Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους
  • Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί
  • Η Απεργία δε διώκεται, νικά!
  • Σαν σήμερα 19 Γενάρη
  • Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα
  • Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Εστησαν το σκηνικό για να παρουσιάσουν τον καταστροφικό εμβολιασμό των αιγοπροβάτων για την ευλογιά σαν… ικανοποίηση αιτήματος των ίδιων των κτηνοτρόφων
Αγροτικά

Εστησαν το σκηνικό για να παρουσιάσουν τον καταστροφικό εμβολιασμό των αιγοπροβάτων για την ευλογιά σαν… ικανοποίηση αιτήματος των ίδιων των κτηνοτρόφων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιαν 2026, 20:15

Το ανεκδιήγητο δίδυμο Τσιάρα-Κέλλα, μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστών των κτηνοτρόφων με τον Μητσοτάκη, την ερχόμενη Τρίτη, θα παρουσιάσει τον εμβολιασμό για την ευλογιά ως δικό τους αίτημα, που το ικανοποιεί παρά τη δήθεν αντίθεσή του, χρεώνοντάς τους τις καταστροφικές συνέπειές του.  

Ο επίτροπος Υγείας και Ευζωίας των Ζώων, Ολιβέρ Βάρχεϊ, Ούγγρος της γραμμής Ορμπαν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι κάλπαζε και συνεχίζει να καλπάζει η ΕΠΑ (Ευλογιά των Προβάτων και Αιγών) στη χώρα μας, συναντήθηκε δύο φορές με τον φυσικό αυτουργό της καταστροφής της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, Κωνσταντίνο Τσιάρα. Μία στις 2 και μία στις 23 Σεπτέμβρη του 2025. Στις 5 Οκτώβρη του 2025, ο Βάρχεϊ έστειλε στον Τσιάρα μια πολύ επιθετική επιστολή, στην οποία κατέληγε σε επιτακτικό τόνο (η έμφαση δική μας): «Αναμένω να λάβω τα σχόλιά σας και παροτρύνω την Ελλάδα να αναθεωρήσει την εκπεφρασμένη στάση της άρνησης εμβολιασμού κατά της ΕΠΑ».

Αυτή είναι η επιστολή Βάρχεϊ προς Τσιάρα:

EPISTOLH_VARHEYI_EMVOL_GR

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Tσιάρας-Κέλλας έδωσαν εντολή να μαϊμουδίζονται τα στοιχεία για την ευλογιά, για να παρουσιαστεί ψεύτικη αποκλιμάκωση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητάει από την Κομισιόν εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Πανικόβλητος ο Τσιάρας, έστειλε στις 15 Οκτώβρη του 2025 επιστολή στην Κομισιόν, προφανώς γιατί συνειδητοποίησε ότι σφίγγει ο κλοιός της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των αιγοπροβάτων, με τον οποίο θα μπει η ταφόπλακα στη Φέτα ΠΟΠ και στα γαλακτοκομικά προϊόντα με βάση το αιγοπρόβειο γάλα, καθώς θα απαγορευτούν οι εξαγωγές τους για δεκάδες χρόνια.

Θυμίζουμε ότι ο Τσιάρας απέκρυψε μέχρι τώρα τόσο τις συναντήσεις του με τον επίτροπο Βάρχεϊ όσο και τις επιστολές που αντάλλαξαν. Από τις 15 Οκτώβρη μέχρι τώρα, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προτού ανακοινώσει δημόσια τον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων, εμφανίζοντάς τον σαν αίτημα των ίδιων των κτηνοτρόφων.

Πώς μάθαμε για τις συναντήσεις του Τσιάρα με τον Βάρχεϊ και για την επιστολή που του έστειλε ο Τσιάρας;

Είναι καθιερωμένο, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των Γενικών Διευθύνσεων Κτηνιατρικής (ΓΔΚ) των κρατών μελών της ΕΕ να συναντούνται στις Βρυξέλλες και να συζητούν για την πορεία των νόσων των ζώων που πλήττουν τις χώρες τους. Στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων η κάθε χώρα εκθέτει τις απόψεις της που στην συνέχεια αναρτώνται σε κάθε χώρα μέλος. Βρήκαμε τρεις απ’ αυτές τις αναρτήσεις, Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2025, που μεταφράσαμε από τα αγγλικά.

Στην ανάρτηση της 20ής Οκτώβρη (παραθέτουμε το πρωτότυπο και τη μετάφραση) σημειώνεται στη σελίδα 7 (η έμφαση δική μας):

«Στο μεταξύ:

Μετά την επιστολή του Επιτρόπου στις 6 Οκτώβρη:

Επίσημη επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας την ειδική γνωμοδότηση από την EFSA (αρ. αναφ. 282444/15-10-2025)

Σε στενή συνεργασία με τις Βουλγαρικές αρμόδιες αρχές

Επικοινωνία με την EFSA».

3 reg-com_ahw_20251020_pres-26
PAROYSIASH_YPAAT_20-10-25

Συνδέοντας ευθέως την επιστολή του με την επιστολή του επιτρόπου, ο Τσιάρας ομολογεί ότι συμφωνεί να γίνει ο καταστροφικός εμβολιασμός στα αιγοπρόβατα.

Στην ανάρτηση αυτή, όμως, δεν παρατίθεται το περιεχόμενο της επίσημης επιστολής Τσιάρα προς Κομισιόν. Προφανώς γιατί, ανάμεσα στ’ άλλα, θα γνωστοποιεί στον επίτροπο Υγείας και Ευζωίας των Ζώων ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε μεν να εμβολιάσει τα αιγοπρόβατα, αλλά χρειάζεται εύλογο χρόνο με σκοπό να ωριμάσει στους κτηνοτρόφους η λαθεμένη αντίληψη ότι δήθεν ο εμβολιασμός είναι η μοναδική λύση για να σώσουν τα κοπάδια τους από την θανάτωση. Και έτσι να μη χρεωθεί η κυβέρνηση  Μητσοτάκη τις καταστροφικές συνέπειες που θα επιφέρει ο εμβολιασμός.

Παραθέτουμε και την ανάρτηση της 21ης Νοέμβρη του 2025 (πρωτότυπο και μετάφραση), στην οποία το ανεκδιήγητο δίδυμο ισχυρίζεται  ότι δήθεν «η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στη λήψη της γνώμης των εμπειρογνωμόνων της ΕΑΑΤ (σ.σ. πρόκειται για την EFSA: Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων) σχετικά με τα διάφορα προϊόντα που διατίθενται στην αγορά και την αποτελεσματικότητά τους για μια πιθανή στρατηγική εμβολιασμού. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός μελλοντικού μοντέλου και πρωτοκόλλου εμβολιασμού, εξασφαλίζοντας την πιο επιστημονικά ορθή προσέγγιση».

reg-com_ahw_20251120_pres-29
METAFRASH_YPAAT_EVLOGIA

Aυτοί οι ισχυρισμοί προβάλλονται από το επικίνδυνο δίδυμο για να κρύψει το πραγματικό γεγονός ότι είναι με τον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων, αλλά δε θέλει και να χρεωθεί την απαγόρευση των εξαγωγών Φέτας ΠΟΠ και γαλακτοκομικών προϊ’οντων με βάση το αιγοπρόβειο γάλα.

Θυμίζουμε ότι ο επίτροπος Βάρχεϊ έκλεισε την επιστολή του στον Τσιάρα παραδίδοντας ωμό τελεσίγραφο να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα στον εμβολιασμό των αιγοπροβάτων.

Στις 22 Οκτώβρη του 2025, μια εβδομάδα ακριβώς μετά την γνωστοποίηση στην Κομισιόν ότι θα κάνει εμβολιασμό των αιγοπροβάτων, ο Τσιάρας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι προχώρησε στη συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής, η οποία διακηρύσσει φραστικά ότι είναι εναντίον του εμβολιασμού και ότι θα λάβει αυστηρά μέτρα προκειμένου να ξεφουσκώσει η ευλογιά των αιγοπροβάτων!

Για να εμφανιστεί δε ένα προπαγανδιστικό ξεφούσκωμα της ευλογιάς (καμιά σχέση με την πραγματική ζωή), η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής, με εντολή του επικίνδυνου διδύμου, άρχισε να μαϊμουδίζει ακόμα περισσότερο τις νέες εστίες ευλογιάς που είναι υποχρεωμένη να δηλώνει στα συστήματα πληροφοριών για την υγεία των ζώων ADIS και WAHIS. Εφτασε στο σημείο να μην έχει δηλώσει τις νέες εστίες από τις 5 Δεκέμβρη του 2025 μέχρι την Παρασκευή  9 Γενάρη του 2026 (Σαββατοκύριακα δεν δηλώνονται στοιχεία).

Θυμίζουμε ότι με βάση τους κοινοτικούς κανονισμούς 429/2016 (άρχισε να ισχύει από την 1η Απρίλη του 2021) και 2002/2020 τα κράτη μέλη υποχρεώνονται να δηλώνουν τις νέες εστίες ευλογιάς 24 ώρες από την επιβεβαίωση τους.

Παραθέσουμε τις διατάξεις του Κανονισμού 2002/2020:

   Άρθρο 3

Κοινοποίηση σε επίπεδο Ένωσης

1. Τα κράτη μέλη κοινοποιούν στην Επιτροπή και στα άλλα κράτη μέλη εντός 24 ωρών την επιβεβαίωση οποιασδήποτε πρωτογενούς εστίας στο έδαφός τους καταγεγραμμένης νόσου που αναφέρεται:

α) στο παράρτημα I σημεία 1 και 2·

β) στο παράρτημα I σημείο 3, αν η πρωτογενής εστία έχει ανιχνευτεί στον σχετικό στοχευόμενο ζωικό πληθυσμό σε κράτος μέλος ή ζώνη απαλλαγμένο/-η από νόσο·

γ) στο παράρτημα I σημεία 4 και 5, αν η πρωτογενής εστία έχει ανιχνευτεί σε κράτος μέλος, ζώνη ή, κατά περίπτωση, διαμέρισμα απαλλαγμένο/-η από νόσο…

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I

ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΝΟΣΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΩΣΗΣ

    1. Καταγεγραμμένες νόσοι των χερσαίων ζώων που υπόκεινται σε κοινοποίηση σε επίπεδο Ένωσης σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφος 1 στοιχείο α) και το άρθρο 3 παράγραφος 2 στοιχείο α)
    • Αφθώδης πυρετός
    • Λοίμωξη από τον ιό της πανώλης των βοοειδών
    • Λοίμωξη από τον ιό της νόσου της κοιλάδας Rift
    • Λοίμωξη από τον ιό της οζώδους δερματίτιδας
    • Λοίμωξη από Mycoplasma mycoides subsp. mycoides SC (λοιμώδης πλευροπνευμονία των βοοειδών)
    • Ευλογιά των αιγοπροβάτων
    • Λοίμωξη από τον ιό της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών
    • Λοιμώδης πλευροπνευμονία των αιγών
    • Αφρικανική πανώλη των ίππων
    • Λοίμωξη από Burkholderia mallei (μάλη)
    • Κλασική πανώλη των χοίρων
    • Αφρικανική πανώλη των χοίρων
    • Υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών
    • Λοίμωξη από τον ιό της ψευδοπανώλης των πτηνών, εκτός από την περίπτωση που διαγιγνώσκεται σε:
      •  Columbiformes, εκτός αν αυτά εκτρέφονται ως πουλερικά· ή
      • άγρια ζώα καταγεγραμμένων ειδών
    • Λοίμωξη από τον ιό της λύσσας
    • Λοίμωξη από τον ιό της επιζωοτικής αιμορραγικής νόσου
    • Άνθραξ
    • Τρυπανοσωμίαση (Trypanosoma evansi)
    • Αιμορραγικός πυρετός Ebola
    • Λοιμώδης αναιμία των ιπποειδών
    • Δουρίνη
    • Εγκεφαλομυελίτιδα των ίππων τύπου Βενεζουέλας
    • Προσβολή από Aethina tumida (μικρός κάνθαρος κυψελών)
    • Προσβολή από Tropilaelaps spp.
    • Λοίμωξη από Batrachochytrium salamandrivorans
    • Ιαπωνική εγκεφαλίτιδα
    • Πυρετός του Δυτικού Νείλου
    • Εγκεφαλομυελίτιδα των ιπποειδών (τύπου Ανατολικής και τύπου Δυτικής Αμερικής)»

Ετσι στις αναρτήσεις της 21ης Νοέμβρη και της 15ης-16ης Δεκέμβρη του 2025, ως συνέπεια της μεθόδευσης των υπηρεσιακών παραγόντων της ΓΔΚ, εμφανίζεται εικονικά ότι υποχώρησε το φούντωμα της ευλογιάς στη χώρα μας.

Παραθέτουμε την ανάρτηση της 15ης-16ης Δεκέμβρη του 2025 (πρωτότυπο και μετάφραση).

reg-com_ahw_20251215_pres-24
PAROYSIASH_YPAAT_15-12-25

Δεν γνωρίζουμε τις ενέργειες του Επιτρόπου Υγείας και Ευζωίας των Ζώων, Ολιβέρ Βάρχεϊ γι’ αυτή τη μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δηλαδή, αν έστειλε και άλλες επιστολές-τελεσίγραφα ή αν ο Τσιάρας του ζήτησε πίστωση χρόνου, με σκοπό να παρουσιάσει τον καταστροφικό εμβολιασμό των αιγοπροβάτων σαν απαίτηση των κτηνοτρόφων, και αυτός του την έδωσε, καθώς το βασικό είναι ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος του γαλλογερμανικού άξονα που ήταν και παραμένει το χτύπημα της Φέτας ΠΟΠ.

Εκτιμούμε ότι ο αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων την Τρίτη 13 Γενάρη του 2026, θα εμφανιστεί «γαλαντόμος» και θα ικανοποιήσει το αίτημα για εμβολιασμό, χρεώνοντάς τους τις καταστροφικές συνέπειες για τη Φέτα ΠΟΠ και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα με βάση το αιγοπρόβειο γάλα, για την ίδια την ελληνική αιγοπροβατοτροφία τελικά.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΕΛΛΑΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΣΙΑΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαμία έκπληξη: Ο Ζοράν Μαμντάνι χαρακτηρίζει σαν τρομοκρατία την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 12 Γενάρη

Σχετικά Αρθρα

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 10:04

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

Καταστολή 14 Ιαν 2026, 07:57

Η Γαλλία ετοιμάζεται να καταθέσει στην Κομισιόν φάκελο για την αφαίρεση του ΠΟΠ από τη Φέτα!

Η εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και ο σχεδιαζόμενος εμβολιασμός εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής

Αγροτικά 3 Ιαν 2026, 13:33

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εδιναν μέχρι το 2024 παράνομες επιδοτήσεις στους ποινικά διωκόμενους και ήδη καταδικασθέντες

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης

Αγροτικά 30 Δεκ 2025, 11:59

Ελιγμός της ΕΕ μπροστά στον αγροτικό ξεσηκωμό: ανέβαλε την υπογραφή της Mercosur

Αγροτικά 19 Δεκ 2025, 14:16
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
Παιδεία

Το ΕΜΠ στην κούρσα των εξοπλισμών

Πετάει στα σκουπίδια σχετική απαγορευτική διάταξη του Οδηγού Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του ΕΛΚΕ

18 Ιαν 2026, 18:15
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

18 Ιαν 2026, 10:25
Καταστολή

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

18 Ιαν 2026, 08:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

1865: Πεθαίνει ο Πιερ Ζοζέφ Προυντόν.

1915: Συλλαλητήρια σε Πάτρα και Βόλο για την τιμή του ψωμιού που έφτασε τα ογδόντα λεπτά.

1945: Ο Κόκκινος Στρατός μπαίνει στο γκέτο της Βαρσοβίας. Από τις 230.000 κατοίκους το 1940 είχαν απομείνει 900.

1978: Βόμβες σε τέσσερα αυτοκίνητα Bορειοαμερικανών στην Αθήνα (ΕΛΑ).

1994: Συλλαμβάνεται στην Ιταλία ο Λορέντσο Παντσαβόλτα που εξαγόρασε την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής, με την κατηγορία της απάτης κατά του κράτους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo