Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Ιούλη
  • Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία
  • Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 11 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Μετά τις τζούφιες απειλές, ξανακάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι σιωναζιστές
Διεθνή

Μετά τις τζούφιες απειλές, ξανακάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι σιωναζιστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Μαρ 2025, 14:28

Διαπραγματεύσεις, φανερές και κρυφές, λαμβάνουν χώρα μεταξύ της Παλαιστινιακής Αντίστασης και των αμερικανο-σιωναζιστών, συνοδευόμενες από έναν σφοδρό ψυχολογικό πόλεμο και από τις δυο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ, ανακοίνωσε τη μετάβαση αντιπροσωπείας της Χαμάς στο Κάιρο. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας δεν ήταν ο επικεφαλής διαπραγματευτής, Χαλίλ Αλ-Χάια, δείγμα του ότι η οργάνωση που εκπροσωπεί την Παλαιστινιακή Αντίσταση κρατά τις αποστάσεις της και δε δείχνει «λιγούρα». Η ανακοίνωση του Κάσεμ ανέφερε:

Η αντιπροσωπεία της Χαμάς, με επικεφαλής τον Μοχάμεντ Νταρουίς, επικεφαλής του ηγετικού συμβουλίου του Κινήματος, αφίχθη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο. Η αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες με την αιγυπτιακή ηγεσία για τις αποφάσεις της Αραβικής Συνόδου και τους τρόπους εφαρμογής των αποφάσεών της και για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας καρτάπαυσης του πυρός.

Σε δηλώσεις του στο Al Jazeera Mubasher, ο Χάζεμ Κάσεμ, τόνισε:

Οι συζητήσεις συνεχίζονται με τους μεσολαβητές για την έναρξη της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων. Θέσαμε τρεις βασικές προϋποθέσεις για τις διαπραγματεύσεις: μια ανταλλαγή κρατουμένων, την πλήρη αποχώρηση [του σιωναζιστικού στρατού] από τη Λωρίδα της Γάζας και τις δεσμεύσεις για μη επιστροφή της επιθετικότητας.

Εναπόκειται στην Κατοχή να δείξει σοβαρότητα στους μεσολαβητές, ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της συμφωνίας. Εχουμε ξεκαθαρίσει στους μεσολαβητές ότι απορρίπτουμε μια παράταση της πρώτης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε ανταλλαγή κρατουμένων με νέους όρους στη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συναντηθούμε με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός πάνω στην Κατοχή. Επίσης, δεν αντιτιθέμεθα στην απελευθέρωση ισραηλινών κρατουμένων που έχουν αμερικανική πολιτογράφηση, αλλά μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής συμφωνίας.

Πρέπει να καταδικαστεί η χρήση της πείνας από την Κατοχή ως όπλο εναντίον του λαού μας στη Γάζα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Η Χαμάς εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση:

Δελτίο Τύπου από το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

Η αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κινήματος Χαμάς, με επικεφαλής τον μουτζαχεντίν Μοχάμεντ Νταρουίς, πρόεδρο του ηγετικού συμβουλίου του Κινήματος, συναντήθηκε στο Κάιρο με τον αρχηγό της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Αιγύπτου, αντιστράτηγο Χασάν Ρασάντ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα με θετικό πνεύμα και υπευθυνότητα, ειδικά η εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και η ανταλλαγή κρατουμένων στα διάφορα στάδιά της.

Η αντιπροσωπεία της ηγεσίας του Κινήματος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή της για τις αιγυπτιακές προσπάθειες κατά την προηγούμενη περίοδο, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση των σχεδίων εκτοπισμού, καθώς και την εκτίμησή της για τα αποτελέσματα της Αραβικής Συνόδου Κορυφής, ιδίως το σχέδιο ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας και την επιβεβαίωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Η αντιπροσωπεία τόνισε την ανάγκη συμμόρφωσης με όλα τα σημεία της συμφωνίας και της άμεσης έναρξης των διαπραγματεύσεων της δεύτερης φάσης, καθώς και του ανοίγματος των συνοριακών διαβάσεων και της επανεισόδου των ανθρωπιστικών βοηθειών στη Γάζα χωρίς περιορισμούς ή προϋποθέσεις.

Η αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε επίσης τη συμφωνία του Κινήματος για τη συγκρότηση μιας Επιτροπής Κοινωνικής Στήριξης, αποτελούμενης από ανεξάρτητες εθνικές προσωπικότητες, για τη διαχείριση της Λωρίδας της Γάζας μέχρι την ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης του παλαιστινιακού οίκου και τη διεξαγωγή γενικών εκλογών σε όλα τα εθνικά, προεδρικά και νομοθετικά επίπεδα.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

Κυριακή: 09 Ραμαντάν 1446 Ε.Η.
Αντίστοιχα: 09 Μαρτίου 2025

Το Γραφείο του Νετανιάχου, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν ήθελε ν’ ακούσει για διαπραγματεύσεις για το πέρασμα στη δεύτερη φάση της συμφωνίας και ζητούσε παράταση της πρώτης φάσης με συνέχιση της ανταλλαγής κρατούμενων (έψαχνε για μαλάκες, δηλαδή, για να το πούμε λαϊκά), ανακοίνωσε:

Το Ισραήλ αποδέχτηκε την πρόσκληση των μεσολαβητών, που υποστηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και θα στείλει αντιπροσωπεία στη Ντόχα τη Δευτέρα (σ.σ. αύριο), σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις.

Επίσημα δεν ανακοινώθηκε η σύνθεση της αντιπροσωπείας, όμως από τα σιωνιστικά Μέσα έγινε γνωστό ότι θα αποτελείται από τον αναπληρωτή διοικητή ης Σιν Μπετ (είναι έμπιστος του διοικητή Ρόνεν Μπαρ, με τον οποίο ο Νετανιάχου βρίσκεται δημόσια στα μαχαίρια), τον συντονιστή για τους ομήρους και τους αγνοούμενους στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, Γκαλ Χιρς, και τον σύμβουλο του Νετανιάχου, Οφίρ Φαλκ.

Η κρατική σιωνιστική τηλεόραση ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία που στέλνεται στη Ντόχα είναι μια «τεχνική ομάδα», στην οποία δε θα συμμετάσχει ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ρον Ντέρμερ, έμπιστος υπουργός του Νετανιάχου, με τον οποίο αντικατέστησε πρόσφατα τους διοικητές της Σιν Μπετ και της Μοσάντ που έκαναν μέχρι τώρα τις διαπραγματεύσεις με την Παλαιστινιακή Αντίσταση και έχουν καταγγείλει δημόσια (ιδιαίτερα ο πρώτος) τα καραγκιοζιλίκια του Νετανιάχου, ζητώντας σεβασμό και τήρηση μιας συμφωνίας που το κράτος του Ισραήλ έχει υπογράψει.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι οι σιωναζιστές επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αύριο με «τεχνική ομάδα», μεθαύριο με όλη την αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Ντέρμερ (όπως έχουν κάνει και τις προηγούμενες φορές). Το μήνυμα από την Ουάσιγκτον ήταν σαφές: γυρίστε πρώτα εσείς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για να γυρίσει μετά ο Γουίτκοφ στη Μέση Ανατολή.

Στα σιωνιστικά μίντια άρχισαν οι αμερικάνικες διαρροές:

Κανάλι i24 (επικαλούμενο πολιτική πηγή): Ο Γουίτκοφ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να προωθήσει τις διαπραγματεύσεις και θα γνωρίζουμε για οποιαδήποτε πρόοδο αυτή την εβδομάδα.

Κανάλι 14: Υπάρχουν αναφορές για θετικά σημάδια συμφωνίας σχετικά με τη δεύτερη φάση, μετά από συνομιλίες μεταξύ του Γουίτκοφ και των μεσολαβητών.

Η σιωνιστική Maariv περιέγραψε τη σκληρή στάση της Χαμάς στον εκβιασμό που επιχείρησε ο Νετανιάχου:

Ισραηλινές πηγές αρνούνται ότι υπήρξε οποιαδήποτε πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός και ανταλλαγής κρατούμενων με τη Χαμάς. Ισραηλινός αξιωματούχος με εμπλοκή στις συνομιλίες λέει πως η Χαμάς δεν έχει συμφωνήσει σε οποιαδήποτε πρόταση, συμπεριλαμβανόμενου του πλαισίου του Γουίτκοφ (σ.σ. για παράταση της πρώτης φάσης με ανταλλαγή των υπόλοιπων κρατούμενων σε δύο δόσεις, μία στην αρχή και μία στο τέλος), ή σε μια επέκταση των όρων της πρώτης φάσης. Η Χαμάς απορρίπτει επίσης τις συνομιλίες για μια δεύτερη φάση που θα περιλαμβάνουν τις γνωστές απαιτήσεις του Ισραήλ, όπως ο αφοπλισμός των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ και ο εκτοπισμός της ηγεσίας της Χαμάς. Αντίθετα, η Χαμάς επιμένει στην παραμονή της στη Γάζα και απαιτεί μια πλήρη και μόνιμη ισραηλινή αποχώρηση, με διασφαλίσεις για τη μη επάνοδο στον πόλεμο. Το Ισραήλ επιμένει ότι αυτοί οι όροι είναι απαράδεκτοι.

Σε απάντηση, το Ισραήλ αποστέλλει μια αντιπροσωπεία στο Κατάρ, προκειμένου να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους μεσολαβητές την ευκαιρία να συζητήσουν μια πρόταση γεφύρωσης για την παράταση της προσωρινής εκεχειρίας. Αυτό το απόγευμα (σ.σ. σήμερα), το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να συνεδριάσει για να συζητήσει τις διπλωματικές προσπάθειες, τη συνεχιζόμενη πίεση στη Χαμάς—συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα— και τα στρατιωτικά σχέδια για την επανέναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία για την παράταση της εκεχειρίας.

Η κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί για σήμερα συνάντηση του Νετανιάχου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιαΐρ Λαπίντ, και συζήτηση για ζητήματα ασφάλειας, όπως επιβάλλει το πολιτικό έθιμο του Ισραήλ, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει την αντιπολίτευση για στρατηγικά βήματα και κρίσιμα ζητήματα.

Η είδηση που προκάλεσε ταραχή στη σιωνιστική οντότητα, όμως, ήταν οι πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του Αλ-Τζαζίρα, Τάμερ Αλ-Μισχάλ, για τις απευθείας συναντήσεις της Χαμάς με τις ΗΠΑ. Ο Τάμερ Αλ-Μισχάλ δεν είναι απλά ένας έγκυρος παλαιστίνιος δημοσιογράφος (παλαιότερα ήταν στη Γάζα, τα τελευταία χρόνια έχει εγκατασταθεί στη Ντόχα, στα κεντρικά του Αλ-Τζαζίρα), αλλά είναι ένας δημοσιογράφος με πολύ καλές πηγές στη Χαμάς. Μια μέρα προτού υπογραφεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τις τρεις φάσεις, ο Μισχάλ πραγματοποίησε μια εκπομπή που έκανε πάταγο, καθώς η ηγεσία των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ τού εμπιστεύτηκε πλάνα από τις προετοιμασίες για τις 7 Οκτώβρη, με πρωταγωνιστή τον μάρτυρα ανώτατο διοικητή Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ, και πλάνα από τις τελευταίες μέρες του μάρτυρα πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Αλ-Σινουάρ, στη Ράφα, ενώ ο διοικητής της Ταξιαρχίας της Γάζας και μέλος του πολεμικού συμβούλιου των Αλ-Κασάμ, Εζεντίν Αλ-Χαντάντ, είχε δώσει ολόκληρη συνέντευξη. Οταν ο Τάμερ Αλ-Μισχάλ αναφέρεται στη Χαμάς, οι πληροφορίες του δεν αμφισβητούνται.

Τι είπε ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος για τις μυστικές συναντήσεις της ηγεσίας της Χαμάς με τον Μπούλερ, ειδικό απεσταλμένο του Τραμπ για τους αιχμάλωτους; Παραθέτουμε τα βασικά σημεία:

Διεξήχθησαν τέσσερις απευθείας συναντήσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Χαμάς στην Ντόχα την περασμένη εβδομάδα.

Οι Αμερικανοί ζήτησαν χωριστή μερική συμφωνία, που περιλάμβανε την απελευθέρωση ενός ζωντανού στρατιώτη με αμερικανική υπηκοότητα και την παράδοση τριών σορών.

Η Χαμάς συμφώνησε σε μια χωριστή συμφωνία, αλλά ζήτησε ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων παλαιστίνιων κρατουμένων. Οι Αμερικανοί συμφώνησαν να απελευθερωθούν 250 κρατούμενοι, εκ των οποίων 100 καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη και οι υπόλοιποι με υψηλές ποινές.

Το Ισραήλ ζήτησε δικαίωμα να απορρίψει 50 ονόματα από τη λίστα των ισοβιτών, αλλά η Χαμάς συμφώνησε μόνο σε 10 το πολύ.

Στην τέταρτη συνάντηση, οι Αμερικανοί υπαναχώρησαν και ανέφεραν ότι ο πρόεδρος Τραμπ θέλει τις απελευθερώσεις χωρίς ανταλλάγματα. Η συνάντηση έληξε χωρίς συμφωνία.

Στα γόνατα πρέπει να έπεσε ο Νετανιάχου, εκλιπαρώντας τον Τραμπ να μην προχωρήσει σ’ αυτό το «ντιλ», το οποίο θα τον «τελείωνε» (τον Νετανιάχου) οριστικά. Για έναν ζωντανό και τρία πτώματα με διπλή πολιτογράφηση (ισραηλινή και αμερικανική), 250 παλαιστίνιοι κρατούμενοι, 100 ισοβίτες και 150 βαρυποινίτες. Η αναλογία ξεπερνάει το 1:61 της πρώτης φάσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα απελευθερώνονταν μόνο ισοβίτες και βαρυποινίτες, ενώ στην πρώτη φάση οι μισοί Παλαιστίνιοι που απελευθερώνονταν σε κάθε ανταλλαγή ήταν άμαχοι όμηροι από τη Γάζα, όχι καταδικασμένοι κρατούμενοι των σιωναζιστικών φυλακών. Στην πραγματικότητα, η ποσόστωση της ανταλλαγής είναι 1:250, γιατί οι σοροί των νεκρών θα παραδίδονταν στην τρίτη φάση, χωρίς αντάλλαγμα.

Το Ισραήλ θα υποχρεώνονταν να πληρώσει το τίμημα για να πάρει ο Τραμπ έναν ζωντανό και τρία πτώματα! Ο ίδιος ο Γουίτκοφ δεν έκρυψε ότι ο Τραμπ θέλει τον αμερικανοϊσραηλινό Αϊντάν Αλεξάντερ. Οπως είπε, «είναι πολύ σημαντικός για εμάς, είναι τραυματισμένος και αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Αυτό δείχνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι σοβαρός στις διαπραγματεύσεις»!

Τι αντάλλαγμα θα έπρεπε να δώσει το Ισραήλ για να πάρει τους δικούς του ζωντανούς αιχμάλωτους; Τι αντάλλαγμα θα έπρεπε να δώσει για τους αιχμάλωτους αξιωματικούς; Αντιλαμβάνεστε…

Ταυτόχρονα, ο σιωνιστικός όχλος θα έπεφτε να ξεσκίσει τον Νετανιάχου: «Ο Τραμπ ποήρε τους δικούς του με χωριστή συμφωνία, ενώ εσύ σαμποτάρεις τη συμφωνία και οδηγείς τους δικούς μας στο θάνατο, μόνο και μόνο για να μη χάσεις την καρέκλα σου».

Δε χρειάζεται να συζητήσουμε το ότι ο Τραμπ έκανε μεν το χατίρι του Νετανιάχου να μην προχωρήσει σε χωριστή συμφωνία, όμως ο Νετανιάχου ανέλαβε και υποχρεώσεις απέναντι στον Τραμπ. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι ο Νετανιάχου ανέλαβε την υποχρέωση να υπογράψει οπωσδήποτε τη δεύτερη φάση της συμφωνίας. Θα κάνει, βέβαια, «κορδελάκια», θα επιχειρήσει εκβιασμούς της τελευταίας στιγμής, αλλά στο τέλος θα υπογράψει. Οι Αμερικανοί, άλλωστε, ξέρουν πλέον από πρώτο χέρι πόσο «σκληρά καρύδια» είναι οι διαπραγματευτές της Χαμάς.

Το αστείο της υπόθεσης: Η Yisrael Hayom, επικαλούμενη ισραηλινό αξιωματούχο, έγραψε:

Οι άμεσες συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Χαμάς έχουν γίνει το κύριο κανάλι διαπραγματεύσεων για τους αιχμαλώτους, καθώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει κουραστεί από τον αποτυχημένο ρόλο των μεσολαβητών.

Για να μην πουν ότι ο Τραμπ επιχείρησε ν’ αδειάσει εντελώς τον Νετανιάχου, λένε ότι… κουράστηκε με τους μεσολαβητές. Δεν είναι οι μεσολαβητές που σαμποτάρουν τη συμφωνία, αλλά ο Νετανιάχου, πάντα με τις ευλογίες του Τραμπ.

Υπήρξαν, βέβαια, και πιο ειλικρινή σιωνιστικά Μέσα, όπως το (αντιπολιτευόμενο τον Νετανιάχου) Κανάλι 12, που έγραψε, επικαλούμενο εκτίμηση μελών της διαπραγματευτικής ομάδας:

Η αποδοχή από τη Χαμάς της παράτασης της πρώτης φάσης θα εξαρτηθεί από δεσμεύσεις για τη δεύτερη φάση. Το ισραηλινό πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο απορρίπτει τις άμεσες συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Χαμάς.

‘Η η Yedioth Ahronoth, που προειδοποίησε:

Η Χαμάς προειδοποιεί μετά την απειλή Τραμπ: Η κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο των αιχμαλώτων.

Ο Τάμερ Αλ-Μισχάλ, αφού μετέδωσε τις πληροφορίες του για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Χαμάς και τις ΗΠΑ, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος ο Χαλίλ Αλ-Χάια, έκανε και σχολιασμό της τακτικής της Παλαιστινιακής Αντίστασης το τελευταίο διάστημα. Σημείωσε πως η Χαμάς σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε πέντε ζωντανούς σιωνιστές αιχμάλωτους. Τους δύο που παρακολούθησαν την ανταλλαγή στη Νουσεϊράτ, τον Ιτάν Χορν που ο αδερφός του απελευθερώθηκε, και άλλους δύο, εκ των οποίων ο ένας μίλησε σε βίντεο.

Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο δημοσιογράφο, αυτή είναι μια πολύ έξυπνη τακτική εκ μέρους της Χαμάς, καθώς ξεσηκώνει τις οικογένειες των αιχμάλωτων και τους υποστηρικτές τους, στέλνοντάς τους το μήνυμα ότι οι δικοί τους είναι ζωντανοί και πως για ό,τι πάθουν θα φταίει ο Νετανιάχου, αν ξαναρχίσει τον πόλεμο.

Xτες, η Επιτροπή Οικογενειών Ισραηλινών Αιχμαλώτων στη Γάζα ανακοίνωσε:

Ο πόλεμος θα σκοτώσει τους αιχμαλώτους. Ο Νετανιάχου έχει μετατρέψει τη ζωή τους σε μια παρτίδα σκάκι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Ο Νετανιάχου σκόπιμα δημιουργεί κρίση στις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ανταλλαγής, ώστε να επιστρέψει στον πόλεμο. Οσο το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, ο Νετανιάχου αποφεύγει τις δίκες του για διαφθορά. Ο πόλεμος δεν θα φέρει πίσω τους αιχμαλώτους – θα τους σκοτώσει. Μόνο μια συνολική συμφωνία ανταλλαγής μπορεί να τους σώσει. Λέμε στον πρόεδρο Τραμπ να μην επιτρέψει στον Νετανιάχου να θυσιάσει τις ζωές των αιχμαλώτων – ο πόλεμος δεν θα τους φέρει πίσω. Ο Νετανιάχου προσπαθεί να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για την επιστροφή στον πόλεμο, αντίθετα με τα συμφέροντα των αιχμαλώτων. Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες, τα παιδιά μας θα εκτελεστούν στη Γάζα.

Η οικογένεια του αιχμάλωτου στρατιώτη Ματάν Ανγκρέστ, ο οποίος εμφανίστηκε στο τελευταίο βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, επανήλθε:

Πόσες αποδείξεις χρειαζόμαστε ακόμα για να καταλάβουμε ότι ο χρόνος τελείωσε; Το κράτος πρέπει να αγωνιστεί γι’ αυτόν και να τον φέρει πίσω αμέσως, μαζί με όλους τους αιχμαλώτους, σε μια ενιαία συμφωνία.

Με πρωτοβουλία της συζύγου του αιχμάλωτου στρατιώτη Ματάν Τσενγκάουκερ και 56 πρώην αιχμαλώτων, εστάλη επιστολή στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τα μέλη του κυβερνητικού συμβουλίου ασφαλείας.

Και χτες ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που μαζεύτηκε και διαδήλωσε στο Τελ Αβίβ (έργο… Χαμάς).

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/03/diadilosi_TelAviv_8-3-25.mp4

Είχε και ατραξιόν η διαδήλωση. Η Καρίνα Αριέβ, πρώην αιχμάλωτη στη Γάζα, μίλησε στα αραβικά που της έμαθαν οι παλαιστίνιοι μαχητές στη διάρκεια της αιχμαλωσίας!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/03/milaei_aravika.mp4

✍️ Ενας Παλαιαστίνιος σχολίασε στα σόσιαλ μίντια: Της έμαθαν αραβικά δωρεάν οι νεαροί, ο Θεός να τους έχει καλά! Πρέπει να στείλουμε το λογαριασμό για τα μαθήματά της στον Τραμπ και να του πούμε: «Το μερίδιό σου είναι 30%, απλώς φέρε τα χρήματα!» Να τον κρατήσουμε για λίγο απασχολημένο αυτόν τον γάιδαρο! 😁😁😁

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 9 Μάρτη
Επόμενο άρθρο 16 ώρες στο Μπιγκ Μπεν…

Σχετικά Αρθρα

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Διεθνή 11 Ιούλ 2026, 09:42

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 20:24

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 19:53

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 14:07

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 07:02

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

Διεθνή 9 Ιούλ 2026, 05:02
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

1964: Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία – δωρεάν σχολικά βιβλία.

1967: Το καθεστώς της 21ης Απριλίου αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από 480 έλληνες πολίτες.

1973: Καταδίκες 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης”.

1979: Βόμβα στα γραφεία της «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα (ΕΛΑ).

1993: Ψηφίζεται νέο ρωσικό σύνταγμα που αντικαθιστά εκείνο που ισχύει από την περίοδο του Μπρέζνιεφ.

1994: Ο Γιασέρ Αραφάτ εγκαθίσταται στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 27 χρόνια.

2003: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Alico» στη Λεωφόρο Μεσογείων.

2005: Βόμβα στο εργοτάξιο της «Ακτωρ Τεχνοδομική» στο Γκάζι (Λαϊκή Επαναστατική Δράση).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo