον κλάδο που τις πετάει έξω η προκήρυξη ενώ εργάζονταν σε μεγάλα σχολεία που οι ανάγκες δεν ήταν για μία καθαρίστρια αλλά για πολύ περισσότερες. Ομοίως έξω έμειναν συναδέλφισσες μετανάστριες χωρίς κτήση της Ελληνικής ιθαγένειας που είχαν εμπειρία στην καθαριότητα σε διάφορες σχολικές μονάδες των δήμων. Καμία καθαρίστρια δεν περισσεύει εν μέσω πανδημίας!

Κατάλαβε μέχρι και η τελευταία από εμάς, πως οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που ακούμε , προσαρμόζονται κάθε φορά με τρόπο που να δικαιολογήσουν απολύσεις, όχι προσλήψεις.

Με πανδημία ή χωρίς πανδημία η καθαριότητα στα σχολεία είναι αναγκαία, καθημερινή πριν και μετά το μάθημα, σε κάθε διάλειμμα. Η σχολική καθαρότητα δεν είναι ατομική ευθύνη των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών. Είναι ευθύνη του Κράτους, είναι ευθύνη της κυβέρνησης που μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων -και εν μέσω πανδημίας- δεν προχωρούν στη μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών.

Τα σχολεία άνοιξαν από προχθές για τους καθηγητές και τους δασκάλους χωρίς καθαρίστριες! Οσες συναδέλφισσες προσλήφθηκαν δεν γνωρίζουν σε ποια σχολεία θα πάνε, όσες προσλήφθηκαν με μερική απασχόληση δεν ξέρουν πόσες/ποιες ώρες θα δουλεύουν…».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Σεπτέμβρη
Επόμενο άρθρο Φέρνουν άρον-άρον τα αμερικάνικα rapid test που απέρριπταν οι λοιμωξιολόγοι τους!

Σχετικά Αρθρα

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

Εργατικά 20 Αυγ 2026, 20:19

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 18 Αυγ 2026, 07:10

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παιδεία 8 Αυγ 2026, 05:27

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

Παιδεία 6 Αυγ 2026, 18:24

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

Παιδεία 2 Αυγ 2026, 19:43
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για την ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962: Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo