Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!
  • Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Εκλογές με τανκς
Διεθνή

Αίγυπτος

Εκλογές με τανκς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2012, 00:00
Την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, ο ενιαίος συνασπισμός των κομμάτων της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, που σχηματίστηκε αμέσως μετά το πραξικόπημα του Μοχάμεντ Μόρσι στις 22 Νοέμβρη, ανακοίνωσε διά στόματος Χαμντίν Σαμπάχι ότι θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα, καλώντας το λαό να ψηφίσει κατά του σχεδίου Συντάγματος που παρουσίασε το Σάββατο 1 Δεκέμβρη ο Μόρσι ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης, από την οποία απείχαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις πλην της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των κομμάτων των Σαλαφιστών. Ο Σαμπάχι ανακοίνωσε ότι η αντιπολίτευση απαιτεί από την κυβέρνηση συγκεκριμένους όρους εξασφάλισης δημοκρατικής διαδικασίας και αποκλεισμού εκλογικής νοθείας και αν οι όροι αυτοί δεν πραγματοποιηθούν το πρωί του Σαββάτου 15 Δεκέμβρη, η αντιπολίτευση θα καλέσει το λαό να απόσχει μαζικά από το δημοψήφισμα.
 
Την ίδια μέρα, ο Μόρσι εξέδωσε έκτακτο διάταγμα, με το οποίο χωρίζει την εκλογική διαδικασία για το δημοψήφισμα σε δυο διαδοχικά Σάββατα (15 και 22 Δεκέμβρη) για δυο διαφορετικά υποσύνολα του συνόλου των περιφερειών της χώρας. Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι η έλλειψη δικαστών για την επιτήρηση της εκλογικής διαδικασίας σε μια μέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται οι περιφέρειες στις οποίες κυρίως αναπτύσσονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια. Μ’ αυτό τον τρόπο δίνεται στο καθεστώς ο απαραίτητος χρόνος για ν’ αντιδράσει ανάλογα, τόσο στη διάρκεια της ψηφοφορίας όσο και της καταμέτρησης. Αν τα βασικά αυτά κυβερνεία εξασφαλιστούν υπέρ του Μόρσι από το πρώτο Σάββατο, τα πράγματα θα γίνουν εύκολα.
 
Παρά τις αρχικές βερμπαλιστικές διακηρύξεις και τις κορόνες, είναι ολοφάνερο ότι η αντιπολίτευση «σέρνεται» πίσω από τις πρωτοβουλίες του Μόρσι και του στρατού και ότι σ’ αυτή τη φάση δεν είναι σε θέση να συνδιαμορφώσει τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού. Υπό το ίδιο πρίσμα θα πρέπει να ειδωθούν και οι δηλώσεις του Σαμπάχι, ότι η αντιπολίτευση θα καλέσει σε αποχή μετά από «αυτοψία» το πρωί του Σαββάτου 15 Δεκέμβρη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του καιροσκοπισμού της αντιπολίτευσης είναι η στάση της έναντι της βολιδοσκόπησης των προθέσεών της που πραγματοποίησε ο στρατός την Τρίτη, κάνοντας έκκληση για εθνικό διάλογο υπό την αιγίδα του. Μια μέρα μετά, η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στο διάλογο αυτό. Λίγες ώρες αργότερα, ο στρατός έφτυνε κατάμουτρα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ανακοινώνοντας ότι η πρότασή του αποσύρεται οριστικά, λόγω της «άτονης ανταπόκρισης» από τις πολιτικές δυνάμεις!
 
Είναι γεγονός ότι ο Μόρσι εξαναγκάζεται σε ελιγμούς από τις 22 Νοέμβρη. Ομως, οι ελιγμοί του πραγματοποιούνται κάτω από τα χτυπήματα του λαού της Αιγύπτου, που ξεσηκώθηκε μαζικά μετά την πρόκληση του βοναπαρτιστικού πραξικοπήματος Μόρσι, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου την Παρασκευή 7 Νοέμβρη. Το Σάββατο, ο Μόρσι κατέφυγε σε έναν τέτοιο ελιγμό στο πλαίσιο της φαρσοκωμωδίας «εθνικού διαλόγου» που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο. Φορείς που πρόσκεινται αποκλειστικά στην Αδελφότητα και στους Σαλαφιστές ακακοίνωσαν ότι αποσύρεται το προεδρικό διάταγμα της 22ης Νοέμβρη. Στην πραγματικότητα, οι αποφάσεις που πάρθηκαν βάσει αυτού του του διατάγματος παραμένουν σε ισχύ, όπως π.χ. η διατήρηση στη θέση του του γενικού εισαγγελέα που ορίστηκε από τον ίδιο τον Μόρσι.
 
Την Κυριακή, ο Μόρσι «κλείδωσε» τη συμφωνία με το στρατό για την υποβολή του σχεδίου Συντάγματος σε δημοψήφισμα. Πρόκειται για Σύνταγμα που αφήνει αλώβητο το κέντρο εξουσίας του στρατού στο μελλοντικό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Η συμφωνία Μόρσι-στρατού επισφραγίστηκε με την έκδοση διατάγματος με το οποίο παρέχονται στους αξιωματικούς του στρατού δικαστικές και αστυνομικές υπερεξουσίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 1 του διατάγματος αυτού, ο στρατός σε συνεργασία με την αστυνομία θα είναι υπεύθυνος για την προστασία και ασφάλεια καίριων εγκαταστάσεων της χώρας, μέχρι να εγκριθεί το νέο σύνταγμα και χωρίς να πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές. Σύμφωνα με το άρθρο 2 του διατάγματος, οι αξιωματούχοι του στρατού που θ’ αναλάβουν τα καθήκοντα αυτά θα έχουν δικαστικές εξουσίες και θα μπορούν ν’ ασκούν την εξουσία τους σε όποιο βαθμό κρίνουν αναγκαίο για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Το «τυράκι», υπάρχει στο άρθρο 3 του διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο ο στρατός θα μεταφέρει τις πιθανές ποινικές υποθέσεις που θα προκύψουν στους αρμόδιους εισαγγελείς και όχι στα στρατοδικεία.
 
Γνωρίζουμε, όμως, και από την Ελλάδα, ότι στην πράξη η αστυνομία αυθαιρετεί ασύστολα, αξιοποιώντας περιορισμένες ανακριτικές αρμοδιότητες που της έχουν παραχωρηθεί για το στάδιο της προδικασίας. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τον στρατό στην Αίγυπτο και μάλιστα τις μέρες και τις ώρες που θα διεξάγεται η ψηφοφορία και αργότερα η καταμέτρηση των ψήφων. Ο Μόρσι βάζει το λύκο σκόπιμα να φυλάει τα πρόβατα. Μια μέρα μετά την έκδοση αυτού του διατάγματος, τη Δευτέρα, δυνάμεις του στρατού άρχισαν να προωθούνται από το πρωί στους δρόμους του Καΐρου και να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους σε καίρια σημεία μέσα στην πόλη.
 
Το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί με εκλογές «βίας και νοθείας», προκειμένου να διασφαλιστεί η συμφωνία Μόρσι και στρατού. Ο λαός της Αιγύπτου, όμως, έδειξε ότι δεν παραδίδει τα όπλα. Ας ελπίσουμε ότι οι Αιγύπτιοι μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις, μαθήματα που οφείλουμε να καταγράψουμε και από τα οποία πρέπει να ωφεληθού-με στη δική μας πάλη, στη δική μας εσχατιά του παγκόσμιου χάρτη.
 
ΥΓ: Για τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, τις συγκρούσεις, τις οδομαχίες, τα βασανιστήρια μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατά διαδηλωτών έχουμε γράψει σε αναλυτικά ρεπορτάζ, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κόντρας» (www.eksegersi.gr), αλλά λόγω χώρου δεν μπο-   ρούν να αναδημοσιευτούν στην έντυπη έκδοση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αίγυπτος

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΠΟΡΤΚΟ – Η καρδιά ενός σκύλου
Επόμενο άρθρο

Αίγυπτος

Ο δρόμος προς την ελευθερία είναι στρωμένος με ρουκέτες

Σχετικά Αρθρα

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

Διεθνή 9 Ιούλ 2026, 05:02

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 14:06

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

Διεθνή 8 Ιούλ 2026, 11:10

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 19:07

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

Διεθνή 7 Ιούλ 2026, 11:45

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

Διεθνή 6 Ιούλ 2026, 18:54
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9/7

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου”.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση».

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20ή Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αίγυπτος

    17Ν
    • Αίγυπτος

      Εφετείο 17Ν
  • Αίγυπτος

    ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αίγυπτος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αίγυπτος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αίγυπτος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αίγυπτος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αίγυπτος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αίγυπτος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αίγυπτος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αίγυπτος

      Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αίγυπτος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Ποιοι είμαστε
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Επικοινωνία
  • Αίγυπτος

    Αίγυπτος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo