Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Ιούνη
  • Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ
  • Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)
  • Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;
  • Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Πρόταση νόμου με σεβασμό στον πυρήνα του Μνημόνιου
Εργατικά

ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου με σεβασμό στον πυρήνα του Μνημόνιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2012, 00:00
Πρώτο δείγμα γραφής της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης του 27%»
Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν ότι η πρώτη πράξη της «κυβέρνησης της Αριστεράς» θα ήταν η κατάργηση του Μνημόνιου και των εφαρμοστικών του νόμων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν είναι αντιπολίτευση του 4,5% αλλά αντιπολίτευση του 27%, όπως αρέσκεται να λέει ο Δ. Παπαδημούλης και είναι υποχρεωμένος να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και όχι έξαλλα. Ετσι, η πρώτη πρόταση νόμου που κατέθεσε και άλλη μία που υποσχέθηκε να καταθέσει (αλήθεια, γιατί όχι όλες μαζί;) αφήνουν άθιχτο τον πυρήνα του Μνημόνιου και α-πλώς λειαίνουν μερικές πολύ σκληρές γωνίες, οι οποίες μάλιστα δεν έχουν παρά ελάχιστη δημοσιονομική επίπτωση (στα επιδόματα ανεργίας κυρίως).
Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι προτάσεις νόμου της αντιπολίτευσης γενικά δεν έχουν καμιά πρακτική αξία και χρησιμοποιούνται μόνο για κοινοβουλευτικό σόου της αντιπολίτευσης. Για να φτάσει στη Βουλή μια πρόταση νόμου η οποία προκαλεί κρατική δαπάνη, θα πρέπει να συνοδεύεται από ειδική έκθεση του αρμόδιου υπουργού και του υπουργού Οικονομικών και από έκθεση του Γενικού Λογιστήριου του Κράτους. Είναι, λοιπόν, πιθανό, με τη χρήση διάφορων κοινοβουλευτικών τερτιπιών, η πρόταση νόμου ν’ αργήσει πολύ να φτάσει στη Βουλή και στο τέλος ν’ απορριφθεί για τυπι- κούς λόγους. Και βέβαια, όταν τέτοιες προτάσεις νόμου κατατίθενται σε συνθήκες κοινωνικού κενού, δεν έχουν την παραμικρή δυναμική. Προκαλεί θυμηδία η έκκληση στην οποία καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Απευθυνόμαστε στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και στους εργαζόμενους και τους καλούμε να κάνουν δική τους υπόθεση και διεκδίκηση την υπερψήφιση αυτής της πρότασης νόμου». Πώς θα γίνει αυτό; Με την έκκληση; Ποια ακριβώς είναι η δική τους δουλειά, πέρα από τις «λαϊκές συνελεύσεις» για την ίδρυση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ;
Ας μη μείνουμε, όμως, σ’ αυτή την πλευρά, ας πάμε στην ουσία. Η πρόταση νόμου αφορά την κατάργηση της υπ’ αριθμόν 6 Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου της 28.2. 2012, που αφορούσε: τη μείωση του βασικού μεροκάματου και μισθού κατά 22% και κατά 32% για τους μικρότερους των 25 ετών (ρύθμιση που επηρεάζει το ύψος του επιδόματος ανεργίας, των επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ κ.λπ.), τις αλλαγές στο καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τη λεγόμενη μετενέργεια, το πάγωμα των ωριμάνσεων μέχρι η ανεργία να κατέβει κάτω από το 10%.
Υπόσχονται ότι θα καταθέσουν νέα πρόταση νόμου (χωρίς να λένε πότε) με αντικείμενο την επαναφορά του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στην διαιτησία την επαναφορά των καταργημένων αρμοδιοτήτων του ΟΜΕΔ και την απόδοση πλήρους ρυθμιστικής εξουσίας στον διαιτητή για όλα τα ζητήματα που ρυθμίζονται με συλλογική σύμβαση εργασίας, την επαναφορά της επεκτασιμότητας των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης σε περίπτωση συρροής συλλογικών συμβάσεων εργασίας διαφόρων επιπέδων όπως προβλεπόταν από το άρθρο 10 του ν. 1876/1990.
Ολ’ αυτά αφορούν το πεδίο των εργασιακών σχέσεων στις εντελώς δευτερεύουσες πλευρές του. Το Μνημόνιο και οι αντεργατικές αλλαγές που επέφερε μένουν άθιχτες στα ουσιαστικά τους σημεία. Ας απαριθμήσουμε τα βασικότερα: Η μείωση της αμοιβής των νέων εργαζόμενων, που περιλαμβάνεται σε δυο νόμους, παραμένει άθιχτη. Αθιχτη η επέκταση του χρόνου της εκ περιτροπής εργασίας από 6 σε 9 μήνες (πολυνομοσχέδιο Κατσέλη). Αθιχτη η επέκταση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας από 4 σε 6 μήνες. Αθιχτη η επέκταση της ενοικίασης εργαζόμενων από 18 σε 36 μήνες. Αθιχτη η κατάργηση του διμήνου για θεμελίωση δικαιώματος αποζημίωσης απόλυσης και η αύξησή του σε δωδεκάμηνο. Ολ’ αυτά, δηλαδή, με τα οποία οι εργασιακοί χώροι μετατράπηκαν σε ζούγκλα, κατ’ απαίτηση των καπιταλιστών, παραμένουν άθιχτα.
Ομως, δεν είναι μόνο το πεδίο των εργασιακών σχέσεων. Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, βγαίνοντας από το προεδρικό μέγαρο ο Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ζήτησε η υπηρεσιακή κυβέρνηση να παγώσει τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων που προβλέπει ο νόμος 4051/2012. Αυτό που ζητούσε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα το κάνει γαργάρα. Φανταστείτε να είχε γίνει κυβέρνηση. Κάνει γαργάρα, επίσης, όλες τις μειώσεις συντάξεων που έχουν γίνει την τελευταία διετία. Κάνει γαργάρα όλες τις μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ. Και βέβαια, κάνει γαργάρα την ψήφιση δυο εφιαλτικών αντιασφαλιστικών νόμων από τους Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδο (Ν. 3863/10 και 3865/10), με τους οποίους ξεθεμελιώθηκε η κοινωνική ασφάλιση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «υπεύθυνη» αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει απόλυτο σεβασμό στον πυρήνα του Μνημόνιου. Οχι μόνο σε μέτρα που έχουν δημοσιονομική επίπτωση (μισθοί στο δημόσιο και συντάξεις), αλλά και σε μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις. Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής του τι εννοούν όταν λένε «θα ασκήσουμε την αντιπολίτευση του 27%», αλλά και τι θα κάνουν αν και όταν αναλάβουν την κυβέρνηση.
 

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ

Καπιταλισμός χωρίς κερδοσκοπία δε γίνεται!
Επόμενο άρθρο

ΣΥΡΙΖΑ

Ξανά στον αφρό οι εργατοπατέρες

Σχετικά Αρθρα

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 21:39

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

Εργατικά 2 Ιούν 2026, 20:43

Ο Δημήτρης Αντωνίου συνεχίζει ανυποχώρητος να διεκδικεί την ακύρωση της εκδικητικής απόλυσής του από το ΕΚΠΑ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2 Ιουνίου 11 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών 

Εργατικά 31 Μάι 2026, 08:31

Το ΣτΕ, με παράνομη απόφασή του, ανάβει το πράσινο φως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να καταργήσει την εθνική σύνταξη των συντάξεων χηρείας

Εργατικά 25 Μάι 2026, 11:19

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

Εργατικά 21 Μάι 2026, 12:09

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 20 Μάι 2026, 10:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούνη

14 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Αμπάς Αραγτσί: Η συμφωνία «ποτέ δεν ήταν πιο κοντά» στην ολοκλήρωσή της

13 Ιούν 2026, 10:28
Αγροτικά

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

13 Ιούν 2026, 09:41
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούνη

13 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Χαρά στο κουράγιο του(ς)

12 Ιούν 2026, 20:15
Πολιτική

Μαργαριτάρια και γαϊδουράγκαθα, ΜαρΚα μ’ έκαψες…

12 Ιούν 2026, 13:22
Η παπάρα

Τι έχουν τα έρ’μα και ψοφούν;

12 Ιούν 2026, 11:28
Διεθνή

Συμφωνία θα υπάρξει όταν την ανακοινώσει το Ιράν – Θα αντανακλά τη νίκη του Ιράν επί του αμερικανοσιωνιστικού άξονα

12 Ιούν 2026, 11:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

1929: Απεργία λιμενεργατών στον Πειραιά, αιματηρά επεισόδια και συλλήψεις.

1945: Θάνατος Αρη Βελουχιώτη.

1955: Αποτυχημένο πραξικόπημα στην Αργεντινή, 160 νεκροί.

1956: Βόμβα Κυπρίων σε εστιατόριο της Λευκωσίας σκοτώνει τον υποπρόξενο των ΗΠΑ.

1958: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρώην πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Ιμρε Νάγκι και ο στρατηγός Μαλέτερ.

1960: Είκοσι χιλιάδες αριστεροί καταλαμβάνουν με έφοδο την ιαπωνική βουλή, 870 τραυματίες.

1986: Η φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου ανοίγει πυρ εναντίον τριών νεαρών σε Ι.Χ. τραυματίζοντας τον ένα, επειδή «κινούνταν ύποπτα» (αποδείχτηκε ότι ήταν μεθυσμένοι).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΣΥΡΙΖΑ

    17Ν
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο 17Ν
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΕΛΑ
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΣΥΡΙΖΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΥΡΙΖΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΣΥΡΙΖΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΣΥΡΙΖΑ

      ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • ΣΥΡΙΖΑ

    ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo