Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Λες και ήταν ωσεί παρούσα η εισαγγελέας, υιοθέτησε απλώς το κατηγορητήριο!
Καταστολή

Λες και ήταν ωσεί παρούσα η εισαγγελέας, υιοθέτησε απλώς το κατηγορητήριο!

Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούλ 2021, 10:52

Λες και ήταν ωσεί παρούσα στη δίκη, η αντεισαγγελέας Εφετών Μαρία Σπυροπούλου υιοθέτησε σχεδόν στο σύνολό του το σαθρό κατηγορητήριο κατά των τούρκων και κούρδων αγωνιστών, αγνοώντας προκλητικά και την ακροαματική διαδικασία και την αθωωτική απόφαση 2236/2019 του Γ’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Με τις ερωτήσεις που υπέβαλε η εισαγγελέας στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας, τον ασφαλίτη Λαμπρόπουλο της Αντιτρομοκρατικής, σε μάρτυρες υπεράσπισης και σε κατηγορούμενους αγωνιστές κατά τη διάρκεια της «απολογίας» τους, είχε γίνει φανερό (τουλάχιστον σ’ εμάς) ότι με την καταδικαστική της πρόταση θα υιοθετήσει σχεδόν στο σύνολό του το σαθρό κατηγορητήριο που εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Εφετών Στυλιανός Κωσταρέλλος και υιοθέτησε το Συμβούλιο Εφετών με το 689/2021 Βούλευμά του. [Ο εισαγγελέας Εφετών Κωσταρέλλος ήταν ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής και δεν είχε πάρει το λόγο για να εκφράσει τη διαφωνία του με την προκλητικά αθωωτική πρόταση της τακτικής εισαγγελέα Οικονόμου].

Η εισαγγελέας αγνόησε προκλητικά τόσο την ακροαματική διαδικασία όσο και σειρά Αναγνωστέων Εγγράφων και περιορίστηκε στην ανάγνωση μιας περίληψης του σαθρού κατηγορητηρίου του Βουλεύματος 681/2021, την οποία έφτιαξε η ίδια. Εφτασε στο σημείο να μαρτυροποιηθεί, αναφέροντας δύο περιστατικά που συνέβησαν εκτός της δικαστικής αίθουσας, προφανώς γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι η καταδικαστική της πρόταση είναι έωλη. Εκρινε πως αν επικαλεστεί αυτά τα περιστατικά θα την ενισχύσει. Το μόνο που κατάφερε, όμως, πρωτοτυπώντας αρνητικά στα δικαστικά χρονικά, ήταν να απαξιώσει ακόμη περισσότερο την καταδικαστική της πρόταση.

Ισχυρίστηκε η εισαγγελέας, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της ανάγνωσης της περίληψής της, ότι δύο αγωνιστές (ο 9ος και ο 10ος του κατηγορητηρίου), την ώρα που επιβιβάζονταν στην κλούβα, απευθυνόμενοι στους αλληλέγγυους έκαναν με τα δύο δάκτυλα του χεριού τους το σχήμα V, που όπως είναι γνωστό είναι σήμα της νίκης, που το εισήγαγε ο Τσώρτσιλ (από το Victory – νίκη). Η εισαγγελέας ισχυρίστηκε ότι αυτό… είναι το σήμα του DHKP/C!

Την πληροφορούμε ότι οι κομμουνιστές και οι επαναστάτες σε όλο τον κόσμο έχουν ως σήμα την υψωμένη γροθιά. Το δε DHKP/C έχει ως σήμα το σφυροδρέπανο πάνω σε κόκκινο αστέρι σε κίτρινο κύκλο. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα η κ. Σπυροπούλου μ’ αυτή την παπάτζα και αντί να ενισχύσει την έωλη καταδικαστική της πρόταση, της έδωσε τη χαριστική βολή.

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι οι αλληλέγγυοι κούρδοι και τούρκοι αγωνιστές έξω από τη δικαστική αίθουσα φώναζαν το όνομα του DHKP/C. Καταρχάς, οι αγωνιστές δε φωνάζουν τα αρχικά ενός κόμματος. Αλλά η εισαγγελέας πώς κατάλαβε τι φωνάζουν οι αγωνιστές σε μια ξένη γλώσσα που δεν έχει ομοιότητες με την ελληνική; Αν της ζητήσουμε να προφέρει τα αρχικά έστω του DHKP/C, είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει λάθος. Κι εμείς κάνουμε λάθος, γιατί η προφορά των γραμμάτων της τουρκικής αλφαβήτου είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις λατινογενείς γλώσσες.

Θυμίζουμε στην εισαγγελέα το κυριότερο: ο βασικός και μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ο ασφαλίτης Λαμπρόπουλος της Αντιτρομοκρατικής, τόσο στην προηγούμενη δίκη (τότε που το Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τους εννιά κατηγορούμενους –από τους οποίους οι εφτά είναι κατηγορούμενοι και σε αυτή τη δίκη- για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και τρομοκρατική δράση) όσο και στην τωρινή δίκη, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν οι κατηγορούμενοι και στις δύο δίκες είναι μέλη της οργάνωσης DHKP/C. Αυτές τις δηλώσεις του Λαμπρόπουλου η αντεισαγγελέας Σπυροπούλου τις γνωρίζει, γιατί παρευρισκόταν στην ακροαματική διαδικασία (άλλο αν στην πρότασή της εμφανίζεται ως ωσεί παρούσα), ενώ η απόφαση 2236/2019 είναι στα Αναγνωστέα Εγγραφα.

Αυτός ο εισαγγελικός ισχυρισμός, λοιπόν, ότι δήθεν οι αλληλέγγυοι φώναζαν το όνομα της οργάνωσης DHKP/C είναι ένα ακόμη παραμύθι χωρίς δράκο.

Στη χτεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο 1ος κατηγορούμενος ζήτησε από την πρόεδρο Ιωάννα Λάμπρου-Βελήσαρη να κάνει μερικές διευκρινίσεις για τη μεταφορά του οπλισμού, που έγινε απ’ αυτόν, εν αγνοία ακόμη και του 9ου κατηγορούμενου, ο οποίος σε πρώτο στάδιο τον βοήθησε κουβαλώντας το σάκο με τα μπάζα. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι τον πήρε μαζί του για να κουβαλήσει το σάκο με τα μπάζα, διότι έχει σοβαρό πρόβλημα με τη μέση του. Μετά το άδειασμα του σάκου τον άφησε σε μια στάση στην Κηφισιά και στη συνέχεια μόνος του συνάντησε τον Κούρδο και πήρε τα όπλα, τα έβαλε στο σάκο, επέστρεψε μόνος του στο σπίτι στην Αυλώνος και τα έβαλε σε κρύπτη στο τούνελ, με σκοπό να μην λάβει γνώση κανείς από τους συγκατηγορούμενούς του που έμεναν στο σπίτι.

Η αγόρευση της αντεισαγγελέα Σπυροπούλου, που όπως αναφέραμε ήταν μια περίληψη μέρους του παραπεμπτικού βουλεύματος, διήρκησε μια ώρα και δέκα λεπτά. Στο αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης και του διερμηνέα, να προλαβαίνει ο τελευταίος να μεταφράσει, η εισαγγελέας απάντησε ότι δεν μπορεί να περιμένει! Αυτή η απάντηση προκάλεσε αίσθηση, από τη μια επειδή οι κατηγορούμενοι είναι ισότιμοι παράγοντες της δίκης και ο πρόεδρος του δικαστηρίου οφείλει να τους εξασφαλίζει αυτή την ισοτιμία και από την άλλη γιατί η εισαγγελέας επέδειξε πρεμούρα να τελειώσει γρήγορα την παρουσίαση της πρότασής της.

Αντί η πρόεδρος να παρέμβει, ως όφειλε, διότι αυτή είναι η διευθύνουσα τη διαδικασία, και να ψέξει την εισαγγελέα γι’ αυτή τη δήλωσή της (ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να πληροφορείται ό,τι λέγεται ή διαβάζεται στη δίκη, σε γλώσσα που κατανοεί), εμμέσως πλην σαφώς την επικρότησε, λέγοντας ότι ο διερμηνέας δεν μπορεί να μεταφράσει, γιατί αυτά που αναφέρει η εισαγγελέας είναι νομικοί όροι!

Η εισαγγελέας, διαβάζοντας απλώς μια περίληψη του παραπεμπτικού βουλεύματος, αγνόησε την ακροαματική διαδικασία, από την οποία, σε συνδυασμό με την αθωωτική απόφαση 2236/2019, προέκυψε ότι έχουμε να κάνουμε με μια απλή οπλοκατοχή. Επέλεξε αυτή την τακτική γιατί απλά ήθελε να προτείνει την καταδίκη και των 11 κατηγουρούμενων σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οπως είναι γνωστό, για να έχει εφαρμογή το άρθρο 187Α του ΠΚ σε βάρος οργανώσεων που δρουν στη χώρα μας, είτε ελληνικών είτε οργανώσεων προσφύγων (όπως είναι στην προκειμένη περίπτωση η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Αγώνα του Τούρκικου και Κούρδικου Λαού), η οργάνωση πρέπει να τυποποιείται ως τέτοια με βάση τη δραστηριότητα που αναπτύσσει στη χώρα μας και όχι με βάση κατασκευές όπως αυτές του καθεστώτος Ερντογάν, ότι οι διωκόμενοι αγωνιστές είναι μέλη της οργάνωσης DHKP/C και ότι αυτή η οργάνωση (και όχι μόνο) είναι «τρομοκρατική». Λέμε «όχι μόνο» γιατί το καθεστώς Ερντογάν χαρακτηρίζει και διώκει την πλειοψηφία των αντιπολιτευόμενων κομμάτων ως «τρομοκρατικά».

Αυτός δεν είναι δικό μας ισχυρισμός. Προβλήθηκε και από το Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με την απόφαση 2236/2019. Ας την ξαναθυμηθούμε: 

«Ενόψει των προαναφερομένων δεν προέκυψε οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος των κατηγορουμένων… από το οποίο να προκύψει ενεργός συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση ή στην οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κίνημα… η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1994 από τον Τούρκο, Ντουρσούν Καρατάς και δρα εντός της Τουρκίας, έχοντας, ωστόσο, χαρακτηριστεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το γεγονός δε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος των 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 9ης κατηγορουμένων (σ.σ. οι 5ος, 6ος και 9η του 2017 είναι οι 7ος, 8ος και 4η στην τωρινή υπόθεση) εντάλματα σύλληψης των δικαστικών αρχών της Τουρκίας για τις αξιόποινες πράξεις της ένταξης ως μέλος στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση με την ονομασία “Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο DHKP/C“, για διατάραξη της ενότητας του Κράτους και της ακεραιότητας και της δημιουργίας κινδύνου από πρόθεση για τη Γενική Ασφάλεια, πράξεις που φέρεται ότι τέλεσαν στην Τουρκία, δεν επηρεάζει την κρίση του δικαστηρίου τούτου κατά το Ελληνικό Δικαιϊκό σύστημα» (σελίδα 85, η έμφαση δική μας).

Σύμφωνα με το σαθρό κατηγορητήριο του αστυνομικοδικαστικού μηχανισμού, με το οποίο είχαν παραπεμφθεί σε δίκη οι εννιά αγωνιστές (για να αθωωθούν με την απόφαση 2236/2019), αυτοί είχαν ενταχθεί σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν τρομοκρατική δράση μέχρι τις 28 Νοέμβρη του 2017!

Στη νέα κατασκευή της Αντιτρομοκρατικής και του δικαστικού μηχανισμού, οι 11 τούρκοι και κούρδοι αγωνιστές συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε «τρομοκρατική» οργάνωση και έδρασαν από την 1η Γενάρη του 2018 μέχρι τις 19 Μάρτη του 2020 που συνελήφθησαν. Ανάμεσα στους 11 αγωνιστές είναι και οι 7 που αθωώθηκαν για ένταξη σε «τρομοκρατική» οργάνωση και «τρομοκρατική» δράση. Επίσης, την περίοδο από τις 28 Νοέμβρη του 2017 μέχρι και τις 15 Μάη του 2019 ήταν κρατούμενοι σε ελληνικές φυλακές και αθωώθηκαν. Αναφέρει η απόφαση 2236/2019: 

«Περαιτέρω, από τα ίδια ως άνω στοιχεία, προέκυψε ότι η πληροφορία ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέλη της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης “DEVRIMSCI ΗALK KURTULUS PARTISI“ (“DHKP/C”) ή οποιαδήποτε άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης δεν έτυχε εκτεταμένης επεξεργασίας από την άνω υπηρεσία, όπως άρση τηλεφωνικού απορρήτου κλπ, ώστε να διαπιστωθεί η ακρίβεια αυτής και συγκεκριμένα περί του ότι πράγματι αυτοί σχετίζονται με τέλεση τρομοκρατικής δράσης και είναι ενταγμένοι σ’ αυτή» (σελίδα 81, η έμφαση δική μας). 

Το Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με την απόφαση 2236/2019, άδειασε τη χοντροκομμένη κατασκευή του αστυνομικοδικαστικού μηχανισμού και αποφάνθηκε ότι και για την περίοδο από την 1η Γενάρη μέχρι και τις 15 Μάη του 2018 δεν υπήρξαν μέλη του DHKP/C. Ομως, η Αντιτρομοκρατική σε στενή συνεργασία με τον εισαγγελέα Εφετών Κωσταρέλλο και το Συμβούλιο Εφετών αποφάνθηκαν, κόντρα στη δικανική αλήθεια της απόφασης 2236/2019, ότι και οι 7 αυτοί αγωνιστές συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε «τρομοκρατική» οργάνωση και έδρασαν «τρομοκρατικά». Θυμίζουμε ότι ο αγωνιστής που είναι πρώτος στη σειρά του κατηγορητηρίου και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την κατοχή των όπλων, δεν ήταν συγκρατούμενος με τους εννιά αγωνιστές, αλλά και αυτός ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι είναι ή ήταν μέλος του DHKP/C. 

Με αυτή την κατασκευή, ο αστυνομικοδικαστικός μηχανισμός προσδοκούσε ότι θα βρεθούν εισαγγελέας Εφετών και σύνθεση Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα υιοθετήσουν το τερατούργημά του. Βρέθηκε η αντεισαγγελέας Εφετών Σπυροπούλου να το υιοθετήσει με μια μικρή διαφοροποίηση. Αφαίρεσε από το κατηγορητήριο τις λέξεις «συγκρότησαν τρομοκρατική οργάνωση» και στάθηκε στη κατηγορία ότι «εντάχθηκαν σε τρομοκρατική οργάνωση». Για να υιοθετήσει την κατηγορία της ένταξης, η εισαγγελέας αγνόησε τις δηλώσεις του αντιτρομοκρατικάριου Λαμπρόπουλου, βασικού μάρτυρα και στις δύο δίκες, ο οποίος έπαιξε και πρωταγωνιστικό ρόλο στο στήσιμο του κατηγορητηρίου, ότι δεν γνωρίζει αν οι κατηγορούμενοι αγωνιστές είναι μέλη της οργάνωσης DHKP/C. 

Για την κατασκευή του τούνελ και για τη γνώση της ύπαρξής του, η εισαγγελέας πρόβαλε την εικασία ότι αυτό δεν μπορούσε να κατασκευαστεί από τους δύο καταδιωκόμενους αγωνιστές και ότι δεν υπήρχε περίπτωση οι άλλοι αγωνιστές (πλην του 1ου) να μη γνώριζαν την ύπαρξή του. Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψαν στοιχεία ότι στην κατασκευή του τούνελ συμμετείχαν και άλλοι αγωνιστές, οπότε η εισαγγέλεας κατέφυγε… στην εικασία!

Για την κατοχή των όπλων αυτή καθαυτή δεν τυποποιείται η επιβαρυντική περίσταση της διακεκριμένης οπλοκατοχής, σύμφωνα με το νόμο 2168/1993 περί όπλων. Δεν προέκυψαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτά τα όπλα είτε χρησιμοποιήθηκαν σε «τρομοκρατικές» πράξεις είτε διανεμήθηκαν σε άλλες «τρομοκρατικές» οργανώσεις. Παραθέτουμε τη σχετική παράγραφο του άρθρου 15 του νόμου 2168/1993:

 Αρθρο 15 : Διακεκριμένες περιπτώσεις

  • Οποιος εισάγει, κατέχει, κατασκευάζει, μετασκευάζει, συναρμολογεί, εμπορεύεται, παραδίδει, προμηθεύει ή μεταφέρει πολεμικά τυφέκια, αυτόματα, πολυβόλα, πιστόλια, περίστροφα, χειροβομβίδες, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και λοιπά είδη πολεμικού υλικού, με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό ομάδων, οργανώσεων, σωματείων ή ενώσεων προσώπων, τιμωρείται με κάθειρξη, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη.

Τίποτα δεν προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ώστε να τυποποιείται η παράγραφος 1 του άρθρου 15 του νόμου 2168.

Είναι τέτοιο το μίσος της εισαγγελέα για τους τούρκους και κούρδους αγωνιστές, που την οδήγησε στο σημείο να υιοθετήσει την κατασκευασμένη κατηγορία ότι οι αγωνιστές επιτέθηκαν και αντιστάθηκαν στους πάνοπλους ΕΚΑΜίτες που εισέβαλαν στο σπίτι σπάζοντας όλες τις πόρτες. Με την ευκαιρία, θα θυμίσουμε στην αντεισαγγελέα Σπυροπούλου ότι η ίδια, όπως και η σύνθεση του δικαστηρίου, άκουγε τις κραυγές των 11 αγωνιστών που δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους ΕΟΜίτες, όμως δεν ανέβηκε στην έδρα, ούτε έκανε το παραμικρό για να σταματήσει αυτή τη βάναυση επίθεση.

Εν κατακλείδι, με την άγαρμπη στήριξη του σαθρού κατηγορητηρίου η αντεισαγγελέας Σπυροπούλου δεν προσέφερε καμία βοήθεια στο δικαστήριο για να αναβαθμίσει με την απόφασή του μια υπόθεση απλής οπλοκατοχής σε υπόθεση «τρομοκρατικής» οργάνωσης και δράσης.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Πρώτη ξεκίνησε να αγορεύει η Αλέκα Ζορμπαλά.

ΥΓ1. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της αντεισαγγελέα Σπυροπούλου ότι η κυβέρνηση Ερντογάν δεν παύει να είναι εκλεγμένη!

ΥΓ2. Σε όλες τις συνεδριάσεις η πρόεδρος του δικαστηρίου κάνει συνεχώς παρατηρήσεις σε κατηγορούμενους και ακροατές που δεν φορούν σωστά την μάσκα. Ως προς αυτό δεν έχουμε να της προσάψουμε κάτι το μεμπτό, όμως δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του «κοινού», για την έλλειψη υγροσάπουνου, χαρτιού υγείας και απολυμαντικού (που είναι μέσο προστασίας από τον κοροναϊό). Ούτε έκανε τίποτα για την αποκατάσταση της βλάβης του κλιματισμού στις δύο αίθουσες, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αφόρητη. Τόσο αφόρητη που ήρθαν αστυνομικοί και μας ζήτησαν «να γράψουμε κάτι», γιατί δεν μπορούν να την αντέξουν.

Εκτύπωση 🖨
11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜαζικές διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος στην Κούβα

Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

Επόμενο άρθρο Καλύτερα να τρως, παρά να μιλάς

Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!

Aναίτια, αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή από ασφαλίτες και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά

Καταστολή 25 Ιούν 2025, 21:10

Κτήνη άλογα και αιμοβόρα, κοινώς ΜΑΤατζήδες

Καταστολή 10 Ιούν 2025, 20:10

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στα Πανεπιστήμια χαρακτηριστικά στρατοπέδων

Καταστολή 4 Ιούν 2025, 20:54

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

Καταστολή 30 Μάι 2025, 21:32

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020

Τη Δευτέρα στην Ευελπίδων η δίκη (ΙΔ' Μονομελές,κτίριο12)

Καταστολή 23 Μάι 2025, 20:11

Oρδές αφιονισμένων ΜΑΤατζήδων έκαναν εισβολή στα Εξάρχεια

Καταστολή 18 Μάι 2025, 20:57
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Εφετείο 17Ν

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • ΕΛΑ

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • Επικοινωνία

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • Όροι χρήσης

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • Ποιοι είμαστε

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • Επικοινωνία

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

  • Όροι χρήσης

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

    Στη δίκη των 11 τούρκων και κούρδων αγωνιστών και αγωνιστριών

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo