Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;
  • Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή
  • O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας
  • O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας
  • Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!
  • Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ενα κωλόχαρτο, χωρίς καμιά πρακτική αξία
Οικονομία

Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

Ενα κωλόχαρτο, χωρίς καμιά πρακτική αξία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Νοέ 2010, 00:00

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο της «Κ», ότι το σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2011 είναι ένα κωλόχαρτο. Δεν φανταζόμασταν, όμως, πόσο αναξιόπιστο θα μπορούσε να είναι αυτό το κωλόχαρτο. Είναι πολλά τα χρόνια που μελετάμε κρατικούς προϋπολογισμούς, ξέρουμε ότι πάντοτε οι κυβερνήσεις μαϊμουδίζουν τα στοιχεία, για να παρουσιάσουν ωραιοποιημένη την εικόνα της πολιτικής τους, τέτοια αυθαιρεσία, όμως, τέτοιο τυχοδιωκτισμό δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ. Τα μεγέθη του προϋπολογισμού θυμίζουν πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμμένους.

Επιλέγουμε ένα μόνο παράδειγμα, όχι τυχαίο, αφού πρόκειται για κομβικό στοιχείο του προϋπολογισμού. Το Μνημόνιο προβλέπει μια σειρά μέτρα για το 2011, ύψους 9,15 δισ. ευρώ. Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 4 Οκτώβρη, επαναλαμβάνει τον ίδιο αριθμό, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα διάφορα μέτρα μέσω των οποίων υποτίθεται ότι θα εξασφαλιστούν τα 9,15 δισ. ευρώ (στο σκέλος των εσόδων και στο σκέλος των δαπανών (πίνακας 2.2, σελίδα 25 του προσχέδιου). Ενάμιση μήνα μετά, στις 18 Νοέμβρη που δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, ως διά μαγείας το συγκεκριμένο ποσό κατέβηκε στα 8,2 δισ. ευρώ (πίνακας 27, σελίδα 105 εισηγητικής έκθεσης)! Πώς έγινε αυτό; Απλούτατα, με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως μπαλαμούτι. Κόψε 100 εκατ. από δω, κόψε άλλα 200 από εκεί, άλλα 400 από παραπέρα, βάλε για ξεκάρφωμα καμιά πενηνταριά σε κάποιον κωδικό και… έτοιμο το αποτέλεσμα. Για ποιο λόγο; Για να εφαρμοστεί η μέθοδος του Ταμτάκου. Το καρπούζι το βάζουμε 3,99, όχι 4,00. Για να φανεί ότι το σύνολο των μέτρων, παλιών και νέων, του 2011 είναι 14,33 δισ. (6,13 τα νέα και  8,2 τα παλιά μέτρα) και όχι 15,28 που θα ήταν κανονικά.

Και γιατί η τρόικα δεν είπε κουβέντα, αλλά τα βρήκε όλα εντάξει; Γιατί υποτίθεται ότι η τρόικα έκανε έλεγχο με βάση τα στοιχεία μέχρι 30 Σεπτέμβρη! Ετσι (υποτίθεται ότι) εξηγείται και το γεγονός ότι η τρόικα «εκτίμησε» ότι το πρόγραμμα του 2010 θα εφαρμοστεί πλήρως, μολονότι από τον ίδιο τον προϋπολογισμό φαίνεται μια    «μαύρη τρύπα» 1,6 δισ. (που στο τέλος θα είναι πολύ μεγαλύτερη).

Ποιος κοροϊδεύει ποιον; Σίγουρα όχι η κυβέρνηση την τρόικα. Ούτε η τρόικα την κυβέρνηση. Και οι δυο μαζί κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Και για την κυβέρνηση και για την τρόικα ο προϋπολογισμός δεν έχει καμιά σημασία. Οι βουλευτές είναι απλά ένας λόχος Χατζηαβάτηδων που θα ψηφίσουν, σε πανηγυρικό κλίμα και με μπόλικες αναφορές στη… γιορτή της δημοκρατίας, έναν προϋπολογισμό, εν γνώσει τους ότι είναι εξ ολοκλήρου ψεύτικος. Στη συνέχεια, κυβέρνηση και τρόικα θ’ αρχίσουν τις προσαρμογές προς τα πραγματικά δεδομένα και τις πραγματικές πολιτικές που θα εφαρμόσουν.

Προς το παρόν σκορπίζουν καθησυχασμούς προς όλες τις κατευθύνσεις. Τα γνωστά «δεν». Δεν θα πειράξουμε μισθούς και συντάξεις, δεν θα βάλουμε νέους φόρους και τα παρόμοια. Και πώς θα βγουν 15 δισ. όταν το 2010 δεν βγήκαν τα λιγότερα από 6 που είχαν προγραμματίσει; Φαίνεται πως ανακάλυψαν ξαφνικά τη μαγική συνταγή του… δουλέματος.

Στον πίνακα που παραθέτουμε, κάνουμε μια απλή σύγκριση των «προβλέψεων» που υπάρχουν στο προσχέδιο και στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για θεμελιώδη μεγέθη της οικονομίας. Η αυθαιρεσία είναι χαρακτηριστική. Μέσα σε ενάμιση μήνα άλλαξαν βασικά μεγέθη. Για παράδειγμα, πώς βρήκαν ότι το ΑΕΠ το 2010 θα πέσει κατά 4,2% (και όχι κατά 4%), ενώ το 2011 θα πέσει κατά 3% (και όχι κατά 2,6%); Τι μεσολάβησε σ’ αυτές τις 45 μέρες και τους… άνοιξε τα μάτια; Πώς κατέληξαν σε τόσο μεγάλες διαφορές «εκτιμήσεων» για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές; Γιατί άλλαξε το ποσοστό της ανεργίας για το 2009; Αν μη τι άλλο, το 2009 έχει κλείσει εδώ κι ένα χρόνο και η ανεργία δεν είναι μέγεθος που επηρεάζεται από την αναθεώρηση της Eurostat. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι σβήνουν και γράφουν στο πόδι, για να υπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες και όχι για να κάνουν μια όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη πρόβλεψη. Αυτή τους αφήνει αδιάφορους και ιδού γιατί.

Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο του περασμένου Αυγούστου (σελίδα 5) αναφέρονται τα εξής αξιοσημείωτα: «Ο προϋπολογισμός για το 2011 θα είναι μέρος ενός τριετούς κυλιόμενου μεσοπρόθεσμου πλαισίου και ο υπουργός Οικονομικών θα μπορεί να καθορίζει την οροφή για τα ανώτατα όρια δαπανών για τα υπουργεία, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και τους κοινωνικούς προϋπολογισμούς, ώστε να διευρυνθεί το πεδίο εφαρμογής της δημοσιονομικής πολιτικής και στη γενική κυβέρνηση».

Καμιά αξία, λοιπόν, δεν έχει ο προϋπολογισμός. Εκείνο που μετράει είναι το τριετές κυλιόμενο πλαίσιο που καθορίζει η τρόικα. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει το ελεύθερο να χρησιμοποιεί τον προϋπολογισμό κατά το δοκούν, ως ένα προπαγανδιστικό πλαίσιο. Κυβέρνηση και τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι τα    νούμερα δε βγαίνουν με τίποτα. Ούτε τους ενδιαφέρει να βγουν. Εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι πρώτον να στύβουν τον ελληνικό λαό για να πληρώνονται οι τοκογλύφοι του διεθνούς χρηματιστικού κεφάλαιου και δεύτερο να προωθούν τα μέτρα «κινεζοποίησης» του ελληνικού προλεταριάτου, ώστε να αυξάνεται συνεχώς ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. Μην κοιτάτε τα νούμερα, λοιπόν, κοιτάτε τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται και θα παρθούν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

Και τα ΤΕΙ αποστρέφονται το «σχέδιο διαβούλευσης» της Διαμαντοπούλου
Επόμενο άρθρο

Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

Γαργάρα και κωλοτούμπα

Σχετικά Αρθρα

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 14:24

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

Οικονομία 5 Δεκ 2025, 13:24

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

Οικονομία 3 Δεκ 2025, 21:08

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

Οικονομία 2 Δεκ 2025, 22:49

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

Οικονομία 1 Δεκ 2025, 19:21

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Λιμάνι Ελευσίνας: Ο Θεοδωρικάκος, η Γκιλφόιλ και η αποθέωση του ραγιαδισμού

Οικονομία 21 Νοέ 2025, 17:53
Ροή Ειδήσεων
Οικονομία

Τι γυρεύει ο Παπασταύρου στο αμερικάνικο σιωνιστικό λόμπι;

5 Δεκ 2025, 14:24
Παιδεία

Εκλεισαν τα σχολεία: Υποκρισία στη νιοστή

5 Δεκ 2025, 13:31
Οικονομία

O Kεφαλογιάννης σε ρόλο διαφημιστή γερμανικής αλυσίδας

5 Δεκ 2025, 13:24
Κόντρες

O αετός κι ο γυμνοσάλιαγκας

5 Δεκ 2025, 12:29
Εργατικά

Υπάλληλος της Περιφέρειας Αττικής πήγε, συνοδεία μπάτσων, να συλλάβει συναδέλφους του!

5 Δεκ 2025, 10:02
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: ’48, Αντίσταση στο μεγάλο εποικισμό

Στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος: Sumud

5 Δεκ 2025, 08:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

5 Δεκ 2025, 00:01
Πολιτική

Tσίπρας προς αντιπολίτευση: Είστε άχρηστοι, αναλαμβάνω εγώ

4 Δεκ 2025, 21:56
Πολιτική

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το… τρολ Δένδιας

4 Δεκ 2025, 20:30
Διεθνή

Η Παλαιστίνη γιορτάζει: Η Αντίσταση ξεπάστρεψε τον αρχιδωσίλογο Αμπού Σαμπάμπ και τον υπαρχηγό του

4 Δεκ 2025, 19:51
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Δεκέμβρη

Ημέρα εθελοντισμού.

Αϊτή: Ημέρα ανακάλυψης (1492).

1977: Συλλαμβάνονται μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στα γαλλοελβετικά σύνορα δύο μέλη της RAF (Πέτερ Στολ και Τζουλιάνε Πλάμπεκ).

1981: Καταργείται η φυλάκιση για μοιχεία στην Ελλάδα.

1984: Συγκρούσεις αστυνομίας διαδηλωτών για την επίσκεψη Λεπέν («Caravel»), 176 συλλήψεις.

1990: Η μεγαλύτερη απόδραση κρατουμένων στην Ελλάδα (81 από τον Κορυδαλλό).

1995: Ασκείται δίωξη κατά του καθηγητή του Παντείου Γιώργου Ρούσση και του ηθοποιού Βασίλη Διαμαντόπουλου για «εγκωμιασμό αξιόποινων πράξεων», όπως χαρακτηρίστηκαν οι απόψεις που διατύπωσαν για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    17Ν
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Εφετείο 17Ν
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    ΕΛΑ
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Ποιοι είμαστε
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Επικοινωνία
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Όροι χρήσης
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Ποιοι είμαστε
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Επικοινωνία
  • Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Κρατικός Προϋπολογισμός 2011

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo