Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Μάρτη
  • Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν ζητήσαμε κατάπαυση του πυρός ούτε καν διαπραγμάτευση
  • Κρις Μέρφι: Ο Τραμπ έχασε τον πόλεμο με το Ιράν
  • Για το μέλλον των παιδιών μας…
  • Οταν ο κοσμοπολιτισμός παραβλέπει την Ιστορία και την κοινωνία
  • Σαν σήμερα 15 Μάρτη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ακύρωσαν συνεδρίαση του κακόφημου Συμβουλίου διοίκησης
Παιδεία

Ακύρωσαν συνεδρίαση του κακόφημου Συμβουλίου διοίκησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιαν 2016, 00:00

Την είδηση δημοσιεύουμε καθυστερημένα λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων. Αξίζει, όμως, τον κόπο να γίνει γνωστή γιατί δείχνει ότι  οι φοιτητές -έστω ένα μειοψηφικό κομμάτι τους σήμερα- συνεχίζουν να αντιστέκονται και να ακυρώνουν στην πράξη αντιδραστικές διατάξεις του νόμου Διαμαντοπούλου, που μετατρέπουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο σε ανώνυμη εταιρία.

Μια τέτοια διάταξη είναι η ίδρυση των κακόφημων Συμβουλίων διοίκησης των Ιδρυμάτων, που αποτελούν και τον ακρογωνιαίο λίθο του επιχειρηματικού πανεπιστήμιου, αφού σε αυτά  ανατίθενται η στρατηγική ανάπτυξης του Ιδρύματος, η έγκριση του προϋπολογισμού, η έγκριση των προγραμματικών συμφωνιών με την πολιτεία, η αξιοποίηση της περιουσίας, η τήρηση του Εσωτερικού Κανονισμού λειτουργίας, κ.λπ., καθώς και ο διορισμός ουσιαστικά του πρύτανη (γίνεται προεπιλογή των υποψηφιοτήτων).

Θυμίζουμε ότι το νέο μοντέλο του επιχειρηματικού πανεπιστήμιου θα διαχειρίζεται προγράμματα διαφόρων χρονικών περιόδων (μονοετούς, διετούς διάρκειας κ.λπ.), θα αντιμετωπίζει τους φοιτητές ως πελάτες, θα λειτουργεί Ινστιτούτα, ώστε να εξασφαλίζει πόρους από τη «διά βίου κατάρτιση» απασχολήσιμων,  θα αναθέτει την ίδρυση εδρών σε χορηγούς, θα διατηρεί παραρτήματα σε άλλες χώρες και θα αναπτύσσει συνεργασίες στην αλλοδαπή (τα ντόπια μαγαζιά των κολεγίων είναι ένα καλό παράδειγμα), θα κυνηγά χρηματοδότηση από επιχειρήσεις και λοιπούς χορηγούς, θα προσανατολίζει αυστηρά την οποιαδήποτε έρευνα στις ανάγκες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, κ.λπ.

Την κατάργηση των Συμβουλίων διοίκησης υποσχέθηκε ο ίδιος ο Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης, μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015, υπόσχεση που στη συνέχεια «ξέχασε» να υλοποιήσει. Σήμερα δε, έχουμε φτάσει στο σημείο, μετά τον ξεσηκωμό όλου του εσμού του νεοφιλελευθερισμού, αλλά και των δεσμεύσεων της συγκυβέρνησης έναντι των κατευθύνσεων της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την εκπαίδευση, οι συριζαίοι να υπόσχονται τη διατήρηση των Συμβουλίων διοίκησης με «αλλαγή αρμοδιοτήτων» και να επαναφέρουν με θέρμη την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Φαίνεται, όμως, πως τα σχέδιά τους αυτά δεν είναι εύκολο να «περπατήσουν», γιατί συναντούν την αντίσταση των φοιτητών.

Πρόσφατο παράδειγμα η ματαίωση της εξωτερικής αξιολόγησης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων (οι αξιολογήσεις βασίζονται σε ανταποδοτικά και επιχειρηματικά κριτήρια) από φοιτητές, για την οποία διαμαρτύρεται έντονα το Συμβούλιο του Ιδρύματος, που εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με έκπληξη αλλά και με αισθήματα θλίψης και βαθειάς απογοήτευσης, γίναμε μάρτυρες, όπως και όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα, της βίαιης παρεμπόδισης της θεσμοθετημένης Εξωτερικής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από μια μικρή ομάδα φοιτητών. Ετσι, η ομάδα των αξιολογητών, αποτελούμενη από διακεκριμένους καθηγητές μεγάλων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, αναγκάστηκε να συνεδριάσει εκτός των πανεπιστημιακών χώρων. Για ακόμα μια φορά, μια μικρή μειοψηφία φοιτητών παρακώλυσε μια ακαδημαϊκή δραστηριότητα και, μάλιστα, τόσο σημαντική για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου. Η αξιολόγηση του Πανεπιστημίου μας, όπως και όλων των Πανεπιστημίων, συνιστά εξαιρετικά σημαντική διαδικασία που μόνο θετικά έχει να προσφέρει. Αναδεικνύει τα ισχυρά σημεία του Ιδρύματος, αλλά και καταδεικνύει τομείς βελτίωσης σε ακαδημαϊκό και διοικητικό επίπεδο. Αποτελεί τον οδικό χάρτη για τα διοικητικά όργανα και την πολιτεία για την στρατηγική ανάπτυξης του Ιδρύματος. Ενθαρρύνει όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να εντείνουν την προσπάθειά τους ώστε να επιτύχουν την επιδιωκόμενη αριστεία. Ομως για μια ακόμη φορά η τυπική και η ουσιαστική διαδικασία αξιολόγησης δεν πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου, ως όφειλε, αλλά κατέληξε να συνεδριάζει στο υπόγειο ξενοδοχείου της πόλης.

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συναντήθηκε με την ομάδα των αξιολογητών και αφού τους ενεχείρισε τον τόμο πεπραγμένων του, αποχώρησε από τη διαδικασία αξιολόγησης…

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τους διαπρεπείς επιστήμονες που μετέχουν στην επιτροπή αξιολόγησης, γιατί για μια ακόμα φορά, μια μικρή μειοψηφία φοιτητών παρακώλυσε και προξένησε δυσλειτουργίες στη ομαλή διεκπεραίωση του αξιολογικού έργου της».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝέα προστυχιά του υπουργού Δικαιοσύνης
Επόμενο άρθρο Διαδηλώσεις φοιτητών στο Λονδίνο

Σχετικά Αρθρα

Το bullying από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά

«Κέρβερος» με τους εκπαιδευτικούς, «αρνάκι» με τους σχολάρχες

Παιδεία 14 Μαρ 2026, 11:59

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 11 Μαρ 2026, 11:07

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

Παιδεία 11 Μαρ 2026, 00:10

Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Δεν συμμετέχουμε-ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA στην πράξη

Παιδεία 10 Μαρ 2026, 12:04

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

Παιδεία 6 Μαρ 2026, 12:28
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάρτη

16 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν ζητήσαμε κατάπαυση του πυρός ούτε καν διαπραγμάτευση

15 Μαρ 2026, 19:56
Διεθνή

Κρις Μέρφι: Ο Τραμπ έχασε τον πόλεμο με το Ιράν

15 Μαρ 2026, 10:01
Διεθνή

Για το μέλλον των παιδιών μας…

15 Μαρ 2026, 09:22
Πολιτισμός

Οταν ο κοσμοπολιτισμός παραβλέπει την Ιστορία και την κοινωνία

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Τα δέντρα περπατούν στην Αλεξάνδρεια

15 Μαρ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάρτη

15 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Ρουκέτες, drones, rουκέτες, drones κ.ο.κ.

14 Μαρ 2026, 20:34
Διεθνή

Η εμμονή του Ισραήλ με το Χιάμ: Ενας λόφος, πέντε πόλεμοι και κανένα μάθημα

14 Μαρ 2026, 20:09
Παιδεία

Το bullying από τη διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά

«Κέρβερος» με τους εκπαιδευτικούς, «αρνάκι» με τους σχολάρχες

14 Μαρ 2026, 11:59
Πολιτική

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

14 Μαρ 2026, 11:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάρτη

14 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι ιρανοί ηγέτες βγήκαν στο δρόμο μαζί με τον κόσμο, ανεβάζοντας στα ύψη το ηθικό του λαού

Οι αμερικανοσιωναζιστές βομβάρδιζαν τη γύρω περιοχή, αλλά κανένας δεν πτοήθηκε

13 Μαρ 2026, 19:54
Διεθνή

Οι επιχειρήσεις της Χεζμπολά είναι καθημερινές, με την ίδια ένταση, και όχι «μία στις τόσες»

13 Μαρ 2026, 18:55
Κόντρες

Νέα άθλημα: εναέριο σλάλομ

13 Μαρ 2026, 14:36
Διεθνή

Απόφαση Πρωτοδικείου Ρώμης: 700 ευρώ η τιμή της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας

Οταν η «Ευρώπη φρούριο» συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω

13 Μαρ 2026, 09:58
Πολιτισμός

Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ: ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

13 Μαρ 2026, 00:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάρτη

1914: Η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Ζοζέφ Καγιό δολοφονεί τον εκδότη της «Figaro» Γκαστόν Καλμέτ επειδή αρθρογραφούσε εναντίον του συζύγου της και αθωώνεται σκανδαλωδώς.

1973: Κατάληψη της πανεπιστημιακής λέσχης Πάτρας από πεντακόσιους φοιτητές, εισβολή αστυνομίας, δεκάδες συλλήψεις.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες απαγάγουν και κρατούν αιχμάλωτο τον πρόεδρο του Ιταλικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Αλντο Μόρο

1979: Τραυματίζεται και συλλαμβάνεται ο επικηρυγμένος ακροδεξιός βομβιστής Αντ. Πρωτοπαπάς.

1994: Δύο βόμβες στο κτίριο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Γαλλικό Ινστιτούτο (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo