Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»ΟΦΑ της Δεξιάς
Κόντρες

ΟΦΑ της Δεξιάς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2024, 13:55

Κάποτε παρουσιαζόταν ως ο εκπρόσωπος του καραμανλισμού, που τον ταύτιζαν (δεν ήταν, αλλά τον ταύτιζαν) με την ηπιότητα, τον «ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό» και την αποστροφή προς τα «άκρα». Περιμένοντας με υπομονή την πτώση του Κούλη, ο Δένδιας αφουγκράστηκε τα μηνύματα από την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη, βλέπει τον τηλεπλασιέ χειρογράφων του Ιησού και την άλλη που έκανε καριέρα με τρίχες και κυτταρίτιδα να ανεβαίνουν δημοσκοπικά (αλλά και στην κάλπη των ευρωεκλογών) και ως γνήσιος ΟΦΑ (Οπου Φυσάει ο Ανεμος) αποφάσισε να γίνει εξίσου -αν όχι περισσότερο- ακροδεξιός απ’ αυτούς, υιοθετώντας το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Oχημα επαρκές -κατά την κρίση του- για να διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ από τους καθαρόαιμους ακροδεξιούς (Γεωργιάδη, Βορίδη), όταν πέσει ο Κούλης. «Η λέξη “συντήρηση” είναι λέξη με εντονότατο θετικό πρόσημο», είπε ο Δένδιας μιλώντας στην Καστοριά. Και συνέχισε με τον ίδιο οίστρο: «Πιστεύω βαθύτατα στην πατρίδα μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τις παραδόσεις μας και τη συλλογική εθνική μας μνήμη», διότι «αποτελούν τα στέρεα θεμέλια στους καιρούς της παγκοσμιοποίησης».

Ουδεμία έκπληξις

Το μεταφέρουμε χωρίς κανένα σχόλιο, πέραν του τίτλου: δεν μας προξένησε καμιά έκπληξη.

Σύλλογος εργαζομένων Motor Oil: «Ηταν η κορωνίδα της σπουδαίας διαδρομής, που μοιραστήκαμε»

Αντίο στον επιχειρηματία  είπαν και οι εργαζόμενοι στη Motor Oil, τονίζοντας πως «Η απώλειά του συγκλονίζει καθεμία και κάθε έναν από εμάς. Ο εκλιπών Πρόεδρος μας, αφήνει την παρακαταθήκη ενός πολυσχιδούς έργου, επιχειρηματικού και κοινωνικού. Για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου Motor Oil υπήρξε φάρος και στήριγμα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Μεταλαμπάδευσε αρχές και αξίες στους συνεχιστές του και στην ομάδα συνεργατών του και με βάση αυτές συνεχίζουν το έργο του, τιμώντας τον και χτίζοντας επάνω στα γερά θεμέλια που δημιούργησε. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Οικογένειά του και στους οικείους του.Θα ζει για πάντα στη μνήμη μας».

Ανελέητο τρολάρισμα

Για όσους δεν την αναγνώρισαν, πισωκάβαλα στη μηχανή του Παυλή, του λεβέντη, που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του κτλ. κτλ., είναι η Θοδώρα η Τζάκρη. Τα… παλιόπαιδα του Ιντερνετ δε σέβονται τίποτα! Από την άλλη, βέβαια, τι να σεβαστούν τα… παλιόπαιδα; Τη συγκεκριμένη φωτογραφία είχε ανεβάσει ο ίδιος ο Πολάκης, όταν μαζί με τη Θοδώρα ήταν οι πυλώνες της καμπάνιας του σκέτου, για να πικάρει την Αχτσιόγλου. Και έγραφε τότε, εις άψογον πολακικήν: «Οκ Εφη, συ είπας… Ερχόμαστε!».

Σιγουράντζες

Πάντως, αν όσοι και όσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στήριζαν ανοιχτά τον Κασσελάκη ως τώρα σηκώνονταν και έφευγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα των σκέτων θα μπορούσε να σχηματίσει κοινοβουλευτική ομάδα. Χαλαρά. Εκτός από τους τέσσερις που έτρεξαν να ανεξαρτητοποιηθούν, έχουμε και λέμε: η Θοδώρα, η Κασιμάτη, η Πούλου, ο Γαβρήλος, ο Σαρακιώτης, ο ναυαρχούκος, η Ακρίτα. Σύνολο εφτά και τέσσερις οι αρχικοί, έντεκα (χωρίς να λογαριάζουμε τον Κόκκαλη που βρίσκεται σε… περισυλλογή). Δέκα θέλει για να φτιάξεις κοινοβουλευτική ομάδα. Γιατί δε φεύγουν; Οχι επειδή δήθεν εφαρμόζεται σχέδιο βαθμιαίας φθοράς του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή είναι σιγουράντζες. Θέλουν να δουν και καμιά δημοσκόπηση πρώτα. Να δουν συσχετισμούς και να εντάξουν τη δυνατότητα επανεκλογής τους σ’ αυτούς τους συσχετισμούς.

Ασε που κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν δίχτυα και προς το ΠΑΣΟΚ. Με πρώτον και καλύτερο τον Πέτρο Παππά, που ανεξαρτητοποιήθηκε πρώτος-πρώτος, αλλά δεν πήγε μετά στα γραφεία των σκέτων στον Ταύρο. Και δήλωσε κάποια στιγμή: «Δεν με απασχολεί η προσωπική πολιτική επιβίωση (σ.σ. μας έπεισες…). Με ενδιαφέρει να υπάρξει προοπτική δημοκρατική που να αποτελέσει εναλλακτική εξουσίας. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το κόμμα που θα ιδρύσει ο Κασσελάκης. Μπορώ να παραμείνω ανεξάρτητος και μέχρι το τέλος της θητείας» (ο νοών νοείτω). Και τι να πεις για την Κασιμάτη, που διέψευσε ότι «συνομιλεί» με το ΠΑΣΟΚ (από το οποίο προέρχεται) και δήλωσε με ύφος αυτοκράτειρας Σίσι: «Συνομιλώ μόνο με την κοινωνία»!

Να τους κρίνουμε; Ε, όχι, δεν μπορείς να κρίνεις τα ρέτζελα της αστικής πολιτικής, συριζαίους και σκέτους. Τους δίνεις αξία. Ναι, δε διαφέρουν σε τίποτα οι συριζαίοι. Είναι απλώς σοβαροφανείς. Και ως σοβαροφανείς, παρακαλούν τους σκέτους να… το ξανασκεφτούν και να μη φύγουν, για να μη χαθούν τα προνόμια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέτοια εμμονή σε… αρχές!

Τσακωμός τηλεπλασιέδων για τις «μαϊμούδες»

Ποιος είναι «ο Τραμπ ιμιτασιόν, αυτή η γελοιότης απομίμησης Τραμπ»; Ο Βελόπουλος, σύμφωνα με τον Γεωργιάδη, που τον αποκάλεσε έτσι από το βήμα της Βουλής. Δυο ακροδεξιοί τηλεπλασιέ πλακώνονται για το ποιος είναι ορίτζιναλ και ποιους «μαϊμού», παραβλέποντας την κοινή πεποίθηση ότι και οι δύο είναι «μαϊμούδες», γιατί ορίτζιναλ είναι μόνο ο ίδιος ο Τραμπ.

 

Χακάν Φιντάν (δεξιά), Νίκος Χριστοδουλίδης (αριστερά) και στη μέση ο Εντι Ράμα, στο Αζερμπαϊτζάν. Τι συζητά χαμογελαστός ο πρόεδρος της Κύπρου με δύο… ορκισμένους ανθέλληνες; Σίγουρα δεν συζητούν για την κλιματική κρίση, για την οποία υποτίθεται ότι μαζεύτηκαν στο πλαίσιο της COP29. Oύτε τίποτα το σοβαρό πρέπει να συζητούν στα όρθια. Απλά έδειξαν το καλό κλίμα που υπάρχει στις σχέσεις τους.

Πώς επιτρέπουν τέτοια… εθνικά μασκαραλίκια ο Βελόπουλος, η Λατινοπούλου, ο Νατσιός και ο… Μπελέρι;

Μικρομεγαλισμοί

Και μια που βρισκόμαστε στο πεδίο των διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα στους αστούς πολιτικούς, να πούμε ότι διασκεδάζουμε πολύ με τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον Μητσοτάκη σαν… γέφυρα ανάμεσα στον Τραμπ και τους ιμπεριαλιστές ηγέτες της ΕΕ, επειδή -λέει- ο Κούλης ήταν πρωθυπουργός και στην πρώτη θητεία του Τραμπ και είχε γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο, ενώ έχει (ο Κούλης) και ανθρώπους δίπλα στον Τραμπ. Για κάντε το εικόνα: θέλει ο Μακρόν ή ο Σολτς (ή ο Μερτς που μάλλον θα είναι ο επόμενος καγκελάριος) να συνομιλήσει ή να συναντηθεί με τον Τραμπ και βάζει τον Κούλη να τα κανονίσει, επειδή αυτός δεν μπορεί. Κατουρηθήκατε από τα γέλια, ε;

Το μόνο βέβαιο είναι πως όταν οι επιτελείς του είπαν στον Τραμπ ότι πρέπει να δεχτεί και τα τηλεφωνικά συχαρίκια του Μητσοτάκη, ο… πορτοκαλόμαλλος ρώτησε «ποιος είν’ αυτός;». Κι όταν του είπαν ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, είχαν έτοιμο και τον χάρτη στο τάμπλετ για να του δείξουν πού βρίσκεται αυτή η… εξωτική χώρα. Γιατί ο Τραμπ, πέραν της χυδαιότητας, είναι και ντιπ αμόρφωτος, ως γνωστόν.

ΥΓ. Το ίδιο καραγκιόζηδες με τους ανθρώπους της προπαγάνδας του Κούλη είναι και εκείνοι που έγραφαν και έλεγαν ότι ο Τραμπ είχε ήδη συνομιλήσει με 70 ηγέτες κρατών και αγνοούσε επιδεικτικά τον Μητσοτάκη και την Ελλάδα. Λες και υπήρχε περίπτωση να μην γίνει αυτό το τηλεφώνημα. Το Γραφείο του Τραμπ τα κανονίζει αυτά και φυσικά ακολουθεί κάποια ιεράρχηση. Κάποια στιγμή θα ερχόταν και η σειρά του Μητσοτάκη, δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουν οι διπλωμάτες του τραμπισμού «εκτός νυμφώνος» μια μπανανία στην Ευρώπη και έναν πρωθυπουργό που δίνει ρέστα στο λακεδισμό και την αμερικανοδουλεία.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ κρίση της γερμανικής μονοπωλιακής οικονομίας και ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Επόμενο άρθρο Τσιάρας, Στρατάκος και Αλεξανδρόπουλος συνεχίζουν να καταστρέφουν την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους

Σχετικά Αρθρα

Λεβεντιά η κομμώτρια

Κόντρες 22 Αυγ 2025, 13:11

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

Κόντρες 21 Αυγ 2025, 19:47

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

Κόντρες 20 Αυγ 2025, 14:00

Tσιάρα, η ταμπακιέρα σου γράφει πάνω «Mak the ax»;

Κόντρες 18 Αυγ 2025, 19:55

Aμπού Ομπάιντα, αγαπημένε, χτύπα, χτύπα το Τελ Αβίβ

Κόντρες 16 Αυγ 2025, 12:42

Κούλης, ο νεκροθάφτης της δημοκρατίας στην Ελλάδα!

Κόντρες 14 Αυγ 2025, 09:45
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo