Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας
  • Σαν σήμερα 11 Μάρτη
  • Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» των ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα
  • Κά(ρ)για Κάλλας
  • Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση
  • Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Με οδηγό το μοντέλο του ΟΤΕ
Οικονομία

Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

Με οδηγό το μοντέλο του ΟΤΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Δεκ 2015, 00:00

«Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα πολύπλοκο σχέδιο, είναι μια πρόταση η οποία έχει πάρα πολλές πλευρές, άρα υπάρχει ανάγκη να επιστρατευτεί ένας διεθνής εκτιμητής, ο οποίος θα μας διαφωτίσει με την εμπειρία του». Αυτά είπε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Σκουρλέτης μιλώντας για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε εκδήλωση που έγινε στο ΕΒΕΑ. Οσοι ήταν σε θέση να καταλάβουν κατάλαβαν τι κρύβεται πίσω από τη σκόπιμα ασαφή φράση «πολύπλοκο σχέδιο». Για τους υπόλοιπους, που δεν καταλαβαίνουν ή δε θέλουν να καταλάβουν, ο Σκουρλέτης είχε το… γηπεδικό «αυτή η μάχη κερδήθηκε»! Σε άλλο Δελτίο Τύπου σήκωσε ακόμα παραπάνω τους τόνους: «Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς»!

Τελικά, αυτή η κυβέρνηση μόνο επιτυχίες έχει. Επιτυχία η ρύθμιση για την πρώτη κατοικία, επιτυχία η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, επιτυχία η ρύθμιση για την ιδιωτικοποίησε του ΑΔΜΗΕ. Αμφιβάλλει κανείς ότι σαν επιτυχία θα εμφανιστεί και το σάρωμα του Ασφαλιστικού;

Ας κάνουμε «λιανά» τι ακριβώς συμφωνήθηκε με την τρόικα για το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία:

♦ Το δίκτυο υψηλής τάσης αποκόβεται από τη ΔΕΗ, στην οποία ανήκε μέχρι τώρα. Κατά τα άλλα, οι συριζαίοι κατήγγειλαν τους προηγούμενους για σαλαμοποίηση της ΔΕΗ με τη δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ»!

♦ Η νέα εταιρία που θα δημιουργηθεί θα ανήκει κατά 51% στο κράτος και κατά 49% σε ιδιώτες. Το 51% του κράτους αύριο μπορεί να γίνει 49%, μεθαύριο 30%, παραμεθαύριο 10%. Κάπως έτσι δεν πέρασε ολόκληρος ο ΟΤΕ στη γερμανική Deutsche Telekom; Ρήτρα για διατήρηση του 51% εσαεί από το κράτος δεν υπάρχει. Και με μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία το ελληνικό δημόσιο δε θα μπορεί να συμμετάσχει, γιατί στα ταμεία του «δεν υπάρχει σάλιο», εύκολα η σχέση πλειοψηφίας-μειοψηφίας αντιστρέφεται. Κάπως έτσι δεν έγινε το κόλπο με τις τράπεζες;

♦ Από το 49% που προορίζεται για ιδιώτες καπιταλιστές το 20% θα πουληθεί κατευθείαν σε «στρατηγικό επενδυτή» και το υπόλοιπο 29% «θα διατεθεί μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο επενδυτικό κοινό». Εννοείται πως ο «στρατηγικός επενδυτής» δεν εμποδίζεται να αποκτήσει μεγαλύτερο ποσοστό αγοράζοντας μετοχές στο Χρηματιστήριο (το είχε κάνει και η DT με τις μετοχές του ΟΤΕ). Ποιος θα είναι ο «στρατηγικός επενδυτής»; Επ' αυτού δε μας διαφώτισε η κυβέρνηση, όμως εμάς κάτι μας λέει ότι θα είναι η γαλλική EDF. Δεν μπορεί να μην πάρει τίποτα ο «μεγάλος φίλος της Ελλάδας» μεσιέ Ολάντ.
Οι Γερμανοί πήραν ήδη τα 14 αεροδρόμια, οι Γάλλοι δε θα πάρουν τίποτα;

♦ Στο ΔΣ της εταιρίας θα έχει την πλειοψηφία το ελληνικό δημόσιο, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος θα επιλέγεται κοινή συναινέσει από το δημόσιο και τον «στρατηγικό επενδυτή». Αμφιβάλλει κανείς ότι ο άνθρωπος που θα «τρέχει» την εταιρία, θα ασκεί τη διαχείριση και θα παίρνει τις τρέχουσες αποφάσεις θα είναι άνθρωπος του «στρατηγικού επενδυτή»; Γιατί να έρθει οποιοσδήποτε μεγάλος καπιταλιστικός όμιλος και να βάλει λεφτά στον ΑΔΜΗΕ, άμα δε θα έχει απόλυτο έλεγχο στην τρέχουσα διαχείριση της εταιρίας; Θα δώσει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση;

♦ Κρίσιμο ζήτημα, πέρα από τη σαλαμοποίηση της ΔΕΗ αυτή καθαυτή, είναι το τίμημα που θα εισπράξει η ΔΕΗ για την υποχρεωτική πώληση αυτού του σημαντικότατου περιουσιακού της στοιχείου. «Αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα υποστηριχθεί η ΔΕΗ», αναφέρει στο Δελτίο Τύπου ο Σκουρλέτης. Εχει καμιά σημασία η λέξη «δέσμευση», όταν ακούγεται απ' αυτή την κυβέρνηση; «Το ελληνικό Δημόσιο θα αναλάβει να καταβάλει  το αντίτιμο  για το Δίκτυο Υψηλής Τάσης,  που σήμερα ανήκει στη ΔΕΗ, με τα έσοδα  από την πώληση  μετοχικού μεριδίου στον  “στρατηγικό'' επενδυτή, από τη διάθεση των μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών  και με ένα ποσοστό έως 10% από τα αποτελέσματα EBITDA του ΑΔΜΗΕ σε ετήσια βάση και μέχρι την πλήρη εξόφληση  του οριζόμενου τιμήματος», συνεχίζει ο Σκουρλέτης. Πόσο αξίζει ο ΑΔΜΗΕ; Οχτώ δισ. λένε οι μέχρι τα σήμερα εκτιμήσεις της ΔΕΗ. Πάτε στοίχημα ότι στο τέλος ο «διεθνής εκτιμητής» θα αποτιμήσει σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό την αξία του ΑΔΜΗΕ; Το λέει, άλλωστε, και ο Σκουρλέτης: Πρέπει «να εξασφαλίσουμε τη ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα να μην επιβαρύνουμε το νέο ΑΔΜΗΕ, για να μπορεί να ακολουθήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα».

Κρατιούνται, αλήθεια, δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη; Δηλαδή, να αποζημιωθεί η ΔΕΗ για την απώλεια του περιουσιακού της στοιχείου, αλλά και η νέα εταιρία να μην εμποδιστεί στο επενδυτικό της πρόγραμμα, δηλαδή να μην πληρώσει τόσα πολλά στη ΔΕΗ; Αν ο ΑΔΜΗΕ αποτιμηθεί στη σημερινή του αξία, υπάρχει περίπτωση να έρθει ο «στρατηγικός επενδυτής»;  Υπάρχει, επίσης, περίπτωση να μη γίνουν παιχνίδια με τις τιμές της μετοχής στο χρηματιστήριο; Αν δεν υπήρχαν τα προηγούμενα του ΟΤΕ και των τραπεζών, θα μπορούσε κάποιος ευκολόπιστος να χάψει τα παραμύθια των συριζαίων. Τώρα, όμως, ουδείς δικαιούται να επιδείξει αφέλεια.

«Η διαμελισμένη ΔΕΗ με θυγατρικές και η ιδιωτικοποιημένη, δεν θα έχει τίποτα να προσφέρει στους πολίτες της χώρας. Δεν θα έχει τίποτα να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία. Θα είναι έρμαιο στις διαθέσεις της αγοράς, θα είναι έρμαιο στις διαθέσεις των αεριτζήδων, στις διαθέσεις του μεγάλου κεφαλαίου, όλων όσων θα έρθουν να λεηλατήσουν τον πλούτο που με ιδρώτα εσείς και οι προηγούμενοι από σας δημιούργησαν και είναι πλούτος του ελληνικού λαού». Αυτά έλεγε, μεταξύ πολλών άλλων, ο Τσίπρας στο συνέδριο της ΔΕΗ το 2010. Του τα θύμισε ο Ν. Φωτόπουλος, αλλά την ανακοίνωσή του την έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

Από τη «νέα σεισάχθεια» στα distress funds
Επόμενο άρθρο

Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

Πακτωλός εκατομμυρίων στους εργολάβους

Σχετικά Αρθρα

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» των ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

Διεθνή 9 Μαρ 2026, 19:45

Ενας αμερικανοτσολιάς προμοτάρει το αμερικάνικο LNG

Οικονομία 24 Φεβ 2026, 21:24

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

Οικονομία 19 Φεβ 2026, 20:42

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Αγροτικά 15 Φεβ 2026, 20:27

Ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ κατηγορείται για κακουργήματα κατάχρησης κονδυλίων

Ζητάει στήριξη από την αστικοποιημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία

Εργατικά 5 Φεβ 2026, 20:25
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» των ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
Διεθνή

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

10 Μαρ 2026, 15:13
Πολιτική

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

10 Μαρ 2026, 14:10
Παιδεία

Ανυποχώρητοι Εκπαιδευτικοί: Δεν συμμετέχουμε-ακυρώνουμε τις εξετάσεις PISA στην πράξη

10 Μαρ 2026, 12:04
Διεθνή

Μεγαλοκαπιταλιστής από τα ΗΑΕ: Δε θα μπούμε σε έναν πόλεμο για τα συμφέροντα άλλων

10 Μαρ 2026, 10:26
Πολιτισμός

ΑΛ ΖΑΪΤΟΥΝ – Ποιητική Συλλογή

10 Μαρ 2026, 08:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάρτη

10 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

9 Μαρ 2026, 19:45
Καταστολή

Σύνορα, θάνατοι και απελάσεις: Η Κρήτη και η νέα γεωγραφία της αποτροπής στη Μεσόγειο

9 Μαρ 2026, 13:26
Διεθνή

Κοιλάδα Μπεκάα: δύο σιωναζιστές νεκροί και κατάρριψη ενός ελικοπτέρου από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

9 Μαρ 2026, 12:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Aυτή είναι η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέα για τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Η εισαγγελέας Στεφανάτου πρότεινε να απορριφτούν όλα τα αιτήματα

9 Μαρ 2026, 11:00
Κόντρες

Πύραυλος με υπογραφή

9 Μαρ 2026, 10:35
Διεθνή

Ενας πόλεμος που η Δύση δεν μπορεί να κερδίσει: Ισραηλινός δημοσιογράφος προειδοποιεί για στρατηγική κατάρρευση στη σύγκρουση με το Ιράν.

9 Μαρ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάρτη

9 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aναβαθμισμένες ποιοτικά και ποσοτικά οι ενέργειες των μαχητών της Χεζμπολά ενάντια στους σιωναζιστές

Συγκεντρωτικά Παρασκευής 6 και Σαββάτου 7 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 19:22
Παιδεία

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

8 Μαρ 2026, 12:51
Πολιτική

Κανένα περιθώριο για αναγνώριση ελαφρυντικών στους 29 καταδικασθέντες νεοναζιστές εγκληματίες

Σε άλλους 13 έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά στον πρώτο βαθμό

8 Μαρ 2026, 09:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

Ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης θυμάτων τρομοκρατίας.

1971: Βόμβα της ΕΜΑ στην είσοδο των γραφείων της “Εστίας”.

1988: Χιλιάδες αμερικανοί ακτιβιστές εισβάλουν στο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της Νεβάδα, 2.000 συλλήψεις (ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία των ΗΠΑ).

1989: Βόμβα σε γαλλική τράπεζα στο Κολωνάκι (Επαναστατική Αλληλεγγύη).

1993: Βόμβα στην εφορία Πετρούπολης (17Ν).

2004: Πολλαπλές βομβιστικές επιθέσεις σε αμαξοστοιχίες και σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μαδρίτης, 192 νεκροί,1.460 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    17Ν
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    ΕΛΑ
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Επικοινωνία
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Όροι χρήσης
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Επικοινωνία
  • Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Ιδιωτικοποίηση ΑΔΜΗΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo