Με νέο έγγραφό του (Αριθ. Πρωτ. 21379/24-02-2022), ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Κόπτσης αναφέρει ότι δίνεται νέα παράταση ως τις 4 Μαρτίου «για την υποβολή ανατροφοδοτικών σχολείων από τους ΣΣΕ Παιδαγωγικής Ευθύνης (σ.σ. Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου ονομάζονται οι πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι), στην πλατφόρμα του ΙΕΠ Αξιολόγηση Εκπαιδευτικού Εργου Σχολικών Μονάδων «αναφορικά με τον σχεδιασμό των Δράσεων των Σχολικών Μονάδων».
Η νέα παράταση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης, που στάλθηκε με έγγραφο Κόπτση στις 26 του Γενάρη (Αριθ. Πρωτ. 92α). Τότε ο Γ.Γ. ΥΠΑΙΘ ενημέρωνε ότι η πλατφόρμα του ΙΕΠ για την υποβολή ανατροφοδοτικών σχολίων από τους Σ.Ε.Ε, αναφορικά με τον σχεδιασμό των Δράσεων των Σχολικών Μονάδων θα ήταν ανοιχτή έως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. Το έγγραφο αυτό ανέφερε επίσης ότι «το Α΄Μέρος της φόρμας Αποτύπωσης των Σχεδίων Δράσης (Σχεδιασμός) των Σχολικών Μονάδων, θα παραμείνει ανοικτό για τις Ομάδες Δράσης έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022».
Οι παρατάσεις επί παρατάσεων, στις προθεσμίες που δίνονται για την ανταπόκριση των σχολείων στην εφαρμογή της αξιολόγησης, φανερώνει ότι το υπουργείο Παιδείας είναι σε αδιέξοδο, βλέποντας ότι τα σχέδιά του δεν προχωρούν στο βαθμό και με το ρυθμό που επιδιώκει.
Η νέα παράταση έρχεται μετά τον εκφοβισμό που πραγματοποίησε μόλις πρόσφατα, στέλνοντας ονομαστικά σε 114 διευθυντές σχολείων την απόφαση επιβολής τρομοκρατικών ποινών, επειδή αυτοί πειθάρχησαν στις αποφάσεις των σωματείων τους (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ και ΕΛΜΕ) για συνέχιση της απεργίας-αποχής και δεν ανήρτησαν τίποτε στην πλατφόρμα του ΙΕΠ.
Τιμωρεί, λοιπόν, το ΥΠΑΙΘ τους διευθυντές, θέλοντας να στείλει τρομοκρατικό μήνυμα στους εκπαιδευτικούς, στους οποίους, όμως, δεν γενικεύει (προς το παρόν) το μέτρο της επιβολής ποινής, αλλά δίνει παράταση για ανταπόκριση στην αξιολόγηση.
Σημειώνουμε ότι το αδιέξοδο του υπουργείου Παιδείας επιτείνεται και από το γεγονός ότι πάνω από 3.762 Σύλλογοι Διδασκόντων, σύμφωνα με τη ΔΟΕ, έχουν αναρτήσει τα ενιαία κείμενα (η Κεραμέως μιλούσε μόνο για 500 σχολεία που έχουν στείλει τα «φασόν» κείμενα).
Διστάζει, λοιπόν, το υπουργείο Παιδείας; Ετσι δείχνουν τα πράγματα. Φοβάται την πρόκληση μιας γενικότερης αναταραχής, που θα οδηγήσει πιθανόν και σε αναζωπύρωση μαζικής απαίτησης για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, που θα δυσκολέψει και το σαμποταριστικό έργο των αστογραφειοκρατών των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ.