Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Καλή λευτεριά, σύντροφε Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Αυγ 2025, 17:35

Την ιστορία λένε ότι την γράφουν οι νικητές ή αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι στη «σωστή πλευρά της ιστορίας». Ομως πέρα από την επίσημη ιστορία και την κυρίαρχη αφήγηση, υπάρχει και η ανεπίσημη ιστορία, η πραγματική ιστορία, αυτή που γνωρίζουν οι λαοί, τα κινήματα, οι φτωχοί, οι εργάτες, οι «παρίες», οι κοινότητες του κόσμου που τιμούν τους αγωνιστές και τους υπερασπιστές τους, αυτούς που προέρχονται από τις ίδιες τις γραμμές τους. Και η ιστορία αυτή καταγράφει ότι ήττα δεν είναι ούτε ο θάνατος στον αγώνα ούτε η φυλακή, όσο μακροχρόνια κι αν είναι, με την προϋπόθεση ότι ο εχθρός δεν θα μας κάνει να αποκηρύξουμε τον αγώνα, την οργάνωσή μας και την κοινότητά μας και πολύ περισσότερο τα μέσα αγώνα. Και ακριβώς γι’ αυτό η αποφυλάκιση του συντρόφου Ζωρζ Αμπνταλλά ως αμετανόητου, μετά από 41 ολόκληρα χρόνια, είναι μια τεράστια ηθική πολιτική νίκη και ένα μεγάλο ηχηρό χαστούκι στους αλαζόνες τυράννους αυτού του κόσμου.

Νίκος Μαζιώτης

O επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος Νίκος Μαζιώτης, που αντιμετωπίζει την εκδικητικότητα του αστικού κράτους επειδή αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας, αποκηρύσσοντας τις ιδέες του και τη δράση της οργάνωσής του, στέλνει επαναστατικό χαιρετισμό στον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά που αποφυλακίστηκε με ψηλά το κεφάλι μετά από 41 χρόνια φυλάκισης, έχοντας κι αυτός αντιμετωπίσει την εκδικητικότητα της γαλλικής και διεθνούς ιμπεριαλιστικής αντίδρασης.

KΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

Μετά από 41 ολόκληρα χρόνια ο σύντροφος Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά, ένας από τους μακροβιότερους πολιτικούς κρατούμενους όλων των εποχών, αποφυλακίστηκε. Βρισκόταν στις γαλλικές φυλακές από το 1984. Ο Αμπνταλλά ήταν μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Λιβανέζικη Επαναστατική Ένοπλη Φράξια (FARL). Είχε καταδικαστεί για τις εκτελέσεις από την οργάνωσή του, τη FARL, του Αμερικανού στρατιωτικού ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Γαλλία και του Ισραηλινού υπεύθυνου της Μοσάντ και γραμματέα της Ισραηλινής πρεσβείας στη Γαλλία. Αυτές οι ενέργειες έγιναν στα πλαίσια αντιποίνων στην εγκληματική ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο το 1982 που υποστηρίχτηκε από τη Δύση και είχε ως συνέπειες εγκλήματα εναντίον του παλαιστινιακού λαού, όπως π.χ. μεταξύ άλλων τις σφαγές στους προσφυγικούς καταυλισμούς Σάμπρα και Σατίλα στη Βηρυτό από τους χριστιανούς φαλαγγίτες, συμμάχους των Ισραηλινών.

Ο Αμπνταλλά ποτέ δεν αποποιήθηκε την οργάνωσή του ούτε τη δράση της για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού. Εμεινε για 41 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή ενώ θα μπορούσε να αποφυλακιστεί σύμφωνα με το γαλλικό νόμο από το 1999. Τα προηγούμενα χρόνια οι αιτήσεις του απορρίπτονταν από τη «ανεξάρτητη γαλλική δικαιοσύνη» μετά από παρεμβάσεις των ΗΠΑ. Ο σημερινός Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, είχε δηλώσει στο παρελθόν, σε μια επίσκεψή του στο Λίβανο το 2020 όταν αντιμετώπισε διαδηλωτές που ζήταγαν την απελευθέρωση του Αμπνταλλά, ότι θα μπορούσε ν’ αποφυλακιστεί αν έκανε δήλωση μετανοίας.

Τελικά ο Αμπνταλλά αποφυλακίστηκε αμετανόητος και αυτό είναι μια τεράστια ηθική πολιτική νίκη για όλους τους/τις επαναστάτες/επαναστάτριες και αγωνιστές/αγωνίστριες παγκοσμίως, γι’ αυτούς που μάχονται εναντίον του διεθνούς κρατικο-καπιταλιστικού συστήματος εξουσίας.

Ο Αμπνταλλά έχει περάσει πιο πολλά χρόνια στη φυλακή από τον διάσημο επαναστάτη–σύμβολο του 19ου αιώνα, Αύγουστο Μπλανκί, τους κρατούμενους της Ναρόντναγια Βόλια, τους αγωνιστές της Αντίστασης στην Ελλάδα από το 1945 και μετά, τους κρατούμενους του δυτικοευρωπαϊκού αντάρτικου πόλης των δεκαετιών ’70 και ’80.

Οι μόνοι που τον ξεπερνάνε είναι ο ιθαγενής Λεονάρντ Πελτιέ (Leonard Peltier) στις ΗΠΑ, μέλος του American Indian Movement, που φυλακίστηκε από το 1976 ως τις αρχές του 2025, και ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ που ήταν μέλος των Μαύρων Πανθήρων, φυλακισμένος από το 1981 στις ΗΠΑ, είχε καταδικαστεί σε θάνατο, ήταν για χρόνια σε πτέρυγα θανατοποινιτών και η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια δίχως δικαίωμα αναστολής.

Η αποφυλάκιση του Αμπνταλλά γίνεται σε μια περίοδο που συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα όλων των εποχών, η γενοκτονία εδώ και 2 χρόνια του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ με τη σφαγή σχεδόν 60.000 Παλαιστινίων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμαχοι, παιδιά, γυναίκες και άνδρες από βομβαρδισμούς και τον μεθοδευμένο λιμό που δολοφονεί εκατοντάδες μικρά παιδιά καθημερινά. Και όλα αυτά με την ανοχή της Δύσης στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το δουλοπρεπές ελληνικό κράτος που θεωρεί «νόμιμη άμυνα» τη γενοκτονία. Εχουμε φθάσει στο σημείο στη «δημοκρατική» Δύση και στην Ελλάδα να διώκεται και να καταστέλλεται ακόμα και η διαμαρτυρία, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις κατά του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος. Οποιοι δεν συμμορφώνονται «με τη σωστή πλευρά της ιστορίας» θεωρούνται «αντισημίτες» και διαπράττουν έγκλημα και ποινικό αδίκημα.

Οταν το διεθνές κρατικο-καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας παλιότερα εξόντωνε, έκανε γενοκτονίες, υποδούλωνε «κατώτερους» μη λευκούς λαούς ή νομιμοποιούσε τη δουλεία με την αποικιοκρατία και τους πολέμους, αυτό το ονόμαζε «εκπολιτισμό» και «πρόοδο». Οταν ληστεύουν και δολοφονούν λαούς ή την εργατική τάξη και όταν δολοφονούν ή φυλακίζουν αγωνίστριες/αγωνιστές, επαναστάτριες και επαναστάτες ή καταστέλλουν κινήματα, αυτό το ονομάζουν «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και «επιβολή του νόμου και της τάξης». Οταν βομβαρδίζουν χώρες ολόκληρες όπως 2 φορές το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Γιουγκοσλαβία ή όταν εξοντώνουν τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Οχθη, αυτό το ονομάζουν «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και νόμιμη άμυνα».

Οταν το ελληνικό κράτος ληστεύει και δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό με τα μνημόνια αυτό το ονομάζει «διάσωση της οικονομίας». Οταν κράτος κα κεφάλαιο δολοφονούν στο όνομα του κέρδους όπως τους 57 δολοφονημένους νεκρούς στα Τέμπη και τους 104 στο Μάτι, αυτό το ονομάζει «ατυχήματα». Οταν σκοτώνει εργάτες στους χώρους δουλειάς ή πνίγει μετανάστες όπως στην Πύλο, αυτό επίσης το ονομάζει «ατυχήματα». Οταν όμως τα λαϊκά απελευθερωτικά και επαναστατικά κινήματα, οι επαναστατικές οργανώσεις και τα αντάρτικα ανταποδίδουν την κρατική-καπιταλιστική βία, τότε τα μέλη τους είναι «τρομοκράτες», «εγκληματίες».

Δεν εκπλήσσει αυτή η υποκρισία η οποία είναι διαχρονική και χαρακτηριστικό της εξουσίας διεθνώς. Οι πολιτικοί πρόγονοι του σημερινού ελληνικού κράτους θεωρούσαν «ληστές» και «συμμορίτες» τους αγωνιστές της Αντίστασης της δεκαετίας του ’40. Ενα κομμάτι των πολιτικών προγόνων του ελληνικού κράτους ήταν οι ταγματασφαλίτες, οι χίτες, οι δοσίλογοι και οι συνεργάτες των κατακτητών, αυτοί που κατά την «εθνικόφρονα» παράδοση της εποχής έκοβαν κεφάλια αγωνιστών ή βίαζαν αγωνίστριες καθώς και οι βασανιστές της Μακρονήσου, αυτοί που ζήταγαν δηλώσεις μετανοίας από τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές.

Και στα πλαίσια της ιστορικής συνέχειας το σύγχρονο ελληνικό κράτος χαρακτήριζε «τρομοκράτες» αυτούς που έβαζαν βόμβες στα χρόνια της χούντας, τις μεταπολιτευτικές οργανώσεις αντάρτικου ΕΛΑ και 17Ν, όπως φυσικά και τον Επαναστατικό Αγώνα και όσες/όσους επιλέγουν δυναμικές, ένοπλες μορφές δράσης ενάντια στο καθεστώς τα τελευταία χρόνια.

Μήπως οι ίδιοι σήμερα που ταυτίζονται δουλικά με τα αφεντικά του διεθνούς κρατικο-καπιταλιστικού συμπλέγματος εξουσίας σε όλα τα ζητήματα, από τον ρωσοουκρανικό πόλεμο ως τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ, δεν είναι αυτοί που πριν 30 χρόνια ζητούσαν την αποφυλάκιση των τελευταίων αρχιπραξικοπηματιών του ’67, αυτοί που σήμερα έχουν αποφυλακίσει τους περισσότερους πολιτικούς απογόνους των δοσιλόγων της κατοχής και άλλαξαν επανειλημμένα τους νόμους για να παραμείνουν όσο γίνεται περισσότερο στη φυλακή οι τελευταίοι κρατούμενοι του αντάρτικου πόλης;

Την ιστορία λένε ότι την γράφουν οι νικητές ή αυτοί που ισχυρίζονται ότι είναι στη «σωστή πλευρά της ιστορίας». Ομως πέρα από την επίσημη ιστορία και την κυρίαρχη αφήγηση, υπάρχει και η ανεπίσημη ιστορία, η πραγματική ιστορία, αυτή που γνωρίζουν οι λαοί, τα κινήματα, οι φτωχοί, οι εργάτες, οι «παρίες», οι κοινότητες του κόσμου που τιμούν τους αγωνιστές και τους υπερασπιστές τους, αυτούς που προέρχονται από τις ίδιες τις γραμμές τους. Και η ιστορία αυτή καταγράφει ότι ήττα δεν είναι ούτε ο θάνατος στον αγώνα ούτε η φυλακή, όσο μακροχρόνια κι αν είναι, με την προϋπόθεση ότι ο εχθρός δεν θα μας κάνει να αποκηρύξουμε τον αγώνα, την οργάνωσή μας και την κοινότητά μας και πολύ περισσότερο τα μέσα αγώνα. Και ακριβώς γι’ αυτό η αποφυλάκιση του συντρόφου Ζωρζ Αμπνταλλά ως αμετανόητου, μετά από 41 ολόκληρα χρόνια, είναι μια τεράστια ηθική πολιτική νίκη και ένα μεγάλο ηχηρό χαστούκι στους αλαζόνες τυράννους αυτού του κόσμου.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ

Νίκος Μαζιώτης,

καταδικασμένος σε 20 χρόνια φυλακή

για τη δράση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας

Δ΄ πτέρυγα φυλακές Δομοκού

Εκτύπωση 🖨
ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Τιμητικές βολές» για τον Γουίτκοφ, που πήγε στη Ράφα για να δει τη «διανομή βοήθειας»
Επόμενο άρθρο Αμερικανίδα νοσοκόμα καρφώνει τον Γουίτκοφ και την ιμπεριαλιστική υποκρισία

Σχετικά Αρθρα

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

Πολιτική 25 Δεκ 2025, 06:13

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 10:33

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo