Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων
  • Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Σε αναβρασμό και οι φοιτητές
Διεθνή

Σε αναβρασμό και οι φοιτητές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Νοέ 2007, 00:00

Ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, συνεχίζεται ο αγωνιστικός αναβρασμός στα γαλλικά Πανεπιστήμια. Παραθέτουμε όσα μας ανέφερε η ανταποκρίτριά μας στο Παρίσι:

Το Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Σαν Ντενί (στις βόρειες παρυφές του Παρισιού), ένα από τα 13 μεγάλα πανεπιστήμια της πόλης (30.000 εγγεγραμμένοι φοιτητές), τελεί από την Τρίτη 13/11 υπό κατάληψη, με καθημερινές γενικές συνελεύσεις. Η μαζικότερη των συνελεύσεων φτάνει τα 1.000 άτομα, οι πιο μαζικές συνελεύσεις είναι γύρω στα 500 άτομα. Υπάρχει σημαντικό ρεύμα φοιτητών που είναι κατά του μπλοκάζ και κάνουν φασαρία στην είσοδο:«αφήστε μας να μπούμε, θέλουμε να κάνουμε μάθημα».

Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, στο μεγαλύτερο κτίριο της Σορβόνης (Πανεπιστήμιο Paris 1), στα νότια του Παρισιού, γίνεται κατάληψη η οποία διαρκώς σπάει από αντικαταληψίες και τη διοίκηση και διαρκώς ξαναεπιχειρείται. Η Πρυτανεία της Σορβόνης στέλνει καθημερινά e-mail σε όλους τους φοιτητές και τους ζητά να πούνε τη γνώμη τους για το μπλοκάζ, ενώ οργάνωσε μια ψηφοφορία μέσω Ιντερνετ, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των φοιτητών είναι ενάντια στο μπλοκάζ.

Στη Ναντέρ (Πανεπιστήμιο Paris 10), σημειώθηκαν βίαια επεισόδια με μπάτσους. Στις 8 Νοέμβρη 615 φοιτητές ψήφισαν απεργία και κατάληψη. Στις 12 Νοέμβρη μπήκαν μέσα μπάτσοι, έσπασαν το μπλοκάζ και ψέκασαν με αέρια τους φοιτητές. Ακολούθησε συνέλευση 1.500 ατόμων που ψήφισαν συνέχιση του μπλοκάζ.  Στις 13 Νοέμβρη, στις 10 το πρωί, τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν και πετούν έξω τους φοιτητές. Η συνέλευση που ακολουθεί ψηφίζει απεργία.

Κατά το ρεπορτάζ της «Ουμανιτέ», την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, 43 πανεπιστήμια βρίσκονταν σε κινητοποίηση, εκ των οποίων 28 μερικώς ή ολικώς κατειλημμένα, σύμφωνα με την UNEF (Ενωση Φοιτητών Γαλλίας). Είχαμε, δηλαδή, αύξηση κατά 1/3 σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Την ίδια μέρα, η γαλλική Βουλή ψήφιζε έναν υποτιμημένο προϋπολογισμό για την ανώτατη Παιδεία και την Ερευνα, ενώ την προηγούμενη μέρα, Πέμπτη, η UNEF καλούσε σε διεύρυνση του κινήματος, μετά από συνάντησή της με την υπουργό παιδείας Βαλερί Πεκρές. Η Πεκρές επιβεβαίωσε ότι το φοιτητικό κίνημα «επηρεάζει σε διαφορετικό βαθμό 32 πανεπιστήμια» από τα 85, ενώ υπάρχουν «δύο μπλοκαρισμένα».

Η τρίτη εθνική συνάντηση εκπροσώπων των φοιτητών ενάντια στο νόμο για την αυτονομία των πανεπιστημίων κάλεσε την Κυριακή 18 Νοέμβρη τους φοιτητές και τους μαθητές λυκείων σε 24ωρη απεργία και διαδηλώσεις στις 22 Νοέμβρη. Η πρώτη εθνική συνάντηση εκπροσώπων των φοιτητών έλαβε χώρα στην Τουλούζ 27-28 Οκτώβρη, η δεύτερη στη Ρεν 10-11 Νοέμβρη. Η τρίτη συνάντηση έλαβε χώρα στην Τουρ, επανέλαβε το κάλεσμά της για ένωση με την κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων στις 20 Νοέμβρη και κάλεσε τους μαθητές των λυκείων της χώρας να προετοιμάσουν το έδαφος για απεργίες, όπως είχαν κάνει με τον CPE. «Η απεργία των φοιτητών θα συνεχιστεί ως την απόσυρση του νόμου Πεκρές», προειδοποίησε. Η τρίτη αυτή εθνική συνάντηση συγκέντρωσε πάνω από 200 φοιτητές, εκπροσώπους 64 πανεπιστημιακών χώρων και τριών επιστημονικών ινστιτούτων, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Την Πέμπτη 22/11 έγινε διαδήλωση από την πλατεία της Σορβόνης στο κέντρο του Παρισιού ως το υπουργείο Παιδείας, για την οποία όμως δεν έχουμε εικόνα. Το ελπιδοφόρο, πάντως, είναι ότι διδάσκοντες και ερευνητές στο Paris 8 υπογράφουν κείμενο ενάντια στο νόμο Πεκρές και καλούν τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τους φοιτητές. Τα περισσότερα ας αφήσουμε να μας τα πουν οι ίδιοι οι φοιτητές, μέσα από την ανακοίνωση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Paris 8, η οποία καλούσε στην πορεία της περασμένης Τρίτης (κάθε ομοιότητα με τα συμβαίνοντα στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι… απολύτως συμπτωματική):

Το πνεύμα του Νόμου Πεκρές

Τον περασμένο Αύγουστο, ενώ οι φοιτητές ήταν διακοπές ή δούλευαν για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές τους, η Βουλή ψήφιζε τον νόμο Πεκρές (Νόμος περί ελευθεριών και υπευθυνότητας των πανεπιστημίων), ο οποίος ετοιμάστηκε χωρίς καμιά ανταλλαγή απόψεων με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Οι διατάξεις αυτού του νόμου είναι εξαιρετικά επικίνδυνες σε πολλά σημεία.

Αποδυνάμωση της πανεπιστημιακής δημοκρατίας, με ένα πρύτανη που διαθέτει απόλυτη εξουσία, χάρη στις νέες εξουσίες που του αποδίδονται (δικαίωμα άσκησης βέτο στους διορισμούς για τις θέσεις διδασκόντων, αυθαίρετη απονομή πριμ, διοικητικό συμβούλιο στο μισθό του). Αντίθετα, το πανεπιστημιακό συμβούλιο και το συμβούλιο σπουδών, φορείς στους οποίους εκπροσωπούνται καλύτερα οι διδάσκοντες-ερευνητές και οι φοιτητές, δεν έχουν πλέον παρά ένα συμβουλευτικό ρόλο και δε μπορούν πλέον να καταθέτουν προτάσεις.

Ο νόμος αυτός εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σκόπιμης προοδευτικής αποδέσμευσης του κράτους. Για να ισοφαρίσει, ας πούμε, αυτή τη μείωση οικονομικών μέσων, ο νόμος Πεκρές θα εξαναγκάσει τα πανεπιστήμια να βρουν άλλες πηγές χρηματοδότησης. Με αυτό τον τρόπο, οι επιχειρήσεις θα έχουν την άδεια να επενδύουν στο πλαίσιο του πανεπιστημίου και να εδρεύουν στο διοικητικό συμβούλιο, του οποίου η εξουσία είναι αυξημένη. Ο ρόλος των επιχειρήσεων αυτών θα είναι καθοριστικός σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των πανεπιστημιακών μαθημάτων. Το γεγονός αυτό παρουσιάζει κινδύνους για την ποικιλία και την ποιότητα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Στην πραγματικότητα, οι ειδικότητες που οι επιχειρήσεις αυτές θα κρίνουν ως “χρήσιμες” θα συγκεντρώσουν όλα τα οικονομικά μέσα και θα κατευθυνθούν καθαρά προς το στόχο να εκπαιδεύουν μισθωτούς έτοιμους για την εργασία. Τα υπερεξειδικευμένα αυτά διπλώματα θα θέσουν τους φοιτητές σε μια κατάσταση ακινησίας ως προς την εργασία: αντί για μια γενική εκπαίδευση γραμματέα, θα υπάρχουν ειδικότητες ιατρικού γραμματέα ή γραμματέα διοίκησης και για να περάσει κανείς από τη μία στην άλλη θα πρέπει να ακολουθήσει μια συμπληρωματική εκπαίδευση την οποία θα πληρώνει.

Κατά συνέπεια, οι τομείς που κρίνονται ως “μη παραγωγικοί”, από τους οποίους βγαίνουν φοιτητές “μη διορίσιμοι”, θα αποδυναμωθούν προοδευτικά, ώσπου να καταργηθούν πλήρως. Αντίθετα, οι τομείς σύντομης διάρκειας και επαγγελματικής κατεύθυνσης θα πολλαπλασιαστούν, με ταυτόχρονη αποδυνάμωση της επιστημονικής έρευνας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τομείς όπως οι ανθρωπιστικές επιστήμες και οι τέχνες, στους οποίους η εύρεση εργασίας είναι μη υπολογίσιμη και οι οποίοι δεν ελκύουν τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων. Μόνο οι Ανώτατες Σχολές θα μπορούν να ωφεληθούν από τέτοια χρηματοδότηση.

Επιπλέον, τα πανεπιστήμια θα πρέπει να ψάξουν τη χρηματοδότησή τους στην τσέπη των φοιτητών: αυτού του είδους οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έχουν φέρει συστηματικά την αύξηση των εξόδων εγγραφής, έως και σε 2.000 ευρώ ετησίως (Ιταλία, Γερμανία…).

Πρέπει επίσης να ξέρουμε, ότι η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του πανεπιστημίου μπορεί να δοθεί σε κάποιο ιδιωτικό ίδρυμα που θα αναλάβει να συγκεντρώνει τις δωρεές και τις εξωτερικές χρηματοδοτήσεις. Το ίδρυμα αυτό θα έχει τη δυνατότητα να αγοράζει και να πουλά κάθε κτίριο του πανεπιστημίου. Στην περίπτωση αυτή, οι φοιτητές αλλά και το προσωπικό δε θα συμμετέχουν απαραίτητα στα συμβούλια διαχείρισης τέτοιων ιδρυμάτων, καθώς η σύνθεσή τους θα ορίζεται από κρατικό διάταγμα. Οι φοιτητές χάνουν έτσι το δικαίωμα ελέγχου και πληροφόρησης ως προς τις οικονομικές αποφάσεις.

Είναι σημαντικό να κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτό τον νόμο. Καλούμε όλους τους φοιτητές να τον εξετάσουν και να συμμετάσχουν στη διαμάχη.

Το πανεπιστήμιο Paris 8 – Saint Denis είναι σε απεργία από τις 6 Νοέμβρη και κατειλημμένο μέρα και νύχτα από την Τρίτη 13 Νοέμβρη. Εχουμε οργανωθεί συλλογικά, ώστε να προσφέρουμε εναλλακτικά μαθήματα σε συνεργασία με τους καθηγητές, συζητήσεις και προβολές ταινιών, με στόχο να κρατήσουμε το πανεπιστήμιο ζωντανό και να μην το αδειάσουμε από τους φοιτητές του. Επιπλέον, έχουμε αναλάβει συλλογικά τα καθήκοντα της καθημερινής ζωής, προκειμένου να διασφαλίσουμε την καλή διατήρηση του χώρου μέρα και νύχτα (επιτροπές διατροφής, τύπου, υγιεινής, τάξης, δράσης…). Οι φοιτητές επωφελούνται αυτών των ημερών για να σκεφτούν εναλλακτικές λύσεις για το Νόμο Πεκρές.

Διαδηλώνουμε ενάντια στο Νόμο Πεκρές
Συγκέντρωση στις 20 Νοέμβρη,
Μετρό γραμμή 7, οδός Ντε Γκομπελάν,
πίσω από το πανό του Paris 8»
.

ΥΓ:  Η λέξη «κατάληψη» (occupation) δε χρησιμοποιείται σχεδόν καθόλου στη Γαλλία. Αντί αυτής λένε grève des étudiants (απεργία των φοιτητών) και bloquage (μπλοκάζ, μπλοκάρισμα). Κατάληψη λένε όταν υπάρχουν φοιτητές που κοιμούνται μέσα τη νύχτα, πράγμα σπάνιο και δύσκολο. Το πρόβλημα φυσικά της διοίκησης είναι το μπλοκάζ και η κατάληψη. Απεργία οι φοιτητές ας κάνουν όσο θέλουν…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοιος είναι ο σαμποτέρ;
Επόμενο άρθρο Απεργία και στη Γερμανία

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 11:57

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 09:18

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 11:05

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 09:41

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 14:18

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 11:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
Υγεία

Απ’ όξω μπέλα μπέλα κι από μέσα κατσιβέλα*

Ηπειρος: Ασθενοφόρα off - Εγκαίνια σε «χωριά Ποτέμκιν»

14 Οκτ 2026, 18:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920: Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Aνω και Κάτω Κερδύλια Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝΕΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo