Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη
  • Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται
  • Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων
  • Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;
  • Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;
  • Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτεται ξένη παρουσία στη Γάζα – Η ISF θα «παρακολουθεί μόνο τα σύνορα»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2025, 12:56

Ενας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε στις 16 Δεκέμβρη ότι οι Παλαιστίνιοι θα είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια στη μεταπολεμική Γάζα, ενώ η Ουάσιγκτον συνεχίζει να δυσκολεύεται να συγκροτήσει τη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης (ISF), όπως είχε προβλεφθεί στο «σχέδιο ειρήνης» του Τραμπ.

«Όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις έχουν συμφωνήσει σε μια ενιαία θέση σχετικά με την ξένη παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας. Η συμφωνία τους για την παρουσία οποιασδήποτε διεθνούς δύναμης εξαρτάται από το γεγονός ότι η εντολή της θα περιορίζεται μόνο στην παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός στα σύνορα», δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς, Χουσάμ Μπαντράν, σε συνέντευξή του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.

«Οι Παλαιστίνιοι θα διαχειρίζονται τη Λωρίδα της Γάζας ανεξάρτητα, σε συνεργασία με μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων, για να διασφαλίσουν την εσωτερική ασφάλεια της περιοχής. Οι διεθνείς δυνάμεις δεν θα έχουν καμία συμμετοχή σε αυτό το σκέλος», πρόσθεσε ο Μπαντράν.

Ο Μπαντράνανέφερε επίσης ότι η Χαμάς «προτιμά η διεθνής δύναμη να περιλαμβάνει χώρες φιλικές προς τον παλαιστινιακό λαό», τονίζοντας «τη δυσκολία να φανταστεί κανείς τη συμμετοχή χωρών που στήριξαν το Ισραήλ στον τελευταίο πόλεμο κατά της Γάζας».

«Είναι πρακτικά σαφές τώρα ότι καμία χώρα δεν είναι έτοιμη για πραγματική εμπλοκή. Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση και φυσικά, κανείς δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις μέχρι τώρα αποτυχημένες προσπάθειες συγκρότησης της ISF.

Ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι 59 χώρες έχουν εκφράσει πρόθεση να συμμετάσχουν στη Δύναμη ISF της Γάζας. «Έχουμε 59 χώρες που στηρίζουν την πρωτοβουλία. Και θα δούμε τι θα γίνει με τη Χαμάς, θα δούμε τι θα γίνει με τη Χεζμπολά, αλλά ανεξαρτήτως, έχουμε χώρες που θέλουν να εισέλθουν και να καθαρίσουν την περιοχή αν θέλουμε να το κάνουν», είπε. Φυσικά, κανένας δε δίνει σημασία στις μπούρδες που πετάει ο Τραμπ.

Δύο πηγές των ΗΠΑ, που επικαλείται το Reuters, δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ISF θα μπορούσε να σταλεί στη πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας ήδη από τον επόμενο μήνα. «Η Διεθνής Δύναμη Σταθεροποίησης (ISF) δεν θα πολεμήσει τη Χαμάς. Πολλές χώρες είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για συμμετοχή και οι αξιωματούχοι εργάζονται αυτήν τη στιγμή για να καθορίσουν το μέγεθος της ISF, τη σύνθεσή της, τη στέγαση, την εκπαίδευση και τους κανόνες εμπλοκής», είπαν οι πηγές. «Ένας αμερικανός στρατηγός δύο αστέρων εξετάζεται για την ηγεσία της ISF, αλλά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», πρόσθεσαν.

Παρότι οι πηγές ισχυρίζονται ότι η ISF δεν θα αναλάβει δράση κατά της Χαμάς, το σχέδιο κατάπαυσης πυρός του Τραμπ προέβλεπε ότι η διεθνής δύναμη πρέπει να επιβάλει την πλήρη παράδοση όλων των όπλων όλων των οργανώσεων της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Η Χαμάς είχε προηγουμένως απορρίψει αυτή την πρόβλεψη, θεωρώντας την προσπάθεια ως μέσο για να επιτευχθεί κάτι που το Ισραήλ δεν κατάφερε στον διετή γενοκτονικό πόλεμο.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν εμφανιστεί πολλαπλές αναφορές που δείχνουν σημαντική αραβική και περιφερειακή ανησυχία για την ιδέα να υποχρεωθούν να εμπλακούν σε ένοπλες συγκρούσεις στη Γάζα. Η ISF «δυσκολεύεται να ξεκινήσει, καθώς οι χώρες που θεωρούνται πιθανό να συνεισφέρουν στρατιώτες έχουν γίνει επιφυλακτικές» λόγω ανησυχιών ότι οι στρατιώτες τους ενδέχεται να κληθούν να χρησιμοποιήσουν βία κατά των Παλαιστινίων, ανέφερε η Washington Post στα τέλη Νοέμβρη.

Το σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα προέβλεπε ουσιαστική συνεισφορά στρατευμάτων από αραβικά κράτη, όπως τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν. Αλλά, μετά την αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος, κανένα από αυτά δεν έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει, αναφέρει το ρεπορτάζ. Ένας υψηλόβαθμος πακιστανός αξιωματούχος δήλωσε πρόσφατα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεισφέρει στρατεύματα για ειρηνευτικές αποστολές, αλλά απέκλεισε τη συμμετοχή σε οποιονδήποτε αφοπλισμό.

«Οι Αμερικανοί δεν είναι ικανοποιημένοι και αναζητούν επιπλέον χώρες», ανέφερε η σιωνιστική Yedioth Ahronoth το Σαββατοκύριακο. Οι χώρες διστάζουν «λόγω φόβων για πιθανές συγκρούσεις με το Κίνημα Χαμάς, αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν βοήθεια στον τομέα της εκπαίδευσης και της χρηματοδότησης των δυνάμεων», πρόσθεσε.

Τελικά, τρεις μόνο χώρες εμφανίζονται πρόθυμες να συμμετάσχουν στην ISF: η Ιταλία, η Ελλάδα και η… Κύπρος. Μιλάμε για το μπλοκ των προθύμων, με τους οποίους δεν μπορεί να στηθεί ISF. Χωρίς αραβικές ή μουσουλμανικές χώρες δεν μπορεί να συγκροτηθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δύναμη. Ομως, οι χώρες που έπαιξαν ρόλο στη διαμεσολάβηση και στη σύναψη της συμφωνίας του Σαρμ ελ-Σέιχ, ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και τη σιωνιστική οντότητα, η Αίγυπτος, το Κατάρ και η Τουρκία, δεν προτίθενται να στείλουν δυνάμεις που θα συγκρουστούν με την Παλαιστινιακή Αντίσταση, παρά μόνο δυνάμεις διαχωρισμού που θα τοποθετηθούν αυστηρά στα  σύνορα της Γάζας με την οντότητα. Πέραν αυτού, οι σιωναζιστές δε θέλουν την παρουσία Καταριανών και κυρίως Τούρκων, που δημόσια τους χαρακτηρίζουν «υποστηρικτές της Χαμάς».

Για την Ελλάδα τι να πούμε; Ο Μητσοτάκης είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε κάθε τυχοδιωκτισμό για να εξυπηρετήσει τους Αμερικάνους και τους σιωναζιστές. Η Κύπρος, όμως; Πέραν της ανυπαρξίας άξιου λόγου στρατού, αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Κύπρος έχει έδαφός της υπό κατοχή και εμφανίζεται πρόθυμη να στείλει στρατιώτες για τη στήριξη μιας άλλης κατοχής. Δε θα τους περάσει, βέβαια, αλλά το στίγμα θα παραμείνει.

Η Χαμάς, ως εκπρόσωπος του συνόλου της Παλαιστινιακής Αντίστασης και κυβερνώσα πολιτική παράταξη στη Γάζα, έχει περάσει τις τελευταίες μέρες σε αντεπίθεση στο διπλωματικό πεδίο. Συνεχίζοντας την αντεπίθεση, το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Γάζι Χαμάντ, δήλωσε χτες:

  • Η Κατοχή παραποίησε τα κείμενα της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και δεν άφησε ούτε μια ρήτρα χωρίς να την παραβιάσει ή να την αλλοιώσει.

  • Οι μεσολαβητές επιβεβαίωσαν ότι η Χαμάς δεν διέπραξε καμία παραβίαση της συμφωνίας και την τήρησε πλήρως.

  • Η επανάληψη των παραβιάσεων από την πλευρά της Κατοχής αποτελεί σαφή ένδειξη ότι είναι σχεδιασμένες και αποφασισμένες από την κυβέρνηση.

  • Οι παραβιάσεις περιλάμβαναν δολοφονίες, εκτελέσεις, πυροβολισμούς κατά πολιτών, βομβαρδισμούς και δολοφονίες.

  • Η Κατοχή πέρασε τη «κίτρινη γραμμή» κατά πολύ μεγάλες αποστάσεις, μερικές φορές έως περίπου δύο χιλιόμετρα.

  • Οι παραβιάσεις της Κατοχής ξεπέρασαν τις 813 από την έναρξη της συμφωνίας, με μέσο όρο 25 παραβιάσεις ανά ημέρα.

  • Υποβάλαμε αναλυτικές εκθέσεις για όλες τις παραβιάσεις στους μεσολαβητές και στην κοινή επιτροπή που παρακολουθεί τη συμφωνία.

  • Αυτές οι σαφείς και προκλητικές παραβιάσεις απειλούν τη συμφωνία και την θέτουν σε κίνδυνο.

  • Απαιτείται οι μεσολαβητές να δράσουν ώστε να αποτρέψουν το κράτος της Κατοχής από τη συνέχιση των παραβιάσεών του.

  • Υπήρχε συμφωνία για τη συγκρότηση επιτροπής για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων, αλλά η Κατοχή δεν την τήρησε.

  • Έχουν υπάρξει περίπου 400 μάρτυρες από την έναρξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, πάνω από 95% εκ των οποίων είναι πολίτες.

  • Το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα να στοχεύει μαχητές της Αντίστασης κατά τη διάρκεια της συμφωνίας.

  • Το Ισραήλ δεν έχει προσκομίσει ούτε ένα στοιχείο για τα επαναλαμβανόμενα προσχήματα που χρησιμοποιεί για να στοχεύει μαχητές της Αντίστασης.

  • Γίνονται καθημερινές κατεδαφίσεις κατοικιών και η Κατοχή έχει κατεδαφίσει 145 σπίτια.

  • Εχουν σημειωθεί 392 βομβαρδιστικές και στοχευμένες επιχειρήσεις από την έναρξη της συμφωνίας.

  • Η διάβαση της Ράφα παραμένει κλειστή από την έναρξη της συμφωνίας μέχρι σήμερα, και η Κατοχή εμποδίζει ανθρωπιστικά περιστατικά να ταξιδέψουν.

  • Η Κατοχή απέτρεψε την είσοδο πολλών ανθρωπιστικών φορτίων με το πρόσχημα ότι ήταν διπλής χρήσης.

  • Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στην είσοδο βοήθειας και χειραγώγηση στην είσοδο καυσίμων και αερίου.

  • Η Κατοχή εξακολουθεί να αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με κρατούμενους και αγνοούμενους.

  • Οι παραβιάσεις δεν πρέπει να συνεχιστούν ή να εκληφθούν ως αδυναμία. Καθιστούμε το κράτος της Κατοχής πλήρως υπεύθυνο για όλες τις παραβιάσεις και την παραποίηση της συμφωνίας ώστε να αποτύχει.

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Επόμενο άρθρο Τρεις Κασιδιαραίοι ψηφίζουν Κούλη

Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Σχετικά Αρθρα

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

Διεθνή 21 Σεπ 2026, 19:51

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

Διεθνή 21 Σεπ 2026, 09:56

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

Πολιτική 20 Σεπ 2026, 11:42

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

Διεθνή 20 Σεπ 2026, 10:39

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

Διεθνή 19 Σεπ 2026, 10:40

Τι είναι το σουμούντ;

Διεθνή 19 Σεπ 2026, 08:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

22 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκιάχτηκαν οι Ιρανοί: Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας… διαλογίζεται

21 Σεπ 2026, 19:51
Αγροτικά

Ο Σχοινάς ανοίγει την πόρτα του εμβολιασμού για τον αφθώδη πυρετό και ομολογεί ότι επίκειται υποχρεωτική ορολογική εξέταση των ζώων

21 Σεπ 2026, 19:06
Κόντρες

Γιατί βρίσκει πελατεία ο γκεμπελισμός;

21 Σεπ 2026, 14:21
Πολιτική

Ερεσός Λέσβου: Μόνο σιωναζίστρια ή και κάτι παραπάνω;

21 Σεπ 2026, 12:55
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, ο Μπελέρι, ο Κασιδιάρης: τι τους συνδέει;

21 Σεπ 2026, 11:50
Διεθνή

Δυτική Σαχάρα: Ελλάδα και Δανία στηρίζουν το μαροκινό σχέδιο «αυτονομίας»

21 Σεπ 2026, 09:56
Παιδεία

Η καλή σχολική χρονιά είναι εικονική πραγματικότητα

21 Σεπ 2026, 08:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Σεπτέμβρη

21 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Νίκος Μαζιώτης: Αν με επαινούσε η Γκίλφοϊλ, θα ανησυχούσα…

20 Σεπ 2026, 11:42
Αγροτικά

14 νέες εστίες ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε μια εβδομάδα

20 Σεπ 2026, 11:21
Διεθνή

Η μωροφιλοδοξία ενός ηγέτη της αντιπολίτευσης ως ασπίδα του Ερντογάν

20 Σεπ 2026, 10:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Σεπτέμβρη

20 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η αλήθεια δεν κρύβεται με τα ψέματα των κολαούζων της κυβέρνησης

19 Σεπ 2026, 13:50
Πολιτισμός

Οι Βίκινγκ στην Αθήνα

19 Σεπ 2026, 11:22
Διεθνή

Ανακοινώθηκε συμφωνία ΗΠΑ-Δανίας για τη Γροιλανδία

Αλλα λέει ο Τραμπ και άλλα οι Φρεντέρικσεν-Νίλσεν

19 Σεπ 2026, 10:40
Διεθνή

Τι είναι το σουμούντ;

19 Σεπ 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Σεπτέμβρη

19 Σεπ 2026, 00:01
Υγεία

«Κολλητάρια» από παλιά Πλεύρης, Γάκα και Θεοδωρόπουλος

18 Σεπ 2026, 20:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Σεπτέμβρη

Ημέρα των hobbit.

Μάλι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1942: Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιζομένων Νέων ανατινάζει τα γραφεία της φιλοναζιστικής Εθνικοσοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης, νεκροί 43 Γερμανοί και Ιταλοί και 29 στελέχη της ΕΣΠΟ.

1956: Εκτελείται από κομάντο Σαντινίστας ο πρώην δικτάτορας της Νικαράγουα Αναστάσιο Σομόσα, που είχε καταφύγει στην Παραγουάη.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1968: Κυκλοφορεί παράνομα ο πρώτος «Οδηγητής».

1969: Βόμβες (ΚΕΑ) στον δεύτερο όροφο του δημαρχείου και μέσα στο κεντρικό ταχυδρομείο Αθήνας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Εφετείο 17Ν

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • ΕΛΑ

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • Επικοινωνία

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • Όροι χρήσης

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • Ποιοι είμαστε

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • Επικοινωνία

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

  • Όροι χρήσης

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

    Κανένα κράτος δεν είναι έτοιμο να ασχοληθεί σοβαρά με το σχέδιο της ISF, επειδή «κανείς δε θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους»

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo