Συνάντηση είχε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς με τον υπουργό Αμυνας Καμμένο και το περιεχόμενο της συνάντησης κρατήθηκε μυστικό.
Η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας περιορίστηκε σε μια λακωνική ανακοίνωση ότι υπήρξε «γόνιμη συζήτηση σε σχέση με τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο υπουργείων σε τρέχοντα και δυσεπίλυτα προβλήματα του υπουργείου Παιδείας».
Αλήθεια, ποια είναι αυτά τα «δυσεπίλυτα προβλήματα» του υπουργείου Παιδείας, στη λύση των οποίων μπορεί να συμβάλλει ο Στρατός;
Οπως πληροφορούμεθα, από τον αστικό Τύπο («Τα Νέα», «Καθημερινή») πρόκειται για την ιδέα να επιτραπεί από τον Σεπτέμβριο σε απόφοιτους παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών, που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε ακριτικές περιοχές να μπορούν να διδάξουν σε κοντινά σχολεία όπου υπάρχουν κενά, λαμβάνοντας τη μοριοδότηση που προβλέπεται!
Την πληροφορία επιβεβαίωσαν «πηγές» των ψεκασμένων στην «Καθημερινή».
«Πενία τέχνας κατεργάζεται» λέει ένα αρχαίο ρητό, το οποίο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάλθηκε να εφαρμόσει στην εκπαίδευση. Η συνέχιση του θεάτρου της σκληρής διαπραγμάτευσης και οι δεσμεύσεις των μνημονίων έχουν προκαλέσει στάση πληρωμών στο εσωτερικό. Το υπουργείο Παιδείας αναζητά εναγωνίως «λύση» με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Τώρα οι φαντάροι δεν θα αποτελούν μόνο τις ορντινάτσες των καραβανάδων, δε θα σβήνουν μόνο πυρκαγιές και θα αντιμετωπίζουν πλημμύρες, αλλά όσοι διαθέτουν τα επιστημονικά προσόντα θα γίνονται και δάσκαλοι στα σχολεία. Το ίδιο μαθαίνουμε θα ισχύσει για τους φαντάρους-απόφοιτους ιατρικών σχολών, που θα κληθούν να στελεχώσουν άλλο έναν πολύπαθο κοινωνικό κλάδο, την Υγεία.
Κοντολογίς, το φθινόπωρο προβλέπεται ιδιαίτερα παγερό για τα σχολεία. Γύρω στα 25.000 υπολογίζονται τα κενά και το υπουργείο Παιδείας υπολογίζει μόνο σε 2.500 διορισμούς για το σύνολο των εκπαιδευτικών βαθμίδων, χωρίς και πάλι ο μίζερος και ανεπαρκέστατος αυτός αριθμός να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.