Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία
  • Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου
  • Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη
  • Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες
  • Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο μάταιος πόλεμος του Νετανιάχου
Διεθνή

Ο μάταιος πόλεμος του Νετανιάχου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Μαρ 2025, 18:23

Του καθηγητή Δρ. Μόχσεν Μοχάμαντ Σάλεχ*

Και έτσι, ο Νετανιάχου επέλεξε να καταστρέψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς και να συνεχίσει τον πόλεμό του στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου και η ακραία ομάδα του απέτυχαν να απαντήσουν σε ένα βασικό ερώτημα: αν το Ισραήλ —με την υποστήριξη της παγκόσμιας υπερδύναμης, των ΗΠΑ, και αρκετών μεγάλων δυτικών συμμάχων— δεν κατάφερε να συντρίψει τη Χαμάς και να διαλύσει την Αντίσταση μετά από 471 ημέρες πολέμου και μαχών, τι νέο μπορεί να πετύχει με αυτήν την ανανεωμένη επίθεση;!

Η τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που προκλήθηκε από τον ανελέητο πόλεμο και τις φρικτές σφαγές —με περισσότερους από 60 χιλιάδες νεκρούς, πάνω από 115 χιλιάδες τραυματίες, εκ των οποίων περίπου 18 χιλιάδες παιδιά και 12 χιλιάδες γυναίκες, την καταστροφή περισσότερων από 300 χιλιάδων σπιτιών και διαμερισμάτων, καθώς και τη διάλυση σχολείων, νοσοκομείων, τζαμιών, εκκλησιών και υποδομών— δεν έχει αποδυναμώσει τη λαϊκή στήριξη προς την Αντίσταση. Αντίθετα, έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο το δεσμό με τη γη και την άρνηση αποδοχής του εκτοπισμού… Οπότε, τι άλλο μπορεί να κάνει το Ισραήλ, έχοντας εξαντλήσει κάθε βίαιη τακτική;!

Από την ίδρυση του Ισραήλ πριν από 77 χρόνια, όλες οι προσπάθειες να υποταχτεί ο παλαιστινιακός λαός και να κλείσει το παλαιστινιακό ζήτημα έχουν αποτύχει… Με την πάροδο του χρόνου, η Αντίσταση έχει γίνει πιο δυνατή, πιο αποφασιστική και πιο καινοτόμα. Ενώ το κόστος και οι θυσίες έχουν αυξηθεί…, ο δρόμος της αντίστασης έχει γίνει ολοένα και περισσότερο εκείνος που συσπειρώνει τον παλαιστινιακό λαό, ενώ η επιλογή της ειρηνευτικής διαδικασίας έχει ξεθωριάσει και τελικά κατέρρευσε.

***

Σε αυτόν το γύρο, ο Νετανιάχου στοχεύει να αντισταθμίσει την αποτυχία επίτευξης των στόχων του στον πόλεμο στη Γάζα, επιδιώκοντας σημαντικές νίκες και ανακτώντας την πρωτοβουλία για να επιβάλει νέους όρους. Θα προσπαθήσει να αποφύγει την υποχρέωση τερματισμού του πολέμου και πλήρους αποχώρησης από τη Γάζα. Ο Νετανιάχου θα αξιοποιήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ για να καλύψει τα εγκλήματά του και τη βαρβαρότητα του, ενώ θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία του αραβικού, μουσουλμανικού και διεθνούς κόσμου να σταματήσει την επιθετικότητα και τις σφαγές του. Επιπλέον, θα επωφεληθεί από τη συνενοχή ορισμένων αραβικών καθεστώτων που συμμετέχουν στον αποκλεισμό και επιθυμούν να συντρίψουν τη Χαμάς, καθώς και οτιδήποτε σχετίζεται με την αντίσταση ή το “πολιτικό Ισλάμ”.

Ο Νετανιάχου θα συνεχίσει την επιθετικότητά του και την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός για να διατηρήσει την κυβέρνησή του, να κρατήσει τον Σμότριτς, να επαναφέρει τον Μπεν-Γκβιρ στο υπουργικό συμβούλιο, να περάσει τον κρατικό προϋπολογισμό, να αποφύγει τη δίκη του και να προωθήσει την ατζέντα του Λικούντ και του Θρησκευτικού Σιωνισμού, που στοχεύουν στην εδραίωση του ελέγχου του “κατακτητικού κράτους” στην ακραία “εβραιο-εθνικιστική” του μορφή. Ωστόσο, σε ποιο βαθμό μπορεί ο Νετανιάχου να ξεφύγει από τις εσωτερικές πιέσεις, καθώς αυτές αυξάνονται από όλες τις πλευρές, με την ισραηλινή κοινωνία να συνειδητοποιεί όλο και περισσότερο ότι ο πόλεμος κατά της Γάζας εξυπηρετεί την προσωπική του ατζέντα και όχι τα στρατηγικά συμφέροντα του Ισραήλ;

Επιπλέον, μετά από βαριές στρατιωτικές απώλειες, σοβαρή οικονομική επιβάρυνση και αυξανόμενη ανασφάλεια, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Ισραηλινών τάσσεται κατά της συνέχισης του πολέμου στη Γάζα και προτιμά να προχωρήσει στη δεύτερη φάση της κατάπαυσης του πυρός. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, ο Νετανιάχου θα αναγκαστεί να σταματήσει τον πόλεμο και να αποκαταστήσει τις διευθετήσεις της εκεχειρίας.

Είναι προφανές ότι ο Νετανιάχου δεν έχει σοβαρή πρόθεση να εφαρμόσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τον έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων και την είσοδο βασικών αγαθών στη Γάζα ως εργαλείο εκβιασμού, μια τακτική που έγινε εξόφθαλμα σαφής με το πλήρες κλείσιμο των διαβάσεων. Ισως είδε τις νέες πληροφορίες που συγκέντρωσε ως ευκαιρία να στοχεύσει ηγετικά στελέχη και μέλη της Χαμάς, τα οποία, ασχολούμενα με πολιτικές και ανθρωπιστικές δραστηριότητες, αναγκάστηκαν να εμφανιστούν δημόσια για τη διαχείριση της καθημερινότητας στη Γάζα, καθώς και στρατιωτικούς ή στελέχη ασφαλείας για τους οποίους απέκτησε πληροφορίες.

Παρότι μπορεί να σημείωσε κάποιες επιτυχίες στη νέα μεγάλης κλίμακας επίθεσή του —που μέσα σε περίπου τέσσερις ημέρες προκάλεσε τον θάνατο περίπου 700 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 900 άλλων— το «απόθεμα» των στόχων του σύντομα θα εξαντληθεί. Αυτό θα τον παγιδεύσει στον γνώριμο φαύλο κύκλο του, εξαντλώντας το στρατό του και τις δυνατότητές του, χωρίς καμία ξεκάθαρη πορεία προς αποφασιστικά αποτελέσματα.

Ο Νετανιάχου αποτυγχάνει να αναγνωρίσει ότι η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) είναι ισλαμικά αντιστασιακά κινήματα με βαθιά ριζωμένη ιδεολογία. Αυτά τα κινήματα εδράζονται σε πνευματικά, πολιτισμικά, ιστορικά και ιδεολογικά θεμέλια, που βρίσκουν απήχηση στη συνείδηση των Παλαιστινίων, των Αράβων και των μουσουλμάνων. Οποιαδήποτε προσπάθεια να συντριβούν ή να ξεριζωθούν είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, καθώς οι αυξανόμενες θυσίες και οι πεσόντες μαχητές τους μόνο ενισχύουν την αξιοπιστία, τη δύναμη και την εδραίωσή τους.

Ο Νετανιάχου πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει παραδοσιακές αποικιοκρατικές τακτικές, όπως η δολοφονία αμάχων και η άσκηση πίεσης στη λαϊκή υποστήριξη, με άμεσο στόχο όχι μόνο την απελευθέρωση των κρατουμένων του αλλά και τον αφοπλισμό της Αντίστασης και, ενδεχομένως, τον εκτοπισμό όσο το δυνατόν περισσότερων κατοίκων της Γάζας. Ωστόσο, η εμπειρία δείχνει ότι θα προχωρήσει από αποτυχία σε αποτυχία. Παρότι περισσότερος πόνος, θυσίες και αθώο αίμα είναι αναπόφευκτα, όλα αυτά θα ενισχύσουν τη νομιμοποίηση της κλιμάκωσης της αντίστασης, αντί να οδηγήσουν στην υποταγή στη θέληση της Κατοχής.

Ο Νετανιάχου μπορεί να επιδιώξει να αναδιαμορφώσει τον χάρτη της περιοχής, να ευθυγραμμίσει την ασφάλειά της με τα ισραηλινά συμφέροντα, να επιβάλει την εξομάλυνση των σχέσεων και να κλείσει το κεφάλαιο της αντίστασης. Ωστόσο, οι φιλοδοξίες του δεν συμβαδίζουν με τις δυνατότητές του. Παρά την υποστήριξη των ΗΠΑ και την αδυναμία των επίσημων αραβικών ηγεσιών, η περιοχή βρίσκεται σε φάση αλλαγής. Οι ίδιες συνθήκες που πυροδότησαν την “Αραβική Ανοιξη” επανεμφανίζονται και η περιοχή συνεχίζει να διαμορφώνεται και να αναδιαρθρώνεται, με τη Συρία να αποτελεί ένα κοντινό παράδειγμα. Επιπλέον, οι λαοί της περιοχής παραμένουν ενωμένοι στην απόρριψη της εξομάλυνσης και ακλόνητοι στην υποστήριξη της Αντίστασης. Οι προσπάθειες του Νετανιάχου να επιβάλει ακόμη πιο ταπεινωτικούς όρους στον αραβικό κόσμο δεν θα κάνουν τίποτε άλλο παρά να ενισχύσουν την αστάθεια στην περιοχή.

Κατά συνέπεια, ζητήματα όπως ο εκτοπισμός, η προσάρτηση γης στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα, καθώς και η επιχείρηση εξιουδαϊσμού του τεμένους αλ-Ακσα και της Ιερουσαλήμ, θα ωθήσουν τη σύγκρουση προς καθοριστικές κατευθύνσεις, υπονομεύοντας τη λεγόμενη ειρηνευτική διαδικασία και καθιστώντας την αντίσταση τη μόνη γλώσσα που κατανοεί η Κατοχή.

Τελικά, αν ο Νετανιάχου και η ομάδα του επιδιώκουν να “επιλύσουν” τη σύγκρουση, στην πραγματικότητα επιταχύνουν το τέλος της κατοχής τους στην Παλαιστίνη.

*Ο καθηγητής Δρ. Μόχσεν Μοχάμαντ Σάλεχ είναι γενικός διευθυντής του εγκατεστημένου στη Βηρυττό Al-Zaytouna Centre for Studies and Consultations.

 

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦιέστα στην Ουάσινγκτον με απομόνωση του Μητσοτάκη
Επόμενο άρθρο Η «νέα εθνική πυξίδα» είναι τόσο παλιά όσο και ο αστικός οπορτουνισμός

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή 4 Δεκ 2025, 12:37

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 18:21

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

Διεθνή 2 Δεκ 2025, 10:59

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 1 Δεκ 2025, 13:35

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

Διεθνή 30 Νοέ 2025, 09:40

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

Διεθνή 29 Νοέ 2025, 09:54
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Συνεχίζεται το σκληρό διπλωματικό παζάρι για την ιμπεριαλιστική ειρήνη στην Ουκρανία

4 Δεκ 2025, 12:37
Κόντρες

Η αφόρητη βαρεμάρα του εξουσιαστικού λόγου

4 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

4 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Ξεσηκώθηκαν και οι λαϊκατζήδες

3 Δεκ 2025, 21:08
Αγροτικά

Τσιάρας-Κέλλας κατασκεύασαν ψεύτικη αποκλιμάκωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

3 Δεκ 2025, 15:17
Κόντρες

Αθήνα-Ουάσιγκτον όπως Κολιάτσου-Παγκράτι

3 Δεκ 2025, 14:33
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Δεκέμβρη

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

1920: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του βασιλιά Κωνσταντίνου στο Μιλάνο.

1929: Εκτεταμένες συγκρούσεις απεργών των τραμ με απεργοσπάστες και χωροφυλακή (Αθήνα).

1929: Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται τη χορήγηση 13ου μισθού (Χριστουγέννων) στους εργάτες.

1931: Πολλοί τραυματίες σε συγκρούσεις αρτεργατών – αστυνομίας, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία της ομοσπονδίας αρτεργατών (Αθήνα).

1936: Είσοδος της CNT στην ισπανική κυβέρνηση (υπουργεία Δικαιοσύνης, Εμπορίου, Υγείας και Βιομηχανίας).

1944: Ο «Δεκέμβρης» γενικεύεται με χιλιάδες θύματα, ο Σκόμπι κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.

1949: Απολύονται από τη Μακρόνησο 1.590 «ανανήψαντες».

1992: Τραυματισμός στο πόδι του βουλευτή της ΝΔ Ελευθέριου Παπαδημητρίου (17Ν).

1992: Βόμβα στη ΔΟΥ Αμαρουσίου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo