Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών
  • Σαν σήμερα 24 Ιούνη
  • Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία
  • Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα
  • Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ψυχροπολεμικά επεισόδια
Διεθνή

Ψυχροπολεμικά επεισόδια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Δεκ 2011, 00:00

 

«Αν εξωγήινοι αφόπλιζαν ολοκληρωτικά το Ιράν, η Ουάσινγκτον θα συνέχιζε τα σχέδιά της να κατασκευάσει ένα αντιπυραυλικό σύστημα στην Πολωνία;». Με αυτό το ερώτημα αιφνιδίασε την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Ελεν Τόσερ ο ρώσος πρεσβευτής Ντμίτρι Ρογκόζιν, πριν από μερικούς μήνες. Το ερώτημά αυτό είχε τεθεί πίσω από κλειστές πόρτες, στις 22 του περασμένου Ιούλη στην Ουάσιγκτον, και μόλις πριν μερικές μέρες ο Ρογκόζιν το αποκάλυψε στο γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ που το δημοσίευσε σε άρθρο του με τον αποκαλυπτικό τίτλο: «Μια νέα κούρσα εξοπλισμών διαγράφεται μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ» (6/12/11).
 
Ο Ρογκόζιν είπε ότι η Τόσερ του απάντησε χωρίς δισταγμό καταφατικά, αφού το σχέδιο έχει αποφασιστεί και θα εκτελεστεί. Η απάντηση της αμερικανίδας υφυπουργού αποτελεί κατά τον Ρογκόζιν την καλύτερη απόδειξη ότι η αντιπυραυλική ασπίδα που στήνουν οι ΗΠΑ στρέφεται ενάντια στη Ρωσία, με τους Αμερικάνους να επιδιώκουν να μετατοπίσουν τη στρατηγική ισορροπία προς όφελός τους, θέλοντας να εξουδετερώσουν την πυρηνική ισχύ της Ρωσίας. Ο πρεσβευτής κατέληξε ότι «το Κρεμλίνο βαρέθηκε να το θεωρούν ηλίθιο οι Αμερικάνοι», προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι, «εάν το ΝΑΤΟ βελτιώσει την αμυντική ασπίδα, θα πρέπει δυστυχώς ν’ ακονίσουμε τα μαχαίρια μας».
 
Οι σκληρές δηλώσεις Ρογκόζιν δεν έγιναν τυχαία τώρα. Είναι απάντηση στην αμερικάνικη κινητικότητα στο ζήτημα της αντιπυραυλικής ασπίδας το τελευταίο διάστημα. Ποια ήταν αυτή η κινητικότητα; Δεν χρειάζεται παρά να διαβάσουμε την ομιλία της Τόσερ στο συνέδριο του Ατλαντικού Συμβουλίου Πυραυλικής Αμυνας, που έγινε στην Ουάσινγκτον στις 18 του περασμένου Οκτώβρη, για να καταλάβουμε (https://www.state.gov/t/us/175693.htm).  Από τον Οκτώβρη του 2009, που η κυβέρνηση Ομπάμα εγκατέλειψε το σχέδιο της ανάπτυξης 10 επίγειων αντιπυραυλικών συστημάτων στην Ευρώπη και υιοθέτησε το φθηνότερο σύστημα των πυραύλων SM-3 (που θα εγκατασταθούν είτε επίγεια είτε σε πολεμικά πλοία), έχουν περάσει αισίως δύο χρόνια. Τα δύο αυτά χρόνια, όπως υποστηρίζει η Τόσερ, έχει γίνει μια τεράστια πρόοδος. Η πρώτη φάση του ευρωπαϊκού σκέλους της αντιβαλλιστικής άμυνας (EPAA) έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την εφαρμογή και των τριών φάσεων που θα ακολουθήσουν.
 
Το Νοέμβρη του 2010, το ΝΑΤΟ πήρε την απόφαση «ορόσημο» (κατά την αμερικανίδα υφυπουργό) για την αντιπυραυλική ασπίδα. Το φετινό Μάρτη, το αμερικάνικο πολεμικό πλοίο USS Monterey γίνεται το πρώτο πλοίο με αντιβαλλιστική προστασία που αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Τον περασμένο Σεπτέμβρη, οι ΗΠΑ υπογράφουν τρεις συμφωνίες στο πλαίσιο της «αντιβαλλιστικής άμυνας». Η πρώτη ήταν στις 13 Σεπτέμβρη με τη Ρουμανία, όπου η Χίλαρι με τον ρουμάνο ομόλογό της Μπακόνσκι συνυπέγραψαν συμφωνία που επιτρέπει την εγκατάσταση επίγειων πυραύ-λων SM-3 στη ρουμάνικη αεροπορική βάση Ντεβεσέλου. Αυτή θα είναι η πρώτη εγκατάσταση επίγειων πυραύλων SM-3 και αφού η συμφωνία επικυρωθεί από το ρουμάνικο κοινοβούλιο θα εφαρμοστεί μέχρι το 2015. Μια μέρα μετά, στις 14 Σεπτέμβρη, η Τουρκία συμφώνησε να δεχτεί αντιπυραυλικό ραντάρ, το οποίο αναμένεται να εγκατασταθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου. Την επομένη, στις 15 Σεπτέμβρη, συνήφθη η αντιβαλλιστική συμφωνία με την Πολωνία, που προβλέπει την εγκατάσταση πυραύλων SM-3 στο πολωνικό έδαφος μέχρι το 2018. Τέλος, μέσα στον Οκτώβρη, η Ισπανία συμφώνησε να δώσει τα λιμάνια της για τον ελλιμενισμό τεσσάρων αμερικάνικων πολεμικών που θα χρησιμεύσουν για μελλοντική ανάπτυξη της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη.
 
Ολα τα παραπάνω δεν μπορούσαν παρά να θορυβήσουν τη Ρωσία που δεν καταπίνει το παραμύθι ότι όλα γίνονται για τον κίνδυνο του Ιράν, τον οποίο όλως τυχαίως θέλησε να αναβαθμίσει η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (IAEA) με την πρόσφατη έκθεσή της για τα πυρηνικά του Ιράν. Οι Αμερικάνοι ξέρουν ότι το Ιράν δεν είναι ηλίθιο να εκτοξεύσει πυρηνική βόμβα, ακόμα κι αν την κατασκευάσει. Την πυρηνική δύναμη της Ρωσίας θέλουν να μειώσουν, η οποία όμως δεν μπορεί να μείνει αμέτοχη στο παιχνίδι. Γι αυτό και ο Μεντβέντεφ εμφανίστηκε πρόσφατα στο Καλίνινγκραντ (κοντά στα σύνορα με τη Λιθουανία και την Πολωνία), για να εγκαινιάσει σημειολογικά ένα νέο σταθμό ραντάρ, έχοντας δηλώσει προηγουμένως ότι, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν υποχωρήσουν, η Ρωσία θα εγκαταστήσει μέχρι το 2020 στα ΝΑΤΟϊκά σύνορα πυραύλους μικρού βεληνεκούς με πυρηνικές κεφαλές, που θα στοχεύουν τις αμερικάνικες «αμυντικές» θέσεις στην Ευρώπη. Την περασμένη Τετάρτη, το πρακτορείο «Η Φωνή της Ρωσίας» δημοσίευσε ότι «η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια θα αποκτήσει σύνταγμα αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400, οι δοκιμές του οποίου με βολές μάχης πραγματοποιούνται σήμερα στην περιοχή Αστραχάν. Βάσει των αποτελεσμάτων των ασκήσεων θα υιοθετηθεί απόφαση για τη χρησιμοποίηση των συστημάτων αυτών στο στρατό. Στο μέλλον θα είναι διαταγμένα στην περιοχή Καλίνινγκραντ». Ο δε διοικητής του στόλου της Βαλτικής Βίκτορ Τσιρκόφ δήλωσε ότι τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα S-400, που θα αντικαταστήσουν τα απαρχαιωμένα S-200, θα παραδοθούν στα τμήματα της ναυτικής αεράμυνας του Καλίνινγκραντ μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Το θερμόμετρο της έντασης ΗΠΑ-Ρωσίας ανέβηκε, επίσης, με αφορμή τις ρωσικές εκλογές. Η Χίλαρι επιτέθηκε κατά της Ρωσίας στη συνεδρίαση του ΟΑΣΕ (Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη), κάνοντας σκληρή κριτική για τις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, και ο ρώσος ομόλογός της Σεργκέι Λαβρόφ αρνήθηκε να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Οργανισμού την επομένη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τις δηλώσεις Κλίντον. Τα ιμπεριαλιστικά μαχαίρια βγήκαν από τα ζωνάρια και ακονίζονται. Με αυτά τα γεγονότα είναι να γελάει κανείς ενθυμούμενος τις παπαρολογίες περί «παγκόσμιας ειρήνης», με τις οποίες τάιζαν τους λαούς οι «σοβιετικοί» ψευτοκομμουνιστές και τα εδώ παπαγαλάκια τους. Γιατί τερματισμός στο κυνηγητό των εξοπλισμών και εξασφάλιση παγκόσμιας ειρήνης στο πλαίσιο του καπιταλισμού δεν μπορούν να υπάρξουν. Στην εποχή μάλιστα του ιμπεριαλισμού, οι πολεμικοί εξοπλισμοί αποκτούν ακόμα πιο ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο του πολέμου των αγορών ενός ήδη μοιρασμένου κόσμου, ο οποίος μόνο να ξαναμοιραστεί μπορεί, είτε με την δύναμη του κεφαλαίου είτε με την ισχύ των όπλων…
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνελέητοι για τους λαούς
Επόμενο άρθρο Από συμβιβασμό σε συμβιβασμό στο βωμό της «διεθνούς αναγνώρισης»

Σχετικά Αρθρα

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

Διεθνή 24 Ιούν 2026, 05:59

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

Διεθνή 23 Ιούν 2026, 20:53

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

Διεθνή 23 Ιούν 2026, 19:51

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

Διεθνή 23 Ιούν 2026, 18:26

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 22 Ιούν 2026, 19:00

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

Διεθνή 22 Ιούν 2026, 12:52
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

Βενεζουέλα: Ημέρα στρατού (1821).

Περού: Ημέρα Ινδιάνων.

1922: Δολοφονείται από ακροδεξιούς ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου.

1939: Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.

1978: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης Αχμέντ Χουσεΐν Αλ Γκασμί.

1984: Οι Βελγικοί Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες απαλλοτριώνουν 850 κιλά εκρηκτικών και πυροκροτητές, από λατομείο κοντά στις Βρυξέλλες.

1991: Βόμβα σε συστάδα θάμνων στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, έξι αστυνομικοί τραυματίες (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo