Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»
  • Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής
  • Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη
  • Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα
  • Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι
  • Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Επικαιρότητα»Aφού ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη ΔΕΗ «ώριμο φρούτο»: Ετοιμάζουν νέα κατάτμηση και ξεπούλημα «μπιρ παρά»
Επικαιρότητα

Aφού ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη ΔΕΗ «ώριμο φρούτο»: Ετοιμάζουν νέα κατάτμηση και ξεπούλημα «μπιρ παρά»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιούλ 2019, 00:00

Αφού θα χρειαστεί ακόμα πολύς χρόνος για να υλοποιηθεί το «σχέδιο  σωτηρίας της ΔΕΗ», γιατί ο υπουργός Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης δίνει δυο συνεντεύξεις την ημέρα και εμφανίζεται -αυτός ο συνήθως ήρεμος πολιτικός- με τόσο μεγάλο εκνευρισμό; Γιατί επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, προσπαθώντας να πείσει ότι παρέλαβε μια χρεοκοπημένη ΔΕΗ, που δεν έχει λεφτά ούτε για στύλους, που μόνο τρελός επενδυτής θα δεχόταν να την αγοράσει σήμερα;
 
Πώς συμβιβάζεται, να θέλεις να πουλήσεις ένα περιουσιακό στοιχείο και να λες στους υποψήφιους επενδυτές ότι αυτό δεν αξίζει μία και θα ήταν τρελοί αν το αγόραζαν; Δε μοιάζει αυτό με σπέκουλα «αλογομούρικου» τύπου;
 
Το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι σαφέστατο. Θέλει να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ, αφού προηγουμένως την κατατμήσει ακόμα περισσότερο.
 
Οπως λέει ο Χατζηδάκης, θα πάρει περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ και θα τα περάσει στον ΔΕΔΔΗΕ (εταιρία του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης), που είναι 100% θυγατρική της ΔΕΗ. Μετά θα πουλήσει τον ΔΕΔΔΗΕ, αφού προηγουμένως τον κόψει σε δύο ή τρία κομμάτια (αν χρειαστεί). Η ΔΕΗ θα πάρει μερικά λεφτά από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ, θα εξυγιανθεί (αφού στο μεταξύ γίνουν και μαζικές «εθελούσιες» απολύσεις προσωπικού) και τότε θα έρθει η ώρα να αναζητηθεί «στρατηγικός επενδυτής». Δηλαδή, μια μεγάλη καπιταλιστική επιχείρηση, η οποία θα αγοράσει ένα ποσοστό της ΔΕΗ και θα πάρει «πακέτο» και το μάνατζμεντ, για να μπορεί να ελέγχει εξ ολοκλήρου τη μεγαλύτερη επιχείρηση που υπάρχει επί ελληνικού εδάφους, έναν κολοσσό που χτίστηκε βήμα-βήμα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού και των εργατών της ΔΕΗ.
 
Το νέο σχέδιο είναι πολύ χειρότερο από τη «μικρή ΔΕΗ» των Σαμαροβενιζέλων. Το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» προέβλεπε την πώληση ενός «πακέτου» παραγωγικών μονάδων (λιγνιτικών, υδροηλεκτρικών και υδρογονανθρακικών) της ΔΕΗ, περίπου του ενός τρίτου του παραγωγικού της δυναμικού, και τη διατήρηση των δικτύων στην ιδιοκτησία του κράτους, διότι -όπως έλεγε τότε ο Χατζηδάκης- τα δίκτυα είναι φυσικό μονοπώλιο και γι' αυτό πρέπει να ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους.
 
Τώρα ξεκινούν από τα δίκτυα, στερώντας από το κράτος το «φυσικό μονοπώλιο» και από τη ΔΕΗ το βασικότερο περιουσιακό της στοιχείο (το οποίο, μάλιστα, θα «προικίσουν» με μερικά ακόμα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να λένε ποια θα είναι αυτά). Τι θα πάρει η ΔΕΗ από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ; Οταν η ίδια η κυβέρνηση απαξιώνει την επιχείρηση και οργανώνει πώληση σε συνθήκες «συναγερμού επιβίωσης», δε χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει ότι το τίμημα θα είναι υποπολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας του ΔΕΔΔΗΕ. Και τι θα το κάνει η ΔΕΗ αυτό το τίμημα, όταν θα έχει χάσει το βασικότερο περιουσιακό της στοιχείο; Θα μπαλώσει άμεσα κάποιες τρύπες (που δημιουργήθηκαν από την πολιτική σκόπιμης απαξίωσής της επί χρόνια) και μετά θα βρεθεί σε ακόμα πιο δυσχερή οικονομική θέση.
 
Μα αυτός είναι ο στόχος. Μια ΔΕΗ αποστερημένη από το βασικότερο περιουσιακό της στοιχείο, θα είναι ένας παραγωγικός γίγαντας χωρίς πόδια, οπότε η λύση θα είναι ο «στρατηγικός επενδυτής». Ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο ίδιος με αυτόν που θα πάρει τον ΔΕΔΔΗΕ. Κι επειδή εδώ δε μιλάμε για ψιλολόγια, αλλά για μια τεράστια επιχείρηση, στο παιχνίδι αναμένεται να μπουν κρατικοί και ημικρατικοί κολοσσοί των ιμπεριαλιστικών χωρών, όπως η γερμανική  RWE η γαλλική EDF, η ιταλική ENI ή κοινοπρακτικά τους σχήματα με εγχώριους καπιταλιστές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας (όμιλοι Βαρδινογιάννη, Κοπελούζου, Μυτιληναίου, Στασινόπουλου κ.ά.).
 
Ποιο είναι το βασικό επιχείρημα που προβάλλει ο Χατζηδάκης για να δικαιολογήσει το ξεπούλημα του ΔΕΔΔΗΕ; Το έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ, πουλώντας τμήμα του ΑΔΜΗΕ (δίκτυο υψηλής τάσης) μέσω χρηματιστήριου! Αφού το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, νομιμοποιείται να το κάνει και η ΝΔ. Μάλιστα, όπως λέει ο Χατζηδάκης, θα πουληθεί κι ένα ακόμα τμήμα του ΑΔΜΗΕ (ως πακέτο) για να μαζευτούν περισσότερα λεφτά στα ταμεία της ΔΕΗ!
 
Εχει κι άλλα το πακέτο των ιδεολογημάτων και των σοφισμάτων που «πουλάει» καθημερινά ο Χατζηδάκης. Καταγγέλλει με δριμύτητα τα περιβόητα ΝΟΜΕ, τα πακέτα ενέργειας που πουλάει η ΔΕΗ μέσω δημοπρασιών στις άλλες εταιρίες, οι οποίες τα πωλούν στη λιανική (στους καταναλωτές). φωνάζει με προσποιητή αγανάκτηση ο Χατζηδάκης. Τρία χρόνια τώρα, που συμβαίνει αυτό το αίσχος, με απαίτηση της ΕΕ (προκειμένου να μην πωληθεί η «μικρή ΔΕΗ», αλλά μόνο οι τέσσερις λιγνιτικές μονάδες), από πλευράς ΝΔ δεν ακούστηκε λέξη. Τώρα που η περίοδος ισχύος των ΝΟΜΕ βαδίζει στο τέλος της (Δεκέμβρης 2019), ο Χατζηδάκης θυμήθηκε να τα καταγγείλει και να υποσχεθεί ότι θα τα καταργήσει. Δε θα χρειαστεί να δώσει καμιά μάχη γι' αυτό. Αφού ολόκληρη η ΔΕΗ βγαίνει στο σφυρί (πρώτα τα δίκτυα μετά η παραγωγή), δεν έχει κανένα λόγο η ΕΕ να επιβάλει τα ΝΟΜΕ. Ο «στρατηγικός επενδυτής» θα είναι αυτός που θα καθορίσει τις τιμές και τις σχέσεις του με τους άλλους «παίκτες» της αγοράς.
 
Καταγγέλλει, επίσης, ο Χατζηδάκης τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΕ για περιορισμό της ΔΕΗ στο 50% των πελατών της. Αυτό, όμως, περιλαμβανόταν στο τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ψήφισε και η ΝΔ. Και έκτοτε δεν είπε λέξη. Το θυμήθηκε τώρα που θέλει να αλλάξει το μοντέλο και να ξεπουλήσει ολόκληρη την επιχείρηση.
 
Ακόμα και την απουσία της ΔΕΗ από τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) προσπάθησε να φορτώσει στους συριζαίους ο Χατζηδάκης, όταν είναι γνωστό στους «επαΐοντες» ότι από το 2010 μέχρι και το 2014 η ΔΕΗ πήρε μηδενικό ποσοστό αδειών ΑΠΕ, προκειμένου να πάει το παραδάκι σε διάφορα λαμόγια και μεγαλολαμόγια, που έπαιρναν εξωφρενικά ψηλές εγγυημένες τιμές απόδοσης;
 
Εκείνο που έκαναν οι συριζαίοι ήταν ν' αλλάξουν το μοντέλο της «μικρής ΔΕΗ», προκειμένου να αποφύγουν την κατακραυγή της πώλησης ενός πακέτου που θα περιλάμβανε ακόμα και φιλέτα (υδροηλεκτρικά). Η ΕΕ δεν τους χάλασε το χατίρι. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν να συνεχίζεται η καταλήστευση (με διάφορους τρόπους) και η απαξίωση της ΔΕΗ. Οταν βγήκαν για ξεπούλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα λιγνιτικά εργοστάσια, οι καπιταλιστές οδήγησαν δυο φορές το διαγωνισμό σε ναυάγιο. Κάτι τέτοια τα παίζουν στα δάχτυλα. Ηξεραν πως μετά το ναυάγιο αυτού του διαγωνισμού, στο πακέτο του ξεπουλήματος θα έμπαιναν και υδροηλεκτρικά και δίκτυα (αυτό προέβλεπε η συμφωνία με την ΕΕ).
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ γλίτωσε απ' αυτό το μαρτύριο. Κατάντησε τη ΔΕΗ «ώριμο φρούτο» και τώρα θ' αρχίσει να καταγγέλλει τη ΝΔ που το βγάζει για πούλημα, η οποία θα ισχυρίζεται ότι πρέπει οπωσδήποτε να το πουλήσει γιατί αλλιώς θα σαπίσει και θα είναι για πέταμα. Ακριβώς αυτό κάνει ο Χατζηδάκης από τη μέρα που διορίστηκε υπουργός με βασική αποστολή το ξεπούλημα της ΔΕΗ «μπιρ παρά».
 

 

 
Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι εδώ ισχύει το «τα μιλήσανε τα συμφωνήσαμε». Κάποιος καπιταλιστικός όμιλος ενδιαφέρεται να πάρει το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι και να στήσει μια τουριστική μπίζνα μέσα στο δάσος, κατά το πρότυπο της μπίζνας στο Ελληνικό. Αλλιώς δε θα μιλούσε ο Μητσοτάκης με τόση σιγουριά.
 
Λεπτομέρειες θα μάθουμε όταν εκδηλωθεί το σχετικό ενδιαφέρον δημόσια. Κι ίσως αυτό να μην αργήσει πολύ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕνώ ο ΕΛΓΑ χαρατσώνει τους αγρότες προσφέροντας «χάντρες και καθρεφτάκια»: Ο Βορίδης σχεδιάζει υποχρεωτική ασφάλιση και σε εταιρίες
Επόμενο άρθρο Για επανέναρξη του «διαλόγου»: Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Σχετικά Αρθρα

«Διπλό άξελ με τριπλό τόλουπ» ή πώς ο Βορίδης προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο με τον επικίνδυνο κινέζικο ιό ζωονόσου των χοίρων

Επικαιρότητα 21 Αυγ 2020, 08:29

Πανδημία CoviD-19: Εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού

Επικαιρότητα 8 Αυγ 2020, 08:32

Οι σερίφηδες των φυλακών

Επικαιρότητα 2 Αυγ 2020, 09:20

Υπηρεσία Ασύλου: συνθήκες εργασιακού κατέργου

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 17:54

Φασιστικός ρεβανσισμός ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Επικαιρότητα 1 Αυγ 2020, 10:18

Ξανά για το δασοκτόνο σκάνδαλο του Χατζηδάκη

Επικαιρότητα 27 Ιούλ 2020, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
Διεθνή

Οποιος διαθέτει αυτή την Αντίσταση, αυτούς τους νέους που θυσιάζονται και έναν λαό που θυσιάζεται για την πατρίδα του δεν μπορεί να ηττηθεί

31 Αυγ 2026, 09:40
Διεθνή

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς στην Τεχεράνη αποκαλεί το Ισραήλ «εχθρό της ανθρωπότητας»

31 Αυγ 2026, 09:03
Διεθνή

Guardian: Ο πόλεμος του Τραμπ κατά του Ιράν εξαντλεί ταχύτατα τον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν έγγραφα και συνεντεύξεις

31 Αυγ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Χουδαΐφα αλ-Καχλούτ (Αμπού Ομπάιντα): in memoriam

30 Αυγ 2026, 20:13
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

Βιετνάμ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1945).

Θιβέτ: Ημέρα δημοκρατίας.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν 246 γυναικόπαιδα στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης.

1944: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου με τη συμμετοχή ΕΑΜ και ΚΚΕ.

1945: Λήξη β’ παγκόσμιου πολέμου.

1970: Αποτυχημένη βομβιστική ενέργεια (ΠΑΜ – «Οργάνωση Αρης») με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην αμερικανική πρεσβεία. Νεκροί οι εκτελεστές της Κώστας Τσικουρής και Μαρία-Ελενα Αντσελόνι. Επικήρυξη (100.000 δρχ.) του φοιτητή Κ. Κωτσάκη ως συναυτουργού.

1996: Υπογράφεται εκεχειρία ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους αντάρτες στις Φιλιππίνες, με την οποία τερματίζεται ο πόλεμος που διήρκεσε 24 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo