Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;
  • Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα
  • Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
  • Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους
  • Σαν σήμερα 13 Ιούλη
  • Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σε νέα φάση ο πόλεμος κατά των Σαντριστών
Διεθνή

Ιράκ

Σε νέα φάση ο πόλεμος κατά των Σαντριστών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Απρ 2008, 00:00

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που υπογράφτηκε στην ιρανική πόλη Qom στις 30 Μαρτίου, ανάμεσα σε εκπροσώπους του Μοκτάντα αλ – Σαντρ και της ιρακινής κυβέρνησης, άρχισε να παραβιάζεται. Οι μαχητές του «Στρατού του Μεχντί» αποσύρθηκαν, όπως προέβλεπε η συμφωνία, από τους δρόμους της Βασόρας, όμως η κυβέρνηση Μαλίκι και οι αμερικάνοι πάτρωνές της συνεχίζουν τις επιθέσεις και εκβιάζουν με νέα τελεσίγραφα. Οχι μόνο γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν την ήττα τους από το «Στρατό του Μεχντί» στον εξαήμερο πόλεμο της Βασόρας και θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς. Αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί επείγει να προχωρήσει η επιχείρηση αποδυνάμωσης του σαντριστικού κινήματος και ο αφοπλισμός του «Στρατού του Μεχντί» και στη συνέχεια ο έλεγχος της Βασόρας από τους Αμερικάνους.

Στη Βασόρα, τηρείται σε γενικές γραμμές η εκεχειρία, γιατί η αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία εκεί είναι περιορισμένη και η κυβέρνηση Μαλίκι ξέρει ότι δεν την παίρνει να προκαλεί, όμως προετοιμάζεται πυρετώδικα για τον επόμενο γύρο. Εχει υποσχεθεί ήδη τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας 100 εκατομμυρίων στη Βασόρα και 25.000 θέσεις εργασίας. Παράλληλα, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μαζικών λιποταξιών, ενισχύει τη δύναμη των 30.000 αντρών του ιρακινού στρατού στην πόλη με την αποστολή 6.600 επιπλέον στρατιωτών και με τη στρατολόγηση 10.000 ακόμη από κάποιες σιιτικές κάστες της περιοχής, σε συμφωνία με τους φυλάρχους τους και εκμεταλλευόμενη τη μεγάλη ανεργία που μαστίζει τη νεολαία. Για τον ίδιο λόγο τα βρετανικά στρατεύματα, που είχαν αποσυρθεί πριν από 6 μήνες σε βάση έξω από τη Βαγδάτη, επιστρέφουν για να ενισχύσουν τον ιρακινό στρατό, ενώ ο Βρετανός υ-πουργός Αμυνας ανακοίνωσε την αναστολή της προγραμματισμένης μείωσής τους κατά 1.500 άντρες αυτή την άνοιξη.

Οι μαζικές λιποταξίες που σημειώθηκαν στη διάρκεια των μαχών με το «Στρατό του Μεχντί» έχουν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους Αμερικάνους και στην κυβέρνηση Μαλίκι, γιατί αποκάλυψαν τις αδυναμίες του ιρακινού στρατού και έκαναν σκόνη τις αισιόδοξες διακηρύξεις τους. Σύμφωνα με ανώτερο ιρακινό αξιωματούχο, 1500 περίπου στρατιώτες και αστυνομικοί αρνήθηκαν να πολεμήσουν ή εγκατέλειψαν το πόστο τους. Ανάμεσά τους δεκάδες αξιωματικοί, ένας συνταγματάρχης, ο Rahim Jabbar και ένας αντισυνταγματάρχης, ο Shakir Khalaf, διοικητής και υποδιοικητής αντίστοιχα μιας ταξιαρχίας. Εκτός απ’ αυτούς που αρνήθηκαν να πολεμήσουν, τουλάχιστον 100, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, προσχώρησαν στο «Στρατό του Μεχντί». Στην πραγματικότητα, βέβαια, οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. Ενας άλλος ιρακινός αξιωματούχος του υπουργείου Αμυνας δήλωσε στην «Ουάσιγκτον Ποστ» (4/4/08) ότι ο «Στρατός του Μεχντί» πήρε το πάνω χέρι από τη δεύτερη μέρη των μαχών και ότι το 30% των στρατιωτών του ιρακινού στρατού εγκατέλειψαν τη μάχη πριν από την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Τις τελευταίες μέρες, το μέτωπο του πολέμου έχει μεταφερθεί από τη Βασόρα στη Βαγδάτη και ιδιαίτερα στο προπύργιο των Σαντριστών, στη Σαντρ Σίτι. Οι Αμερικάνοι από το περασμένο Σάββατο, 5 Απρίλη, έχουν περικυκλώσει τη Σαντρ Σίτι, έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν σ΄αυτή και απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο οχημάτων, ενώ αεροπλάνα και ελικόπτερα κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη, βομβαρδίζοντας επιλεγμένους στόχους, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Η Σαντρ Σίτι, με 2,5 εκατομμύρια πληθυσμό, είναι από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, γι αυτό οι Αμερικάνοι δεν τολμούν να προχωρήσουν μέσα στην πόλη, γιατί φοβούνται ότι τους περιμένει λουτρό αίματος, αλλά περιορίζονται σε επιθέσεις εναντίον μαχητών του Μεχντί στα περίχωρα, σε νυχτερινές επιδρομές σε σπίτια και σε μαζικές συλλήψεις νεολαίων.

Οι μαχητές του «Στρατού του Μεχντί δεν περιορίζονται σε επιθέσεις εναντίον των αμερικάνικων στρατευμάτων, αλλά χτυπούν συστηματικά και την Πράσινη Ζώνη, εκτός των άλλων, για συμβολικούς και ψυχολογικούς λόγους. Μόνο τα ξημερώματα της Κυριακής, σκοτώθηκαν 3 και τραυματίστηκαν 31 αμερικάνοι στρατιώτες από επίθεση με ρουκέτες και όλμους στην Πράσινη Ζώνη και σε μια αμερικάνικη βάση στη Βαγδάτη. Μέσα σε μια βδομάδα, η Πράσινη Ζώνη δέχτηκε συνολικά 52 επιθέσεις, ενώ μόνο μέσα σε 4 μέρες, από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου, σκοτώθηκαν 17 αμερικάνοι στρατιώτες.

Παράλληλα με τη στρατιωτική, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια επιχείρηση πιέσεων και εκβιασμών από την κυβέρνηση Μαλίκι και τους αμερικάνους πάτρωνές της στο Μοκτάντα αλ – Σαντρ, για να αναγκαστεί να διαλύσει το «Στρατό του Μεχντί». Στις 7 Απριλίου, το «Πολιτικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας», στο οποίο συμμετέχουν ο ιρακινός πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των πολιτικών δυνάμεων στη βουλή, κάλεσε τα κόμματα να διαλύσουν τις πολιτοφυλακές τους, διαφορετικά θα αποκλειστούν από τις πολιτικές διαδικασίες και τις ερχόμενες εκλογές. Μόνο που η απόφαση αυτή αφορά μόνο το Σαντρ και το «Στρατό του Μεχντί», όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο ιρακινός πρωθυπουργός και όχι τις πολιτοφυλακές των συμμάχων των Αμερικάνων, του δικού του κόμματος Da’wa, τις «Ταξιαρχίες Μπαντρ» του Ανώτατου Ιρακινού Ισλαμικού Συμβουλίου του Χακίμ και τους Κούρδους Πεσμεργκά, που πληρώνονται μάλιστα από το ιρακινό κράτος.

Στις 8 Απριλίου, ο Σαντρ, μέσω του εκπροσώπου του, Sheihk Salah al – Obaidi, απέρριψε το τελεσίγραφο της ιρακινής κυβέρνησης και την κάλεσε να «απαιτήσει την αποχώρηση των κατακτητών ή να θέσει ένα χρονικό όριο παραμονής τους». Επίσης, ανέστειλε την προγραμματισμένη μεγάλη αντιαμερικάνικη διαδήλωση στη Βαγδάτη, στις 9 Απριλίου, επέτειο της κατάληψης της Βαγδάτης από τους Αμερικάνους, λόγω κινδύνου αιματοχυσίας, και προειδοποίησε ότι θα ακυρώσει τη μονομερή εκεχειρία που έχει κηρύξει από τον περασμένο Αύγουστο, αν γίνει εμπόδιο, αν οι αντίπαλοι τη χρησιμοποιούν εναντίον των Σαντριστών και αν αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων του ιρακινού λαού.

Οι εξελίξεις αυτές περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση στο Ιράκ. Το βέβαιο είναι ότι οι Αμερικάνοι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να αποδυναμώσουν το Σαντρ και το Σαντριστικό κίνημα, για να θέσουν το νευραλγικό οικονομικό κέντρο του Ιράκ, τη Βασόρα, υπό τον έλεγχό τους, και να επιβάλλουν βολικές γι’ αυτές κυβερνητικές λύσεις. Αυτό, εκτός των άλλων, σημαίνει κλιμάκωση του πολέμου και ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι. Είναι επίσης βέβαιο ότι ο Σαντρ δεν μπορεί να διαλύσει το «Στρατό του Μεχντί», εκτός αν αποφασίσει να απαρνηθεί τις φιλοδοξίες του και να αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα. Χωρίς το «Στρατό του Μεχντί», θα είναι αδύναμος και ευάλωτος στις πιέσεις των Αμερικάνων, όσο μεγάλη επιρροή κι αν έχει στις μάζες της σιιτικής φτωχολογιάς.

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιράκ

Πολεμικός πυρετός και πάλι στη Γάζα
Επόμενο άρθρο

Ιράκ

Απεργία πείνας

Σχετικά Αρθρα

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 13:40

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

Διεθνή 13 Ιούλ 2026, 05:40

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

Διεθνή 12 Ιούλ 2026, 20:56

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

Διεθνή 12 Ιούλ 2026, 12:04

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Διεθνή 11 Ιούλ 2026, 09:42

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Διεθνή 10 Ιούλ 2026, 20:24
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

1924: Τρεις χιλιάδες νεκροί στο Σάο Πάολο σε σύγκρουση επαναστατών με στρατεύματα.

1925: Κατάργηση της ελευθεροτυπίας από τον δικτάτορα Πάγκαλο λόγω “κομμουνιστικού κινδύνου“.

1946: Δολοφονική απόπειρα κατά του Μιλτιάδη Πορφυρογένη με χειροβομβίδες στο σπίτι του.

1991: Η τουρκική αστυνομία σκοτώνει έντεκα μέλη της παράνομης οργάνωσης «Ντεβ Σολ» σε επιδρομές σε διαμερίσματα στην Ισταμπούλ.

1997: Η σορός του Τσε Γκεβάρα μεταφέρεται και ενταφιάζεται στην Κούβα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιράκ

    17Ν
    • Ιράκ

      Εφετείο 17Ν
  • Ιράκ

    ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιράκ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιράκ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιράκ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιράκ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιράκ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιράκ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιράκ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιράκ

      Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιράκ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Ποιοι είμαστε
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Επικοινωνία
  • Ιράκ

    Ιράκ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo