Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
  • Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη
  • Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…
  • Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού
  • H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα
  • H ώρα του Φραπέ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Η Ελλάδα παραμένει μια σκληρή ανοιχτή φυλακή για τους μετανάστες
Καταστολή

Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

Η Ελλάδα παραμένει μια σκληρή ανοιχτή φυλακή για τους μετανάστες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιαν 2013, 00:00
Είναι πια κοινή πεποίθεση και στην εργατική τάξη της Ελλάδας και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που συνέρρευσαν και εξακολουθούν να συρρέουν στην Ελλάδα έχουν ως προορισμό τους τα σκλαβοπάζαρα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ελλάδα είναι απλώς το πέρασμα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Από το 2003, που άρχισε να εφαρμόζεται ο ευρωπαϊκός Κανονισμός 343/2003, που πολιτογραφήθηκε ως ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, οι οποίοι εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών δίνουν πολιτικό άσυλο με το σταγονόμετρο, ενώ σύμφωνα με το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και συλλαμβάνονται στη συνέχεια σε άλλη χώρα της ΕΕ επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, η οποία είναι υποχρεωμένη να τους δεχτεί. Ετσι, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συσσωρεύονται στη χώρα μας, επιβιώνοντας στις γνωστές άθλιες συνθήκες.
 
Το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (Κ. Σημίτης). Η τροποποίησή του από την Κομισιόν, που θα πολιτογραφηθεί ως ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ, ξεκίνησε κατά τη θητεία της δεύτερης κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή και η επικύρωσή της ολοκληρώνεται κατά τη θητεία της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
 
Το 2008, η Κομισιόν εξέδωσε σχέδιο Κανονισμού, με το οποίο ο κανονισμός ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ τροποποιούνταν επί το δυσμενέστερο. Στο σχέδιο αυτό παρέμενε η διάταξη, ότι το κράτος μέλος από το οποίο ο μετανάστης εισήλθε παράνομα στην ΕΕ είναι αρμόδιο για να εξετάσει το αίτημά του για την παροχή ή μη πολιτικού ασύλου. Η τροποποίηση του Κανονισμού (ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ) εγκρίθηκε από την Κομισιόν στις 3 Δεκέμβρη του 2008 και στις 5 Δεκέμβρη διαβιβάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Στις 7 Μάη του 2009 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατύπωσε την 1η Γνώμη του και από τις 4 Ιούνη του 2009 άρχισαν οι συζητήσεις. Με μεγάλα κενά το 2010 και το 2011, το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων κατέληξε στις 6 Δεκέμβρη του 2012 σε συμφωνία πάνω σε ένα κείμενο τροποποίησης του Κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, που είχε συμφωνηθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Δύο ήταν τα κρίσιμα Συμβούλια Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στα οποία προετοιμάστηκε και ολοκληρώθηκε αυτή η συμφωνία. Το πρώτο συνεδρίασε στις 25-26 Οκτώβρη του 2012 και το δεύτερο στις 6-7 Δεκέμβρη του 2012. Στο Ανακοινωθέν Τύπου με αριθμό εγγράφου 15389/12, μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου στις 25 και 26 Οκτώβρη, αναφέρεται: «Επίσης ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ουσία του κανονισμού “Δουβλίνο”. Το μόνο ζήτημα που εκκρεμεί σχετίζεται με την διαδικασία επιτροπολογίας, δηλαδή αν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατ’ εξουσιοδότηση ή εκτελεστικές πράξεις. Πραγματοποιήθηκε ήδη μια πρώτη συνεδρίαση για το θέμα αυτό με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
Ακολούθησαν και άλλες κοινές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των λεγόμενων θεσμικών οργάνων της ΕΕ και στις 15 Νοέμβρη κατέληξαν σε συμφωνία. Στη συνεδρίασή του το Δεκέμβρη, το Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία, όπως αναφέρεται στο Ανακοινωθέν Τύπου με αριθμό 17315/ 12: «Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου ολοκληρώθηκαν και το Συμβούλιο ενέκρινε χωρίς συζήτηση (ως σημείο Α) τη σχετική πολιτική συμφωνία».
 
Σημειώνουμε πως, όταν ένας κανονισμός, μετά από χρονοβόρα συζήτηση και ψηφοφορίες, εισάγεται σε ένα Συμβούλιο ως θέμα Α, σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι ουσιαστικές συζητήσεις και απομένει μόνο μια τυπική ψηφοφορία στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του. Εφόσον πρόκειται για προϊόν κοινής συμφωνίας των θεσμικών οργάνων, το ψηφισμένο κοινό κείμενο στέλνεται και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να ψηφιστεί και από αυτό χωρίς τροπολογίες.
 
Οπως αντιληφθήκατε, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η συζήτηση και η ψήφιση του Κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΙΙΙ. Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, ο νέος Κανονισμός θα πάρει αριθμό, θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται. Και η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί μια ανοιχτή σκληρή φυλακή για τους μετανάστες. Αυτό το βάσανο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και ανά διαστήματα θα γίνονται μαζικά πογκρόμ κατά των μεταναστών, όπως ο «Ξένιος Ζευς» που εγκαινίασε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.
 
Ενώ, όμως, ο νέος Κανονισμός είναι τελειωμένος και είναι χειρότερος από τον προηγούμενο, στην Ελλάδα τηρείται αιδήμων σιωπή. Λες και δεν έγινε τίποτα. Λες και δεν είναι ιδιαίτερα ελληνικού ενδιαφέροντος το θέμα. Λες και δεν παραμύθιαζαν επί χρόνια τον ελληνικό λαό όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα (ακόμη και ο Καρατζαφέρης, όταν ήταν στις δόξες του), ότι δίνουν αγώνα για να τροποποιηθεί το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, για να αναλάβουν και άλλες χώρες μεταναστευτικό «βάρος», για να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Κι ενώ τόσο φλύαροι ήταν την περίοδο που γίνονταν οι σχετικές συζητήσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ (παρασύροντας μάλιστα και κάποια αντιρατσιστικά μαγαζιά, που πάντοτε αρέσκονται στο παραμύθιασμα από την εξουσία, με την οποία θέλουν να έχουν επαφή), τώρα που ο νέος Κανονισμός ολοκληρώθηκε επικρατεί μούγκα στη στρούγκα. Καθολική μούγκα.
 
Ο πολιτικός προϊστάμενος του λεγόμενου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας πήρε προσωπικά μέρος στο Συμβούλιο του Οκτώβρη, μαζί με τον υφυπουργό του υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, ενώ στο Συμβούλιο του Δεκέμβρη, στο οποίο ολοκληρώθηκε ο νέος Κανονισμός πήρε μέρος ως εκπρόσωπος του υπουργού ο γενικός γραμματέας Π. Γεωργιάδης. Και μετά το πρώτο και μετά το δεύτερο Συμβούλιο, ο Δένδιας κράτησε στάση ένοχης σιωπής, αποκρύβοντας από τον ελληνικό λαό, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ανοιχτή φυλακή-κάτεργο για τους μετανάστες. Η ένοχη σιωπή είναι λογική από τη μεριά της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, γιατί είναι αυτή που έβαλε την υπογραφή της κάτω από τον Κανονισμό ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ. Τι να πει στον ελληνικό λαό; Οτι, ξέρετε, οι μετανάστες θα εξακολουθήσουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι και να συσσωρεύονται στην Ελλάδα κι ότι αν κάποιος καταφέρει να περάσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και πιαστεί εκεί, θα επιστρέφεται στην Ελλάδα;
 
Αν όμως η ένοχη σιωπή της συγκυβέρνησης και των κομμάτων της είναι ευεξήγητη, πώς εξηγείται η σιωπή των κομμάτων, αλλά και των ευρωβουλευτών της ψευτοαριστεράς; Την περασμένη Τετάρτη προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Ν. Χουντή του Συνασπισμού και τον Γ. Τούσια του ψευτοΚΚΕ. Με τον δεύτερο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε, παρά τις προσπάθειές μας. Με τον Ν. Χουντή, όμως είχαμε μια πρώτη ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα αποκαλυπτική συζήτηση. Καταρχάς, μας δήλωσε ότι σύμφωνα με τη δική του πληροφόρηση, που προέρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και από κύπριο συνάδελφό του με τον οποίο συμμετέχουν στην ίδια ευρωομάδα και ο οποίος πήρε μέρος στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η διαδικασία για την τροποποίηση του κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο δεν έχει ολοκληρωθεί! Τον πληροφορήσαμε ότι αυτό δεν ισχύει και του δώσαμε τους αριθμούς των σχετικών Ανακοινωθέντων Τύπου του Συμβουλίου. Μας ευχαρίστησε και συμφωνήσαμε να ξαναεπικοινωνήσουμε αφού πρώτα ενημερωθεί επί των σχετικών εγγράφων. Σημειώνουμε, όμως, ότι η απάντηση του Ν. Χουντή, ότι δεν έχει άμεση ενημέρωση από τα επίσημα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Εάν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, ασφαλώς δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε το κόμμα του. Στο θέμα θα επανέλθουμε, φυσικά.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

Ακόμα φυλακισμένος ο Ζορζ-Ιμπραχίμ Αμπντάλα
Επόμενο άρθρο

Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

Στήνουν τη μια σκευωρία μετά την άλλη

Σχετικά Αρθρα

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ επιδιώκει την εξόντωση των φοιτητών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Αρχιτεκτονικής

Καταστολή 27 Νοέ 2025, 16:17

Αγνωστος Στρατιώτης: Η πρώτη καταδίκη με εφαρμογή του ιδιώνυμου ποινικού τερατουργήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Καταστολή 17 Νοέ 2025, 13:50

Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης

Καταστολή 15 Νοέ 2025, 09:10

Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητούν οι γονείς του

Καταστολή 14 Νοέ 2025, 14:26

Προκλητική κυβερνητική μεθόδευση για να κουκουλωθεί το έγκλημα της Πύλου

Καταστολή 11 Νοέ 2025, 19:29

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

Καταστολή 7 Νοέ 2025, 19:46
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εργατικά

Καμιά ανοχή στις απολύσεις μητέρων – η μητρότητα είναι δικαίωμα, όχι ποινή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού EKΠΑ για απολυμένη εργαζόμενη στην καθαριότητα

30 Νοέ 2025, 06:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Νοέμβρη

30 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

29 Νοέ 2025, 20:05
Διεθνή

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

29 Νοέ 2025, 09:54
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

29 Νοέ 2025, 00:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1905: Η αστυνομία συλλαμβάνει πολλούς αντιπροσώπους του Σοβιέτ Πετρούπολης, ανάμεσά τους ο Τρότσκι που εξορίζεται στη Σιβηρία.

1942: Παραιτείται η κυβέρνηση Τσολάκογλου, ορκωμοσία νέας υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο που εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές κατοχής.

1944: «Δεκέμβρης» – Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομία και βρετανοί στρατιώτες χτυπάνε στο ψαχνό, 28 νεκροί και εκατό τραυματίες.

1973: Βόμβα των Λαϊκών Απελευθερωτικών Ομάδων Σαμποτάζ σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Αθήνα).

1984: Δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Union Carbide» στο Bhopal της Ινδίας, 10.000 νεκροί και 300.000 τραυματίες.

1988: Τρεις βόμβες του ΕΛΑ σε υπηρεσίες της ΕΟΚ στην Αθήνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    17Ν
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Εφετείο 17Ν
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    ΕΛΑ
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Ποιοι είμαστε
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Επικοινωνία
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Όροι χρήσης
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Ποιοι είμαστε
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Επικοινωνία
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo