Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τους τα έχωσε χοντρά μέσα στη Γερουσία: είστε δολοφόνοι παιδιών στη Γάζα
  • Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ζητούν να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο
  • Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
  • Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια
  • Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γάζα σήμερα: Η Παλαιστινιακή Αντίσταση κρατάει το έδαφος και έχει την πρωτοβουλία (videos)
Διεθνή

Γάζα σήμερα: Η Παλαιστινιακή Αντίσταση κρατάει το έδαφος και έχει την πρωτοβουλία (videos)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Νοέ 2023, 21:31

Είναι λίγο… παράξενο, τα σιωνιστικά τανκ να έχουν «πατήσει στην πόλη της Γάζας» και τα σιωνιστικά ΜΜΕ να μην πανηγυρίζουν, αλλά αντίθετα να είναι γεμάτα… γκρίνια, εντελώς ασυνήθιστη στους πολέμους της σιωνιστικής οντότητας κατά των Παλαιστίνιων. Αντί για πανηγυρισμούς νίκης διαβάζουμε γκάλοπ που δίνουν πρώτο το κόμμα του Γκαντζ, με το Λικούντ του Νετανιάχου να περιορίζεται στο μισό της σημερινής κοινοβουλευτικής του δύναμης, και γκάλοπ που λέει πως μια συντριπτική πλειοψηφία ισραηλινών πολιτών τάσσεται υπέρ του τερματισμού της χερσαίας εισβολής και της ανταλλαγής αιχμαλώτων!

Διαβάζουμε δημοσιεύματα για 200 τραυματίες στρατιώτες και αξιωματικούς σε κρίσιμη κατάσταση. Αντίθετα, ο σιωνιστικός στρατός περιορίζει τους νεκρούς στους 38 (σήμερα ανακοίνωσε τέσσερις επιπλέον)! Εγινε γνωστό ότι τραυματίες μεταφέρθηκαν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας στο νοσοκομείο Χαντασάχ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, δείγμα του ότι όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι υπερπλήρη.

Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στην πόλη της Γάζας συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία στην ιστορία των πολέμων. Μια τεθωρακισμένη χερσαία στρατιωτική δύναμη προωθήθηκε στον οικιστικό ιστό μιας πόλης που υποτίθεται πως θέλει να κατακτήσει, χωρίς να ακολουθείται από δυνάμεις πεζικού, οι οποίες παρέμειναν στις αγροτικές περιοχές. Οι δε στρατιώτες που επιβαίνουν στα τανκ δεν κατέβηκαν για να επιχειρήσουν στο έδαφος! Επομένως, μιλάμε για αυτοκινούμενα κανόνια που καταστρέφουν κτίρια και στοχεύουν νοσοκομεία και ξεσπιτωμένους αμάχους, όμως ελιγμούς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν, ενώ ταυτόχρονα εκτίθενται στις αντιαρματικές ρουκέτες του εχθρού (των παλαιστίνιων μαχητών εν προκειμένω).

Αδυνάτισε, άραγε, η επιχειρησιακή δυνατότητα της Αντίστασης, περιορίστηκαν οι ελιγμοί της και η δύναμη πυρός της; Το μεσημέρι, μπαράζ πυραύλων των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ εκτοξεύτηκε από τη Γάζα και έπληξε το Τελ Αβίβ. Το σιωνιστικό Κανάλι 13 μετέδωσε ότι εκτός από τις υλικές καταστροφές υπήρξαν και δύο τραυματίες Ισραηλινοί.

Αυτή είναι η πιο ισχυρή απόδειξη για το ότι η επιχειρησιακή ικανότητα της Αντίστασης δεν αδυνάτισε καθόλου. Ούτε τις βάσεις εκτόξευσης πυραύλων δεν έχουν πλήξει οι σιωνιστές.

Ομως, οι πύραυλοι προς το Τελ Αβίβ δεν ήταν οι μόνοι. Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς χτύπησαν με πυραύλους κοντινότερες πόλεις (Σντερότ, Ασντότ, Ασκελόν) και σιωνιστικούς εποικισμούς. Το ίδιο και οι Αλ-Κασάμ νωρίς το απόγευμα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/al_Quds_missiles.mp4

Κι ακόμα:

  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ βομβάρδισαν με πυραύλους τη σιωνιστική στρατιωτική βάση Ρα’ιμ.
  • Βομβάρδισαν την κοινότητα Μιφταχίμ με φράγμα πυραύλων.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς βομβάρδισαν με πυραύλους το Νιρ’ιμ και το Τρίτο Μάτι.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ βομβάρδισαν με όλμους το σιωνιστικό στρατόπεδο στο κιμπούτς Νιρ’ιμ.
  • Οι Ταξιαρχίες του Μάρτυρα Τζιχάντ Τζιμπρίλ βομβάρδισαν με ρουκέτες σιωνιστικά στρατεύματα στην περίμετρο της Γάζας.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ βομβάρδισαν με όλμους μεγάλου διαμετρήματος εχθρικές δυνάμεις στην περιοχή Χαζάρ Αλ-Ντικ.
  • Κατέστρεψαν συγκέντρωση σιωνιστών στρατιωτών, χτυπώντας την πρώτα με πύραυλο που έπεσε από drone και στη συνέχεια με σειρά βλημάτων όλμου μεγάλου διαμετρήματος.
  • Οι Ταξιαρχίες Μουτζαχεντίν βομβάρδισαν με όλμους στρατοπεδευμένες δυνάμεις του εχθρού στα βόρεια της πόλης της Γάζας.
  • Οι Ταξιαρχίες Μαρτύρων του Αλ-Ακσα χτύπησαν το στρατόπεδο Νιρ Οζ του εχθρού με συγκεντρωμένα βλήματα ρουκετών.
  • Οι Ταξιαρχίες Αμπού Αλί Μουσταφά βομβάρδισαν νωρίς το απόγευμα με όλμους μεγάλου διαμετρήματος τη στρατιωτική τοποθεσία Κισουφίμ, ανατολικά της Χαν Γιούνις.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/abu_ali_mustapha_olmoi_10-11.mp4

Δεν τελειώσαμε ακόμα:

  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ χτύπησαν με ρουκέτα Yassin 105 και κατέστρεψαν το τανκ του διοικητή μοίρας σιωνιστικών τεθωρακισμένων στον άξονα βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας.
  • Τα χαράματα χτύπησαν με ρουκέτες Yassin 105 μια σιωνιστική μπουλντόζα και με βλήμα Tandem ένα σιωνιστικό τανκ νότια της πόλης της Γάζας.
  • Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ χτύπησαν με ρουκέτα Yassin 105 και ανατίναξαν στρατιωτικό εκσκαφέα στην περιοχή Ζουρ Αλ-Ντικ,, ανατολικά της κεντρικής περιοχής της Λωρίδας.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Yassin 105 ένα σιωνιστικό τανκ ανατολικά της συνοικίας Ζαϊτούν της πόλης της Γάζας.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα Yassin 105 και κατέστρεψαν σιωνιστικό τανκ βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας.
  • Χτύπησαν με ρουκέτα κατά προσωπικού συγκέντρωση σιωνιστών στρατιωτών βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας.
  • Χτύπησαν με ρουκέτες Yassin 105 δύο σιωνιστικά τανκς και μπουλντόζες νότια της πόλης της Γάζας.

Ολα τα παραπάνω έγιναν σήμερα από τα χαράματα μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Το… κοντέρ έγραψε ότι οι μαχητές των Αλ-Κασάμ κατέστρεψαν 8 τεθωρακισμένα οχήματα (5 άρματα μάχης, 2 μπουλντόζες και 1 εκσκαφέα), πέρα από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις όλων των οργανώσεων της Αντίστασης.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς την τακτική της Παλαιστινιακής Αντίστασης στο πεδίο της μάχης, η οποία αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις αλλαγές στην τακτική του εχθρού. Και δεν προτιθέμεθα να παραστήσουμε τους στρατιωτικούς αναλυτές.

Εκείνο που διαπιστώνουμε, όμως, είναι πως η προώθηση σιωνιστικών τεθωρακισμένων στον οικιστικό ιστό της πόλης της Γάζας δε σημαίνει υποχώρηση της Αντίστασης. Αντίθετα, όπως προκύπτει από τις σημερινές εξελίξεις, έχουμε συνεχείς εμπλοκές, καθώς οι σιωνιστές πέφτουν συνεχώς σε ενέδρες της Αντίστασης σε όλη την έκταση που έχουν διανύσει, αλλά και πίσω από τις προφυλακές τους.

Η μάχη στο έδαφος σφραγίζεται από έναν καθοριστικό παράγοντα: οι παλαιστίνιοι μαχητές επιτίθενται σχεδόν εξ επαφής, γι’ αυτό τα αντιαρματικά τους, που έχουν βεληνεκές αποτελεσματικότητας 100-150 μέτρα, είναι τόσο καταστροφικά: στοχεύουν από πολύ μικρές αποστάσεις, όπως έχουμε δει και στα βίντεο που έχει δημοσιεύσει η Αντίσταση. Στους σιωνιστές μένει βασικά η αεροπορία που βομβαρδίζει κτίρια και δολοφονεί μαζικά αμάχους. Τα τανκ τους είναι «αυτοκινούμενες κονσέρβες», που δεν μπορούν να επιβάλουν κατοχή εδάφους και ασφάλεια για τα στρατεύματα. Γι’ αυτό και κρατούν το σιωνιστικό πεζικό μακριά.

Εμμεση απόδειξη των όσων αναφέραμε παραπάνω αποτελούν τα δυο βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο σιωναζιστικός στρατός. Ούτε ίχνος των επιχειρήσεών του στον οικιστικό ιστό της πόλης της Γάζας. Σκηνές από τις βόρειες και βορειοδυτικές περιοχές της Λωρίδας, αρκετές από τις οποίες είχαν δώσει στη δημοσιότητα και με προηγούμενα βίντεο και τις ξαναμοντάρισαν για να δείχνουν σημερινές! Και βέβαια, ούτε ίχνος μάχης. Βολές μόνο για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/IDF_10-11_1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/idf_10-11_2.mp4

Ο ίδιος ο σφαγέας Νετανιάχου, απομονωμένος πλέον εντός και εκτός σιωνιστικής οντότητας, παραδέχτηκε σήμερα στο αμερικάνικο ακροδεξιό Fox News, ότι η ισραηλινή αεροπορική και χερσαία επίθεση «διαρκεί περισσότερο από όσο ήλπιζα»! Υποσχέθηκε, βέβαια, πως «ελπίζει ότι αυτό θα επιτευχθεί γρήγορα», χωρίς να παραλείψει να σημειώσει πως «αντιμετωπίζουμε συνθήκες στο έδαφος και στην ασφάλεια των δυνάμεών μας και των ομήρων που κρατάει η Χαμάς».

Η Wall Street Journal επικαλείται ισραηλινό αξιωματικό που λέει: «Τα πιο περίπλοκα στάδια του πολέμου μπορεί να μην έχουν ακόμη ξεκινήσει. Οσο προχωράμε, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η μάχη».

Η ίδια εφημερίδα επικαλείται πηγή των αμερικάνικων υπηρεσιών πληροφοριών που είπε πως «η αμερικάνικη κοινότητα πληροφοριών αμφιβάλλει για την ικανότητα του Ισραήλ να επιτύχει τον στόχο του να εξαλείψει τη Χαμάς. Η εκστρατεία του Ισραήλ μπορεί να βλάψει τη Χαμάς και τη δομή της, αλλά δεν θα μπορέσει να εξαλείψει την ιδεολογία της»!

Σε αντίθεση με τη γκρίνια και την απαισιοδοξία που επικρατούν στο στρατόπεδο των σιωνιστών και των συμμάχων τους (με τους τελευταίους να προσπαθούν απεγνωσμένα να πετύχουν κάποια βιώσιμη συμφωνία εκεχειρίας), η Αντίσταση δείχνει ηρεμία (πέρα από την αποφασιστικότητα και τη διάθεση θυσίας, που είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του παλαιστίνιου μαχητή). Είναι χαρακτηριστικό πως οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την προετοιμασία των μαχητών τους για την εξαπόλυση της Καταιγίδας του Αλ-Ακσα στις 7 Οκτώβρη, σε γιορτινή ατμόσφαιρα:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Al_Qassam_7-10-23.mp4

Στον ίδιο τόνο ηρεμίας υπήρξαν και οι δηλώσεις ηγετικών στελεχών της Χαμάς, όπως ο Μπασέμ Ναΐμ και ο Οσάμα Χαμντάν. Στεκόμαστε στις δηλώσεις του Χαμντάν, συνοψίζοντάς τες:

Υπάρχουν προσπάθειες και επαφές με το Κατάρ και την Αίγυπτο με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας για ανθρωπιστικούς λόγους. Η ισραηλινή κατοχή, με αμερικανική κάλυψη, απορρίπτει ανοιχτά την κατάπαυση του πυρός. Οι μαχητές των Αλ-Κασάμ βρίσκονται ακόμη στη μέση της αντιπαράθεσης με την Κατοχή και το ηθικό τους στο πεδίο είναι υψηλό. Επιβεβαιώνουμε με σιγουριά ότι ο αριθμός των θανάτων του ισραηλινού στρατού είναι πολλαπλάσιος από αυτόν που ανακοινώθηκε. Οι Ισραηλινοί παραδέχονται ευθέως ότι το να λένε την αλήθεια εξυπηρετεί τη Χαμάς, οπότε λένε ψέματα. Απορρίπτουμε τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει κηδεμονία στον παλαιστινιακό λαό. Ο παλαιστινιακός λαός μας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία απελευθέρωσης και επιστροφής, για να ανακτήσει τα πλήρη, αναφαίρετα δικαιώματά του.

Αξιοσημείωτη είναι μια αναφορά του σιωνιστικού Channel 13, που επικαλέστηκε ισραηλινούς αξιωματούχους: Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα συμφωνία σχετικά με τους ομήρους και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Οι ίδιοι αξιωματούχοι δηλώνουν πως ενδιαφέρονται για μια ευρεία συμφωνία σχετικά με τους αιχμάλωτους και είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα!

ΥΓ1. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σιωναζιστικού στρατού, από την αρχή του πολέμου έχουν παραλάβει πολλούς τόνους οπλισμού και πυρομαχικών, που μεταφέρθηκαν με 123 μεταγωγικά αεροπλάνα και 7 πλοία! Να ξέρουμε ποιοι στηρίζουν τους σφαγείς των αμάχων.

ΥΓ2. Ισραηλινός στρατός: Δεν θα επιτρέψουμε στους κατοίκους της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να επιστρέψουν πριν ολοκληρώσουμε την εγκαθίδρυση ενός νέου καθεστώτος και επιτύχουμε σταθερότητα στην ασφάλεια! Ευσεβείς πόθοι αλλά και εμμονή στον εκπατρισμό του παλαιστινιακού λαού από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓάζα: Στοχεύουν νοσοκομεία και αμάχους εκτοπισμένους
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

Σχετικά Αρθρα

Τους τα έχωσε χοντρά μέσα στη Γερουσία: είστε δολοφόνοι παιδιών στη Γάζα

Ο Μπεν Κοέν, συνιδρυτής της φίρμας παγωτών "Ben & Jerry's"

Διεθνή 16 Μάι 2025, 12:33

Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ζητούν να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο

Το σφυροδρέπανο. Το σύμβολο πάνω στη Σημαία της Νίκης που καρφώθηκε στον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ και σήμανε τη νίκη

Διεθνή 16 Μάι 2025, 11:09

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 3

Al-Qasam Productions

Διεθνή 15 Μάι 2025, 09:55

Τα γυρίζει ο προδότης, προσπαθώντας να βγει από την απομόνωση

Διεθνή 15 Μάι 2025, 09:09

Ο ποπ Εντι Ράμα κι ένα μελισσάκι από τη Δρόπολη

Συντριβή των «Μπελέριδων» - Η μειονότητα τούς γύρισε την πλάτη

Διεθνή 14 Μάι 2025, 14:41

Οι σιωναζιστές ξαναστέλνουν διαπραγματευτική ομάδα στη Ντόχα

Διεθνή 13 Μάι 2025, 22:35
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Τους τα έχωσε χοντρά μέσα στη Γερουσία: είστε δολοφόνοι παιδιών στη Γάζα

Ο Μπεν Κοέν, συνιδρυτής της φίρμας παγωτών "Ben & Jerry's"

16 Μάι 2025, 12:33
Διεθνή

Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ζητούν να απαγορευτεί το σφυροδρέπανο

Το σφυροδρέπανο. Το σύμβολο πάνω στη Σημαία της Νίκης που καρφώθηκε στον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ και σήμανε τη νίκη

16 Μάι 2025, 11:09
Πολιτική

Περηφάνια και ντροπή στο Ρέθυμνο

Η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στο Δημαρχείο, κόντρα στη θέληση των προσκυνημένων

16 Μάι 2025, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2025, 00:01
Οικονομία

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

15 Μάι 2025, 21:11
Κόντρες

Γαλάζιος εμφύλιος για τη σταυρονοθεία

15 Μάι 2025, 14:56
Η παπάρα

Εδώ χρειάζεται βρεγμένη σανίδα…

15 Μάι 2025, 13:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων θερίζει και το υπουργείο κάνει παιχνίδια προπαγάνδας και παραπληροφόρησης

15 Μάι 2025, 13:07
Διεθνή

«Οι Πύλες της Κόλασης», Κύκλος 1, Επεισόδιο 3

Al-Qasam Productions

15 Μάι 2025, 09:55
Διεθνή

Τα γυρίζει ο προδότης, προσπαθώντας να βγει από την απομόνωση

15 Μάι 2025, 09:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2025, 00:01
Κόντρες

Πώς τα κατάφερε και στάθηκε στα πόδια του το θηρίο;

14 Μάι 2025, 22:06
Πολιτική

77 χρόνια από τη Νάκμπα – Πορεία το Σάββατο προς την αμερικανική και τη σιωνιστική πρεσβεία

13:30, Πάρκο Ελευθερίας

14 Μάι 2025, 18:36
Διεθνή

Ο ποπ Εντι Ράμα κι ένα μελισσάκι από τη Δρόπολη

Συντριβή των «Μπελέριδων» - Η μειονότητα τούς γύρισε την πλάτη

14 Μάι 2025, 14:41
Παιδεία

Παραπέμπονται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της Δυνητικής Αργίας επειδή στήριξαν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών τους

14 Μάι 2025, 13:53
Πολιτική

Πρόκληση: Αθώοι οι νεοναζιστές «Σπαρτιάτες»! – Αλλαξε πάλι τακτική ο Μητσοτάκης

Εξέθεσε ανεπανόρθωτα την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, που ο ίδιος διόρισε

14 Μάι 2025, 13:24
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2025, 00:01
Εργατικά

Ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για την υπόθεση  της Χρύσας Χοτζόγλου

Πρωτοφανές! Ορίστηκε σύγκληση του τριμελούς Συμβουλίου 8 ημέρες μετά την προσωρινή διαταγή που ανέστειλε τη Δυνητική Αργία, με στόχο αυτή να ανατραπεί 

13 Μάι 2025, 22:46
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ξαναστέλνουν διαπραγματευτική ομάδα στη Ντόχα

13 Μάι 2025, 22:35
Διεθνή

Βομβάρδισαν το Νοσοκομείο για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο!

Νοσηλευόταν τραυματισμένος από προηγούμενη στοχευμένη επίθεση

13 Μάι 2025, 18:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

1944: Εκτελούνται 120 Ελληνες από Γερμανούς στο Χαϊδάρι (οι 92 ανάπηροι πολέμου).

1981: Βόμβες σe super market Βερόπουλου στο Περιστέρι και Βασιλόπουλοy στο Ψυχικό (Λαϊκή Επαναστατική Πρωτοβουλία).

1986: Βόμβα στο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας (Επαναστατικοί Πυρήνες).

1991: Δύο ρουκέτες κατά της τσιμεντοβιομηχανίας «Χάλυψ» στον Ασπρόπυργο (17Ν).

1999: Ρουκέτα κατά της κατοικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (17Ν).

2005: Δίνεται δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες του Κουβέιτ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην ΕΡΤ: Σε λίγα λεπτά, βρίσκεις θέση εργασίας μέσω του JobMatch

Τη διευκόλυνση ενδιαφερομένων και εργοδοτών για εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, μέσω της εφαρμογής Job Match, επεσήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, την Πέμπτη 15 Μαΐου.

Η υπουργός ανέφερε ότι καθώς η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας στο 9%, υπάρχουν επιχειρήσεις, ειδικά σε τουρισμό και εστίαση οι οποίες αναζητούν προσωπικό για κάλυψη θέσεων εργασίας και δεν βρίσκουν, σημειώνοντας ότι «έχουμε θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα Job Match, μαζί με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Μπαίνεις μέσα και δηλώνεις τις προτιμήσεις σου, βάζεις φίλτρα. Ταυτόχρονα φίλτρα-θέσεις εργασίας έχουν ανεβάσει και οι εργοδότες. Με το που βάζω εγώ ως υποψήφια εργαζόμενη τα φίλτρα μου, αυτόματα το σύστημα κάνει τη σύζευξη μεταξύ των δικών μου προτιμήσεων, μαζί με τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο εργοδότης και μου βγάζει μία λίστα με τις επιχειρήσεις που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Όταν δω κάτι που με ενδιαφέρει μπορώ να πατήσω και αμέσως βίντεο κλήση και να κάνω συνέντευξη επιτόπου. Αυτή η διαδικασία σκεφτείτε το εξής, γιατί το έχουμε μετρήσει, μπορεί σε δυόμισι λεπτά να έχεις δουλειά. Αυτή είναι η ουσία της διευκόλυνσης. Ήδη έχουμε στο Job Match 22.000 υποψηφίους από πέρυσι και έχουν γίνει πάνω από 46.000 συνολικά συζεύξεις.».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας, 15.5.2025

(Το συμπέρασμα είναι απλό: άνεργοι είναι μόνο οι τεμπέληδες. Οποιος/α θέλει να βρει δουλειά μπορεί να τη βρει μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας με το κινητό του. Κάθεται να πιει έναν καφέ και προτού προλάβει να τον τελειώσει έχει βρει δουλειά! Γι’ αυτός τις περιπτώσεις χοντρής κοροϊδίας υπάρχει μια λαϊκή παροιμία: Ε, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo