Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου
  • Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Απρίλη
  • Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών
  • 1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Το χρέος εργαλείο αποικισμού και κινεζοποίησης
Οικονομία

Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

Το χρέος εργαλείο αποικισμού και κινεζοποίησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιούν 2016, 00:00

Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Ελλάδα, όμως ακούγοντας τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ ενώπιον του Τσακαλώτου, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ο Β. Βενιζέλος πρέπει να έβγαζε καπνούς από τη μύτη και τ' αυτιά. Διότι όταν έλεγε αυτός αυτά που είπε ο Ρέγκλινγκ, οι συριζαίοι τον αποκαλούσαν «άνθρωπο των δανειστών». Ενώ τώρα, ο Τσακαλώτος άκουγε τον Ρέγκλινγκ χωρίς να βγάλει «κιχ».

Με ιμπεριαλιστική ωμότητα, ο γερμανός διοικητής του EFSF και του ESM υποστήριξε ότι οι δανειστές είναι ευεργέτες του ελληνικού λαού. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση υποστήριξε: «Εμείς κάνουμε αυτό που μας αναλογεί  για να γίνει αυτό εφικτό παρέχοντας αυτά  τα δάνεια με πολύ ευνοϊκά επιτόκια. Το επιτόκιο που χρεώνουμε είναι σήμερα λιγότερο από 1%, στην πραγματικότητα αυτή τη στιγμή 0,8% και η διάρκεια των δανείων μας είναι τα 32 χρόνια. Ετσι, τα χρήματα είναι πραγματικά διαθέσιμα για πολύ καιρό, σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Και μπορεί κανείς να κάνει έναν υπολογισμό που βασίζεται σε ορισμένες παραδοχές ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός εξοικονομεί κάθε χρόνο  8 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω αυτών των ευνοϊκών όρων που συνοδεύουν τα δάνειά μας και  8 δισ. ευρώ είναι 4,5% του ελληνικού ΑΕΠ και αυτή είναι  εξοικονόμηση που θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Ετσι αυτό δείχνει πραγματικά την αλληλεγγύη από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης  για την Ελλάδα, σε αντάλλαγμα για τις επώδυνες προσαρμογές που έχουν ήδη λάβει χώρα».

Οταν του ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει «μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους, αν χρειαστεί», ο Ρέγκλινγκ «πήρε φωτιά»: «Εξετάζοντας την ελάφρυνση χρέους, δεν είναι ότι δεν έχει γίνει κάτι μέχρι στιγμής. Η ελάφρυνση που παρασχέθηκε το 2012 ήταν, βεβαίως, πολύ σημαντική. Το 2012 οι πιστωτές του ιδιωτικού τομέα δέχθηκαν ένα πραγματικό “κούρεμα“ άνω του 50%, αλλά οι πιστωτές του επίσημου τομέα  άρχισαν να μειώνουν τα τέλη εξυπηρέτησης, τις εγγυήσεις του Δημοσίου, τα επιτόκια, επιμήκυναν τις ωριμάνσεις, κι αυτό από πλευράς των επίσημων πιστωτών ισοδυναμούσε με μείωση σε όρους καθαρής παρούσας αξίας– κάτι που μόνο οι οικονομολόγοι μπορούν να κατανοήσουν- αλλά σε όρους καθαρής παρούσας αξίας υπήρξε μείωση του χρέους κατά 40%. Οπότε, αυτό έχει ήδη γίνει».

Είναι αυτό που υποστήριζαν  όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Χαρδούβελης, εισπράττοντας τα πυρά (και) των συριζαίων, που τώρα κάνουν γαργάρα όλα όσα έλεγαν και αποδέχονται αυτή τη θεωρία. Είναι αναγκασμένοι να την αποδεχτούν, γιατί συνεχίζουν στην ίδια ρότα ως προς τη διαχείριση του χρέους. Οπως εξήγησε ο Ρέγκλινγκ, ό,τι συμφωνήθηκε να γίνει από τώρα και μετά είναι «σε συνέχεια όσων έγιναν το 2012». Και «το “εφόσον χρειαστεί“ πρέπει κανείς να το κατανοήσει υπό το πρίσμα της μακράς σχέσης που έχουμε». Το εξήγησε και περισσότερο: «Αυτό το “εφόσον χρειαστεί“ δίνει μια καλή διαβεβαίωση προς τον ελληνικό πληθυσμό, γιατί θα υπάρξει περισσότερη (ελάφρυνση) εάν χρειαστεί περισσότερη, και θα είναι λιγότερη εάν όντως δεν χρειάζεται. Πρέπει να κατανοήσετε ότι φυσικά και οι πιστωτές θα είναι ικανοποιημένοι εάν δεν χρειαστεί τόσο πολλή (ελάφρυνση), αλλά υπάρχει η δέσμευση για την παροχή περισσότερης, εφόσον το απαιτήσουν οι περιστάσεις». 

Και ο γερμανός τραπεζίτης του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας κατέληξε: «Πιστεύω ότι είναι θετική ένδειξη της δέσμευσης των ευρωπαίων εταίρων το ότι βρίσκονται εδώ με την Ελλάδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάνοντας ό,τι είναι αναγκαίο». 

Ιδού, λοιπόν, η εργαλειοποίηση του χρέους, όπως την περιγράφει ένας τεχνοκράτης που διοικεί τους μηχανισμούς δανεισμού: σας δανείσαμε, ο δανεισμός είναι μακρόχρονος και στη διάρκεια αυτής της μακράς περιόδου, αν είσαστε πειθήνιοι, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορείτε να αποπληρώνετε τις δόσεις. Δε δικαιούστε, όμως, να παραπονιέστε, γιατί ήδη έχουμε κάνει πολλά στην κατεύθυνση ελάφρυνσης του χρέους, όχι μόνο με το PSI που αφορούσε ιδιώτες δανειστές, αλλά και με το χρέος του δημόσιου τομέα, που σε όρους καθαρής παρούσας αξίας σας το έχουμε ήδη μειώσει κατά 40%!

Ο ελληνικός λαός, βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά πόσο σκληρά έχει πληρώσει αυτή τη «μείωση» του χρέους. Σκεφτείτε και να μην το… μείωναν  δηλαδή!

Ο Ρέγκλινγκ συνέχισε στον ίδιο ψυχρό τόνο και όταν ρωτήθηκε για την πρόταση του Στουρνάρα «για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από 3,5% στο 2% ή στο 1,5% μετά το 2019 για λόγους βιωσιμότητας του χρέους»: «Συνάντησα το Διοικητή κ. Στουρνάρα σήμερα το πρωί. Φυσικά συζητήσαμε γι' αυτό. Είδα την ανάλυση από την ΤτΕ και, ως οικονομολόγος, κατανοώ πολύ καλά τι υπάρχει πίσω από αυτές τις υποθέσεις. Πρέπει, όμως, να υπενθυμίσω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ είναι κάτι που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής πέρσι τον Ιούλιο και στο Eurogroup του Αυγούστου σε επίπεδο  επικεφαλής κρατών, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα και κατόπιν και στο Eurogroup με τον κ. Τσακαλώτο, οπότε αυτό έχει συμφωνηθεί. Δεν ήταν πολύ σαφές για πόσο θα ισχύει το πλεόνασμα 3,5%, αλλά σίγουρα για πάνω από ένα χρόνο. Γι' αυτό από την πλευρά μου, από την πλευρά του ESM, πρέπει να σεβαστώ αυτό που συμφωνήθηκε και υπεγράφη από τους επικεφαλής των κρατών και των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του έλληνα πρωθυπουργού».

Τι είναι αυτό που κατανοεί, «ως οικονομολόγος» ο Ρέγκλινγκ; Οτι ο «λογαριασμός» δε βγαίνει. Οτι ο ελληνικός καπιταλισμός δεν μπορεί ν' αντέξει με «πρωτογενή πλεονάσματα» ύψους 3,5% συνεχώς μετά το 2018. Ομως, ως μαντρόσκυλο των ιμπεριαλιστών δανειστών, ο Ρέγκλινγκ αδιαφορεί γι' αυτό που κατανοεί ως οικονομολόγος. Και απαντά κυνικά: αυτό υπογράψατε, αυτό συμφωνήσατε, αυτό ισχύει. Και δε δικαιούστε να το αμφισβητήσετε.

Υπάρχει σ' αυτή την κυνική τοποθέτηση μια άρρητη υποσημείωση: όταν περάσει και το 2018, το ζήτημα του χρέους θα ξανασυζητηθεί, όπως συμφωνήθηκε πρόσφατα. Τότε, θα μπουν κάτω όλα τα δεδομένα, θα υπογράψετε ένα καινούργιο Μνημόνιο, θα συνεχιστεί η αποικιοποίηση της χώρας και η κινεζοποίηση του ελληνικού λαού, οπότε οι δανειστές δε θα έχουν κανένα λόγο να μη δεχτούν κάποιες διαφοροποιήσεις στο ύψος των «πρωτογενών πλεονασμάτων». Αυτό όμως, αν γίνει, θα γίνει στο πλαίσιο ενός νέου «προγράμματος», με ή χωρίς νέο δάνειο (αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα). Οχι να σας πούμε από τώρα τι θα γίνει το 2019, όταν άλλα έχουμε συμφωνήσει.

Ο Ρέγκλινγκ περιέγραψε εμμέσως πλην σαφώς τη λειτουργία του χρέους ως εργαλείου αποικισμού και κινεζοποίησης. Ο Στουρνάρας, όμως, ο Μητσοτάκης, ο Χουλιαράκης, γιατί κόπτονται τι θα γίνει με τα «πρωτογενή πλεονάσματα» μετά το 2018; Αφού το 2018 τελειώνει το τρίτο Μνημόνιο και… φεύγουμε από την επιτροπεία των δανειστών (έτσι δε λένε;), τι το συζητάμε; 'Η δε φεύγουμε, οπότε συζητούν από τώρα τους όρους του τέταρτου Μνημόνιου;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

Καταρρέει το δημόσιο σύστημα Υγείας
Επόμενο άρθρο

Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

Σύστημα 12-2-1-1

Σχετικά Αρθρα

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

Διεθνή 3 Απρ 2026, 07:50

Γιατί οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξαναπάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, που έχασαν το 1979

Διεθνή 2 Απρ 2026, 21:11

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

Διεθνή 9 Μαρ 2026, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

Ημέρα του DNA.

Ημέρα γονικής αποξένωσης.

Ημέρα κατά της ελονοσίας.

Πορτογαλία: Ημέρα επανάστασης (1974).

Σουαζιλάνδη, Φερόε: Ημέρα της σημαίας.

1967: Δολοφονείται εν ψυχρώ στον Ιππόδρομο Φαλήρου από αστυνομικό ο πολιτικός κρατούμενος της δικτατορίας Παναγιώτης Ελλής.

1968: Βόμβα στον Λυκαβηττό.

1994: Πεθαίνει ο Γιώργος Γεννηματάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    17Ν
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Εφετείο 17Ν
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    ΕΛΑ
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Ποιοι είμαστε
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επικοινωνία
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Όροι χρήσης
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Ποιοι είμαστε
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επικοινωνία
  • Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Επίσκεψη Κλάους Ρέγκλινγκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo