Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν σε υμνεί η Δεξιά
  • Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»
  • Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε
  • Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Σαν σήμερα 11 Αυγούστου
  • Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Το «μπλοκ» των καταλήψεων ενάντια σε κυβέρνηση και πέμπτη φάλαγγα
Παιδεία

Το «μπλοκ» των καταλήψεων ενάντια σε κυβέρνηση και πέμπτη φάλαγγα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Μάι 2008, 00:00
«Καταγγέλλουμε εκ των προτέρων το μεθοδευμένο σχέδιο από τις παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ, που, με μεταφερόμενες ομάδες τους, προσπαθούν να παίξουν πάλι το παιχνίδι της κυβέρνησης και των συγκροτημάτων του Τύπου. Με το κυνήγι της κάλπης και τους τυχοδιωκτισμούς τους, δίνουν πάτημα ώστε να αμαυρωθεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, του προσδίδουν ενέργειες που μόνο προβοκατόρικες μπο-   ρούν να χαρακτηριστούν». Αυτά έγραφε το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο «Ριζοσπάστης». Το ίδιο πρωί, ο νέος-παλιός καθοδηγητής της ΚΝΕ, Ν. Σοφιανός, έβγαινε στην πιο χυδαία και λυσσασμένη φιλοκυβερνητική εκπομπή του ελληνικού ραδιόφωνου (Πορτοσάλτε-Παπαδημητρίου, «Σκάι») και επαναλάμβανε τα ίδια, αποσπώντας τα συγχαρητήρια των κυβερνητικών παπαγάλων (την πρωτιά, βέβαια, κατέχει η Παπαρήγα, που πήρε τα συγχαρητήρια του ίδιου του Στυλιανίδη).
 
Λίγες ώρες αργότερα, «έκαναν φτερά» οι κάλπες από τα ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας και οι προεδρικές εκλογές ακυρώνονταν, όπως είχε γίνει τρεις μέρες πριν στα Χανιά. Οι κολαού-ζοι της κυβέρνησης στα ΤΕΙ, που πήγαν να το παίξουν τσαμπουκάδες, έσπαγαν τα μούτρα τους. Οι πρυτανικές αρχές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φέρθηκαν πιο έξυπνες. Ανέβαλαν τις εκλογές, μετά τις αποφάσεις των φοιτητικών συνελεύσεων για κατάληψη. Ο περιβόητος Γρυσπολάκης το είπε καθαρά: δε θα έχουν κανένα κύρος οι εκλογές αν τις κάνουμε σε τέτοιες συνθήκες.
Οι εξελίξεις αυτές είναι μια νίκη του αγωνιζόμενου φοιτητικού κινήματος. Του «μπλοκ των καταλήψεων», που επέδειξε καλά ανακλαστικά και ετοιμότητα να απαντήσει στον κατάλληλο χρόνο με τα κατάλληλα μέσα πάλης.
 
Μια νίκη που επιτεύχθηκε χωρίς να χρειαστεί «ν’ ανοίξει ρουθούνι». Το καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ, μπροστά στο φόβο να δει τις πρόστυχες κάλπες του να καίγονται στο προαύλιο υπό τους αλαλαγμούς των φοιτητών, προτίμησε να κάνει πίσω, να αναδιπλωθεί και να πετάξει το μπαλάκι στην κυβέρνηση. Το θλιβερό κατεστημένο των ΤΕΙ, με τη δουλικότητα που το διακρίνει, πήγε να κάνει εκλογές, στον Πειραιά κουβάλησε ακόμα και μερικούς «χτιστούς», αλλά μπροστά στην αποφασιστικότητα των αγωνιστών φοιτητών αναγκάστηκε να παραδώσει τις κάλπες, το περιεχόμενο των οποίων παραδόθηκε στη διάθεση των σκουληκιών και των τρωκτικών. Δαπίτες και Πασπίτες δεν τόλμησαν να εμφανιστούν και να παίξουν το ρόλο του αντι-κινήματος. Προφανώς, εκτιμήθηκε (κυρίως στην περίπτωση της ΔΑΠ), ότι αυτό θα έβγαζε στο δρόμο πολύ περισσότερο φοιτητόκοσμο.
 
Η νίκη αυτή επιτεύχθηκε επίσης ενάντια στη βρόμικη, υπονομευτική και προβοκατόρικη τακτική της ΚΝΕ/ΠΚΣ, που ήταν αυτή που σήκωσε το βάρος της αντιπαράθεσης για λογαριασμό της κυβέρνησης (γι’ αυτό και τα συγχαρητήρια του Στυλιανίδη στην Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής). Τόμος ολόκληρος θα χρειαζόταν για να παρατεθούν μόνο τα δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» αυτή τη βδομάδα. Χώρια οι ανακοινώσεις της ΚΝΕ και οι τοποθετήσεις των Πουκουσιτών στις γενικές συνελεύσεις. Κρατώντας την ψυχραιμία μας, δε θα τους ακολουθήσουμε στο υβρεολόγιο. Θα μιλήσουμε με την ψυχρή γλώσσα των επιχειρημάτων.
 
1. Για μας η περιβόητη «συνδιοίκηση» είναι αντιδραστικός θεσμός. Πάντα απείχαμε από τις διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων στα διάφορα «συνδιοικητικά» όργανα των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ομως τώρα δεν έχουμε εκλογές. Εχουμε εκλογές όπως τις θέλει ο νόμος-πλαίσιο. Το πρόβλημα δεν είναι οι εκλογές, αλλά ο νόμος-πλαίσιο. Ποια ήταν η θέση της ΚΝΕ/ΠΚΣ; Αποχή από τις εκλογές. Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό στην πράξη; Να γίνουν κανονικά οι εκλογές, με μικρή ή μεγαλύτερη φοιτητική συμμετοχή, να νομιμοποιηθούν, να κατοχυρωθούν και ο νόμος-πλαίσιο να εφαρμοστεί σε μια του πτυχή. Ποια ήταν η θέση του «μπλοκ των καταλήψεων»; Χτυπάμε τις εκλογές με όλα τα μέσα. Οπου μπορούμε με κατάληψη. Οπου δε μπορούμε με κατάληψη, σπάμε την εκλογική διαδικασία.
 
2. Ποια ήταν η τακτική της ΚΝΕ/ΠΚΣ; Αποχή από τις γενικές συνελεύσεις, όπου δε μπορεί να περάσει η γραμμή μας. Και στην Κρήτη και στη Θεσσαλία, όπου το πρόβλημα ήταν άμεσο, απείχαν από τις συνελεύσεις κι ύστερα έβγαζαν καταγγελίες ότι οι συνελεύσεις ήταν άκυρες και άμαζες! Οπου μπορούσαν να πάρουν την πλειοψηφία, αποφάσιζαν αποχή από τις εκλογές και συμμετοχή σε Κνίτικο συλλαλητήριο, τη μέρα που οι ίδιοι τοποθέτησαν έναρξη συνεδρίων ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ, για τα οποία μόνο αυτοί έχουν ορίσει αντιπροσώπους! Σε άλλες σχολές (π.χ. Πάντειο, ΤΕΙ Αθήνας), σε συνεργασία με τη ΔΑΠ, έβαζαν γενική συνέλευση για την Τετάρτη, μέρα που είχε αποφασιστεί συλλαλητήριο από αρκετές σχολές. Ο λόγος προφανής: να αποδυναμώσουν την πορεία (με αφίσες σε όλες αυτές τις σχολές οι φοιτητές της «Κόντρας» κατήγγειλαν αυτές τις συνελεύσεις και μαζί με φοιτητές από άλλα σχήματα κάλεσαν τον κόσμο να πάει στην πορεία.
 
3. Γιατί το μαχητικό σταμάτημα των εκλογών του νόμου-πλαίσιο είναι προβοκατόρικη ενέργεια; Γιατί αμαυρώνει το φοιτητικό κίνημα; Αυτά τα λένε μόνο οι Πρετεντεράκηδες της τηλεόρασης. Οταν πάνε οι Κνίτες και χτίζουν την πόρτα του γραφείου ενός πρύτανη ή όταν με τσαμπουκά διαλύουν μια πρυτανική εκδήλωση με την οποία διαφωνούν, δεν είναι αμαύρωση; Οταν παίρνουν τα πανό φοιτητικών συλλόγων και τα κατεβάζουν σε εκδηλώσεις του Περισσού, στηριζόμενοι σε άμαζες μαζώξεις των κομματικών τους μελών, τι έχουμε, απογείωση των δημοκρατικών διαδικασιών;
 
4. Ας δώσουν μια εξήγηση: γιατί τόσο μίσος, γιατί τόση λύσσα, γιατί τόση λάσπη; Με πολιτικούς όρους αυτό είναι ανεξήγητο. Μπορεί να διαφωνείς με μια τακτική, γιατί όμως να προσπαθείς να τη συκοφαντήσεις, να τη λερώσεις;

Περιορίσου εσύ στα δικά σου και περιφρούρησε την ενότητα του κινήματος. Βεβαίως, έχουν στο πολιτικό τους DNA τον οπορτουνισμό και την υποταγή στην αστική νομιμότητα (ας θυμηθούμε την προσπάθειά τους να λασπώσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ή τον άγριο πόλεμο που κήρυξε στο Μάη του ‘68 το Γαλλικό «Κ»Κ). Ομως, όλα δείχνουν πως και κάποια «γραμμάτια ξεχρεώνουν στην κυβέρνηση. Οπως και να ΄χει, θα πληρώσουν το τίμημα και σύντομα μάλιστα.
 

ΥΓ: Περιττεύει να σχολιάσουμε το «επιχείρημα» ότι τις αγωνιστικές μορφές πάλης τις «υποδεικνύουν τα ΜΜΕ», που γράφεται κατά κόρον στις εκ Περισσού ανακοινώσεις. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναβολή για 22 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «Καταργούν» το άρθρο 16 χωρίς να το αναθεωρήσουν

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Παιδεία 8 Αυγ 2026, 05:27

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

Παιδεία 6 Αυγ 2026, 18:24

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

Παιδεία 2 Αυγ 2026, 19:43

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:11

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

Παιδεία 30 Ιούλ 2026, 07:04
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

Τσαντ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1965: 34 νεκροί σε ρατσιστικές ταραχές στο Λος Αντζελες.
1973: Εξι καταδίκες βομβιστών της ΕΑΝ.
1976: Στο Κέιπ Τάουν σκοτώνονται δεκαεπτά μαύροι και τραυματίζονται πενήντα σε καταστολή εξέγερσης από την αστυνομία.
1981: Ο Νικήτας Βενιζέλος επανιδρύει το Κόμμα Φιλελευθέρων.
1987: Βόμβα στο Καβούρι με στόχο Αμερικανούς, δέκα τραυματίες.
1990: Ποινή τριάμισι ετών στον Νίκο Αθανασόπουλο για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
1996: Τουρκοκύπριοι και τούρκοι «Γκρίζοι λύκοι» ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo