Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πι(ερ)νόκιο
  • Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Τόλμη και γοητεία
  • Σαν σήμερα 29 Απρίλη
  • Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»
  • Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Με τα όπλα παραπόδα
Διεθνή

Ιρακινές εκλογές

Με τα όπλα παραπόδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Δεκ 2005, 00:00

Τη στιγμή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα έχουν ολοκληρωθεί οι βουλευτικές εκλογές στο Ιράκ, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα στα νοσοκομεία, τις φυλακές και το στρατό, συνεχίστηκαν την Τρίτη με τους Ιρακινούς του εξωτερικού και ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη. Επομένως, ρεπορτάζ από τις εκλογές δε μπορούμε να έχουμε (θα έχουμε όμως στο επόμενο φύλλο της «Κ»). Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται αυξημένη συμμετοχή, λόγω της καθόδου δύο σουνιτικών κομμάτων. Του «Μετώπου Ιρακινής Συμφωνίας», που αποτελείται από τρία σουνιτικά κόμματα που τον περασμένο Γενάρη είχαν μποϊκοτάρει τις εκλογές (συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς «Ισλαμικού Κόμματος»), και του «Ιρακινού Μετώπου για τον Εθνικό Διάλογο», που σχετίζεται με ορισμένους Μπααθιστές.

Οι τελευταίοι με ανακοίνωσή τους υποστήριξαν την κάθοδο στις εκλογές και έκαναν έκκληση στην Αλ-Κάιντα να μην επιχειρήσει να τις εμποδίσει (χωρίς αποτέλεσμα, βέβαια, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση των πέντε αντάρτικων ομάδων που δημοσιεύουμε σε διπλανή στήλη). Μέχρι και ορισμένοι κληρικοί από τον «Σύνδεσμο των Μουσουλμάνων Ουλεμάδων» (που αντιτίθεται στην κατοχή) υποστήριξαν την υπερψήφιση των σουνιτικών συνδυασμών.

Οσο για τον ριζοσπάστη σιίτη κληρικό, Μοκτάντα Αλ-Σαντρ, του οποίου η μιλίτσια είχε συγκρουστεί στο παρελθόν με τις δυνάμεις κατοχής, εξακολουθεί να υποστηρίζει τον συνδυασμό της «Ενωμένης Ιρακινής Συμμαχίας», που στις εκλογές του περασμένου Γενάρη κατέκτησε σχεδόν το μισό των ψήφων και έχει την «ευλογία» του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη των Σιιτών, Αλ-Σιστάνι. Ο τελευταίος μάλιστα εξέδωσε θρησκευτική διαταγή (Φετβά) για τη συμμετοχή στις εκλογές.

Ομως, παρά την αλλαγή τακτικής από σουνιτικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που συνεχίζουν να αντιτίθενται στην κατοχή (και ιδιαίτερα απ’ τους Μπααθιστές), η επόμενη μέρα δεν θα ξημερώσει και πολύ διαφορετική για το Ιράκ. Αυτό υποστήριξε και ο ίδιος ο Μπους που δήλωσε ότι ακόμα και μια επιτυχής ψηφοφορία δεν πρόκειται να σταματήσει τη βία. Η προεκλογική περίοδος, άλλωστε, κάθε άλλο παρά ήρεμη ήταν. Η ιρακινή κυβέρνηση και οι κατοχικές δυνάμεις επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κηρύσσοντας αργία όλη τη βδομάδα που πέρασε και απαγορεύοντας την κυκλοφορία τις βραδινές ώρες με ταυτόχρονο κλείσιμο όλων των συνόρων. Η Βαγδάτη για μέρες έμοιαζε με έρημη πόλη, αφού όλα τα σχολεία, καταστήματα, τράπεζες και καφετέριες έκλεισαν με εντολή της κυβέρνησης.

Ομως, αυτό δεν εμπόδισε τις δυνάμεις αντίστασης να πραγματοποιήσουν σωρεία επιθέσεων σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο φυσικά την επαρχία Ανμπάρ, εκτελώντας μάλιστα ένα σουνίτη υποψήφιο. Μόνο την περασμένη Κυριακή, αντιστασιακές πηγές (απ’ το πρακτορείο Al-Basrah, που δημοσιεύει καθημερινές ανταποκρίσεις απ’ τα ιρακινά μέτωπα στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση https://www.albasrah. net/moqawama/english/iraqi_resistance.htm) αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν 31 Αμερικάνοι στρατιώτες, στη Φαλούτζα, την Χιτ, το Ραμάντι, το Αμπού Γκράιμπ και τη Μοσούλη. Τη Δευτέρα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν 13 Αμερικάνους στρατιώτες νεκρούς από επιθέσεις των ανταρτών στη Φαλούτζα, τη Βαγδάτη, το Ραμάντι και τη Μοσούλη. Την Τρίτη σκοτώθηκαν 9 Αμερικάνοι στο Κιρκούκ, τη Μπαλάντ και την Αλ-Χαλιντίγια. Φυσικά, οι Αμερικάνοι παραδέχτηκαν μόνο τους τέσσερις νεκρούς στη Βαγδάτη, ενώ οι νεκροί Αμερικάνοι έφτασαν τους 2.149, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οποιο κι αν είναι, λοιπόν, το αποτέλεσμα των εκλογών, δεν πρόκειται να σταματήσουν την ιρακινή αντίσταση. Μια αντίσταση που σύμφωνα με έκθεση αμερικάνου στρατιωτικού αναλυτή, πληροφορίες για την οποία δημοσιεύτηκαν στους «Ουάσινγκτον Τάιμς» της περασμένης Τρίτης (13/12), διαθέτει 20 με 30 χιλιάδες μαχητές (πλήρους απασχόλησης, όπως τους χαρακτηρίζει), που δρουν κυρίως σε τέσσερις από τις 18 ιρακινές επαρχίες (Βαγδάτη, Ανμπάρ, Νινεβί και Σαλαχαντίν), το 90% των οποίων είναι Ιρακινοί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ιρακινές εκλογές

Οργιο βίας και νοθείας
Επόμενο άρθρο

Ιρακινές εκλογές

Ανακοίνωση πέντε οργανώσεων της αντίστασης για τις εκλογές

Σχετικά Αρθρα

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

Διεθνή 28 Απρ 2026, 19:55

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

Διεθνή 28 Απρ 2026, 11:26

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

Διεθνή 27 Απρ 2026, 12:09

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

Διεθνή 27 Απρ 2026, 05:47

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

Διεθνή 25 Απρ 2026, 13:26

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

Διεθνή 24 Απρ 2026, 19:53
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
Εργατικά

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

28 Απρ 2026, 14:14
Κόντρες

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

28 Απρ 2026, 14:08
Εργατικά

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

28 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

28 Απρ 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Απρίλη

28 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27 Απρ 2026, 19:45
Παιδεία

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

27 Απρ 2026, 17:53
Διεθνή

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

27 Απρ 2026, 12:09
Καταστολή

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

27 Απρ 2026, 07:21
Διεθνή

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

27 Απρ 2026, 05:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

Ημέρα μνήμης για τα θύματα χημικού πολέμου.

Ημέρα ανοσολογίας.

Ημέρα χορού.

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.

1453: Αλωση Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

1962: Απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο κατά την Πρωτομαγιά.

1971: ΗΠΑ και Νότιο Βιετνάμ εισβάλλουν στην Καμπότζη για να καταδιώξουν τους Βιετκόνγκ.

1975: Εμπρησμός οχτώ αυτοκινήτων στην Ελευσίνα που είχαν αποβιβαστεί από πλοίο του αμερικανικού στόλου για να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό των αμερικανικών βάσεων (πρώτο χτύπημα του ΕΛΑ).

1999: Ο Στέφανος Μάνος ιδρύει κόμμα με την επωνυμία «Φιλελεύθεροι».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ιρακινές εκλογές

    17Ν
    • Ιρακινές εκλογές

      Εφετείο 17Ν
  • Ιρακινές εκλογές

    ΕΛΑ
    • Ιρακινές εκλογές

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ιρακινές εκλογές

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ιρακινές εκλογές

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ιρακινές εκλογές

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ιρακινές εκλογές

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιρακινές εκλογές

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ιρακινές εκλογές

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ιρακινές εκλογές

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ιρακινές εκλογές

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιρακινές εκλογές

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ιρακινές εκλογές

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ιρακινές εκλογές

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ιρακινές εκλογές

      Ιρακινές εκλογές

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ιρακινές εκλογές

      Ιρακινές εκλογές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ιρακινές εκλογές

      Ιρακινές εκλογές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ιρακινές εκλογές

      Ιρακινές εκλογές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ιρακινές εκλογές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ιρακινές εκλογές

    Ιρακινές εκλογές

    Ποιοι είμαστε
  • Ιρακινές εκλογές

    Ιρακινές εκλογές

    Επικοινωνία
  • Ιρακινές εκλογές

    Ιρακινές εκλογές

    Όροι χρήσης
  • Ιρακινές εκλογές

    Ιρακινές εκλογές

    Ποιοι είμαστε
  • Ιρακινές εκλογές

    Ιρακινές εκλογές

    Επικοινωνία
  • Ιρακινές εκλογές

    Ιρακινές εκλογές

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo