Τουλάχιστον 110 είναι μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές οι νεκροί διαδηλωτές στην Υεμένη, χωρίς ωστόσο οι σφαίρες του καθεστώτος Σάλεχ να μπορούν να σταματήσουν ή να περιορίσουν τις διαδηλώσεις, που συνεχίζονται καθημερινά με την ίδια αποφασιστικότητα και μαζικότητα.
Στις 3 Απριλίου, τραυματίστηκαν περισσότεροι από 600 διαδηλωτές, όταν η αστυνομία, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πυροβολώντας πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών, επιχείρησε να διαλύσει καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε κεντρική πλατεία της πόλης Ταΐζ στη νότια Υεμένη.
Στην ίδια πόλη, στις 4 Απριλίου, 15 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί και 30 τραυματίστηκαν, όταν στρατιώτες από κοντινές στέγες άνοιξαν πυρ εναντίον χιλιάδων διαδηλωτών που κατευθύνονταν προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου έχουν κατασκηνώσει εκατοντάδες διαδηλωτές. Την ίδια μέρα, τουλάχιστον 6 ακόμη διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους και 300 περίπου τραυματίστηκαν στο λιμάνι Χουντάιντα της Ερυθράς Θάλασσας, όταν στρατιώτες και ελεύθεροι σκοπευτές έριξαν δακρυγόνα και πραγματικά πυρά για να σταματήσουν την πορεία που κατευθύνονταν προς ένα προεδρικό παλάτι.
Στις 5 Απριλίου, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν ξανά στους δρόμους της πόλης Ταΐζ και βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες άντρες της αστυνομίας και της Ασφάλειας, που άνοιξαν πυρ εναντίον για να τους διαλύσουν.
Ο Λευκός Οίκος, βλέποντας ότι οι σφαίρες του καθεστώτος δεν μπορούν να καταστείλουν τη λαϊκή εξέγερση και τα περιθώρια για να παραμείνει στην εξουσία ο εκλεκτός του Αλί Σάλεχ έχουν στενέψει απελπιστικά. Οτι μεγάλο μέρος της νότιας Υεμένης (τρεις επαρχίες) έχουν περάσει υπό τον έλεγχο ενόπλων του Νότιου Κινήματος και του ισλαμικού κινήματος και η βόρεια επαρχία Σάαντα έχει περάσει υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούθι. Οτι η αναμέτρηση ανάμεσα στο στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, στο οποίο έχουν προσχωρήσει, εκτός των άλλων, πολλοί φύλαρχοι και ανώτατοι αξιωματικοί με τμήμα του στρατού, και στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο, με απρόβλεπτες συνέπειες, αναζητά, με κρύα καρδιά, μια πολιτική λύση αξιοπρεπούς εξόδου του Αλί Σάλεχ και μεταβίβασης της εξουσίας σε κάποια έμπιστα πρόσωπα του καθεστώτος, που θα διασφαλίσουν τα αμερικάνικα συμφέροντα και θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Εργο όχι και τόσο εύκολο στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Υεμένη.
Μεσολαβητικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια έχει αναλάβει η Σαουδική Αραβία, η οποία κάλεσε στις 5 Απριλίου, εκ μέρους του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, την κυβέρνηση της Υεμένης και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία. Η κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση ο στρατηγός Αλί Μόχσεν αλ – Αχναρ απάντησαν θετικά, ενώ άλλοι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι θα απαντήσουν μόνο αφού τους γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτεινόμενες συνομιλίες.