Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»
  • Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω
  • Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή
  • Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν
  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ
  • Σαν σήμερα 21 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»
Διεθνή

Αμπντουλά Μπαργούτι: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2025, 09:40

Ο δικηγόρος Χασάν Αμπάντι μετέφερε μήνυμα από τον φυλακισμένο παλαιστίνιο ηγέτη Αμπντουλά Μπαργούτι, γνωστό ως «Αμίρ αλ-Ζιλ» (Πρίγκιπας της Σκιάς), περιγράφοντας τις σκληρές συνθήκες κράτησης και τη συνεχή κακοποίηση μέσα στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Μπαργούτι μίλησε για τους συγκρατούμενούς του, Νάσερ αλ-Χατίμπ, Ράμι Χαμπιμπαλά και Καμάλ Ζούρι και ανέφερε ότι το δεξί του χέρι δεν κλείνει πλέον μετά από λανθασμένη αποκατάσταση ενός κατάγματος, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει μέθοδος κακοποίησης που να μην έχουν χρησιμοποιήσει εναντίον μου». Περιέγραψε επίσης ακραίο κρύο, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς κουβέρτες ή χειμερινά ρούχα και ότι οι αρχές της φυλακής μερικές φορές ενεργοποιούν σκόπιμα την ψύξη: «Κάνει πολύ κρύο, και δεν υπάρχουν καλύμματα… μερικές φορές βάζουν ακόμα και τον κλιματισμό».

Ο Αμπάντι ανέφερε ότι ο Μπαργούτι, επικεφαλής μηχανικός των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ της Χαμάς, που εκτίει 67 ισόβιες ποινές, έχει χάσει 43 κιλά.

Ο Μπαργούτι έκλεισε την τελευταία συνάντησή του με τον δικηγόρο του λέγοντας: «Το ηθικό μου σπάει πέτρα», υπογραμμίζοντας την αντοχή του παρά τις φρικτές συνθήκες κράτησης.

Ο «Πρίγκηπας της Σκιάς»: Ποιος είναι ο Αμπντουλά Μπαργούτι;

Με το παρατσούκλι «Πρίγκηπας της Σκιάς», ο Αμπντουλά Μπαργούτι είναι ο παλαιστίνιος πολιτικός κρατούμενος με τον μεγαλύτερο αριθμό ισόβιων ποινών που έχουν επιβληθεί ποτέ σε έναν μόνο κρατούμενο.

Πρώην ηγέτης του ένοπλου βραχίονα των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, βρέθηκε στο κατώφλι της αποφυλάκισης στο πλαίσιο της πρόσφατης ανταλλαγής κρατούμενων ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και το Ισραήλ, όμως οι σιωναζισατές άσκησαν ένα λυσσασμένο βέτο για την απελευθέρωσή του, όπως και των ηγετών Μαρουάν Μπαργούτι (Φατάχ) και Αχμεντ Σααντάτ (Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης).

Γεννημένος στο Κουβέιτ το 1972, ο Αμπντουλά Μπαργούτι μεγάλωσε εκτός της κατεχόμενης Παλαιστίνης, παρόλο που η οικογένειά του κατάγεται από το χωριό Μπέιτ Ρίμα, κοντά στη Ραμάλα. Φοίτησε στο δημοτικό και στο γυμνάσιο στο Κουβέιτ.

Με την έκρηξη της πρώτης Ιντιφάντα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, το 1987, ο Μπαργούτι ανέφερε στα απομνημονεύματά του ότι η εξέγερση τον ενέπνευσε να αναζητήσει εκδίκηση κατά των κατακτητών, ειδικά μετά που οι ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν έναν από τους ξαδέρφους του και τον μικρότερο θείο του. «Απλά, πέταξαν πέτρες στις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής που προκαλούσαν καταστροφή, και γι’ αυτό τους πυροβόλησαν και μαρτύρησαν», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Πολέμου του Κόλπου (1990-1991), ο Αμπντουλά Μπαργούτι φέρεται να συνελήφθη για περίπου ένα μήνα, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε στον αγώνα κατά των αμερικανικών δυνάμεων, και απελευθερώθηκε μετά τον πόλεμο. Πριν από αυτό, ο Μπαργούτι είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με το μαχητικό άθλημα του Τζούντο και εκπαιδεύτηκε από έναν άνδρα ονόματι Μουνίρ Σαμίκ, επίσης Παλαιστίνιο.

Ο Σαμίκ κάποτε ρώτησε τον Μπαργούτι: «Δεν είσαι Παλαιστίνιος; Δεν θέλεις να απελευθερώσεις τη χώρα σου; Αν στραφείς ενάντια σε όλους αυτούς που κατέχουν την πατρίδα σου, εκεί στην Παλαιστίνη, χρησιμοποίησε όσα έμαθες εδώ». Με τη θέληση να καταστεί σωματικά δυνατός και ικανός να πολεμήσει το Ισραήλ, άρχισε τότε να εκπαιδεύεται στη χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών στην έρημο του Κουβέιτ.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η οικογένεια του Μπαργούτι αναγκάστηκε να καταφύγει στην Ιορδανία. Οταν μετακόμισε στο Αμάν της Ιορδανίας, ολοκλήρωσε εκεί το λύκειο, αλλά λόγω της οικονομικής αδυναμίας της οικογένειάς του να καλύψει τα έξοδα του Πανεπιστημίου, δανείστηκε χρήματα από συγγενή για να ανοίξει ένα συνεργείο αυτοκινήτων, συνεχίζοντας παράλληλα να ασκείται στο Τζούντο ως χόμπι. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει αρκετά χρήματα για να διατηρήσει την επιχείρησή του και να ξεπληρώσει τους συγγενείς του και αποφάσισε να μετακομίσει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Ενας φίλος του Μπαργούτι του συνέστησε να υποβάλει αίτηση σε ένα πρόγραμμα βίζας για να ταξιδέψει στη Νότια Κορέα, γεγονός που τον οδήγησε εκεί για την εκπαίδευσή του. Οταν έφτασε, δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο τα ρούχα που φορούσε. Ο Μπαργούτι περπάτησε από το αεροδρόμιο σε ένα χώρο που υποτίθεται ότι θα τον βοηθούσε να εξασφαλίσει εκπαίδευση· το ταξίδι του κράτησε τρεις μέρες κατά τις οποίες δεν έτρωγε. Θυμάται ότι έπινε νερό από δημόσια πάρκα μέχρι να φτάσει στη διεύθυνση που του είχαν δώσει, ανακαλύπτοντας ότι ήταν ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου.

Ετσι, χωρίς χρήματα ή προοπτικές, κατέληξε να εργαστεί στο εργοστάσιο για 45 ημέρες χωρίς να έχει χρήματα για φαγητό, τρώγοντας μόνο ό,τι του παρείχε το εργοστάσιο.

Το 1991, μετά από λίγους μήνες στο εργοστάσιο επεξεργασίας ξύλου, μετακόμισε για να εργαστεί σε ένα μηχανουργείο και παράλληλα σπούδαζε σε ένα τεχνικό ινστιτούτο, ειδικευόμενος στην ηλεκτρομηχανική. Την ίδια περίοδο γνώρισε και τη σύζυγό του, η οποία ήταν κορεατικής καταγωγής.

Ωστόσο, το πάθος του για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης μέσω ένοπλου αγώνα δεν έσβησε όσο ζούσε στη Νότια Κορέα, καθώς συχνά πήγαινε βαθιά στο δάσος και ασκούνταν στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, βελτιώνοντας τις δεξιότητές του. Το 1998 επέστρεψε στο Αμάν με τη σύζυγό του, προτού αποφασίσει να χωρίσουν λόγω της επιθυμίας του να αποκτήσει παιδιά.

Την ίδια περίπου περίοδο άρχισε να γίνεται πιο θρησκευόμενος. Μετακόμισε στην Ιερουσαλήμ και στη συνέχεια στη Δυτική Όχθη, παντρεύτηκε μια Παλαιστίνια και εγκαταστάθηκε στο οικογενειακό του χωριό, τη Μπέιτ Ρίμα. Αργότερα απέκτησε δύο κόρες, την Σαφά και την Tάλα, και έναν γιο, τον Οσάμα.

Κατά σύμπτωση, το 2001 η Μπέιτ Ρίμα θα ήταν η πρώτη περιοχή στη Δυτική Όχθη που θα γνώριζε πλήρη στρατιωτική εισβολή κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα. Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέπτυξαν άρματα, επιθετικά ελικόπτερα και μια τεράστια στρατιωτική δύναμη στο χωριό.

Ο Αμπντουλά Μπαργούτι εντάχτηκε στις Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ το 2001, αναζητώντας τον ξάδερφό του Μπιλάλ Μπαργούτι για να μοιραστεί την εμπειρία του στην κατασκευή βομβών.

Οταν ο ξάδερφός του, που αργότερα καταδικάστηκε σε 16 ισόβιες ποινές σε ισραηλινή στρατιωτική φυλακή, είδε πόσο επιδέξιος ήταν στην κατασκευή εκρηκτικών, το ανέφερε στους ανωτέρους του στο στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, και ο Αμπντουλά Μπαργούτι ξεκίνησε στρατιωτική εκπαίδευση στην περιοχή της Νάμπλους, φτάνοντας να γίνει διοικητής των Ταξιαρχιών αλ-Κασάμ στη Δυτική Οχθη.

Ολη αυτή την περίοδο, σχεδόν κανείς από τους κοντινούς του ανθρώπους δεν γνώριζε για την κρυφή του φιλοδοξία να εκδικηθεί το Ισραήλ και για τις δεξιότητές του στην κατασκευή βομβών. Αργότερα συμμετείχε στην παραγωγή εκρηκτικών που προκάλεσαν τον θάνατο 66 Ισραηλινών και τον τραυματισμό πάνω από 500.

Οταν τελικά εντοπίστηκε το 2003 και συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ανακρίθηκε και βασανίστηκε για πάνω από πέντε μήνες, προτού του επιβληθούν 67 ισόβιες ποινές, συνολικής διάρκειας 5.200 ετών φυλάκισης. Σε μεταγενέστερες συνεντεύξεις του που ηχογραφήθηκαν μέσα σε ισραηλινή φυλακή, ο Μπαργούτι δήλωσε με αυτοπεποίθηση ότι κάποια μέρα οι συνομιλητές του θα πήγαιναν να τον συναντήσουν ενώ θα καθόταν μέσα σε μια ζεστή μπανιέρα στη Ραμάλα.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαιροσκοπισμός αισχίστου είδους

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Επόμενο άρθρο Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 11:32

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 20:44

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 13:51

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 08:25

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

Διεθνή 19 Ιαν 2026, 18:25

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

Διεθνή 18 Ιαν 2026, 10:25
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα γιαγιάς.

1924: Πεθαίνει ο Λένιν.

1957: Συμπλοκές Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο. Ελληνικά καταστήματα πυρπολούνται από Τούρκους, βανδαλισμοί.

1971: Επτά καταδίκες μελών του ΠΑΚ στο έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1979: Συλλαμβάνονται εννιά βομβιστές που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» και ευθύνονταν για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο εκ των συλληφθέντων (Χρ. Τζαβέλλας και Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, άλλοι τέσσερις καταζητούνται.

1980: Βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου, Βασιλειάδη (ΕΛΑ).

1988: Απόπειρα κατά του αξιωματικού της DIA Τζορτζ Κάρος (17Ν).

1997: Η Μαντλίν Ολμπράιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Εφετείο 17Ν

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • ΕΛΑ

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • Επικοινωνία

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • Όροι χρήσης

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • Ποιοι είμαστε

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • Επικοινωνία

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

  • Όροι χρήσης

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

    Ο παλαιστίνιος κρατούμενος καταγγέλλει σοβαρή κακοποίηση στην ισραηλινή φυλακή

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo