Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
  • Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Καλείσθε δι’ υπόθεσίν σας…: χουντικού τύπου ραβασάκια-κλήσεις σε εκπαιδευτικούς
Εργατικά Παιδεία

Καλείσθε δι’ υπόθεσίν σας…: χουντικού τύπου ραβασάκια-κλήσεις σε εκπαιδευτικούς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Αυγ 2024, 19:52

Τα ραβασάκια της χούντας και των πρώτων χρόνων της καραμανλικής οχταετίας προς τους αγωνιστές μάς θύμισαν τα ομαδικά email σε 13 εκπαιδευτικούς, που έστειλε παραμονή του δεκαπενταύγουστου η «άριστη» και «πρόθυμη» Διευθύντρια ΔΙΔΕ Κιλκίς.

Η ΔΙΔΕ αντέγραψε ως και το ύφος και τη διατύπωση των χουντικών κλήσεων στα αστυνομικά τμήματα, για να «ενημερώσει» τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στα γραφεία της Διεύθυνσης και να παραλάβουν το έγγραφο της παραπομπής τους στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της περιφέρειας εκπαίδευσης: «Παρακαλείσθε έως και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, να προσέλθετε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δ.Ε., προκειμένου να παραλάβετε έγγραφο που αφορά σε υπηρεσιακή προσωπική σας υπόθεση».

Το «έγκλημα» των εκπαιδευτικών είναι ότι συμμετέχουν στη νόμιμη Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση.

Το υπουργείο Αμάθειας και Καταστολής «παίζει τα ρέστα του». Απέτυχε παταγωδώς να επιβάλει τον επιθεωρητισμό με τις συνεχείς αγωγές κατά των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, συνάντησε «τοίχο» λόγω της μαζικής και επίμονης άρνησης των εκπαιδευτικών να υποκύψουν και τώρα επιλέγει την τακτική των ατομικών εκβιασμών, πιστεύοντας ότι οι εκπαιδευτικοί «ξεμοναχιασμένοι», ερχόμενοι πρόσωπο με πρόσωπο με τα τσιράκια της εξουσίας του θα τρομοκρατηθούν και θα ενδώσουν.

Πλανάται πλάνην οικτράν. Η προκλητική, αντεργατική τακτική του, που αμφισβητεί το δικαίωμα της απεργίας (κατοχυρώνεται και από το αστικό σύνταγμα), θυμώνει ακόμη περισσότερο τους εκπαιδευτικούς και δυναμώνει την πεποίθησή τους να αγωνιστούν.

Ανακοίνωση-καταγγελία έκανε η ΕΛΜΕ Κιλκίς.

Τις απειλές, τις κλήσεις σε απολογία, τα πειθαρχικά καταγγέλλει και η ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση-καταγγελία της ΕΛΜΕ Κιλκίς  

«Αιέν εθελοδουλείν»

Άριστα! Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, που για ακόμα μία φορά πρωτοστατεί στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών εγκυκλίων και οδηγιών. Οι απειλές και το κλίμα φόβου και ρεβανσισμού όπως αποτυπώνεται στο έγγραφό του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ (76918/Ε3 08-07- 2024) βρήκαν ευήκοα ώτα στη ΔΙΔΕ Κιλκίς.

Πρώτη στην ίδρυση πειραματικών σχολείων στην κεντρική Μακεδονία, πρώτη στην υποχρεωτική αξιολόγηση μόνιμων εκπαιδευτικών πανελληνίως και τώρα πρώτη και στις παραπομπές σε πρωτοβάθμια πειθαρχικά της περιφέρειας μόνιμων συναδέλφων που συμμετείχαν σε απεργίες-αποχές και στάσεις εργασίας από την ατομική αξιολόγηση τις οποίες προκήρυξε η ομοσπονδία μας και η ΑΔΕΔΥ.

Στις 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας, η ΔΙΔΕ Κιλκίς απέστειλε ομαδικά email σε 13 συναδέλφους με το εξής μήνυμα: “Παρακαλείσθε έως και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, να προσέλθετε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δ.Ε., προκειμένου να παραλάβετε έγγραφο που αφορά σε υπηρεσιακή προσωπική σας υπόθεση”.

Εκ των υστέρων και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των συναδέλφων ενημερωθήκαμε ότι η κλήση εν μέσω θέρους για παραλαβή του «μυστηριώδους» εγγράφου προσωπικής υπόθεσης δεν ήταν άλλο παρά η παραπομπή τους σε πρωτοβάθμιο πειθαρχικό της περιφέρειας εκπαίδευσης διότι η ελάχιστη ποινή που προβλέπεται (σύμφωνα με το άρθρο 56 του νόμου 4823/21) είναι οι αποδοχές μηνός και επομένως τέτοια ποινή δε θα μπορούσε να επιβληθεί από τη Διευθύντρια ΔΙΔΕ Κιλκίς.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, ελάχιστες διευθύνσεις εκπαίδευσης υποχρέωσαν μόνιμους συναδέλφους (ακόμα και άνω εικοσαετούς υπηρεσίας) να αξιολογηθούν. Φυσικά και πρωτοστάτησε η ΔΙΔΕ Κιλκίς.

Οι περισσότερες διευθύνσεις ξεκίνησαν με τους νεοδιόριστους, τους εκπαιδευτικούς των πειραματικών, έπειτα κάλεσαν εθελοντικά όσους μόνιμους το επιθυμούν και εκεί έκλεισε το σχολικό έτος.

Ό,τι καταγγέλλουμε σήμερα δεν αφορά μόνο αυτούς του 10…20…500 συναδέλφους. Αφορά όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για όλους τους συναδέλφους που αντιστέκονται απέναντι στον εκπαιδευτικό ζόφο που θέλουν να επιβάλουν.

Αν περιμένουν ότι θα πάμε όλοι στα πειθαρχικά τους με το χαρτί συμμόρφωσης είναι βαθιά γελασμένοι. Οι πρακτικές αυτές μας θυμίζουν τις εποχές των δηλώσεων «μετάνοιας» οι οποίες έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Δε κάνουμε βήμα πίσω. Το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας δε θα το απεμπολήσουμε ποτέ.

Πέραν των άλλων, γινόμαστε μάρτυρες μίας αδικαιολόγητης προσπάθειας να θιγεί η επαγγελματική αξιοπρέπεια συναδέλφων με μακρά και αψεγάδιαστη πορεία στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Η προϊσταμένη ΔΙΔΕ όφειλε, πριν παραπέμψει τους συναδέλφους σε πειθαρχικό, να ερευνήσει τους λόγους της μη συμμετοχής τους στην αξιολόγηση. Εύκολα θα είχε αντιληφθεί ότι οι συνάδελφοι συμμετείχαν σε νόμιμη απεργία-αποχή και στάσεις εργασίας. Στα πλαίσια των νέων ηθών άκαμπτου και εξαιρετικά αυστηρού διοικητισμού, δεν το έκανε και αφήνει έκθετους τους συναδέλφους να αποδείξουν στο πειθαρχικό της περιφέρειας ότι δεν είναι ελέφαντες.

Πειθαρχικά, που όλοι γνωρίζουμε ότι παίρνουν μήνες ή και έτη για να γίνουν και να κληθούν τελικά οι συνάδελφοι, οι οποίοι θα παραμένουν για καιρό θύματα μίας ιδιότυπης διοικητικής ομηρίας.

Το δικαίωμα στην απεργία αμφισβητείται και απειλείται για μια ακόμη φορά από μια κυβέρνηση αλαζονική, αντεργατική κι αντιλαϊκή, που στοχεύει ευθέως να «κλείσει τους λογαριασμούς της» με τον συνδικαλισμό στη χώρα.

Ξεκαθαρίζουμε ότι πολύ σύντομα θα προβούμε σε κάθε νομική και κινηματική στήριξη των συναδέλφων. Ο φόβος δε θα επικρατήσει.

Καλούμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις παραπομπές. Καλούμε την ΟΛΜΕ να αξιοποιήσει όλα τα μέσα απέναντι σε κάθε απόπειρα εφαρμογής των παράνομων και απεργοσπαστικών απειλών του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ακολουθήσουν στο δίκαιο αγώνα.

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22-8-2024 στη ΔΙΔΕ Κιλκίς στις 10πμ, παρουσία μελών του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Και αυτό το δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με ενότητα και αποφασιστικότητα όλες και όλοι μας

Το Υπουργείο Παιδείας, μετά την παραπομπή των τριών συναδέλφων/ισσών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ροδόπη, κλιμακώνει την επίθεση παραπέμποντας συναδέλφισσες και συναδέλφους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή του Κιλκίς.

Η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και πολιτικών που έχουν ως κυρίαρχο πρόσημο τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό. Αποτελεί μια στοχευμένη προσπάθεια συντριβής κάθε συνδικαλιστικής δράσης και υπονομεύει με τρόπο ανέκκλητο δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κατοχυρωθεί συνταγματικά αλλά και μέσα από  αγώνες δεκαετιών.

Καταδικάζουμε αυτή την επιλογή η οποία και αποτελεί εμφανή απόπειρα κλιμάκωσης της επίθεσης στον αγωνιζόμενο κόσμο της εκπαίδευσης αλλά και μια πρωτοφανή διοικητική πρακτική. Με τρόπο συστηματικό μα και συστημικό πια, επιλέγεται η αποδόμηση της ανάγκης για τη διασφάλιση μιας ατμόσφαιρας σύνθεσης και ευρύτερων συναινέσεων που τόσο έχει ανάγκη ο χώρος της παιδείας και της παιδαγωγικής λειτουργίας.

Η πολιτική αυτή του αυστηρού διοικητισμού και της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης έχει εξαιρετικά αρνητικό πρόσημο, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και σε αυτό του συμβολισμού. Στρέφεται ενάντια σε συναδέλφισσες και συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της Ομοσπονδίας και στην απεργία-αποχή η οποία και είναι σε πλήρη ισχύ αλλά και εδράζεται σε στέρεα νομική βάση.  Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι με τη στάση τους αυτή αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Οι πολιτικές αυτές πρακτικές με εμφατικό το αποτύπωμα αυταρχισμού και επιβολής αποτελούν επιβεβαίωση ότι ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του/της εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών μας, έχει διαμορφώσει ισχυρό ανάχωμα στις πολιτικές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο διοικητικός αυτός αυταρχισμός μας μεταφέρει σε άλλες εποχές και έρχεται να προστεθεί στη επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου να μην συμμορφωθεί με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών σχετικά με τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδελφισσών και συναδέλφων. Η επιλογή αυτή αποτυπώνει και την ουσιαστική απόσταση του Υ.ΠΑΙ.ΘΑ από θεμελιώδεις παραδοχές που συγκροτούν το Κράτος Δικαίου.

Η πρωτόγνωρη στα μεταπολιτευτικά δεδομένα παραπομπή ανθρώπων της εκπαίδευσης για συμμετοχή σε συνδικαλιστική δράση μέσα από τη συμμετοχή τους στην απεργία αποχή από την διαδικασία της αξιολόγησης διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά σοβαρό προηγούμενο.

Ανοίγουν δηλαδή το δρόμο σε μια βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική πολιτική που θα αποτελέσει και το όχημα για τον αποχαρακτηρισμό της εκπαίδευσης ως δημόσιου αγαθού και τον σταδιακό μετασχηματισμό της σε μια κατασκευή που μικρή σχέση πια θα έχει με την παιδαγωγική και διδακτική λειτουργία.

  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της παραπομπής.
  • Δηλώνουμε την απόλυτη στήριξη στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους.

Στηρίζοντας την παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία θα συμμετέχει και κλιμάκιο του ΔΣ της ΟΛΜΕ,  δηλώνουμε με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι διωκόμενοι/ες συνάδελφοι/ισσες δεν είναι μόνοι/ες. Θα τους/τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Απέναντι σε πρακτικές ενός διοικητικού αυταρχισμού θα αντιμετωπίσουν την ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων/ισσών μας.

Η δική μας δύναμη και τα δικά μας όπλα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας, η αλληλεγγύη και η συσπείρωση γύρω από τα σωματεία. Ενωμένες και ενωμένοι είμαστε δυνατοί. Για το δικαίωμα στην απεργία έχουν δοθεί αιματηροί αγώνες από τον 19ο αιώνα και δεν είναι δυνατό να το εκχωρήσουμε υποχωρώντας στην τρομοκρατία και τις απειλές οποιασδήποτε κυβέρνησης. Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα συναντήσει την αντίδραση μας.

Στηρίζουμε την Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δ.Ε. Κιλκίς την Πέμπτη 22/8 

Στηρίζουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες  μας με όλες μας τις δυνάμεις!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ σιωναζιστικός στρατός ανακαλεί στην υπηρεσία τους «γιωτάδες», λόγω των απωλειών του στη Γάζα
Επόμενο άρθρο Το νερό ZARO’S χορηγός των σιωναζιστών μακελάρηδων

Σχετικά Αρθρα

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

Εργατικά 5 Ιούλ 2025, 07:49

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

Εργατικά 4 Ιούλ 2025, 14:41

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

Παιδεία 3 Ιούλ 2025, 08:52

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Χιλιάδες υποψήφιους θα αποκεφαλίσει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνειδητός «κόφτης» της τάσης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση οι Πανελλαδικές

Παιδεία 29 Ιούν 2025, 07:37

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo