Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα
  • Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Το Brexit βάζει τέλος στην υποδοχή έστω και των λίγων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων
Διεθνή Καταστολή

Το Brexit βάζει τέλος στην υποδοχή έστω και των λίγων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Φεβ 2021, 11:13

Πολλά έχουν γραφτεί για την εποχή Brexit, στην οποία και επισήμως πλέον έχει μπει η Βρετανία. Η κόντρα για τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα μεταξύ της τελευταίας και της ΕΕ είναι μεγάλη (και δε φαίνεται να λήγει εύκολα / άμεσα), ενώ εκτός διαξιφισμών δε θα μπορούσαν να μείνουν και οι συμφωνίες για την «πλάτη» που καλούνται να βάλουν τα κράτη, τείνοντας χείρα βοηθείας στις χώρες της πρώτης υποδοχής στο προσφυγικό (κυρίως Ελλάδα και Ιταλία).

Από τη μία, έχουμε την ΕΕ να βρίσκεται σε μια φάση που προσπαθεί να μεταβάλει το νομικό πλαίσιο, ώστε να της λυθούν τα χέρια και να νομιμοποιηθούν οι μαζικές απελάσεις και επαναπροωθήσεις, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Προς εκπλήρωση αυτού του στόχου έχουν ήδη ξεκινήσει άλλωστε και οι σχετικές συζητήσεις στα επίσημα όργανά της, ώστε να προχωρήσουν οι όποιες μεταρρυθμίσεις. Από την άλλη, η Βρετανία, που δε δεσμεύεται πλέον υπό καμία έννοια για επίδειξη κοινής και «αλληλέγγυας» συμπεριφοράς προς τα κράτη που «σηκώνουν» το κύριο βάρος του προσφυγικού, βρήκε το Brexit (και την πανδημία που «πάγωσε» τα πράγματα) ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σταματήσει τις νόμιμες διόδους υποδοχής που υπήρχαν για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, εγκαινιάζοντας μια εποχή παραπέρα οχύρωσης των βρετανικών συνόρων.

Η είδηση δε χωράει παρεξηγήσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστοσελίδων, ο βρετανός υπουργός Μετανάστευσης Κρις Φίλιπ ανακοίνωσε και επισήμως (ως ο πλέον αρμόδιος) την «ταφόπλακα» στη νόμιμη μετακίνηση προσφυγόπουλων από Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία, σταματώντας τα προγράμματα μετεγκατάστασης. Πρόκειται κυρίως για το πρόγραμμα συμμετοχής στη μετακίνηση πληθυσμών (ευάλωτων ατόμων και ασυνόδευτων ανηλίκων) που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στα ελληνικά νησιά υπό άθλιες συνθήκες (μιλώντας με νούμερα, αυτό αφορούσε σε επίπεδο «αλληλέγγυων» κρατών συνολικά 3.300 άτομα, εκ των οποίων 1.600 ήταν παιδιά!). Το γεγονός αυτό το μόνο που προκαλεί, φυσικά, είναι η περαιτέρω ενίσχυση των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, με την εκμετάλλευση των προσφύγων (όχι μόνο προς αποκόμιση χρημάτων) να οξύνεται ξανά και τις οργανώσεις-φορείς που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό να κάνουν εκκλήσεις για τήρηση των συμπεφωνημένων.

Τι έπραξε όμως στην πραγματικότητα η Βρετανία όλα αυτά τα χρόνια; Ποια ήταν η συμβολή της στο προσφυγικό;

Πριν από το πρόγραμμα που αφορούσε μετακίνηση πληθυσμού από τα ελληνικά νησιά (το οποίο ήταν πρόσφατο, πήρε διαστάσεις με τη φωτιά στη Μόρια και κατέληξε να κινείται με ρυθμούς χελώνας από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία) και συγκεκριμένα το 2016, το βρετανικό κοινοβούλιο ανακοίνωνε το πρόγραμμα Dubs. Αυτό αφορούσε την παροχή καταφυγίου στη Βρετανία σε ασυνόδευτα ανήλικα προερχόμενα πρωτίστως από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Τότε, όλοι «χειροκρότησαν» την πρωτοβουλία των Βρετανών, που ακουγόταν ότι θα έκανε δεκτά 3.000 προσφυγόπουλα.

Πολύ γρήγορα το παραμύθι έφτασε στο τέλος του. Με ανακοινώσεις και κωλοτούμπες για άνοιγμα και κλείσιμο του Dubs, με αλλαγές που διαμόρφωναν συνεχώς διαφορετικά το νούμερο των διαθέσιμων θέσεων, το πρόγραμμα κατέληξε να έχει δεχτεί μέχρι την άνοιξη του 2017 συνολικά 350 παιδιά! Δύο μήνες αργότερα ανανεώθηκε, για να συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός των 480 «θέσεων». Τον Μάιο του 2020 έπεσε τελικά κι αυτή η αυλαία κι όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν! Για να το κάνουμε λιανά, το Dubs σημείωσε, σα να λέμε, μεγάλη επιτυχία!

Λίγο καιρό αργότερα, κρίθηκε πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή για τον υπουργό Μετανάστευσης Φίλιπ, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή της Μόριας, να μιλήσει για «οριακό σημείο» που έχει αγγίξει η Βρετανία όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων! Καμπανάκια ήχησαν στα αφτιά όχι μόνο ορισμένων Βρετανών αλλά και του διεθνούς Τύπου, που δεν το άφησαν άνευ κριτικής. Κυρίως γιατί η δήλωση Φίλιπ παρέπεμπε σε στιγμές εποχής Φάρατζ, όταν ο τελευταίος προπαγάνδιζε με σχετική αφίσα σε όλο ο Λονδίνο ότι η Βρετανία πρέπει να υψώσει κι άλλο τα τείχη της και να προφυλάξει τα σύνορά της από τις ορδές των «μεταναστών», προκαλώντας τότε σάλο (με στοργή και προδέρμ, βέβαια, που απαιτείται σ’ αυτές τις εκδηλώσεις) τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Οπότε, πού βρισκόμαστε στ’ αλήθεια αυτήν την περίοδο; Η Βρετανία «κλείνει» και την παραμικρή χαραμάδα που υπήρχε για νόμιμη υποδοχή προσφύγων στο έδαφός της και μάλιστα την κλείνει κατάμουτρα ακόμα και σε μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες που είναι τα παιδιά. Οπως αναφέρουν στατιστικά από διάφορες οργανώσεις δραστηριοποιούμενες στο Καλαί της Γαλλίας, υπάρχουν ανήλικα προσφυγόπουλα που περνώντας έναν Γολγοθά καταφέρνουν να προσεγγίσουν τα σύνορα Γαλλίας-Βρετανίας, ενώ όταν -πληρώνοντας διακινητές- πατούν βρετανικό έδαφος, κρατούνται κατά παράβαση του νόμου για μέρες σε άθλιες συνθήκες, μέχρι να βρεθεί μέρος κατάλληλο για να τοποθετηθούν.

Τελικά, ποια είναι η κατακλείδα; Μια αιώνια πάλη για τα αυτονόητα. Για μια ασφαλή ζωή, για μια νόμιμη μετακίνηση. Και βασικά για μια πραγματική αλληλεγγύη που θα εκδηλώνεται μόνο μεταξύ των λαών που θα κληθούν ως ντόπιοι να σταθούν στο πλάι των προσφύγων.

Εκτύπωση 🖨
BREXIT ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚύπρος: Αγριο ξύλο σε διαδηλωτές ενάντια στη διαφθορά
Επόμενο άρθρο Τσιράκια των καπιταλιστών, χωρίς τσίπα

Σχετικά Αρθρα

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

Διεθνή 5 Ιούλ 2026, 10:48

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 14:04

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 10:14

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 09:26

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

Διεθνή 4 Ιούλ 2026, 08:39

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

Διεθνή 3 Ιούλ 2026, 12:04
Ροή Ειδήσεων
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo