Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς
  • Σαν σήμερα 27 Γενάρη
  • Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα
  • Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό
  • Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!
  • Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ενα κωλόχαρτο, χωρίς καμιά πρακτική αξία
Οικονομία

Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

Ενα κωλόχαρτο, χωρίς καμιά πρακτική αξία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Νοέ 2010, 00:00

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κ», ότι το σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2011 είναι ένα κωλόχαρτο. Δεν φανταζόμασταν, όμως, πόσο αναξιόπιστο θα μπορούσε να είναι αυτό το κωλόχαρτο. Είναι πολλά τα χρόνια που μελετάμε κρατικούς προϋπολογισμούς, ξέρουμε ότι πάντοτε οι κυβερνήσεις μαϊμουδίζουν τα στοιχεία, για να παρουσιάσουν ωραιοποιημένη την εικόνα της πολιτικής τους, τέτοια αυθαιρεσία, όμως, τέτοιο τυχοδιωκτισμό δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ. Τα μεγέθη του προϋπολογισμού θυμίζουν πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμμένους.

Επιλέγουμε ένα μόνο παράδειγμα, όχι τυχαίο, αφού πρόκειται για κομβικό στοιχείο του προϋπολογισμού. Το Μνημόνιο προβλέπει μια σειρά μέτρα για το 2011, ύψους 9,15 δισ. ευρώ. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4 Οκτώβρη, επαναλαμβάνει τον ίδιο αριθμό, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα διάφορα μέτρα μέσω των οποίων υποτίθεται ότι θα εξασφαλιστούν τα 9,15 δισ. ευρώ (στο σκέλος των εσόδων και στο σκέλος των δαπανών (πίνακας 2.2, σελίδα 25 του προσχέδιου). Ενάμιση μήνα μετά, στις 18 Νοέμβρη που δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, ως διά μαγείας το συγκεκριμένο ποσό κατέβηκε στα 8,2 δισ. ευρώ (πίνακας 27, σελίδα 105 εισηγητικής έκθεσης)! Πώς έγινε αυτό; Απλούτατα, με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως μπαλαμούτι. Κόψε 100 εκατ. από δω, κόψε άλλα 200 από εκεί, άλλα 400 από παραπέρα, βάλε για ξεκάρφωμα καμιά πενηνταριά σε κάποιον κωδικό και… έτοιμο το αποτέλεσμα. Για ποιο λόγο; Για να εφαρμοστεί η μέθοδος του Ταμτάκου. Το καρπούζι το βάζουμε 3,99, όχι 4,00. Για να φανεί ότι το σύνολο των μέτρων, παλιών και νέων, του 2011 είναι 14,33 δισ. (6,13 τα νέα και  8,2 τα παλιά μέτρα) και όχι 15,28 που θα ήταν κανονικά.

Και γιατί η τρόικα δεν είπε κουβέντα, αλλά τα βρήκε όλα εντάξει; Γιατί υποτίθεται ότι η τρόικα έκανε έλεγχο με βάση τα στοιχεία μέχρι 30 Σεπτέμβρη! Ετσι (υποτίθεται ότι) εξηγείται και το γεγονός ότι η τρόικα «εκτίμησε» ότι το πρόγραμμα του 2010 θα εφαρμοστεί πλήρως, μολονότι από τον ίδιο τον προϋπολογισμό φαίνεται μια    «μαύρη τρύπα» 1,6 δισ. (που στο τέλος θα είναι πολύ μεγαλύτερη).

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Σίγουρα όχι η κυβέρνηση την τρόικα. Ούτε η τρόικα την κυβέρνηση. Και οι δυο μαζί κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Και για την κυβέρνηση και για την τρόικα ο προϋπολογισμός δεν έχει καμιά σημασία. Οι βουλευτές είναι απλά ένας λόχος Χατζηαβάτηδων που θα ψηφίσουν, σε πανηγυρικό κλίμα και με μπόλικες αναφορές στη… γιορτή της δημοκρατίας, έναν προϋπολογισμό, εν γνώσει τους ότι είναι εξ ολοκλήρου ψεύτικος. Στη συνέχεια, κυβέρνηση και τρόικα θ’ αρχίσουν τις προσαρμογές προς τα πραγματικά δεδομένα και τις πραγματικές πολιτικές που θα εφαρμόσουν.

Προς το παρόν σκορπίζουν καθησυχασμούς προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα γνωστά «δεν». Δεν θα πειράξουμε μισθούς και συντάξεις, δεν θα βάλουμε νέους φόρους και τα παρόμοια. Και πώς θα βγουν 15 δισ. όταν το 2010 δεν βγήκαν τα λιγότερα από 6 που είχαν προγραμματίσει; Φαίνεται πως ανακάλυψαν ξαφνικά τη μαγική συνταγή του… δουλέματος.

Στον πίνακα που παραθέτουμε, κάνουμε μια απλή σύγκριση των «προβλέψεων» που υπάρχουν στο προσχέδιο και στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας. Η αυθαιρεσία είναι χαρακτηριστική. Μέσα σε ενάμιση μήνα άλλαξαν βασικά μεγέθη. Για παράδειγμα, πώς βρήκαν ότι το ΑΕΠ το 2010 θα πέσει κατά 4,2% (και όχι κατά 4%), ενώ το 2011 θα πέσει κατά 3% (και όχι κατά 2,6%); Τι μεσολάβησε σ’ αυτές τις 45 μέρες και τους… άνοιξε τα μάτια; Πώς κατέληξαν σε τόσο μεγάλες διαφορές «εκτιμήσεων» για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές; Γιατί άλλαξε το ποσοστό της ανεργίας για το 2009; Αν μη τι άλλο, το 2009 έχει κλείσει εδώ κι ένα χρόνο και η ανεργία δεν είναι μέγεθος που επηρεάζεται από την αναθεώρηση της Eurostat. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι σβήνουν και γράφουν στο πόδι, για να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες και όχι για να κάνουν μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη πρόβλεψη. Αυτή τους αφήνει αδιάφορους και ιδού γιατί.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο του περασμένου Αυγούστου (σελίδα 5) αναφέρονται τα εξής αξιοσημείωτα: «Ο προϋπολογισμός για το 2011 θα είναι μέρος ενός τριετούς κυλιόμενου μεσοπρόθεσμου πλαισίου και ο υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να καθορίζει την οροφή για τα ανώτατα όρια δαπανών για τα υπουργεία, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους κοινωνικούς προϋπολογισμούς, ώστε να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής και στη γενική κυβέρνηση».

Καμιά αξία, λοιπόν, δεν έχει ο προϋπολογισμός. Εκείνο που μετράει είναι το τριετές κυλιόμενο πλαίσιο που καθορίζει η τρόικα. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει το ελεύθερο να χρησιμοποιεί τον προϋπολογισμό κατά το δοκούν, ως ένα προπαγανδιστικό πλαίσιο. Κυβέρνηση και τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι τα    νούμερα δε βγαίνουν με τίποτα. Ούτε τους ενδιαφέρει να βγουν. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι πρώτον να στύβουν τον ελληνικό λαό για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου και δεύτερο να προωθούν τα μέτρα «κινεζοποίησης» του ελληνικού προλεταριάτου, ώστε να αυξάνεται συνεχώς ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. Μην κοιτάτε τα νούμερα, λοιπόν, κοιτάτε τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται και θα παρθούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

Και τα ΤΕΙ αποστρέφονται το «σχέδιο διαβούλευσης» της Διαμαντοπούλου
Επόμενο άρθρο

Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

Γαργάρα και κωλοτούμπα

Σχετικά Αρθρα

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Ελιγμός της ΕΕ μπροστά στον αγροτικό ξεσηκωμό: ανέβαλε την υπογραφή της Mercosur

Αγροτικά 19 Δεκ 2025, 14:16

Δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα

Στέλεχος πολυεθνικών βάζει ο Θεοδωρικάκος διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής για την (Μη) Προστασία του Καταναλωτή και την (Μη) Εποπτεία της Αγοράς

Οικονομία 18 Δεκ 2025, 15:15

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 13:24

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

Οικονομία 3 Δεκ 2025, 21:08
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς

27 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

27 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα

26 Ιαν 2026, 19:51
Καταστολή

Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό

Από τα στρατόπεδα επιστροφής εκτός ΕΕ στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

26 Ιαν 2026, 18:31
Παιδεία

Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!

Η επιλογή των αρεστών στη διοίκηση «στελεχών εκπαίδευσης» από τη μια και η τρομοκρατική αξιολόγηση εκπαιδευτικών από την άλλη

26 Ιαν 2026, 15:35
Περιβάλλον

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

26 Ιαν 2026, 15:04
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
Η παπάρα

Ξεσκονόπανο made in Nederlands

23 Ιαν 2026, 15:14
Κόντρες

On the rocks

23 Ιαν 2026, 14:17
Παιδεία

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καταγγελία για την νέα προσφυγή της κυβέρνησης ενάντια στην απεργία-αποχή από τις διαγραφές φοιτητών  

23 Ιαν 2026, 11:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα κατά της λέπρας.

Βιετνάμ: Ημέρα ειρήνης (1973).

Δανία: Ημέρα του Αουσβιτς.

1906: Ομάδα μάχης των μπολσεβίκων επιτίθεται σε ταβέρνα-στέκι φιλομοναρχικών, δύο νεκροί και είκοσι τραυματίες (Ρωσία).

1945: Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς.

1972: Βόμβα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

1973: Συνθήκη Παρισιού – τερματισμός του πολέμου στο Βιετνάμ.

1991: Ρουκέτα κατά της εταιρείας BP (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    17Ν
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Εφετείο 17Ν
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    ΕΛΑ
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Ποιοι είμαστε
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Επικοινωνία
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Όροι χρήσης
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Ποιοι είμαστε
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Επικοινωνία
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo