Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!
  • Ghassan Kanafani, Τα θεατρικά
  • Οι σιωναζιστικές βόμβες δεν κάνουν θρησκευτικές διακρίσεις
  • Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη
  • Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων
Παιδεία

Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιαν 2018, 00:00

Στο πολυνομοσχέδιο με τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας που ήταν στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.
 
Οι ρυθμίσεις αφορούν στην υποχρεωτική παρουσία των εκπαιδευτικών στα σχολεία για 30 ώρες τη εβδομάδα και στα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
 
Με νέες ανακοινώσεις του το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να παρουσιάσει ως ανώδυνες τις ρυθμίσεις αυτές και ως απλή επανάληψη, όσον αφορά στο 30ωρο, των όσων ισχύουν ήδη με το νόμο 1566/85.
 

Υποχρεωτικό 30ωρο

 
Το ερώτημα που καταρχάς προκύπτει είναι γιατί υπάρχει η ανάγκη επαναδιατύπωσης του σχετικού άρθρου του νόμου 1566 εφόσον δεν αλλάζει απολύτως τίποτε;
 
Ο Γαβρόγλου θεωρεί, προφανώς, τους εκπαιδευτικούς ηλίθιους και έτοιμους να χάψουν το παραμύθι του, εφόσον στη νέα διατύπωση του άρθρου για το 30ωρο στο πολυνομοσχέδιο, όπως ισχυρίζεται, απαριθμούνται απλώς λεπτομερώς οι εργασίες που υποχρεούται να κάνει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο κατά τη διάρκεια του εργασιακού του (και όχι του διδακτικού) ωραρίου.
 
Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη (άρθρο 245 του πολυνομοσχέδιου) αναφέρει τα εξής:
 
Η παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 (Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής: «8. Oι εκπαιδευτικοί των σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα και με την επιφύλαξη της παρ. 2 του Κεφ. ΣΤ του άρθρου 11, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών  που ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης του σχολείου και συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώρηση- ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών, η συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η επικοινωνία με δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών, η επίβλεψη σχολικών γευμάτων, η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων, η τήρηση βιβλίων του σχολείου και η εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Με την επιφύλαξη της περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 2721/1999 (Α΄ 112), από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσεται ο γονέας παιδιού μέχρι δύο ετών».
 
Οι υπηρεσίες που προσφέρει ο εκπαιδευτικός, πέραν του διδακτικού του ωραρίου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου (εκτός από αυτήν «του προγραμματισμού και της αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου», δηλαδή της αυτο-αξιολόγησης και της επίβλεψης των σχολικών γευμάτων) δεν είναι κάτι καινούργιο και πάντα πραγματοποιούνταν μέσα στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.
 
Τι αλλάζει, λοιπόν; Η επαναδιατύπωση του άρθρου δίνει τώρα έμφαση στην κατάφαση και καθιστά την παραμονή όλων ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα υποχρεωτική («οι εκπαιδευτικοί… παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο… για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών  που ανατίθενται από τα όργανα διοίκησης του σχολείου»), ενώ η διατύπωση του άρθρου του νόμου 1566/85 καθιστούσε την παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο, πέραν του διδακτικού τους ωραρίου δυνητική, εφόσον τους είχε ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου συγκεκριμένο έργο («Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο, τις εργάσιμες ημέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή 30 ώρες την εβδομάδα»).
 
Μάλιστα, για τις παραβιάσεις του άρθρου αυτού του νόμου 1566 από κάποιους «πονηρούς» διευθυντές σχολείων, επανειλημμένως υπήρξαν αποφάσεις και οδηγίες της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο διευκρίνισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
 
Γιατί, επομένως ο Γαβρόγλου επαναδιατύπωσε με αυτόν τον τρόπο το σχετικό άρθρο του νόμου 1566; Πρώτον για να επιβάλει την υποχρεωτική παρουσία όλων των εκπαιδευτικών στο σχολείο καθημερινά για 6 ώρες (30ωρο εβδομαδιαίως), ενισχύοντας παράλληλα την παντοδυναμία των διευθυντών, που πάντα κάτι θα επινοούν για να αναθέσουν στους εκπαιδευτικούς (ο κατάλογος των εργασιών που ανατίθενται στους εκπαιδευτικούς από τα όργανα διοίκησης είναι ενδεικτικός ) και δεύτερον γιατί έτσι προετοιμάζεται το επόμενο βήμα, δηλαδή η αύξηση και του διδακτικού ωραρίου, ώστε αυτό να ταυτιστεί με το εργασιακό. Μια τέτοια εξέλιξη θεωρείται δεδομένη σε επόμενο χρόνο, λαμβάνοντας υπόψη τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ.
 
Τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας ότι οι «θεσμοί» ήλθαν με άγριες διαθέσεις και την απαίτηση για αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, την οποία τάχα ο υπουργός απέρριψε και «έπεισε» τους τροϊκανούς περί του αντιθέτου, ισχυροποιούν αυτήν την πρόβλεψη. Η τρόικα απλά έκανε σ’ αυτήν τη φάση το χατίρι των συριζαίων να πάνε σταδιακά στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου, για να μην εξευτελιστούν ντιπ κατά ντιπ στα μάτια των εκπαιδευτικών και να μην προκληθούν απεπιθύμητες αντιδράσεις επειδή επίκειται και ο νόμος για την αξιολόγηση και αυτός για τις αλλαγές στο Λύκειο και τον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια.
 

Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

 
Σχετικά με τα κριτήρια συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων (άρθρο 246 του πολυνομοσχέδιου), αυτά απλά απαριθμούνται για να δικαιολογήσουν νέο γύρο εκτεταμένων συγχωνεύσεων σχολείων, μετά τη σάρωση που έκανε η Διαμαντοπούλου.
 
Τα κριτήρια αυτά ισχύουν, υποτίθεται, και σήμερα για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων (οργανικότητα σχολικών μονάδων, μαθητικό δυναμικό και προβλεπόμενο για τα επόμενα έτη, αριθμός μαθητών που θα μετακινηθεί, δυνατότητες μεταφοράς, ιδιαίτερες γεωγραφικές και κλιματολογικές συνθήκες, κοινωνικές και δημογραφικές επιπτώσεις, χρόνος μετακίνησης που δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 λεπτά, δυνατότητα στέγασης των σχολικών μονάδων που θα προκύψουν από τη συγχώνευση, συστέγαση στο ίδιο κτήριο σχολικών μονάδων ίδιου τύπου και βαθμίδας). 
 
Τα παραπάνω αποτέλεσαν διαχρονικά την επίφαση για εκτεταμένες συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και σχολείων. Ακόμα δε, έρχονται συχνά στο φως καταγγελίες σχετικά με την απουσία μέριμνας για τη μεταφορά των μαθητών ή επειδή δεν καταβάλλονται έγκαιρα τα απαιτούμενα κονδύλια στις υπηρεσίες που έχουν αναλάβει τη μεταφορά.
 
Οδηγούμαστε, λοιπόν, σε πολυπληθή τμήματα μαθητών (25 μαθητές συν 10% που έχει εκτεταμένη εφαρμογή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση), σε καταργήσεις τμημάτων και απαλειφή της αναγκαιότητας για ίδρυση νέων ειδικά στα συστεγαζόμενα σχολεία, σε μείωση των αναγκών για πρόσληψη νέου εκπαιδευτικού προσωπικού (αναπληρωτών). Ολα αυτά ενισχύονται και με την πρόβλεψη του Π.Δ. 79 για τη δημιουργία τριμελών επιτροπών στο πλαίσιο κάθε Περιφερειακής Διεύθυνσης, οι οποίες θα χειρίζονται συνολικά την κατανομή των μαθητών στα σχολεία. Ετσι, παρακάμπτεται η αναγκαιότητα δημιουργίας π.χ. και δεύτερου τμήματος σε ένα σχολείο, όταν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 25, αφού οι «πλεονάζοντες» κατανέμονται από την επιτροπή σε όμορα ή λιγότερο όμορα σχολεία.
 
Στο σχετικό άρθρο του πολυνομοσχέδιου αναφέρεται ότι οι Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τις συγχωνεύσεις εκδίδονται ύστερα από γνώμη των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης που υποβάλλεται στο υπουργείο Παιδείας ως το τέλος Νοεμβρίου κάθε έτους, ύστερα από εισήγηση των Διευθυντών Εκπαίδευσης που εκδίδεται ως το τέλος Οκτωβρίου. Οι ανωτέρω ΥΑ εκδίδονται ως το τέλος Δεκεμβρίου κάθε έτους και ισχύουν από το επόμενο σχολικό έτος.
 
Γιούλα Γκεσούλη
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

Κουρέλιασαν τη νομοθεσία για το άσυλο
Επόμενο άρθρο

Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

Πωλείται και «το νερό»!

Σχετικά Αρθρα

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

Παιδεία 2 Οκτ 2026, 17:55

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 09:17

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 08:03

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 19:06

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 13:35

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

Παιδεία 24 Σεπ 2026, 20:19
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!

Το παραδέχεται δημόσια η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

4 Οκτ 2026, 20:18
Πολιτισμός

Ghassan Kanafani, Τα θεατρικά

Μετάφραση Ναουζάτ Χαντίντ - Πρόλογος Νασίμ Αλάτρας - Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ

4 Οκτ 2026, 12:16
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές βόμβες δεν κάνουν θρησκευτικές διακρίσεις

4 Οκτ 2026, 09:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

3 Οκτ 2026, 10:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;

2 Οκτ 2026, 19:30
Κόντρες

Εις την οδόν της μετανοίας

2 Οκτ 2026, 19:09
Παιδεία

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

2 Οκτ 2026, 17:55
Υγεία

Το Τρίο Μπελκάντο σε νέες επιτυχίες

2 Οκτ 2026, 14:40
Πολιτική

Η παραπομπή Τριαντόπουλου αποκαλύπτει το κουκούλωμα του εγκλήματος στα Τέμπη, που έκανε ο Μητσοτάκης

2 Οκτ 2026, 13:43
Διεθνή

Εκλογικό μέτωπο της Παλαιστινιακής Αντίστασης με την οργάνωση του Νταχλάν

2 Οκτ 2026, 11:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2026, 00:01
Οικονομία

Τιμές και φορολογία καυσίμων: Σύντομη ανατομία μιας ληστρικής επιδρομής

1 Οκτ 2026, 21:46
Διεθνή

REUTERS: Η Συρία και η Χεζμπολά συναντήθηκαν μυστικά στην Τουρκία σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων

1 Οκτ 2026, 18:11
Υγεία

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

1 Οκτ 2026, 17:12
Κόντρες

Αδερφοσφαγή

1 Οκτ 2026, 14:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

Ημέρα ζώων.

Λεσότο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1927: Συλλαμβάνεται ο μεγαλοβιομήχανος Αθανάσιος Μποδοσάκης για συνεργασία σε βάρος του δημοσίου με τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

1938: Ιδρύεται η Τροχαία.

1970: Βόμβα του ΠΑΚ στον Εθνικό Κήπο την ώρα συνομιλιών της κυβέρνησης με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, συλλήψεις τριών μελών.

1974: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει τη Νέα Δημοκρατία.

1993: Αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Γιέλτσιν (Ρωσία).

1996: Εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ ο Μιλτιάδης Εβερτ (183 ψήφοι έναντι 84 του Γιώργου Σουφλιά).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    17Ν
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Εφετείο 17Ν
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    ΕΛΑ
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Ποιοι είμαστε
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Επικοινωνία
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Όροι χρήσης
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Ποιοι είμαστε
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Επικοινωνία
  • Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Πολυνομοσχέδιο: Ρυθμίσεις υπουργείου Παιδείας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo