Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»«Δουλειές Ξανά» και για… συνταξιούχους υπόσχεται η κυβέρνηση!
Εργατικά

«Δουλειές Ξανά» και για… συνταξιούχους υπόσχεται η κυβέρνηση!

 Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Μάι 2023, 08:59

Βρήκε τη λύση η κυβέρνηση για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων! Πανηγυρίζοντας για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (την οποία βαφτίζει «προσαρμογή»), προτείνει την εργασία των συνταξιούχων ως το φάρμακο για τη «βιωσιμότητα» των Ταμείων και τις επιπτώσεις της λεγόμενης «γήρανσης του πληθυσμού».

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγλου στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών της ΕΕ (EPSCO) στις 5 Μάη, «η κυβέρνησή μας έχει ήδη προβεί στην αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, με την προσαρμογή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στην βάση του προσδόκιμου ζωής, την ουσιαστική κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και την εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση με τη σύσταση του Ταμείου Κεφαλαιοποιητικής Επικουρικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) για τους νέους εργαζομένους. Παράλληλα, αυξήθηκαν τα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους παραμένουν για περισσότερα έτη στην εργασία, ενώ δόθηκαν κίνητρα εργασίας στους συνταξιούχους μειώνοντας την περικοπή της σύνταξής τους από 60% σε 30% όταν αυτοί συνεχίζουν να εργάζονται». Το τελευταίο αφορούσε το νόμο Βρούτση, του 2020, ενώ αναπτύσσεται φιλολογία ότι θα μειωθούν κι άλλο αυτές οι περικοπές για όσους συνταξιούχους επιλέξουν να εργαστούν. 

Σε αυτό το μέτρο αναφέρθηκε κα ο ίδιος ο Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου τόνισε μεταξύ άλλων: «Η δική μας κυβέρνηση έκανε πιο εύκολο για τους συνταξιούχους να δουλεύουν, ουσιαστικά με το να στερούνται ένα μικρότερο κομμάτι της σύνταξής τους. Θέλω να το κάνω ακόμα πιο εύκολο, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανάγκες στην αγορά εργασίας. Πάρα πολλοί συνταξιούχοι μπορεί να αισθάνονται παραγωγικοί μετά τη σύνταξή τους και να θέλουν να δουλεύουν, αλλά αν ξέρουν ότι θα χάσουν ένα μεγάλο κομμάτι της σύνταξής τους δεν έχουν λόγο να το κάνουν… Οχι μόνο για το εισόδημα, γιατί φαντάζομαι ότι αισθάνονται ακόμα πολύ δημιουργικοί και μπορούν να συνεισφέρουν συνολικά στην αγορά εργασίας. Και δεν νομίζω ότι και αυτές οι θέσεις εργασίας είναι θέσεις που ενδεχομένως θα τις διεκδικούσε ένα νέο παιδί το οποίο μπαίνει στην αγορά εργασίας. Μιλάμε για τελείως διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές».

Οπως το συνηθίζουν, όμως, τόσο ο Κούλης όσο και οι υπουργοί του, δεν μας είπε συγκεκριμένα ποια επαγγέλματα είναι αυτά που δεν τα διεκδικούν οι νέοι, αλλά και οι μεγαλύτεροι εν ενεργεία εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν την ανεργία; Τα επαγγέλματα του εκπαιδευτικού, του αρχιτέκτονα, του δημόσιου υπάλληλου, του γιατρού; Αγνωστο!

Είναι γεγονός, ότι η κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει άμεσα την εργασία των συνταξιούχων προκειμένου να καλύψει κάποιες τρύπες. Αρκεί να θυμηθούμε ότι πριν δυο χρόνια ο σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού Κωστής Χατζηδάκης είχε καταφύγει στη χρησιμοποίηση συνταξιούχων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων, τους οποίους προσλάμβανε με… σύμβαση έργου (λες και πρόκειται για… εποχικό επάγγελμα), προκειμένου να αποφύγει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που είχαν να γίνουν από το 2010!

Η νομιμοποίηση και προώθηση της εργασίας για τους συνταξιούχους, εντάσσεται κι αυτή στη γενικότερη στρατηγική της λεγόμενης «ενεργού γήρανσης». Σε αυτήν αναφέρθηκε ο Τσακλόγλου, λέγοντας πως «οι κυβερνήσεις πρέπει να κινηθούν σε σχεδιασμό πολιτικών τριών αξόνων i) την προσαρμογή των συνταξιοδοτικών τους συστημάτων, ii) την προώθηση της ενεργού γήρανσης και την κοινωνική προστασία των ηλικιωμένων και iii) τη στήριξη οικογενειών και νέων ζευγαριών για τη δημιουργία οικογένειας».

Η «ενεργός γήρανση», που ως όρος υπάρχει από τις αρχές του 1980, αποτελεί ουσιαστικά το «τυράκι» που θα τους οδηγήσει στη «φάκα» της παράτασης του εργασιακού τους βίου και της πρόσδεσής τους στη σύγχρονη «γαλέρα» του καπιταλισμού. 

Πρόκειται για κάποιες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που σκοπό έχουν «να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους, μέσω της διά βίου μάθησης» (έχουμε γράψει εδώ), ώστε να εξακολουθούν να νιώθουν το ίδιο ικανοί για δουλειά και σε μεγαλύτερη ηλικία, και παράλληλα «να πεισθούν οι εργοδότες ότι μπορούν να βασισθούν σε αυτούς, λόγω και της εμπειρίας τους, και να μην αποφεύγουν να τους προσλάβουν»! Βέβαια, οι καπιταλιστές-εργοδότες ξέρουν καλύτερα το συμφέρον τους και δεν… συγκινούνται και πολύ από κάτι τέτοια. Ετσι, σε πολλές περιπτώσεις θα προτιμήσουν τις νεότερες ηλικίες εργαζόμενων, που είναι πιο «φτηνοί», πιο «ανθεκτικοί» και θα τους «στύψουν» ευκολότερα. Τη φιλοσοφία της «ενεργού γήρανσης» έχει στηρίξει και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ (αναφέρουμε στο άρθρο τι λέει το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).

Και έρχονται σήμερα οι Μητσοτάκης, Χατζηδάκης και Τσακλόγλου, που κατά τα άλλα κόπτονται για την ανεργία στους νέους αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες, που με το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Δουλειές ξανά» τούς έταζαν πως θα «ενεργοποιηθούν» και θα ενταχθούν στην αγορά εργασίας, να «κανονικοποιήσουν» την εργασία των συνταξιούχων (που σε μεγάλο βαθμό γίνεται «μαύρα»). Αδιαφορώντας αν αυτό έχει επιπτώσεις στην αύξηση της ανεργίας για τον οικονομικά ενεργό πληθυσμό. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν τους συνταξιούχους να μην διεκδικούν αξιοπρεπείς συντάξεις, αλλά να ελπίζουν πως με τη συνέχιση της εργασίας τους θα μειωθεί το πετσόκομμα των συντάξεων. Λες και δεν έχουν δουλέψει, δεν έχουν κολλήσει ένσημα γι’ αυτές τις συντάξεις, που τις είδαν να πετσοκόβονται άγρια τα τελευταία χρόνια και υφίστανται εκβιασμό με τα άθλια επιδόματα.

Ο Τσακλόγλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στη… σπουδαία μεταρρύθμισή του, στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα για τις επικουρικές και στη δημιουργία του… παντοδύναμου ΤΕΚΑ! Τι κι αν δεν πέρασε ούτε ενάμισης μήνας από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, στην οποία το συνταξιοδοτικό ταμείο της Σουηδίας Alecta είχε επενδύσει 9 δισ. σουηδικές κορόνες (και άλλα 3 δισ. στην επίσης πτωχευμένη Signature Bank). με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αποταμιεύσεις εκατομμυρίων σουηδών συνταξιούχων. 

Κι όμως, ο υφυπουργός… ασφαλιστικού τζόγου Πάνος Τσακλόγλου δεν χάνει την ευκαιρία να διαφημίσει την «τεράστια» ασφαλιστική του μεταρρύθμιση, με την οποία καλεί τους ασφαλισμένους στο νεοιδρυθέν ΤΕΚΑ να αναλάβουν… υψηλό ρίσκο (για τους νεοπροσληφθέντες στη δουλειά αυτό είναι υποχρεωτικό), επενδύοντας ένα τμήμα του έμμεσου, κοινωνικού μισθού τους, το οποίο θα γίνει κεφάλαιο στα χέρια ελληνικών και ξένων εταιριών. Και αυτή τη φορά, βέβαια, απέφυγε να μιλήσει για «σουηδικό μοντέλο», όπως ακριβώς είχε κάνει και κατά το διορισμό του νέου διοικητή του νεοσύστατου ΤΕΚA Γ. Βολίκα.

ΥΓ. Εθιξε και άλλα ζητήματα ο Τσακλόγλου, στα οποία θα επανέλθουμε.

Εκτύπωση 🖨
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΚΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 17 Μάη

 Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Επόμενο άρθρο …και είχε γλώσσα μόνο για να γλείφει

 Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Σχετικά Αρθρα

Ακαδημίες Επαγγελματικής Κατάρτισης: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση απευθείας στα νύχια των καπιταλιστών

Εργατικά 24 Σεπ 2025, 08:55

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

Εργατικά 18 Σεπ 2025, 12:01

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Εφετείο 17Ν

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • ΕΛΑ

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Εφετείο ΕΛΑ

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • Επαναστατικός Αγώνας

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

       Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • Επικοινωνία

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • Όροι χρήσης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • Ποιοι είμαστε

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • Επικοινωνία

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

  • Όροι χρήσης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

     Προμηνύεται παραπέρα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo