Ασφαλές καταφύγιο αναζήτησε πάλι η Σοφία Νικολάου για να στείλει τα τρομο-μηνύματά της στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα και να κάνει το προσωπικό της «προμόσιον» στο ακροδεξιό ακροατήριο. Αυτή τη φορά ήταν η ιστοσελίδα lawandorder.gr («νόμος και τάξη», όνομα και πράγμα), ο «συντάκτης» της οποίας είναι τόσο… αντικειμενικός που το πρώτο που ρώτησε τη Νικολάου είναι ότι «μια μεγάλη μερίδα πολιτών αναρωτιέται, μέχρι πότε θα εκβιάζεται με απειλές και επιθέσεις η πολιτεία για έναν κατά συρροή δολοφόνο;»! Ούτε τι σημαίνει «ξεκάρφωμα» δε γνωρίζουν μερικοί.
Η Νικολάου απάντησε κατά τα… καθιερωμένα. Ξεκίνησε με το γνωστό υβρεολόγιο κατά Κουφοντίνα, για να καταλήξει στο ότι «αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια προσπάθεια του Κουφοντίνα και των υποστηρικτών του να εκβιάσουν την Πολιτεία, δείχνοντας ότι μπορούν να επιλέγουν τη φυλακή που τους αρέσει, για να εκτίσει κάποιος κρατούμενος την ποινή του»!
Και συνέχισε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει: Οι φυλακές Κορυδαλλού δεν είναι φυλακές καταδίκων. Είναι φυλακές υποδίκων, όπως θα είναι και το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Ασπροπύργου που θα αντικαταστήσει τον Κορυδαλλό. Λοιπόν, ο Κουφοντίνας δεν έχει θέση εκεί. Αντίθετα, έχει θέση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, για καταδικασμένους για βαριά αδικήματα, όπως εκείνα που διέπραξε εκείνος. Οσο για τη θητεία του στο ημιελεύθερο καθεστώς των αγροτικών φυλακών της Κασσαβέτειας; Ηταν μια ακόμη “νίκη“ της ακραίας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς καθορίζει πολλές από τις επιλογές αυτού του κόμματος, το οποίο θέλησε να δώσει προνόμια σε έναν κατά συρροή δολοφόνο».
Ας απαντήσουμε για μια ακόμα φορά στα κατά συρροήν ψεύδη αυτής της κυρίας:
- Ο Κορυδαλλός είναι κυρίως φυλακή καταδίκων. Η πλειοψηφία των κρατούμενων εκεί είναι κατάδικοι, όχι υπόδικοι. Κι αυτό γιατί οι υπόλοιπες φυλακές είναι υπερπλήρεις και δεν χωράνε άλλους κρατούμενους. Αλήθεια, πότε ανακάλυψε αυτό το «επιχείρημα» η Νικολάου; Δεν το ήξερε ο πολιτικός της προϊστάμενος Χρυσοχοΐδης, όταν ζητούσε να φτιαχτεί η ειδική πτέρυγα (παράρτημα της 6ης πτέρυγας) στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών, προκειμένου να «μπουντρουμιάσει» εκεί τους συλληφθέντες για την υπόθεση της 17Ν; Το περί «φυλακής υποδίκων» δεν ίσχυε στα 16 χρόνια που παρέμεινε έγκλειστος εκεί ο Δ. Κουφοντίνας; Τώρα άρχισε να ισχύει; Κι αφού είναι έτσι, γιατί δεν το επικαλέστηκε όταν παρανόμως έστειλε τον Κουφοντίνα στον Δομοκό, αλλά επικαλέστηκε ως επιχείρημα την πανδημία του κοροναϊού; Να θυμίσουμε τι έγραψε στο έγγραφο με το οποίο απάντησε στην αίτηση Κουφοντίνα: «Ο αιτών και άλλοι κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν μεταχθεί από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, επαναμετήχθησαν σε αυτό… Στη συνέχεια ακολούθησε άμεσα απόφαση έκτακτης μεταγωγής τους από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα Κράτησης… στο πλαίσιο των μέτρων τα οποία ελήφθησαν λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα επιδημιολογική κατάσταση»! Πουθενά δε γίνεται λόγος για φυλακή υποδίκων, στην οποία δεν μπορεί να είναι ο Κουφοντίνας (μπορούν να είναι όμως άλλοι κατάδικοι – και για την υπόθεση της 17Ν). Αυτό είναι ένα ψευδοεπιχείρημα που σκαρφίστηκε εκ των υστέρων η Νικολάου.
- Ο νόμος δεν προβλέπει «φυλακές υψίστης ασφαλείας», τύπου Γ. Ούτε για τον Κουφοντίνα ούτε για οποιονδήποτε άλλο κρατούμενο. Το τι έχουν στο μυαλό τους η Νικολάου, ο Χρυσοχοΐδης, ο Μητσοτάκης είναι άλλη υπόθεση, δεν είναι νόμος.
- Είναι προφανές ότι η Νικολάου δεν έχει ιδέα ούτε από ποινικό ούτε από σωφρονιστικό δίκαιο (πλέον αναρωτιόμαστε και για το επίπεδο των ελληνικών της). Καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης στις ελληνικές φυλακές δεν υπάρχει (μολονότι προβλέπεται από το νόμο). Υπάρχει σε άλλες χώρες. Ο κρατούμενος βγαίνει το πρωί από τη φυλακή, εργάζεται, αναπτύσσει την κοινωνική ζωή του και επιστρέφει το βράδυ. Οι αγροτικές φυλακές δεν είναι ημιελεύθερο καθεστώς. Εξασφαλίζουν στους κρατούμενους μια μεγαλύτερη έκταση (χωράφια κτλ.) στην οποία μπορούν να κινηθούν. Το περιβάλλον είναι ασύγκριτα καλύτερο από τις κλειστές φυλακές, δεν συνιστά όμως καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης. Ο Κουφοντίνας δεν πήγε στις αγροτικές φυλακές κατ’ εξαίρεση. Πολλοί ισοβίτες, χρόνια πριν απ’ αυτόν, είχαν μεταφερθεί σε αγροτικές φυλακές. Είχε το δικαίωμα, έκανε αίτηση, έγινε δεκτή από την ΚΕΜ, πήγε. Είχε ήδη πάρει τρεις άδειες όσο ήταν στον Κορυδαλλό, πήρε άλλες τρεις όσο ήταν στην αγροτική φυλακή, μετά του τις έκοψαν (επί ΣΥΡΙΖΑ).
- Και μόνο που η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, δηλαδή η καθ’ ύλην αρμόδια για τη λεγόμενη σωφρονιστική πολιτική, χαρακτηρίζει έναν κρατούμενο «κατά συρροή δολοφόνο» και «εχθρό της δημοκρατίας» δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να μην τηρήσει ούτε τα προσχήματα. Οπως θα μπορούσε να της πει και πρωτοετής της Νομικής, μετά την τελεσίδικη καταδίκη του και όσο είναι κρατούμενος, ένας πολίτης δε χαρακτηρίζεται από το είδος των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκε, αλλά από τη στάση του ως κρατούμενος. Η κυβέρνηση, από την άλλη, δεν μπορεί να ξεχωρίζει τους πολίτες ανάλογα με τις ιδέες τους, χαρακτηρίζοντας κάποιους απ’ αυτούς «εχθρούς της δημοκρατίας», στους οποίους αξίζει κάθε διακριτική μεταχείριση, ακόμα και η εξόντωση.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας (21η μέρα σήμερα), όχι ζητώντας να επιλέξει φυλακή, αλλά απαιτώντας την εφαρμογή του πρόσφατου «μαύρου» νόμου, που φτιάχτηκε ειδικά γι’ αυτόν, αλλά –δυστυχώς για τη Νικολάου- προβλέπει ρητά ότι πρέπει να επαναμεταχθεί στον Κορυδαλλό.
Η Σοφία Νικολάου, εν είδει καρικατούρας Θάτσερ, μας λέει ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέλεξε να πεθάνει! Ολοι εμείς οι υπόλοιποι και ιδιαίτερα ο νομικός κόσμος θα δεχτούμε αυτόν τον εγκληματικό κυνισμό που τσαλαπατά κάθε έννοια ισονομίας;
ΥΓ. Σχολιάζοντας το «άρθρο» της Νικολάου στο protothema.gr γράφαμε ότι -εκτός των άλλων- επικαλείται και κάποια «ανοιχτή υπόθεση» που έχει ο Κουφοντίνας, γεγονός που καθιστά απαγορευτική την παραμονή του στις αγροτικές φυλακές. Σημειώναμε ότι ο νόμος μιλά για ποινική δίωξη και όχι για «ανοιχτή υπόθεση» (που είναι νομικά αδιάφορος όρος). Η Σ. Νικολάου και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι φρόντισαν και γι’ αυτό.
Οπως πληροφορηθήκαμε από ανακοίνωση καταγγελίας των Παναγιώτη Ασπιώτη και Αντώνη Σταμπούλου, που δημοσιεύτηκε στο Indymedia, την Παρασκευή 22 Γενάρη πήραν κλήση να παρουσιαστούν ως κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε στάση κρατουμένων. Αρα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Μένει να δούμε πότε ασκήθηκαν και αν όταν αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Κουφοντίνα (ο οποίος δεν έχει πάρει καμιά κλήση) από τις αγροτικές φυλακές, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του.
Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ποινική δίωξη μπορεί να δικαιολογήσει τη στέρηση του δικαιώματος παραμονής σε αγροτική φυλακή, βάσει του πρόσφατου «νόμου Κουφοντίνα», όμως ο ίδιος νόμος προβλέπει την επαναμεταγωγή του κρατούμενου στη φυλακή από την οποία μετήχθη στις αγροτικές, δηλαδή στον Κορυδαλλό για τον Κουφοντίνα.
Το σχολιάζουμε γιατί αυτή η δίωξη κατασκευάστηκε κυριολεκτικά εκ του μηδενός για να κόψει τις άδειες στον Κουφοντίνα. Η φυλακή δεν έκανε πειθαρχικά σε βάρος των κρατούμενων και η διαμαρτυρία τους για την απαγωγή του συγκρατούμενού τους Κ. Γιαγτζόγλου διευθετήθηκε μετά από επίσκεψη εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που δεσμεύτηκε για την επαναμεταγωγή του Γιαγτζόγλου. Ο Κουφοντίνας δεν ήταν στο χώρο που έγινε η κινητοποίηση. Ηταν απέναντι, στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών. Από το ραδιόφωνο πληροφορήθηκαν για την κινητοποίηση και μαζί με συγκρατουμένους του έκανε μια δήλωση συμπαράστασης.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, όμως, η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ (για να ξέρουμε πόσο… ευνόησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κουφοντίνα), διέταξε να γίνει προκαταρκτική εξέταση, φωτογραφίζοντας τον Κουφοντίνα ως… υποκινητή! Κι ενώ αυτή η ανύπαρκτη υπόθεση ήταν ξεχασμένη επί τρία χρόνια, την ανακινούν ξανά τώρα, για να δικαιολογήσουν την έξωση του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές. Επαναλαμβάνουμε, ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Από τη στιγμή που αποφάσισαν, επικαλούμενοι ίσως αυτή την υπόθεση (ουσιαστικά και ποινικά ανύπαρκτη – καθαρά κατασκευασμένη), να στερήσουν την αγροτική φυλακή από τον Κουφοντίνα, όφειλαν να τον επαναμεταγάγουν στον Κορυδαλλό. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα. Γι’ αυτό η Νικολάου καταφεύγει σε ρητορική χούντας περί «εχθρών της δημοκρατίας» και τα παρόμοια.