Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Μάη
  • O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 23 Μάη
  • Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη
  • Το φιάσκο των εξετάσεων PISA
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μεταδίδουν τον κοροναϊό
Παιδεία Υγεία

Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ μεταδίδουν τον κοροναϊό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr29 Σεπ 2020, 17:50

Ακολουθεί κωμικοτραγική εξιστόρηση πραγματικών περιστατικών.

ΟΝ

Βράδυ, σε μια γειτονιά του κέντρου, απ΄ αυτές με το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, χτυπάει το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής η διευθύντρια του σχολείου. «Στην τάξη της κόρης σας είχαμε επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού».

Σιγή. Το μυαλό αρχίζει άμεσα αυτο-ιχνηλάτηση. Σε δευτερόλεπτα, όλο το δίκτυο κοινωνικών επαφών του μικρού κοριτσιού έχει περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια σου. Η διευθύντρια συνεχίζει: «Θα πρέπει το παιδί, τα αδέρφια του και η μαμά να κάτσουν σπίτι για δεκατέσσερις ημέρες. Το συγκεκριμένο τμήμα του σχολείου κλείνει και αυτό για το ίδιο χρονικό διάστημα».

Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, ξεκινούν τα τηλέφωνα σε οικείους που είχε έρθει σε επαφή το παιδί τον τελευταίο καιρό. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, φίλοι, συγγενείς, γνωστοί. Αγχωμένοι γονείς μιλούν αλλεπάλληλα μεταξύ τους, ο καθένας για τους δικούς του λόγους ευθύνης ή ανευθυνότητας. Χάρη στην προστασία της δασκάλας, προσπάθεια διαπόμπευσης του κρούσματος πέφτει στο κενό. Τα τηλέφωνα συνεχίζονται, οι απορίες μεγαλώνουν, οι προτάσεις πέφτουν βροχή.

Κάποιοι εξαγριωμένοι γονείς απευθύνονται στον ΕΟΔΥ. Δε δέχονται με τίποτα να κάτσουν καραντίνα, όπως τους παρότρυνε η διευθύντρια. Ο ΕΟΔΥ είναι σαφέστατος και καθησυχαστικός: «Μόνο οι στενές επαφές του κρούσματος, δηλαδή οι συμμαθητές του παιδιού να κάτσουν καραντίνα».

– «Δηλαδή εμείς μπορούμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας;», ρωτούν κάποιοι γονείς.

– «Φυσικά», ακούγεται από την άλλη άκρη της γραμμής. «Αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να καθόμασταν όλοι σπίτια μας, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα». (!!!)

– «Τεστ δε θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον όλα τα παιδάκια της τάξης, εφόσον έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα;».

– «Τεστ μπορείτε να κάνετε σε πέντε με επτά μέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα», απαντά υποκριτικά.

Την επόμενη μέρα προκύπτουν νέα ζητήματα. Μερίδα (μικρή) ανεύθυνων γονιών στέλνει τα παιδιά σε απογευματινές δραστηριότητες, αγνοώντας τις υποδείξεις για καραντίνα. Αλλοι γονείς, με μεγαλύτερα παιδιά, στέλνουν τα αδέλφια στο σχολείο κανονικά, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ μπορεί ο αδερφός σου, που μένει στο ίδιο σπίτι με σένα, να ήρθε σε επαφή με κρούσμα, όμως εσύ, εφόσον δεν έχει κλείσει το τμήμα σου, μπορείς να πας στο σχολείο σου κανονικά! Φυσικά, υπάρχουν και γονείς που έκατσαν μέσα και τήρησαν μόνοι τους αυτό που η πολιτεία δεν απαίτησε.

Κάποια όμως από τα παιδάκια έχουν αδερφάκια και σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στους δημόσιους βρεφονηπιακούς, λόγω των μικρών ηλικιών, πρωτόκολλο ξεπρωτόκολλο, τα πράγματα είναι πιο αυστηρά. Κανένα αδερφάκι από τα παιδιά της τάξης που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα δεν έγινε δεκτό στους παιδικούς σταθμούς. Και ξεκίνησε το πανδαιμόνιο. «Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ λέει ότι μόνο οι στενές επαφές κάθονται καραντίνα», φώναζαν κάποιοι, απαιτώντας τα παιδιά τους να γίνουν δεκτά στους σταθμούς. Ανένδοτοι οι διευθυντές. «Δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο, τη λειτουργία του σταθμού», απαντούσαν. Τηλεφωνούσαν σε παιδιάτρους ψάχνοντας χαρτιά για να επιστρέψουν τα παιδιά τους στο σταθμό. Κανένας παιδίατρος φυσικά δε δίνει boarding pass χωρίς τεστ…

Εχουμε φτάσει στην έκτη μέρα από την επαφή με το κρούσμα και κάποιοι απευθύνονται στον ΕΟΔΥ για να κάνουν το τεστ και να μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, εξασφαλίζοντας την υγεία των συνανθρώπων τους. Ο ΕΟΔΥ είναι κατηγορηματικός: «Τεστ κάνει μόνο όποια στενή επαφή έχει συμπτώματα». Κανένα παιδάκι, ευτυχώς, δεν είχε συμπτώματα. Τι γίνεται, όμως, με τους ασυμπτωματικούς; Δυστυχώς, μετά την «πόρτα» του ΕΟΔΥ, κάποιοι γονείς εξαναγκάστηκαν να κάνουν το τεστ ιδιωτικά και φυσικά να πληρώσουν από την τσέπη τους. Αλλοι δεν το έκαναν καθόλου και συνέχισαν την ψευτο-καραντίνα.

CUT

Από τα παραπάνω προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:

Ο ΕΟΔΥ και η κυβέρνηση σκόπιμα συντάσσουν γενικόλογα πρωτόκολλα-λάστιχο, γιατί δε θέλουν να κάνουν γενικευμένα μοριακά τεστ PCR και κυρίως επειδή θέλουν να σπρώξουν τον κόσμο να διεξάγει τα τεστ στα ιδιωτικά κέντρα.

Είναι έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας όταν τα κομπογιαννίτικα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αναφέρουν: «Εάν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid-19 σε έναν μαθητή, αυτός απομονώνεται στο σπίτι, ενώ όλες οι “στενές επαφές“ του απομακρύνονται από το σχολείο και μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών». Οπως έχουμε ξαναγράψει, «στενή επαφή» δεν είναι μόνο οι μαθητές του ίδιου τμήματος, αλλά όλοι οι μαθητές που έρχεται σε επαφή ένα παιδί, σε κοινά μαθήματα, στα διαλείμματα, σε εξωσχολικές δραστηριότητες κτλ.

Ας υποθέσουμε όμως, ότι έχουμε ένα κρούσμα μέσα σε μια τάξη και αυτό έχει προλάβει να κολλήσει άλλους πέντε μαθητές. Οι «στενές επαφές» που κόλλησε, αυτοί οι πέντε, επιστρέφουν σπίτι τους και με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον. Το στενό οικογενειακό περιβάλλον, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δεν είναι υποχρεωμένο να μπει σε καραντίνα, ούτε να κάνει τεστ εφόσον δεν έχει συμπτώματα. Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασυμπτωματικών φορέων στις μικρές ηλικίες, ενώ και οι γονείς των νηπίων ή μαθητών δημοτικού στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι συνήθως κάτω των 45 χρόνων, άρα αρκετοί θα είναι ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα, η διάδοση της νόσου ενισχύεται. Οι γονείς (ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα) θα πάνε κανονικά στις δουλειές τους και θα συνεχίσουν να μεταφέρουν τον ιό.

Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αναφέρει καραντίνα 14 ημερών για τη στενή επαφή του κρούσματος. Ποιος την ελέγχει αυτήν την καραντίνα; Κανένα τηλέφωνο δεν πήρε ο ΕΟΔΥ τις λεγόμενες «στενές επαφές» και κανένας μηχανισμός δε λειτούργησε για να τηρηθεί η καραντίνα. Υπάρχουν καταγγελίες ότι ο ΕΟΔΥ καθυστερεί αρκετά να ενημερώσει και να επικοινωνήσει ακόμα και με τα θετικά κρούσματα. Η καραντίνα τι είναι, σύσταση; Οποιος θέλει την κάνει και όποιος δε θέλει μπορεί ελεύθερα να μεταδίδει τον ιό; Δεν είναι διαδικασία προστασίας της δημόσιας υγείας;

Μια άλλη εξίσου σημαντική πλευρά είναι ότι όλοι οι μαθητές επιστρέφουν μετά από 14 μέρες στην τάξη τους χωρίς υποχρεωτικό δωρεάν τεστ! Αν εξαιρέσουμε αυτούς που κάνουν το τεστ ιδιωτικά, επειδή εξαναγκάζονται λόγω της στάσης του ΕΟΔΥ, υπάρχουν αρκετές οικογένειες που δεν κάνουν τεστ. Πώς είμαστε σίγουροι ότι δε συνεχίζουν κάποιοι μαθητές (και οι γονείς τους) να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου; Μπορεί ο κάθε κυβερνητικός λοιμωξιολόγος να ισχυριστεί, ότι η νόσος δε μεταδίδεται πάνω από μια βδομάδα ή ότι στις 14 μέρες το ιικό φορτίο που φέρει ένα κρούσμα είναι χαμηλό ή μηδαμινό. Ομως υπάρχουν και άλλες έρευνες για μεταδότες «μακράς πνοής». Για υπερμεταδότες που μπορούν, κάτω από ορισμένες συνθήκες, να μεταδώσουν τον ιό σε μεγάλο αριθμό ατόμων και για αρκετό καιρό. Θα τζογάρουμε με βάση τη (λειψή) στατιστική στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς;

Είναι φανερό ότι η τακτική της κυβέρνησης και των μηχανισμών της είναι η χαλαρή έως ανύπαρκτη επιδημιολογική επιτήρηση με μοναδικό σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας σε βάρος της δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση, ενώ επαίρεται για το αντίθετο, κάνει ό,τι μπορεί για να διασπείρει τον ιό. Μετά το εγκληματικό άνοιγμα του τουρισμού, που έφερε το δεύτερο κύμα στην Ελλάδα, ενώ καλά καλά δεν είχε τελειώσει το πρώτο, προσπαθεί τώρα, τρέχοντας πίσω από την εξέλιξη της πανδημίας, να εφαρμόσει ημίμετρα, τα οποία θα κοστίσουν στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους διπλά. Και στον τομέα της υγείας αλλά και στον τομέα των βαρών που θα επωμιστούν με την κρίση που έρχεται.

Η κυβέρνηση θα συρθεί αναγκαστικά σε lockdown. Το ζητούμενο είναι με τι όρους θα γίνει το lockdown. Θα είναι ένας light περιορισμός κυκλοφορίας, όπως διαρρέουν τα διάφορα παπαγαλάκια ή θα απαιτήσουμε ένα γενικό lockdown με όρους που προστατεύουν τη δημόσια υγεία και τις ζωές των ανθρώπων μας, καθώς και όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων;

Ενα λοιπόν είναι το ζητούμενο:

Lockdown TΩΡΑ, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών

ΥΓ. Οσα περιγράφηκαν είναι πραγματικά περιστατικά, που ο γράφων τα έζησε ως γονιός, χωρίς ίχνος αναλήθειας ή υπερβολής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροLockdown TΩΡΑ, για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών
Επόμενο άρθρο Ξεπέρασε και τον πατέρα του στις δηλώσεις ξενοδουλείας

Σχετικά Αρθρα

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

Παιδεία 22 Μάι 2026, 12:11

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

Παιδεία 21 Μάι 2026, 13:19

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

Υγεία 21 Μάι 2026, 13:06

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

Παιδεία 21 Μάι 2026, 12:20

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37

ΑΠΘ: Οι διώξεις και η καταστολή πάνε «πακέτο» με την επιχειρηματικότητα

Παιδεία 19 Μάι 2026, 21:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

O ξεφτιλισμένος δε φοβάται την ξεφτίλα…

23 Μάι 2026, 10:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

Ημέρα των γυναικών για τον αφοπλισμό.

Ευρωπαϊκή ημέρα πάρκων.

Βουλγαρία: Ημέρα παιδείας – πολιτισμού.

1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.

1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες (RAF).

1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δουλεύουν.

1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν.509, δύο προφυλακίζονται.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo