Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
  • Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Συντονιστικό Ωρομισθίων, Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Παιδεία

Συντονιστικό Ωρομισθίων, Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Απρ 2010, 00:00

Ο Αρμαγεδών στην εκπαίδευση πλήττει πολύ περισσότερο τους παρίες της (ωρομίσθιους, αναπληρωτές, αδιόριστους), οι οποίοι θα αποτελέσουν τα πειραματόζωα για την αλλαγή, προς το χειρότερο (μετά την κατάργηση της επετηρίδας και την καθιέρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ) στον τρόπο των προσλήψεων, τη δραματική μείωση των μόνιμων διορισμών, για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την επιβολή καθεστώτος τρόμου και ανασφάλειας (αξιολόγηση). Καλύπτοντας το κενό αντίστασης στα μέτρα, που αφήνει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, έφτιαξαν συντονιστικά και πήραν την πρωτοβουλία πολλών δράσεων.

Την Κυριακή 25/4 στις 6 μ.μ., το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών και η Πανελλήνια Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καλούν σε νέα συνέλευση στα γραφεία της ΔΟΕ. Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να βρουν ερείσματα στήριξης του αγώνα τους στους γονείς των μαθητών και την εργαζόμενη κοινωνία και να ανοίξουν διαύλους κοινής συμπόρευσης κυκλοφορούν και την παρακάτω ανοιχτή επιστολή:

Ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς

Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια και την επιβίωσή μας

Αγαπητοί γονείς,

Το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας εξαπέλυσε μια μεγάλη εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εκπαιδευτικών χρεώνοντάς μας όλα τα κακώς κείμενα της δημόσιας εκπαίδευσης. Πέρα από τη μείωση των ήδη χαμηλών αποδοχών μας, μάς πέταξε τόνους λάσπης, ενώ παράλληλα προσπάθησε να παραπλανήσει τον κόσμο τάζοντας ως άλλος κατακτητής στους θαμπωμένους ιθαγενείς καθρεφτάκια και γυάλινες χάντρες… από laptop μέχρι το σχολείο «χωρίς τοίχους». Ομως, ο κλέφτης και ο ψεύτης την πρώτη μέρα χαίρονται! Γιατί το νέο πολυνομοσχέδιο για το σχολείο έριξε γρήγορα τις μάσκες…

♦ «Πρέπει τα σχολεία να ανοίξουν με δεκάδες χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με πέρσι», είπε η κ. Διαμαντοπούλου στις 9/4 και ύστερα κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο που ορίζει το πώς θα γίνει αυτό. Εσείς, όμως, ξέρετε καλύτερα από όλους το πρόβλημα που δημιουργεί στο δημόσιο σχολείο η χρόνια πολιτική αδιοριστίας. Γιατί τα παιδιά σας μέχρι και τα μέσα Δεκέμβρη πολλές φορές δεν έχουν κανονικό πρόγραμμα, γιατί το ολοήμερο σχολείο είτε αργεί να λειτουργήσει είτε έχει πάρει το χαρακτήρα parking παιδιών, γιατί κάθε χρονιά βάζετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσετε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, αφού το Υπουργείο ποτέ δε φρόντισε να ξεκινούν έγκαιρα και οργανωμένα τα προγράμματα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών στο ίδιο το σχολείο και μάλιστα φέτος με περισσό θράσος έφτασε να καταργήσει και τα ήδη υπάρχοντα. Επιπλέον, όταν ως χώρα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, η κ. Διαμαντοπούλου μιλάει για κλείσιμο σχολείων και για 30άρια τμήματα. Η περιφέρεια θα μείνει χωρίς σχολεία, ενώ στις μεγάλες πόλεις οι μαθητές θα στοιβάζονται στα τσιμεντένια κλουβιά που κάποιοι λένε σχολεία.

♦ «Αλλάζει ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών». Εδώ και μια 12ετία βρισκόμαστε μπροστά σε συνεχείς αλλαγές του τρόπου διορισμού και το συμπέρασμα όλων είναι ότι στόχος του Υπουργείου είναι η μείωση των μόνιμων διορισμών και τίποτα παρά πέρα. Ο συνάδελφος που έχει τα παιδιά σας στο ολοήμερο, ο συνάδελφος που κάνει στα παιδιά σας ξένες γλώσσες, φυσική, μαθηματικά, χημεία, βιολογία, ελληνικά, ιστορία, υπολογιστές κοκ είναι κατά κύριο λόγο πλέον ελαστικά εργαζόμενος. 30.000 είμαστε οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στο δημόσιο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρονιά 30.000 εκπαιδευτικοί δεν ξέρουμε πότε και πού θα προσληφθούμε και μπορεί τη μία χρονιά να είμαστε Κρήτη και την άλλη Εβρο. Δεν ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε, απολυόμαστε στα μέσα της χρονιάς γιατί ξαφνικά οι ανάγκες άλλαξαν και το καλοκαίρι ίσως και να μπορέσουμε να έχουμε ταμείο ανεργίας γιατί πλέον τα ένσημα δε φτάνουν. Οσοι δε από εμάς είμαστε ωρομίσθιοι στην καλύτερη πληρωνόμαστε με 350 ευρώ το μήνα και αυτά ποτέ στην ώρα τους, ενώ μας χρωστάνε δεδουλευμένα από πέρσι. Και ενώ τα κενά είναι δεκάδες χιλιάδες, πολλοί από εμάς έρχονται σπίτι σας για να βοηθήσουν το παιδί σας και να του διδάξουμε αυτά που θα έπρεπε να μπορούμε να διδάξουμε στο κανονικό πρωινό πρόγραμμα του δημόσιου σχολείου. Είμαστε, λοιπόν, ικανοί να είμαστε ελαστικά εργαζόμενοι, να δουλεύουμε στην ιδιωτική εκπαίδευση όχι, όμως, ως μόνιμοι στο δημόσιο σχολείο. Τα πτυχία μας, τα πτυχία που και τα παιδιά σας θα έχουν, δεν έχουν αξία.

♦ «Ο εκπαιδευτικός θα επιμορφώνεται, θα αξιολογείται για το καλό του μαθητή». Μόνο που η κ. Διαμαντοπούλου δεν εξήγησε ποτέ σε εσάς τι εννοεί αξιολόγηση. Γιατί ο Μέντορας, που η ίδια όρισε ότι θα μας παρακολουθεί, δε σας εξήγησε ότι είναι ένας άλλος επιθεωρητής σαν αυτόν που είχατε και εσείς ή οι δικοί σας γονείς στο σχολείο πριν πολλά, πολλά χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι ποιες παιδαγωγικές μεθόδους να εφαρμόσουμε, αλλά τι μάθημα να κάνουμε σε μια τάξη με 30 μαθητές, σε ένα σχολείο με μηδαμινή υλικοτεχνική υποδομή, με ένα αναλυτικό πρόγραμμα πέρα κι έξω από τις ανάγκες κάθε μαθητή, με βιβλία που είναι γεμάτα λάθη και πλέον βγαίνουν με τη χορηγία και την εποπτεία γνωστών εκδοτικών οίκων.

Αγαπητοί Γονείς,

είναι πια φανερό ότι με το πρόσχημα της κρίσης προσπαθούν να αρπάξουν τα δικαιώματα που με κόπο και θυσίες χρόνων αποκτήσαμε. Τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, το σταθερό μισθό, το συγκεκριμένο ωράριο, τη δωρεάν περίθαλψη, την κοινωνική ασφάλιση, το δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Την κρίση δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Τη δημιούργησαν οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις, όλοι όσοι πλούτιζαν σε βάρος μας τα προηγού-μενα χρόνια, όλοι όσοι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα στα σκάνδαλα και το χρηματιστήριο και όχι ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος, όχι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους. Για αυτό και δεν πρέπει να την πληρώσουμε εμείς!

 Δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε πρόβλημα. Ξέρουμε πως όλοι βρισκόμαστε σε άσχημη κατάσταση. Εχουμε φτάσει σε ένα σημείο που κάθε οικογένεια έχει κάποιον απολυμένο στο σπίτι, κάθε οικογένεια έχει κάποιον συμβασιούχο, κάθε οικογένεια έχει κάποιον απλήρωτο, κάθε οικογένεια δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις βασικές ανάγκες της. Σας καλούμε να είστε δίπλα μας και εμείς δίπλα σε εσάς και όλοι μαζί δίπλα στα παιδιά μας. Γιατί εμείς πραγματικά όταν λέμε πρώτα ο μαθητής μπορούμε και εννοούμε το ίδιο. Απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή σας σε έναν κοινό αγώνα. Να ανταμώσουμε στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις και τις πανεργατικές απεργίες και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Για ένα σχολείο που θα χωρά τα όνειρα των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
adioristoi.blogspot.com – 6994027752

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
www.oromisthioi.gr – 6970139038

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ αξιολόγηση είναι μηχανισμός χειραγώγησης, υποταγής, κατηγοριοποίησης
Επόμενο άρθρο Ψάξτε ανάμεσά σας τους εγκληματίες

Σχετικά Αρθρα

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Παιδεία 12 Φεβ 2026, 09:57

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

Παιδεία 9 Φεβ 2026, 18:12

Κείμενο ξέχειλο από φιλο-σιωναζισμό διανεμήθηκε σε κύπριους μαθητές

Διεθνή 6 Φεβ 2026, 08:00

Εθνικό Απολυτήριο: Εννιά μήνες «εθνικός διάλογος» για να καταλήξει σε 3+1 πανελλαδικές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 4 Φεβ 2026, 15:25

Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες κλήσεις για αξιολόγηση εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Εργατικά 4 Φεβ 2026, 00:05
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

Ημέρα ερωτευμένων.

1901: Ο φοιτητής Πιοτρ Κάρποβιτς εκτελεί τον υπερσυντηρητικό υπουργό Παιδείας Μπογκολέμποφ (Ρωσία).

1901: Στρατιωτικός νόμος στη Μαδρίτη για καταστολή εξεγερμένων κατά της φορολογίας.

1902: Στρατιωτικός νόμος στην Τεργέστη καθώς οι απεργίες για μείωση του ωραρίου εργασίας εξελίσσονται σε αιματηρή εξέγερση.

1947: Αντάρτες καταλαμβάνουν τη Σπάρτη κι ελευθερώνουν τους 233 αριστερούς κρατούμενους στην πόλη.

1973: Αστυνομική εισβολή εναντίον 1.500 φοιτητών στο ΕΜΠ, άγριοι ξυλοδαρμοί, εκατό συλλήψεις, έντεκα παραπομπές.

1974: Συλλαμβάνονται τρία άτομα που μετέφεραν αντιδικτατορικές προκηρύξεις του ΚΚΕ εσ. από τη Δυτική Γερμανία.

1993: 120 χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- υπογράφουν στο Παρίσι σύμβαση για κατάργηση των χημικών όπλων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo