Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά
  • Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Ποιοι φοβούνται τους «Παλαιοκώστες»;
Καταστολή

Ποιοι φοβούνται τους «Παλαιοκώστες»;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Φεβ 2009, 00:00

Την ώρα που το πανελλήνιο πανηγύριζε για την απόδραση-καρμπόν των Β. Παλαιοκώστα και Α. Ριζάι από τον Κορυδαλλό, οι γνωστοί τηλερουφιάνοι έβγαζαν αφρούς από το στόμα και καπνούς από τ’ αυτιά, στήνοντας στο σκαμνί τους φύλακες επειδή δεν πυροβόλησαν κατά του ελικοπτέρου. Μάλιστα δεν σήκωναν αντίρρηση και έκοβαν με σκαιό τρόπο όποιον δοκίμαζε να τους πει μια-δυο αλήθειες και να αποφορτίσει το κλίμα.

Ποιες είναι αυτές οι αλήθειες; Οτι ο ίδιος ο νόμος αναγνωρίζει στον κρατούμενο το δικαίωμα να αποδράσει, αναζητώντας την ελευθερία του. Γι’ αυτό και το σχετικό αδίκημα είναι ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που τιμωρείται με φυλάκιση το πολύ 6 μηνών. Αυτοί, όμως, ζητούν να επιβάλλεται η ποινή του θανάτου. Και μάλιστα του θανάτου όχι μόνο κρατούμενων που προσπαθούν να αποδράσουν, αλλά και άσχετων, ανυποψίαστων ανθρώπων. Του πιλότου που ήταν όμηρος αυτών που οργάνωσαν την απόδραση και των ανθρώπων στα κεφάλια των οποίων θα έπεφτε το ελικόπτερο, αν χτυπιόταν ο πιλότος ή κάποιο ζωτικό τμήμα του. Οι άνθρωποι που «έθαψαν» τη μεγάλη κινητοποίηση των κρατούμενων σ’ όλες τις φυλακές της χώρας, οι άνθρωποι που δεν είπαν και δεν έγραψαν τίποτα για την αθέτηση των κυβερνητικών υποσχέσεων προς τους απεργούς πείνας κρατούμενους, ξαφνικά έκαναν πρώτο θέμα την απόδραση δυο κρατούμενων και ζητούν αίμα. Αυτή είναι η «υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής», για την οποία μιλούν διαρκώς και αδιαλείπτως! Αν αυτό δεν είναι φασισμός αμερικανοϊσραηλινού τύπου, τότε τι είναι φασισμός;

Από κοντά το ΠΑΣΟΚ, που από το Δεκέμβρη και δω πιέζει από τα δεξιά την κυβέρνηση, παίζοντας με την ανασφάλεια των «νοικοκυραίων» και εξάπτοντας ό,τι συντηρητικό και φασιστικό ένστικτο υπάρχει στη χώρα. Ο Παπανδρέου έφτασε στο σημείο να ζητήσει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την «ασφάλεια». Αποσπούμε μερικές χαρακτηριστικές φράσεις από την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής την περασμένη Τρίτη, δηλωτικές του κλίματος που προσπαθεί να καλλιεργήσει: «Γενικευμένο αίσθημα ανομίας επικρατεί σε όλη τη χώρα» – «Στις γειτονιές η ελληνική οικογένεια έχει χάσει κάθε αίσθημα ασφάλειας» – «Η διάλυση του κράτους πήρε τα χαρακτηριστικά γελοιοποίησης των μέτρων ασφαλείας στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού» – «Αυτή η εικόνα συμπληρώνεται από τα πρόσφατα γεγονότα εκτεταμένης βίας στα κέντρα των πόλεών μας» – «Αναβιώνουν ταυτόχρονα και πολλαπλασιάζονται τρομοκρατικές πρακτικές» – «Κατόπιν αυτών, ζητώ κύριε Πρόεδρε… να ορίσετε συγκεκριμένη ημέρα για τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, σχετικής με τη διάλυση του κράτους και της συνακόλουθης αδυναμίας του να εξασφαλίσει στοιχειώδη προστασία και ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των πολιτών».

Τι είναι, όμως, αυτό που ξεσήκωσε αυτόν τον φασιστικό κουρνιαχτό; Οχι το ότι δραπέτευσαν δυο κρατούμενοι, αλλά ο τρόπος με τον οποίο δραπέτευσαν και ό,τι σηματοδότησε. Ηταν οι συγκεκριμένοι κρατού-μενοι, που είχαν δραπετεύσει με ελικόπτερο και ξαναδραπέτευσαν με τον ίδιο τρόπο, ξεφτιλίζοντας το κράτος και καθιστώντας το αντικείμενο άπειρων ανεκδότων. Είναι, όμως, και κάτι άλλο, που μπορεί να μη συνειδητοποιεί όλος αυτός ο κόσμος που χαίρεται με τη δραπέτευση και φτιάχνει καθημερινά καινούργια ανέκδοτα, το συνειδητοποιούν όμως οι επιφορτισμένοι με την προπαγάνδα της αστικής ιδεολογίας, γι’ αυτό και αφρίζουν από το κακό τους. Είναι το μήνυμα πως το αστικό κράτος δεν είναι ανίκητο, δεν είναι ο πανίσχυρος εκείνος μηχανισμός απέναντι στον οποίο δεν αξίζει να αντιπαρατεθεί κανείς, γιατί θα συντριβεί.

Ανθρωποι σαν τους δυο δραπέτες, σαν τον Νίκο Παλαιοκώστα, που επί τόσα χρόνια παρέμενε ασύλληπτος και βοήθησε κόσμο με τα λεφτά από τις ληστείες τραπεζών που έκανε, και σαν άλλους στο παρελθόν, που ακολουθούν το δικό τους μοναχικό δρόμο της παρανομίας και της σύγκρουσης με τους μηχανισμούς καταστολής, μετατρέπονται σε λαϊκούς θρύλους. Γιατί ο λαός μας πάντα έλκεται από την αποκοτιά κάποιων και πάντα παίρνει το μέρος τους στη σύγκρουσή τους με το κράτος. Στο βαθμό που δεν αναπτύσσουν αντιλαϊκή δράση, δεν έχουμε κανένα λόγο να τους θεωρήσουμε εχθρούς της κοινωνίας και του κινήματος. Από την άλλη, το προσωπικό τους παράδειγμα δε μπορεί να αποτελεί κοινωνικό πρόταγμα. Καμιά ατομικιστική δράση, ακόμα κι αν είναι συμπαθής, ακόμα κι αν περιέχει στοιχεία αποκοτιάς, δε μπορεί να αποτελέσει κοινωνικό πρόταγμα. Ομως, πτυχές της δράσης τέτοιων ανθρώπων έχουν ξεχωριστούς συμβολισμούς, εκπέμπουν τα δικά τους μηνύματα. Η θεαματοποίησή τους από ένα κομμάτι της αστικής διανόησης αποσκοπεί στο να σβήσει αυτούς τους συμβολισμούς. Να δημιουργήσει μια σχέση θεάματος-θεατών, διαμεσολαβημένη από ιδεολογικούς μηχανισμούς, ανεξάρτητα από τη συνείδηση που έχουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται σ’ αυ-   τούς τους μηχανισμούς (διανοούμενοι). Η ανάγνωσή τους είναι μονόπλευρη και αναδεικνύει τα ατομικιστικά στοιχεία και όχι τα μηνύματα που έχουν ευρύτερη κοινωνική και κινηματική σημασία.

Ο αστικός μπαξές έχει απ’ όλα. Εχει εκείνους που αφρίζουν από το κακό τους και ζητούν αίμα, για να μην ξαναξεφτιλιστεί το κράτος, έχει και εκείνους που θεαματοποιούν την απόδραση και ηρωοποι-ούν τους δραπέτες, μένοντας μόνο σ’ αυτό.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔεν θα μας τρομοκρατήσουν
Επόμενο άρθρο Κατασταλτική υστερία

Σχετικά Αρθρα

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

Καταστολή 17 Αυγ 2026, 07:49

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

Καταστολή 14 Αυγ 2026, 17:54

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

Καταστολή 12 Αυγ 2026, 09:42

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

Καταστολή 9 Αυγ 2026, 12:30

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

Καταστολή 7 Αυγ 2026, 05:16

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

Καταστολή 3 Αυγ 2026, 09:41
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Θα δώσουν έδρα στο ακροδεξιό γκεσέμι;

21 Αυγ 2026, 20:11
Διεθνή

Ναφτάλι Μπένετ: Εχουμε χάσει τις ΗΠΑ, έχουμε χάσει τον κόσμο

21 Αυγ 2026, 10:57
Διεθνή

Παλαιστίνη: Ευρύ εκλογικό μέτωπο με πυρήνα τις δυνάμεις της Αντίστασης

21 Αυγ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτική

Η πολεμοτρομοϋστερία είναι ο καπνός παραλλαγής που προσπαθεί να κρύψει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον  ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του Ιράν,

20 Αυγ 2026, 20:51
Εργατικά

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

20 Αυγ 2026, 20:19
Πολιτική

Η σιωνιστική τύφλωση του Συνήγορου του Πολίτη

20 Αυγ 2026, 15:09
Διεθνή

The Economist: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κρίση στους πυραύλους αναχαίτισης μετά την εκτεταμένη χρήση τους στον πόλεμο με το Ιράν

20 Αυγ 2026, 10:43
Διεθνή

«Η Αντίσταση έχει κόκκινες γραμμές και ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζει την κατοχή»

Δηλώσεις του εκπρόσωπου της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

20 Αυγ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για την ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962: Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo