Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Μάρτη
  • Τρεις βδομάδες χερσαίας εισβολής και ούτε την Χιάμ δεν έχουν πάρει οι σιωναζιστές
  • Μια αποστομωτική απάντηση περί «αντισημιτισμού»
  • Η πολιτική των διώξεων θα ητηθεί
  • Μαύρη νύχτα για τη σιωνιστική οντότητα από τα ιρανικά πλήγματα
  • Η μουσική ως πράξη αντίστασης: Mε ένα τσέλο στα ερείπια της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Η ψηφιακή αναβάθμιση της ΑΔΙΠΠΔΕ όχημα για την αξιολόγηση
Παιδεία

Η ψηφιακή αναβάθμιση της ΑΔΙΠΠΔΕ όχημα για την αξιολόγηση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Δεκ 2020, 06:46

Ανάμεσα στα άλλα ηχηρά που λέγονται και δρομολογούνται στη «Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020 – 2025», που ανέβηκε στη «διαβούλευση», στον τομέα της Παιδείας (π.χ. πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ψηφιακό περιεχόμενο και ανάπτυξη εργαλείων στις υποδομές και τον εξοπλισμό των φυσικών χώρων εκπαίδευσης, στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στα Πανεπιστήμια, κ.λπ.) είναι και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΑΔΙΠΠΔΕ (Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση).

Στο σχετικό σημείο του κειμένου αναφέρεται ότι θα δημιουργηθεί Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που θα συγκεντρώνει και θα αναλύει τα δεδομένα και «στο οποίο θα γίνεται η συστηματική καταχώρηση των δεδομένων της αξιολόγησης μαθητών, εκπαιδευτικών, σχολείων και εκπαιδευτικού έργου καθώς και η επεξεργασία των δεδομένων και της εσωτερικής και της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς και των στελεχών εκπαίδευσης».

Τι θα καταγράφονται συστηματικά και στη συνέχεια θα αναλύονται δηλαδή; Οι οικονομικοί πόροι του σχολείου (δεν θα είχε νόημα το σχετικό «κριτήριο», αφού η χρηματοδότηση είναι κρατική, αν δεν υπονοούνται οι πρόσθετοι πόροι που αντλούνται από «τρίτους»), η ικανότητα της διοίκησης των σχολείων να αντλεί τέτοιους «πόρους», η υλοποίηση των προγραμμάτων χωρίς απώλεια διδακτικών ωρών (π.χ. καταλήψεις μαθητών, απεργίες εκπαιδευτικών), η υλοποίηση «καινοτόμων» προγραμμάτων, που εμπλουτίζονται με τις θεματικές του «εθελοντισμού», της «επιχειρηματικότητας», της «προστασίας του περιβάλλοντος», του «επαγγελματικού προσανατολισμού», σύμφωνα με την Κεραμέως, η «απόδοση» των μαθητών και τα «μαθησιακά αποτελέσματα» (π.χ. βαθμολογίες, τεστ, συμμετοχή σε εργασίες και προγράμματα, αποτελέσματα εξετάσεων, ρυθμός και αριθμός αποφοιτούντων) κ.λπ.

Η ψηφιοποιημένη αυτή πλατφόρμα, δηλαδή, θα είναι το μέσο για την εφαρμογή της αξιολόγησης σχολείων, μαθητών, εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου έχει ήδη νομοθετηθεί (ασχέτως αν ανακόπηκε η προώθησή της λόγω πανδημίας) και ετοιμάζεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ «αναβαθμίζεται» και η αξιολόγηση των μαθητών με νέους ισχυρούς ταξικούς φραγμούς. Εξ ου και η πρεμούρα για την αναβάθμιση της ψηφιοποίησης της ΑΔΙΠΠΔΕ.

Θυμίζουμε ότι για τον Γ. Αντωνίου, τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (persona non grata για όλη την εκπαίδευση), «βασική αρχή είναι ότι κανείς δεν αξιολογεί, εάν δεν έχει αξιολογηθεί και ο ίδιος».

Εννοείται πως τα κριτήρια πρέπει να είναι «μετρήσιμα», για να πατήσει η αξιολογική πυραμίδα, στη βάση της οποίας είναι η αξιολόγηση των μαθητών.

Είναι σίγουρο δε, ότι την εποχή της άγριας επίθεσης και του σαρώματος όλων των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών, τα «μαθησιακά αποτελέσματα» θα γίνουν σε επόμενο βήμα κριτήριο «οφέλους», που θα επηρεάσει με τη σειρά του το «κόστος», δηλαδή την κρατική χρηματοδότηση της Παιδείας, εφόσον η μόρφωση, και κατ’ επέκταση η εκπαίδευση, αντιμετωπίζεται ως ένα προϊόν της καπιταλιστικής αγοράς, που μπορεί να πουλιέται και να αγοράζεται.

Ηδη από το 2010 ξεκίνησαν τα δημοσιεύματα στο φιλοκυβερνητικό Tύπο (κυβερνήσεις της Δεξιάς) για το ότι το υπουργείο  Παιδείας μελετά την καθιέρωση εξετάσεων «στην ‘’καρδιά’’ και στο ‘’τέρμα’’ του Δημοτικού, στη Γ’ και τη ΣΤ’ τάξη».

Δημοσιεύματα για «σκέψεις» του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης-βαθμολόγησης των μαθητών σε Δημοτικό, Γυμνάσιο-Λύκειο, έχουν δει το φως και σε γνωστή ιστοσελίδα, από τον Ιανουάριο του 2020.
Το υπουργείο, λέει, προβληματίζεται για το ότι δεν τηρείται η βαθμολόγηση με βάση την κλίμακα 5-10 στο Δημοτικό, ενώ πληθαίνουν οι αριστούχοι στα Γυμνάσια και Λύκεια.
Γι’ αυτό εξετάζει ως βοηθητικά μέσα «αντικειμενικής βαθμολόγησης» την καθιέρωση στο Δημοτικό Σχολείο ενός είδους γραπτής αξιολόγησης των μαθητών στις τρεις τελευταίες τάξεις, αυξημένο και αναβαθμισμένο ρόλο στους σχολικούς συμβούλους και έλεγχο-αξιολόγηση εκείνων των εκπαιδευτικών που οι προφορικές βαθμολογίες που έβαλαν στους μαθητές απέχουν σημαντικά από τις βαθμολογίες που πετυχαίνουν οι εξεταζόμενοι στις γραπτές εξετάσεις.

Γνωστές είναι επίσης και οι προτάσεις-απαιτήσεις κυβέρνησης-υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή Τράπεζας Θεμάτων, εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε όλα τα μαθήματα και «ισχυρό και αναβαθμισμένο» Εθνικό Απολυτήριο.

Θυμίζουμε επίσης ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία αναφέρεται σε αξιολόγηση σχολικών μονάδων από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές με χρήση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων και δημιουργία δεικτών με βάση τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων.

Τη συμμετοχή των γονέων στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών- σχολικών μονάδων αποτελούν και οι «Ψηφιακές Υπηρεσίες για κηδεμόνες μαθητών (eParents)», που αναφέρονται στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και «αφορούν μια νέα πλατφόρμα που στόχο έχει να δώσει στον πολίτη-κηδεμόνα ένα ζωντανό ‘’παράθυρο’’ στα σχολικά δρώμενα».

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΔ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 8 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα για ποιoν;

Σχετικά Αρθρα

Παιδαγωγική επάρκεια υπό προθεσμία

Παιδεία 19 Μαρ 2026, 12:54

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Με ακέραιο τον αντιδραστικό του πυρήνα και χειρότερες διατάξεις

Παιδεία 19 Μαρ 2026, 09:48

Διευθυντής σχολείου, με λογική δερβέναγα, υπέβαλε αγωγή σε συνδικαλιστικό όργανο δασκάλων και ζητάει 30.000 ευρώ!

Εργατικά 18 Μαρ 2026, 17:40

Κροκοδείλια δάκρυα και υποκρισία από διοίκηση και ΥΠΑΙΘΑ, για τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου

Παιδεία 16 Μαρ 2026, 12:44

Το bullying από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά

«Κέρβερος» με τους εκπαιδευτικούς, «αρνάκι» με τους σχολάρχες

Παιδεία 14 Μαρ 2026, 11:59

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 11 Μαρ 2026, 11:07
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάρτη

23 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τρεις βδομάδες χερσαίας εισβολής και ούτε την Χιάμ δεν έχουν πάρει οι σιωναζιστές

Χωρίς ρωγμές στη διάταξή της στο μέτωπο, η Χεζμπολά εφαρμόζει το αμυντικό της σχέδιο

22 Μαρ 2026, 20:10
Πολιτισμός

Μια αποστομωτική απάντηση περί «αντισημιτισμού»

22 Μαρ 2026, 18:53
Εργατικά

Η πολιτική των διώξεων θα ητηθεί

22 Μαρ 2026, 11:31
Διεθνή

Μαύρη νύχτα για τη σιωνιστική οντότητα από τα ιρανικά πλήγματα

Χαιρετισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης στα όπλα του Ιράν

22 Μαρ 2026, 11:27
Πολιτισμός

Η μουσική ως πράξη αντίστασης: Mε ένα τσέλο στα ερείπια της Βηρυτού

Αντιστεκόμαστε, παραμένουμε και συνεχίζουμε να ζούμε, λέει ο μουσικός

22 Μαρ 2026, 05:19
Διεθνή

Oχι μόνο πόλεμος του Νετανιάχου: Ο αραβικός παράγοντας που δεν θέλουν να γνωρίζετε

22 Μαρ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάρτη

22 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέο ρεκόρ επιχειρήσεων-πληγμάτων από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

21 Μαρ 2026, 19:57
Εκδηλώσεις

Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

21 Μαρ 2026, 09:38
Πολιτισμός

Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών: Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν ελεύθερη τέχνη στους δημόσιους χώρους

21 Μαρ 2026, 07:06
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάρτη

21 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο καλύτερος πελάτης των τρολ

20 Μαρ 2026, 20:35
Καταστολή

Να μην αφαιρεθεί το άσυλο από τον Τζαβέντ Ασλάμ

20 Μαρ 2026, 19:11
Διεθνή

Πού την είδατε την προέλαση του σιωναζιστικού στρατού στον Λίβανο;

Αποκαλυπτικά videos

20 Μαρ 2026, 16:35
Διεθνή

Το Ιράν έπληξε καίρια το διυλιστήριο και το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χάιφα

Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά νέο βαλλιστικό πύραυλο

20 Μαρ 2026, 09:16
Διεθνή

Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά: το Ιράν κατέρριψε αμερικάνικο F-35

20 Μαρ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάρτη

20 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκέφτεται άραγε ο Σεφερλής;

19 Μαρ 2026, 21:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάρτη

Ημέρα μετεωρολογίας.

Σουδάν: Ημέρα ανεξαρτησίας (1956).

Πακιστάν: Εθνική γιορτή.

1964: Ο Κωνσταντίνος διαδέχεται στον θρόνο τον πατέρα του Παύλο.

1969: Βόμβα στην πλατεία Κολωνακίου.

1971: Βόμβα της οργάνωσης “Αντίστασις – Απελευθέρωσις – Ανεξαρτησία” στο κατάστημα συμβούλων του Γ. Παπαδόπουλου στην Ερμού (Αθήνα).

1973: Το χουντικό καθεστώς διατάσσει την κατάσχεση των φύλλων των εφημερίδων «Βραδυνή» και «Θεσσαλονίκη» που φιλοξενούν δήλωση του Κ. Καραμανλή εναντίον της δικτατορίας.

1985: Ο βουλευτής Ελευθέριος Καλογιάννης παίρνει την κάλπη εκλογής προέδρου από τη Βουλή και τη μεταφέρει στην αίθουσα της ΝΔ.

1987: 31 τραυματίες από βόμβα στη λέσχη αξιωματικών της βρετανικής βάσης στο Ράιν-Ντάλεν (Εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Δυτικής Γερμανίας).

1992: Το φιάσκο της οδού Λουίζης Ριανκούρ (17Ν).

1993: Δύο βόμβες στο υπουργείο Εμπορίου (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo